Ζώδια και αστέρια: Έξαλλη η Ακρίτα: «Άσε μας κουκλίτσα μου...»

Η σύνοδος Άρη-Ουρανού κάνει την σεναριογράφο να ξεσπά: Ποιους περνά γενεές δεκατέσσερις, αυτή τη φορά;

Ζώδια και αστέρια: Έξαλλη η Ακρίτα: «Άσε μας κουκλίτσα μου...»


Η Έλενα Ακρίτα είναι μια Καρκίνος που, με τον Άρη στον αστρολογικό της χάρτη σε σύνοδο με τον Ουρανό εξοργίζεται εύκολα, ξεσπά και τα «χώνει» με οτιδήποτε συναισθηματικά την ταράζει λόγω του ότι η σύνοδος συμβαίνει στον υδάτινο Καρκίνο. Ο λαλίστατος Ερμής της στους πολυδιάστατους Διδύμους σε θετικές όψεις με τη Σελήνη, την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα υποδεικνύει τόσο τη δημοσιογραφική της ιδιότητα όσο και τη συνεχή ανάγκη της να σχολιάζει και να εκφράζει με ευκολία την άποψη της για παντός επί στητού.

Αυτές τις ημέρες, η δημοσιογράφος, ηθοποιός και σεναριογράφος βλέποντας όσο συμβαίνουν στην χώρα ξεσπάει όλο και συχνότερα! Το τελευταίο της κείμενο δημοσιεύτηκε στα «Νέα» με τίτλο «Ο τσολιάς κι η Αμαλ-ία».

«- Θα πάρουμε πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα;
- Αμάλ και πότε!
Άσε μας κουκλίτσα μου! Άσε μας που μου 'ρθες με το ύφος Φρειδερίκης των σίξτις που επιθεωρεί τας απόρους κορασίδας. Κι εκείνο το στάιλινγκ «παπάκι πάει στη ρεματιά, Σανέλ πάει στους βλάχους». Η μεγαλοδικηγόρος με ΤΟ νομικό επιχείρημα:
- Άμα λάχει θα βάλει ένα χεράκι και το στεφάνι μου!
Ο ινστρούχτορας φορούσε Prada. Κι ο Σαμαράς κατζαμάν πρωθυπουργός την στρογγυλοκάθισε εξ δεξιών: Ο τσολιάς και η Αμαλ-ία. Η οποία Αμαλ-ία χαμογελούσε στις κάμερες τύπου «αν και Απόλυτη Ντίβα, στο βάθος είμαι μια άδολη κι αγνή λιβανεζοπούλα!».
Για να μην σχολιάσω την Όλγα Κεφαλογιάννη - που δήλωσε το σκόπιμα (;) ανιστόρητο: Πρώτη φορά, λέει, η Ελλάδα έκανε τόσο μεθοδευμένη προσπάθεια για την επιστροφή των μαρμάρων. Εμένα φαν της Μελίνας Μερκούρη δεν με λες. Αλλά ειδικά για τα μάρμαρα, μην την ξεφτιλίσουμε τελείως την ιστορική μνήμη. Έλα αγάπη μου και την έχουμε και πρόσφατη τη ρημάδα. Τώρα, πρωτομπήκε στο τοπίο η Καρυάτιδα;
Δηλαδή, Όλγα μου, μικρή χαρωπή τουριστοπούλα - ποια η μεθόδευση σου ακριβώς; Πήγες - ως Γεωργία Βασιλειάδου – προξενήτρα στον Κλούνει για την Αμάλ; Πού 'χει σαράντα πρόβατα κι εξήντα πέντε γίδια; Κι έκλεισες και γόνδολα ρεζερβέ για να πάρει δημοσιότητα το ιβέντ; Άσε μας κουκλίτσα μου. Άσε μας κι έχουμε τα βάσανα μας». (Έχει κι άλλο - διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο της Έλενας Ακρίτα στο gossip-tv.gr και την σχετική ανάλυση του astrology.gr εδώ).

Την προηγούμενη εβδομάδα, η σεναριογράφος πάλι ξέσπασε και έγραψε ένα μήνυμα, αυτή τη φορά, στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

«Να θυσιαστεί και κάνας άλλος, λεβέντες μου;
Γαμώ την τρέλα μου με τις 'θυσίες του ελληνικού λαού' που μας κοπανάτε 5 χρόνια τώρα. Ποιες θυσίες, ρε σεις; Ποιες θυσίες που ούτε τον ορισμό της λέξης δεν ξέρετε; Ανοίξτε κάνα λεξικό, κλικάρετε κάναν Μπαμπινιώτη, ρωτήστε καμιά Ιφιγένεια μπας και ξεστραβωθείτε.

Η 'θυσία', πουλάκια μου αναλφάβητα, είναι οικειοθελής. Οι-κει-ο-θε-λής! Δηλαδή, θέλω – ΘΕΛΩ, λέμε – να προσφέρω κάτι: Κάτι που θα μου λείψει, κάτι που χρειάζομαι, κάτι που αγαπώ, κάτι που το πονάω. Το θυσιάζω με πόνο ψυχής - κι αυτό είναι επιλογή μου: ΜΟΥ. Όχι. ΣΟΥ. Θυσία με το πιστόλι στον κρόταφο δεν υφίσταται.

Οι αρχαίοι ημών σφάζανε στο βωμό μοσχάρι, γιατί θέλανε να το σφάξουνε. Θα μου πεις δεν ήθελε το μοσχάρι. Σωστό κι αυτό – αφού ως μοσχάρια μας αντιμετωπίζουν.

Να σας το κάνω λιανά – που έχετε κάνει την ελληνική γλώσσα σφουγγαρόπανο. Για να μιλήσετε για την δική μου τη θυσία – πρέπει πρώτα να έχετε πάρει την άδεια μου. Πρέπει πρώτα να με έχετε ρωτήσει αν θέλω κι εγώ να δεχτώ. Τότε και μόνον τότε είναι θυσία. Αλλιώς είναι βία κι εξαναγκασμός».

Αυτά έγραψε χαρακτηριστικά με εμπρηστικό τρόπο η Έλενα Ακρίτα, όπως υποδεικνύει η σύνοδος Άρη-Ουρανού, και έχοντας για μια ακόμη φορά έμπνευση, από την οποία δεν ξεμένει χάρη στο τρίγωνο Ερμή – Ποσειδώνα!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved