Κοσμικό Ημερολόγιο 23 Μαΐου

Θετικοί και αρνητικοί πρωταγωνιστές της εβδομάδας που πέρασε: Lars Von Trier, Anne Sinclair,Jean Paul Belmondo,Carla Bruni / Nicola Sarkozy, Σταμάτης Κραουνάκης / Λάκης Λαζόπουλος, Marion Cotillard / Guillaume Canet
Παπασταύρου Λίντα
Κοσμικό Ημερολόγιο 23 Μαΐου


από την Κατερίνα Σαλωνίκη



katerina


helio_23may

Αστρόπλοιο Γη



Sidereal Time 04ω 03΄ 01΄΄



Julian Day 40685



Ηλιοκεντρική θέση, 1ο 55΄ του Τοξότη


Βραβείο χρυσής κρεμάστρας

kremastra

Αυτήν την εβδομάδα απονέμεται με την αρνητική του ιδιότητα, στο διάσημο Δανό σκηνοθέτη Lars Von Trier, που στην παρουσίαση της νέας του ταινίας, με τίτλο Melancholia, δεν παρέλειψε να εκθειάσει τις φιλοναζιστικές του διαθέσεις. Ενθυμούμενος και την Γερμανική του καταγωγή, είπε πως κατανοεί απόλυτα τον Χίτλερ, αισθανόμενος συμπόνια γι’ αυτόν.

Όλα αυτά τα σκηνοθέτησε με ένα αποτυχημένο χιούμορ που άφησε άναυδους τους πρωταγωνιστές της ταινίας.

Η διεύθυνση του φεστιβάλ έκρινε πως χρησιμοποίησε το φιλελεύθερο βήμα για να εκφραστεί με απαράδεκτα σχόλια, στερώντας του το δικαίωμα, αν βραβευτεί, να παραλάβει ο ίδιος το βραβείο του.

lars_von_trier.c

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως δεν απορρίπτεται το έργο, αλλά ο άνθρωπος.

Μετά από όλα αυτά βέβαια δυσκολοθώρητη η βράβευση γιατί δυστυχώς ή ευτυχώς το έργο με τον άνθρωπο ταυτίζονται στις συνειδήσεις των ενόρκων θεατών.

Σαν Ταύρος που είναι, δικαιολογεί απόλυτα τις μονοκόμματες απόψεις και το σκληροτράχηλο χιούμορ, που με το τετράγωνο Ήλιου – Άρη παίρνουν ενοχλητικές διαστάσεις.

Ωστόσο, η ανατρεπτική δύναμη της έκφρασής του με τον Ερμή στους Διδύμους σε αντίθεση με Κρόνο και τετράγωνο με Πλούτωνα, τον κάνει να ξεχωρίζει δημιουργώντας αίσθηση, την οποία επιδιώκει η φιλόδοξη Σελήνη στον Αιγόκερω.

Η Αφροδίτη επίσης στους Διδύμους, σε τρίγωνο με Ποσειδώνα και σε εξάγωνο με Δία και Πλούτωνα, τον εδραιώνει στους θρόνους της τέχνης και της συναισθηματικής διόγκωσης.

Ο διελευστικός Ποσειδώνας από τους Ιχθείς σε Ταυ – Τετράγωνο με την αντίθεση Ερμή – Κρόνου δημιούργησε τη σύγχυση, ενώ Άρης και Δίας φρόντισαν να γίνει δακτυλοδεικτούμενος. Παρόλα αυτά, ζήτησε συγνώμη και δέχθηκε συγκαταβατικά την απόφαση.

Η χρυσή κρεμάστρα του χαρίζεται, για να κρεμάσει την απερισκεψία του.

Anne Sinclair – Ο έρωτας που απαξιώνει τη λιγούρα

anne_sinclair

Η γυναίκα του επίκαιρου Strauss Khan, είναι κι αυτή στην επικαιρότητα με αυτή της την ιδιότητα και μάλιστα στην πρώτη γραμμή.

Από το 1989 που γνώρισε τον άνδρα της, στέκεται σαν κερί αναμμένο στο πλευρό του, υποστηρίζοντάς τον σε όλα τα παραστρατήματά του.

Ο έρωτάς της γι’ αυτόν δεν μειώνεται ακόμα και στην τωρινή κατηγορία για απόπειρα βιασμού.

Πλήρωσε το ένα εκατομμύριο δολάρια της εγγύησής τους συν άλλα πέντε, του νοίκιασε διαμέρισμα στην πιο ακριβή περιοχή του Μανχάταν με πισίνα και γυμναστήριο, ενώ κάνει τα πάντα για να αισθανθεί καλύτερα ο αγαπημένος της. Και όλα αυτά από μια καλοαναθρεμμένη μοναχοκόρη μεγάλου αντιστασιακού κατά των Γερμανών του Ρόμπερτ Σβαρτς και εγγονή ενός σημαντικού εμπόρου τέχνης, του Πολ Ρόζενμπεγκ.

Στα 20 χρόνια γάμου τους, ο Strauss Khan της χρωστάει ένα τεράστιο κομμάτι της αίγλης και της καλής δημοτικότητάς του, αφού σε αυτήν οφείλει την ατσαλάκωτη παρουσία του, τις κοινωνικές του αναρριχήσεις, αλλά και την τεράστια περιουσία που καρπώνεται, από την εύρωστη οικονομική κατάστασή της.

Καρκίνος με ωροσκόπο Τοξότη και Σελήνη στον Σκορπιό, η Sinclair διαθέτει μια ευρεία ψυχοσύνθεση, που γνωρίζει πώς να φιλοσοφεί το συμφέρον της, δείχνοντας και την απαραίτητη ευαισθησία.

Με το Δία στον Τοξότη κυβερνήτη του ωροσκόπου της στον πρώτο οίκο, προσφέρει αφειδώς βοήθεια στον άνδρα της, αφού του τριγωνίζει τον Άρη στον Κριό, κυβερνήτη του μεσουρανήματός του. Την ίδια εύνοια δείχνει και ο Κρόνος της από το Λέοντα, σε τρίγωνο με τον Άρη του, αλλά και ο Ουρανός και η Αφροδίτη από τους Διδύμους σε εξάγωνο.

Πρόκειται για μια ανεξάντλητη διαθεσιμότητα από μεριάς της, η οποία γίνεται εντονότερη με τα τρίγωνα μεταξύ των ωροσκόπων και τον Ήλιο του σε τρίγωνο με τον ωροσκόπο της.

Καλή δύναμη στην ατσάλινη θέλησή της, μια και τα τωρινά γεγονότα την κοντράρουν ανελέητα.

Jean Paul Belmondo – Μέγιστη αποδοχή, στο μύθο του γαλλικού σινεμά

belmondo

Ο διάσημος γοητευτικός star της Γαλλίας, τιμήθηκε από τον πρόεδρο του φεστιβάλ των Καννών Gilles Jacob με τον Χρυσό Φοίνικα, για τα 50 χρόνια προσφοράς του στον χώρο του κινηματογράφου.

Στα 78 του χρόνια, ανέβηκε με μεγαλοπρέπεια τα 24 σκαλιά υποστηριζόμενος από ένα μπαστούνι, έχοντας στο πλευρό του και την κατά 43χρόνια νεότερή του σύντροφο, πρώην playmate Barbara Gandolfi, επιχειρηματία αλυσίδων στριπτιζάδικων στο Βέλγιο.

Η αποθέωση που δέχτηκε κατά την είσοδό του, τον έκανε να μας χαρίσει ξανά το αλησμόνητο χαμόγελο, που η τσαχπινιά του μόνο με εκείνο του Richard Gere μπορεί να συγκριθεί.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Belmondo, The Career, ενώ ακολούθησε δείπνο και πάρτι.

Ο δυναμικός Κριός με τον επικοινωνιακό ωροσκόπο στους Διδύμους και τη Σελήνη του gentlemen στο Ζυγό, είχε όλες τις προδιαγραφές να κατακτήσει τους γύρω του και ειδικότερα το γυναικείο πληθυσμό.

Με κυβερνήτη του μεσουρανήματος τον Ουρανό σε σύνοδο με Ήλιο και Αφροδίτη, προσέφερε τη μαγνητική του προσωπικότητα στις σχέσεις του και στην τέχνη, σαν το καλοκαίρι στις εποχές του χρόνου. Φευγαλέος και συναρπαστικός και ενάντιος στη ρουτίνα, ανέτρεπε κάθε δεδομένο ακόμα και στους προκαθορισμένους του ρόλους.

Η σύνοδος Άρη – Ποσειδώνα δεν τον άφησε στιγμή μακριά από το κυνήγι του αγνώστου, αλλά το εξάγωνο Αφροδίτης – Κρόνου, τον κράτησε στην αίγλη του αξιολάτρευτου, αληθινού και μη βαρετού άνδρα και καλλιτέχνη.

Ένας από τους καλύτερους Γάλλους ηθοποιούς, που το Όσκαρ ανήκει στο σενάριο της δικής του ζωής.

Carla Bruni / Nicola Sarkozy – Ετοιμάζονται για το πρώτο τους παιδί

sarkozy-bruni

Μέσα στην αναστάτωση στην οποία έχει περιέλθει ολόκληρη η Γαλλία από τα συμβάντα με τον Strauss Khan, ο πολιτικός του αντίπαλος Nicola Sarkozy, πρόκειται να γίνει πατέρας.

Oui! Η Carla Bruni-Sarkozy είναι έγκυος.

Επιβεβαιώθηκε από τον ασυγκράτητο μελλοντικό παππού Pal Sarkozy, στη γερμανική εφημερίδα Bild. Δεν παρέλειψε επίσης να τονίσει τη βεβαιότητά του πως το παιδί θα είναι κορίτσι και όμορφο σαν τη μαμά του.

Η Carla προσκεκλημένη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1 μιλώντας για το έργο του ιδρύματός της για τον αναλφαβητισμό, αλληλλοσυγχάρηκε με τον δημοσιογράφο, σε ένα λογοπαίγνιο γαλλικής υπαινικτικής κουλτούρας.

Η 43χρονη Carla που στην Ηλιακή της επιστροφή δέχεται το πέρασμα του Δία από τον 5ο οίκο της (εγκυμοσύνη), αιφνιδιάζει τον 56χρονο σύντροφό της, που ο κυβερνήτης του 5ου οίκου του Ουρανός, δέχεται το τετράγωνο του Δία, το ίδιο και ο Δίας του, που βρίσκονται σε σύνοδο στο μεσουράνημα.

Επέκταση λοιπόν για το ζευγάρι και οπωσδήποτε για τη φήμη του, ειδικά του Προέδρου.

Όσο για την όμορφη μαμά, η είσοδος του Δία στον Ταύρο για έναν χρόνο, θα τριγωνίσει τους Ήλιο, Σελήνη, Δία, Ουρανό και Πλούτωνα με τον Πλούτωνα να κυβερνά τον 5ο της οίκο.

Τι άλλο να ζητήσει το ζεύγος, παρά μόνο άλλη μια πλουσιοπάροχη προεδρεία.

Σταμάτης Κραουνάκης / Λάκης Λαζόπουλος - Μαζί, σε ένα καινούργιο ονειροπλάνο

kraounakis

Οι δύο γίγαντες της τέχνης, βρίσκονται μαζί για μια μοναδική συναυλία στις 9 Ιουνίου στην «Τεχνόπολη». Θα τους πλαισιώσουν παλιοί και νέοι καλλιτέχνες, με τραγούδια και αγαπημένες μελωδίες.

Οι ίδιοι θα αυτοσχεδιάσουν, κάτι που ξέρουν να κάνουν άψογα, σε μια βραδιά που αναμένεται να μείνει αξέχαστη. Το ταλέντο του καθενός είναι γνωστό και η γήινη ζωδιακή τους σύνθεση, θα πάρει φωτιά.

Ο Αιγόκερως Κραουνάκης με τη Σελήνη στον Ταύρο, συμπλέει ιδανικά με τον Ταύρο με ωροσκόπο Αιγόκερω, Λαζόπουλο.

Με τετράγωνο Αφροδίτης - Ποσειδώνα και τρίγωνο Αφροδίτης – Ποσειδώνα αντίστοιχα, η καλλιτεχνική τους φαντασία θα απογειωθεί, μέσα από ένα φιλικό κλίμα με κατανυκτικές προεκτάσεις.

Ο Λάκης Λαζόπουλος προτίθεται να ακολουθήσει αναντίρρητα την εκκεντρική γραμμή της αντίθεσης Αφροδίτης – Ουρανού του Σταμάτη Κραουνάκη, η οποία θα τον απαλλάξει και από τις πεζές εκφράσεις του τετραγώνου Ήλιου – Άρη. Όσοι πιστοί, προσέλθετε.

Marion Cotillard / Guillaume Canet – Ανάμεσά τους ο νεογέννητος μπόμπιρας

marion-cotillard-guillaume-canet-

Εβδομάδα χαράς για το υπέροχο ζευγάρι που απέκτησε γιο, το βράδυ της 19/5.

Γνωρίστηκαν το 2003, στη ταινία «Αγάπα με αν τολμάς», όπου συμπρωταγωνιστούσαν και είναι ζευγάρι από το 2007.

Πρόσφατα συνεργάστηκαν στην ταινία Μικρά αθώα ψέματα (Les petits mouchoirs) της οποίας σενάριο και σκηνοθεσία ανήκουν στον Guillaume Canet.

Η Cotillard που έγινε ευρύτερα γνωστή ενσαρκώνοντας αριστουργηματικά τη ζωή της Edith Piaf στο «Ζωή σαν τριαντάφυλλο» είναι συνταιριασμένη όμορφα με τον Κριό σύντροφό της.

Με τη σύνοδο Άρη – Δία σε τρίγωνο με τον Ήλιο της και το τρίγωνο της Αφροδίτης του από τον Κριό σε τρίγωνο με τη δική της στο Λέοντα, αποτελούν θεμέλιο για μια αρμονική και επιτυχημένη συμβίωση.

Ο Ουρανός σε τρίγωνο με τον κυβερνήτη του 5ου της και η σύνοδος της Σελήνης – Κρόνου δέχτηκε την ημέρα της γέννας τα τετράγωνα του Ήλιου, Ερμή, Αφροδίτης, Άρη και Δία.

Να τους ζήσει, σε μια ζωή σαν τριαντάφυλλο.


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved