Κοσμικό Ημερολόγιο 6 Ιουνίου

Θετικοί και αρνητικοί πρωταγωνιστές της εβδομάδας που πέρασε: Μίκης Θεοδωράκης, Παναγιώτης Πετράκης, Victoria Hislop, Θεόδωρος Πάγκαλος, Carmen Dell’Orefice, Τζένη Μπαλατσινού

Παπασταύρου Λίντα
Κοσμικό Ημερολόγιο 6 Ιουνίου

από την Κατερίνα Σαλωνίκη



katerina








































helio_6jun

ΑστρόπλοιοΓη

SiderealTime04ω 58΄ 13΄΄

JulianDay 40699

Ηλιοκεντρική θέση, 15ο 20΄ του Τοξότη


Βραβείο χρυσής κρεμάστρας

kremastra

Αυτή την εβδομάδα με άπλετο σεβασμό, το βραβείο πηγαίνει στην τεράστια μορφή του Μίκη Θεοδωράκη. Την Τρίτη 31/5 στις 19:00 το απόγευμα, ο Μεγάλος μουσικοσυνθέτης μας και αγωνιστής, μίλησε στα Προπύλαια ταγμένος στο πλευρό των αγανακτισμένων πολιτών.

mikis

Προηγήθηκε μια επιστολή καταπέλτης, στην οποία ζητά «να φύγει η κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, όπως τονίζει, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα».

Ο άνθρωπος με τις κορυφαίες δημιουργικές στιγμές και τη μεγαλοπρεπή αντιστασιακή και όχι μόνο παρουσία, που τίμησε τον τόπο μας, δικαιούται να λέει την άποψή του ανοιχτά, όπως την έλεγε ακόμα και όταν τα δικαιώματα γίνονταν σημαίες της εξορίας.

Με τη Λιονταρίσια φλόγα του ζωδίου του και τη συνειδησιακή έκταση της Σελήνης του στο Σκορπιό, απλώνεται εμβατηριακά, ξεσηκώνοντας κάθε υποτονικό παλμό.

Η ομιλία του, οι επιστολές του και οι μουσικές συνθέσεις του, πηγάζουν από την οραματική σύνοδο Άρη – Ποσειδώνα στο Λέοντα, ξεχειλίζοντας από ενεργητικότητα, σε κάθε του δημιούργημα.

Στα 86 του χρόνια παλεύει ακόμα για τα ιδεώδη του, κατεβαίνοντας στα Προπύλαια αψηφώντας κάθε δυσκολία με το τετράγωνο Ήλιου – Κρόνου, αγωνιζόμενος συνεχώς ενάντια στη ματαιοδοξία και αισθανόμενος το νόημα της ζωής του, που του υπενθυμίζει η σύνοδος του Ήλιου με το Βόρειο Δεσμό.

Ο εξαίρετος Μίκης που αγάπησαν ολόκληρες γενιές, έχει χαρίσει μια τεράστια πολιτισμική και ηθική περιουσία στη χώρα μας και ο λόγος του βρυχάται, στη ζούγκλα που έχουμε μπει.

Ένα ασήμαντο βραβείο από χρυσάφι έστω και εικονικό, για να κρεμάσει μερικά από τα στολίδια, που μας έχει δώσει απλόχερα τόσα χρόνια.

Παναγιώτης Πετράκης – Τραγουδά για τα παιδιά

petrakis

Ο δημοφιλής και συμπαθής καλλιτέχνης με τα πολλά ταλέντα, θα τραγουδήσει αφιλοκερδώς, τη Δευτέρα 6/6 στις 21.30 στο Ble Azure στην Παραλία Αλίμου, σε μουσικό δείπνο, που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Η τιμή είναι τσουχτερή και ανέρχεται στα 100 ευρώ με αριθμημένες προσκλήσεις, που θα επιτρέπουν τη συμμετοχή των κατόχων σε κλήρωση ενός πολύτιμου κοσμήματος, προσφορά του κοσμηματοπωλείου SERKOS. Η βραδιά αναμένεται πως θα επιτύχει τον σκοπό και ο ίδιος ο ερμηνευτής θα συμβάλλει κατά πολύ σε αυτό. Η Τοξοτίσια ιδιοσυγκρασία του σε συνδυασμό με την αλτρουιστική Σελήνη στον Υδροχόο στο μεσουράνημα, σε ακριβέστατο τετράγωνο με το Δία στην ακμή του πρώτου οίκου, μοχθούν πάντα υπερβολικά, για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η ευαισθησία που τον διακατέχει οφείλεται στο τετράγωνο Αφροδίτης – Πλούτωνα, που εκτός των άλλων τον ωθεί να παρίσταται, όπου υπάρχει ανάγκη. Δεν είναι λίγες οι φορές που συμμετέχει σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και η αντίθεση Σελήνης – Κρόνου αφήνει την αίσθηση πως δεν το κάνει για αναγνώριση, για την οποία έχει μοχθήσει καλλιτεχνικά. Καλή επιτυχία στα έσοδα, με τις πάντα πανάκριβες διαθέσεις.

Victoria Hislop – Μετά το νησί «Το Νήμα» και η σύνδεση με την Ελλάδα

Victoria_Hislop

Η Αγγλίδα συγγραφέας που με το βιβλίο της «Το νησί» καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές στη χώρα μας με τη μεταφορά του στην μεγάλη οθόνη από το Mega channel, ετοιμάζει τον επίλογο του δεύτερου βιβλίου της «Το νήμα», το οποίο εμπνεύστηκε πάλι από την Ελλάδα.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Διόπτρα» και την ίδια θα την ξαναδούμε σύντομα στην Ελλάδα, που είναι ο αγαπημένος της προορισμός.

«Το Νήμα" εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη και διηγείται την ιστορία δύο ανθρώπων που έζησαν τις αναταράξεις του 20ου αιώνα στην πόλη, ξεκινώντας με τη φωτιά του 1917, μέσα από μια ιστορία αγάπης.

Το βιβλίο όπως λέει η ίδια διερευνά μερικά από τα γεγονότα, που εξηγούν την τωρινή κατάσταση της χώρας μας.
Όσο για το τηλεοπτικό «Νησί» εκφράζει συνεχώς τον ενθουσιασμό της, λέγοντας πως από κάθε άποψη, ήταν απολύτως παγκόσμιας κλάσης.

Η σύνοδος Ήλιου - Ερμή στους Διδύμους είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα, εφόσον ο Ερμής της είναι σε τρίγωνο με τον Ερμή της Ελλάδας, σε σύνοδο με τη Σελήνη, σε τετράγωνο με την Αφροδίτη, σε τρίγωνο με τον Ήλιο και σε αντίθεση με τον Άρη.

Στη συναστρία με τη χώρα μας ακολουθούν πλήθος όψεων, που δικαιολογούν το ενδιαφέρον της και τη συμπάθεια γι αυτήν, όροι που είναι μετριοπαθείς σε σχέση με το δυναμικό της υπόλοιπης συναστρίας.

Όσο για την όψη της συνόδου Αφροδίτης – Άρη στο Λέοντα σε τετράγωνο με Ποσειδώνα, η Hislop διακατέχεται από ένα παθιασμένο καλλιτεχνικό ταλέντο εν προκειμένω συγγραφικό, που οραματίζεται να εμπιστευτεί την αξία του, μόνο εκεί που της υποδεικνύει ο ρομαντισμός της.

Γι αυτό το λόγο επέλεξε το best seller της να γυριστεί στην Ελλάδα και όχι στο υπεροπτικό Hollywood, το οποίο απαξιώνει την ουσία της δικής της κατανόησης.

Ευχόμαστε «Το Νήμα» να δικαιώσει για άλλη μια φορά, αμφότερους.

Θεόδωρος Πάγκαλος – Η οπισθοχώρηση ενός Λέοντα

pagalos

Ο πάντα επίκαιρος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, βρέθηκε στα εγκαίνια του Ελληνικού περιπτέρου στην 54η Μπιενάλε της Βενετίας, που φιλοξενείται στα Giardini della Biennale.

Εκεί οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να κάνει κάποιο σχόλιο και εκείνος έδωσε μια αναπάντεχη απάντηση, που παραπέμπει σε προσωπικό αδιέξοδο.

«Οι σώφρονες δεν πρέπει να μιλάνε γιατί κινδυνεύουν να πουν βλακείες. Κι εγώ τον τελευταίο καιρό έχω πει αρκετές και δεν χρειάζεται να προσθέσω κι άλλες».

Η ευστροφία του Ερμή στην Παρθένο σε τρίγωνο με Ουρανό λειτούργησε σοφά, αναδεικνύοντας την πληθωρική αντίθεση Ήλιου – Δία.

Η αυθάδεια της συνόδου Ήλιου – Άρη στο Λέοντα και οι λεκτικές βόμβες του τετραγώνου Ήλιου – Ουρανού, υποτάχθηκαν στη Λιονταρίσια αλαζονεία, εξαναγκάζοντάς τον σε μια αυτοκριτική, ώστε να μην υποταχθεί στην αδυσώπητη πλέον, κριτική της μάζας.

Ο Δίας μπαίνει στον Ταύρο, λειτουργώντας καθοριστικά για όλους τους προαναφερθέντες πλανήτες συμπεριλαμβανομένης και της Σελήνης του, διογκώνοντας κάθε πρόθεσή του, γεγονός που θα προκαλέσει ακόμα μία μεγάλη έκπληξη.

Carmen Dell’Orefice – Όταν η ομορφιά σε κάνει σπίτι της

carmen

Στις 3/6 έγινε 80 ετών και γιόρτασε τα γενέθλιά της στην πασαρέλα. Η Αμερικανίδα Carmen Dell’Orefice, είναι το γηραιότερο μοντέλο στον κόσμο. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1946 σε ηλικία 15 ετών, όπου έκανε το πρώτο της εξώφυλλο στο Vogue. Η ομορφιά της έκανε το περιβόητο περιοδικό να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ένα τόσο νεαρό μοντέλο.

Με σήμα κατατεθέν τα ολόγκριζα μαλλιά της, συμμετείχε φέτος στις κολεξιόν των Alberta Ferretti’s ,Pitti Uomo και Adrienne Vittadini’s Lincoln Center.

Η ιστορία της στο modeling είναι σκανδαλώδης με ένα συναρπαστικό βιογραφικό, που δεν χωράει σε μια στήλη.
Οι φωτογράφοι τη λατρεύουν, το ίδιο και οι δικοί της άνθρωποι και η μοναδική της κόρη, από τους 3 γάμους που έχει κάνει.

Με την ιδιαιτερότητα του Δίδυμου που διατηρεί τη νεανικότητά του με κάποιο τρόπο και τη Σελήνη στον Αιγόκερω, έκανε πράξη τη φιλοδοξία της. Η σύνοδος Δία – Πλούτωνα στάθηκε καθοριστική για τη μακροχρόνια φήμη και αντοχή της, ενώ το εξάγωνο της συνόδου αυτής με τη σύνοδο Ερμή – Αφροδίτης στον Ταύρο, διατήρησε την άφθονη αισθητική και αίσθηση της ομορφιάς.

Η αντίθεση του Κρόνου με τους Δία – Πλούτωνα, της έδωσε ισχυρή αυτοπεποίθηση και την ανάγκη να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή, προσπαθώντας σκληρά γι αυτό.

Με τη σύνοδο Άρη – Ποσειδώνα εξακολουθεί να μαγνητίζει με την προσωπικότητά της, την οποία πλαισιώνει με την αγέρωχη και καθηλωτική ομορφιά της, που ξεφεύγει από τις συνηθισμένες εικόνες και έννοιες.


Τζένη Μπαλατσινού – Εντυπωσίασε στο Dancing with the stars

balatsinou

Καλεσμένη για να χορέψει στο χορευτικό show της Πέμπτης, ήταν το πρώην μοντέλο, που δεν αποχωρίζεται τη λάγνα κίνηση της πασαρέλας. Εντυπωσίασε τους πάντες με ένα σέξι mambo, ενώ εισέπραξε ασταμάτητα χειροκροτήματα.

Η γλυκιά Σκορπιός με ωροσκόπο Υδροχόο και Σελήνη στον Τοξότη, έχει πολλές ευκαιρίες για να είναι περιζήτητη.

Με το Δία σε σύνοδο με Ήλιο, Ερμή και Αφροδίτη, η δημοτικότητά της και οι οικονομικές απολαβές αντέχουν στο χρόνο, ενώ η σύνοδος Αφροδίτης – Ποσειδώνα, κρατάει αμείωτο το καλλιτεχνικό της ενδιαφέρον και ταλέντο.

Η αντίθεση του Κρόνου με Ερμή, Αφροδίτη και Δία, είναι πρόκληση για να δουλεύει με πείσμα, ενώ με τη σύνοδο Άρη – Ουρανού στο Ζυγό, δεν διστάζει να εκρήγνυται αν το θεωρήσει απαραίτητο.

Μένει να δούμε αν θα υποκύψει στην προτροπή του διευθυντή προγράμματος του ΑΝΤ1, κριτή του show και κουμπάρου της Γιάννη Λάτσιου, που της κρατάει μία θέση για του χρόνου.

Σίγουρα πάντως την προτιμάμε να χορεύει, από το να αναλώνεται σε άλλο ένα αδιάφορο next top model.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved