Κοσμικό Ημερολόγιο 30 Μαΐου

Θετικοί και αρνητικοί πρωταγωνιστές της εβδομάδας που πέρασε: Pippa Middleton, 64ο Φεστιβάλ Καννών, Joseph Brooks, Pierre Cardin, Emma Watson, Jeff Conaway

Παπασταύρου Λίντα
Κοσμικό Ημερολόγιο 30 Μαΐου

από την Κατερίνα Σαλωνίκη



katerina


helio_30may

Αστρόπλοιο Γη





Sidereal Time 04ω 30΄ 37΄΄



Julian Day 40692



Ηλιοκεντρική θέση, 8ο 40΄ του Τοξότη

Βραβείο Χρυσής κρεμάστρας

kremastra

Γι' αυτήν την εβδομάδα το βραβείο ταξιδεύει στη Βρετανία στην πολυακουσμένη Pippa Middleton, την οποία τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν βαλθεί να κάνουν μήλο της έριδος μεταξύ δύο μεγάλων παρουσιαστριών της Αμερικής, της Oprah Winfrey και της Barbara Walters.

pippa

Η πρώτη της προσφέρει ένα δικό της show στην καλωδιακή τηλεόραση της οποίας είναι ιδιοκτήτρια, ενώ η άλλη την θέλει στην εκπομπή της «The View».

Με αυτήν την πρόταση η αδερφή της Δούκισσας του Cambridge μπορεί να γίνει μια τηλεοπτική star. To σταριλίκι όμως της έχει γίνει συνήθεια, όσο και το καθημερινό lip gloss στα χείλη.

Βροχή οι προτάσεις και κάθε είδους, ενώ η ίδια δείχνει να διασκεδάζει αφάνταστα τα δέλεαρ, που ακυρώνουν τους ανακτορικούς κανόνες.

Η ηδυπαθής σύνοδος Αφροδίτης – Άρη στο Λέοντα αποδεικνύεται πιο δυνατή από τη σεμνοτυφία του Ήλιου της στην Παρθένο.

Αν η Σελήνη βρίσκεται στον Λέοντα σχηματίζει εξάγωνο με τον Πλούτωνα και σύνοδο με την Αφροδίτη, γεγονός που δικαιολογεί την υπέρμετρη δημοτικότητά της, αλλά και τον αισθησιασμό που εκπέμπει έστω και επιτηδευμένα.

Ακόμα και αν βρίσκεται στην Παρθένο, το τετράγωνο με Δία – Ουρανό τονίζει την τάση για επίδειξη και αντισυμβατικές προκλήσεις.

Τα καλλιτεχνικά της ενδιαφέροντα μπορούν να καλυφθούν μέσα από το τρίγωνο Αφροδίτης – Ποσειδώνα, αλλά το κλειδί βρίσκεται στο τετράγωνο Ερμή – Ποσειδώνα, που σε συνδυασμό με τα Λιονταρίσια στοιχεία, μπορεί να την οδηγήσουν σε ίντριγκες, όλων των χρωμάτων.

Προς το παρόν καθώς απολαμβάνει όσα διαδραματίζονται, μια χρυσή κρεμάστρα είναι ότι πρέπει, για να κρεμάσει τις περγαμηνές από τις επερχόμενες δραστηριότητές της.

64ο Φεστιβάλ Καννών – Οι βραβεύσεις στη λαμπερή γαλλική Ριβιέρα

cannes

Το φιλοσοφικό λυρικό ποίημα για την ανθρώπινη ύπαρξη “The Tree of Life” του Terrence Malick, απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα για φέτος, πλαισιώνοντάς το καλοί και επιτυχημένοι ηθοποιοί, όπως οι Brad Pitt, Sean Penn και Jessica Chastain.

Ο 67χρονος σκηνοθέτης γεννημένος στις 30/11/1943 είναι ένας Τοξότης που με την αντίθεση Ήλιου – Ουρανού, υπογράφει το βαθυστόχαστο και ανατρεπτικό σενάριο, ενώ με το τρίγωνο Ήλιου – Πλούτωνα το σκηνοθετεί με περίσσια επιδεξιότητα.

Η αντίθεση του Ερμή με Άρη και Κρόνο είναι επαρκώς συμπεριλαμβανόμενη στη σκοτεινή πλευρά της ταινίας, που ξεδιπλώνει τη μοναχικότητα, την αρρώστια και τον πόνο.

Η καλύτερη γυναικεία ερμηνεία ήταν αυτή της Kirsten Dunst, για τον ρόλο της Justin στο “Melancholia” του Lars von Trier.

Μέσα από τον πολυσύνθετο χάρτη της που υπόσχεται πολλές ακόμα αναγνωρίσεις, η Ταυρίνα Dunst ερμήνευσε το ρόλο της αδερφής που παντρεύονταν, καθώς ο πλανήτης Melancholia έρχονταν για να φέρει μια αλληγορική καταστροφή.

Με το Ταυ- τετράγωνο Αφροδίτης – Άρη – Ποσειδώνα, ενεπλάκη αβίαστα στην αποσύνθεση των σχέσεων, ενώ με την αντίθεση Ερμή – Ουρανού διατηρούσε αγωνιωδώς την αίσθηση του απρόβλεπτου, που ζητούσε και ο δημιουργός της ταινίας.

Τέλος, το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας έλαβε ο Jean Dujardin για την εξαιρετική του εμφάνιση ως George Valentin στο “The Artist” του Michel Hazanavicius.

Με ελιγματική χάρη που αντλεί από τη σύνοδο Ήλιου – Αφροδίτης στους Διδύμους σε σύνοδο με ωροσκόπο, καταφέρνει να υποδυθεί τον star του βωβού κινηματογράφου, που χάνει την αίγλη του με τις προσβάσεις φωνής και ήχου στα τέλη της δεκαετίας του 1920.

Το στυλ του καθηλώνει με το τετράγωνο Ήλιου – Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, ειδικά όταν αρχίζει η ερωτική ιστορία με την συμπρωταγωνίστριά του.

Κατά τα άλλα το φεστιβάλ είχε πολλά γοητευτικά και λαμπερά χαμόγελα, τη μεγαλοπρεπή παρουσία του Robert De Niro να προεδρεύει και την εντυπωσιακή Uma Thurman να κλέβει τις εντυπώσεις. Και του χρόνου!

Joseph Brooks – Η μυστήρια αυτοκτονία του

brooks

Επέλεξε να τελειώσει τη ζωή του με μία πλαστική σακούλα τυλιγμένη γύρω από το κεφάλι, συνδεδεμένη με φιάλη που περιείχε αέριο ήλιον, αλλά και μια πετσέτα δεμένη στο λαιμό.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης και παραγωγός ταινιών, τιμήθηκε το 1977 για την μπαλάντα της Debby Boone «You light up my life», από την ομώνυμη ταινία.

Εκκρεμούσε όμως μια υπόθεση για κατηγορίες βιασμού 11 γυναικών τις οποίες προσκαλούσε στο σπίτι του για ακρόαση σε υποτιθέμενες παραγωγές. Το 2009 είχε αθωωθεί από τις κατηγορίες.

Η έντονη παρουσία του νερού στο χάρτη του, Ιχθείς με Ερμή και Αφροδίτη στους Ιχθείς σε τρίγωνο με Πλούτωνα, υπογράφουν την ισχυρή σεξουαλικότητά του και τις προθέσεις του να κινείται παρασκηνιακά.

Η παράλληλη αντίθεση Ήλιου – Ερμή με τον Ποσειδώνα, του έδωσε διαφυγή στην τέχνη, μέσα από την οποία μπορούσε να υλοποιήσει τις φαντασιώσεις του και να υποστηρίξει τους εθισμούς του.

Η Σελήνη στον Καρκίνο, πιθανότατα σε όψη με τον Πλούτωνα και τον Ποσειδώνα, ενίσχυε την αχαλίνωτη συναισθηματική και σεξουαλική φύση του, που έφτανε στον καταναγκασμό του εαυτού του αλλά και των άλλων.

Τα τετράγωνο του διελευστικού Δία πιθανότατα διόγκωσε την επιρροή της γενέθλιας συνόδου Σελήνης – Πλούτωνα και επειδή μια φωτογραφία αποδίδει καλύτερα από χίλιες λέξεις, οι πρόσφατες εικόνες του μαρτυρούσαν την προβληματική πλέον ψυχολογική του κατάσταση.

Στα 73 του χρόνια και πλέον νεκρός, δεν θα αποδώσει σε κανέναν το πιθανό τίμημα.

Pierre Cardin – Στην Ελλάδα σκηνοθετώντας και φιλανθρωπώντας

pier_cardin

Ο πασίγνωστος maitre του οίκου μόδας, βρέθηκε στα 89 του χρόνια για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Σκοπός της επίσκεψης η φιλανθρωπική εκδήλωση στη Λυρική σκηνή της οργάνωσης «Ελληνική Δράση Αφρικής» σε συνεργασία με το Προξενείο Ακτής Ελεφαντοστού, παρουσιάζοντας τη μουσικοχορευτική παράσταση «Casanova» - Έρωτες και ίντριγκες στη Βενετία.

Την παράσταση σκηνοθέτησε ο ίδιος αναλαμβάνοντας και τη δημιουργία των κουστουμιών, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του έργου της Ελληνικής Δράσης Αφρικής.

Τα χρήματα θα διατεθούν για την αποπεράτωση των έργων του ελληνικού σχολείου στο Mali με την επωνυμία «Ελλάς - Μέγας Αλέξανδρος», αλλά και για αγορά αντι-ρετροϊκών φαρμάκων για τα παιδιά που πάσχουν από ΑΙDS, τα οποία φιλοξενούνται στο ορφανοτροφείο «Ελλάς - Μακεδονία», στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Ο Ιταλός γαλλοαναθρεμένος μύθος της μόδας, ετοιμάζεται να πουλήσει τον όμιλό του ζητώντας 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, αφού η ηλικία του δεν του επιτρέπει να συνεχίσει, αλλά η επιχείρηση αντιθέτως, πρέπει να συνεχίσει την εκθαμβωτική της πορεία.

Καρκίνος με ωροσκόπο και Σελήνη στο Ζυγό, χάρισε στη μόδα ταυτότητα, άποψη και πολυτέλεια. Με τον Ήλιο κυβερνήτη του μεσουρανήματος σε σύνοδο ακριβείας με τον Πλούτωνα σε ακριβέστατο τετράγωνο με τον Δία και σε τρίγωνο με Ουρανό, τα δημιουργήματά του έμελλε να ανατρέψουν τα δεδομένα και να γίνουν διαχρονικά και ακλόνητα.

Με την Αφροδίτη κυβερνήτη του ωροσκόπου οικοθετημένη στο μεσουράνημα σε σύνοδο με Ποσειδώνα στο Λέοντα και σε τρίγωνο με Άρη από τον Τοξότη, έλαμψε μέσα από την τέχνη, αλλά και από τη συμπαθή, γενναιόδωρη και ευγενική του ιδιοσυγκρασία.

Καλή συνέχεια στον όμιλο με μια γερή ανταμοιβή, όπως του αξίζει.

Emma Watson – Όταν η τύχη ανταποκρίνεται στο κάλεσμα

emma

Η καλή φίλη του Harry Poter Ερμιόνη Γκρέιντζερ, με τη συναρπαστική επιδεξιότητα στη μαγεία, φαίνεται να την επεκτείνει και στην προσωπική της ζωή.

Η γλυκιά πρωταγωνίστρια του Harry Poter δέχτηκε πρόταση του αγαπημένου της ζωγράφου Mark Demsteader να ποζάρει για τον ίδιο, φιλοτεχνώντας 34 δικά της πορτρέτα.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 15 Ιουνίου.

Στα 21 της χρόνια έχει ήδη μια αξιόλογη καριέρα, ενώ πραγματοποιεί και μια μεγάλη της επιθυμία.

Θέλοντας να αποκτήσει ένα πίνακα του Demsteader για τα πρόσφατα γενέθλιά της, αντί αυτού απολαμβάνει τον εαυτό της σε πίνακα, διά χειρός του ιδίου.

Με το Δία στο μεσουράνημα σε τρίγωνο με την Αφροδίτη, η τύχη της χαμογελά απρόσκοπτα, αλλά εκείνο που της δίνει πραγματική εύνοια και ώθηση στη ζωή, είναι ο Ερμής κυβερνήτης του μεσουρανήματος και του ωροσκόπου, σε αντίθεση με Πλούτωνα, τρίγωνο με Ουρανό και ακριβέστατο τρίγωνο με τον Ποσειδώνα.

Σπουδαία εφόδια για μια καλλιτεχνική και διεισδυτική ιδιοσυγκρασία, που διεκδικεί στη ζωή με ιδιαίτερη τόλμη και επιμονή.

Το ακριβέστατο τρίγωνο Ήλιου – Σελήνης (Κριός – Τοξότης) σε συνδυασμό με χαρακτηριστικότατες όψεις του ωροσκοπίου της, την ανεβάζει ραγδαία επαγγελματικά, προσφέροντας δώρα σε μορφή χρυσόσκονης από μαγικά ραβδάκια.

Με το καλό και στην Εθνική Πινακοθήκη της Trafalgar Square!

Jeff Conaway – Έφυγε στα 60 του χρόνια

conaway

Ο αμερικανός ηθοποιός που έγινε γνωστός από την κινηματογραφική ταινία «Grease», στην διασκεδαστική παρέα του Τζον Τραβόλτα, έφυγε κατόπιν μιας ταλαιπωρημένης υγείας και ζωής.
Πολλοί τον θυμούνται και από την τηλεοπτική κωμική σειρά «Ταξί», αλλά o συμπαθής και γοητευτικός ηθοποιός δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τους προσωπικούς του δαίμονες, που τον οδήγησαν σε πλασματικές διαφυγές, μέσω παραισθησιογόνων ουσιών.

Η τελευταία υπερβολική δόση χαπιών που πήρε, τον έριξε σε κώμα και έπειτα στον αιώνιο ύπνο.

Η σύνοδος Ήλιου – Ποσειδώνα στο Ζυγό σε τετράγωνο με τον Ουρανό, τον οδήγησε στη διαφυγή μέσω της υποκριτικής τέχνης, αλλά δεν τον απάλλαξε από την αυταπάτη μέσα στην οποία ξόδευε ανορθόδοξα την ενεργητικότητά του, με επιρρέπεια στις καταχρήσεις.

Η επιφυλακτικότητα της συνόδου Ερμή – Κρόνου στην Παρθένο, δεν απέφερε την απαραίτητη λογική και πρακτικότητα, αλλά μια κατάθλιψη την οποία δεν μπόρεσε να διαχειριστεί.

Το καλόκαρδο χαμόγελο που το στόλιζε ο αισιόδοξος Άρης στον Τοξότη, δεν στάθηκε αρκετό να καλύψει τις βαθύτερες και πιεστικές του ανάγκες. Καλή του ανάπαυση.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved