Κοσμικό Ημερολόγιο 9 Μαΐου

Θετικοί και αρνητικοί πρωταγωνιστές της εβδομάδας που πέρασε: Αντώνης Κανάκης, Θανάσης Βέγγος, Edith Piaf, Bin Laden, Paul McCartney, Madonna

Παπασταύρου Λίντα
Κοσμικό Ημερολόγιο 9 Μαΐου

από την Κατερίνα Σαλωνίκη



katerina


helio_9_may

Αστρόπλοιο Γη



Sidereal Time 03ω 07΄ 49΄΄



Julian Day 40671



Ηλιοκεντρική θέση, 18ο 25΄ του Σκορπιού

Βραβείο χρυσής κρεμάστρας

kremastra

KANAKIS

Γι’ αυτήν την εβδομάδα προσφέρεται στην εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα», στα χέρια του αρχισυντάκτη Αντώνη Κανάκη για την απάντηση στο ΕΣΡ, το οποίο τους έβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ, με αβάσιμες και ανυπόστατες αιτιολογίες. Για τον χαρακτηρισμό τους προς τους βουλευτές ως «κλίκα» που καλύπτει ο ένας τον άλλον, ο βουλευτής της Ν.Δ Κώστας Τζαβάρας έκανε υποτίθεται καταγγελία, που ο πρόεδρος του ΕΣΡ κ. Λασκαρίδης μετέτρεψε σε πρόστιμο. Ο Αντώνης Κανάκης έψαξε το θέμα και ο βουλευτής το μόνο που έκανε, είναι να τονίσει στη βουλή πως «Ουδέποτε έκανε τέτοια καταγγελία ενώ η σάτιρα είναι γι αυτόν το ξυπνητήρι της δημοκρατίας». Έξαλλος και με το δίκιο του ο Κανάκης και ενώ δεν βρέθηκε καμία καταγγελία με την υπογραφή του βουλευτή, έβγαλε Υδροχοϊκό λόγο, κατηγορώντας το ΕΣΡ ότι προσβάλλει την δημοκρατία επισημαίνοντας πως θα έπρεπε να ντρέπονται, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν ντρέπονται, γιατί είναι απαρχαιωμένοι και διαπλεκόμενοι. Μπράβο στον Αντώνη Κανάκη που με το τρίγωνο του Υδροχοϊκού Ερμή με τον Ουρανό, καταθέτει πρωτοποριακά τα δρώμενα, σύμφωνα με τις ανάγκες των καιρών. Μπράβο στον Αντώνη Κανάκη που με το τρίγωνο Ερμή – Δία διαθέτει καλή κρίση, διάκριση, χιούμορ, ευθύτητα και μπορεί να στριμώχνει χωρίς μικρότητες, κάθε διορισμένο υπηρέτη των συμφερόντων. Βραβείο σε πολυτελή συσκευασία για την ανατρεπτική εκπομπή και τον αρχισυντάκτη της, με την ευχή να συνεχίσουν με αμείωτη ενεργητικότητα και διαύγεια.

Θανάσης Βέγγος – Έφυγε ο αγαπημένος μας ηθοποιός

veggos2

Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλεύονταν αρκετούς μήνες, το πρωί της 3ης Μαΐου. Από την εξορία της Μακρονήσου, μετέβη στην επαγγελματική επιτυχία την οποία κατέκτησε αυτοδίδακτος και πολεμιστής, όπως έκανε σε όλη του τη ζωή. Το κοινό τον αγάπησε από την πρώτη στιγμή, βλέποντας στο πρόσωπό του το απλό λαϊκό πρότυπο, που ξεχείλιζε καλοσύνη και περίσκεψη. Πάμπολλες ταινίες, επιθεωρήσεις, εξαιρετικές κινηματογραφικές συμμετοχές, κερδίζοντας την απεριόριστη εκτίμηση και αγάπη των συναδέλφων του και των απλών ανθρώπων. Η κινητικότητα του Διδυμίσιου ζωδίου του και Ερμή του, αποτυπώθηκε περίτεχνα σε όλες τις ταινίες, όπου μαζί με την ανθεκτικότητα της Σελήνης στον Ταύρο, έγινε το πρότυπο του ανθρώπου για όλες τις δουλειές. Αντιμετώπισε γενναία την σκληρή αντίθεση Ήλιου – Κρόνου με όλες τις ταλαιπωρίες που την συνόδευαν, έχοντας για συμμάχους τα τρίγωνα του Κρόνου με Δία και Ουρανό. Η Αφροδίτη στον Καρκίνο σε σύνοδο με Άρη και Πλούτωνα λειτουργούσε ενστικτωδώς, με πάθος, ζεστασιά και γενναιοδωρία. Διοχέτευσε στην τέχνη την υπερβολική ενέργεια της συνόδου με τον Πλούτωνα και καθιερώθηκε στις καρδιές όλων. Καλή ανάπαυση στο πιο έντιμο και καλοκάγαθο βλέμμα, που πέρασε από τις οθόνες και τα θεατρικά σανίδια.

Edith Piaf – Η αθάνατη ερωτική γαλλίδα και οι επιστολές της

edith_piaf

Η ανεπανάληπτη Edith Piaf που σημάδεψε το γαλλικό τραγούδι, η καλύτερη ερμηνεύτρια που είχε ποτέ η χώρα της, υπήρξε το ίδιο αισθαντική και συγκλονιστική στις σχέσεις της. Τα φλογερά της αισθήματα αποτυπώθηκαν σε αναρίθμητες επιστολές, οι οποίες κυκλοφόρησαν σε βιβλίο με τίτλο «Mon amour bleu». Στο βιβλίο καταγράφονται 54 επιστολές της, προς έναν από τους πολλούς έρωτές της, τον αθλητή της ποδηλασίας Louis Gérardin. Πέρα από τα χειμαρρώδη λόγια της, σε ένα γράμμα γράφει το t' aime» (σ΄αγαπώ) επαναλαμβάνοντας το γράμμα m 16 φορές για να τονίσει το μέγεθος της λατρείας της. Άλλη μια άκρως ερωτική επιστολή της προς τον Δημήτρη Χορν, είχε εκτεθεί πριν λίγα χρόνια στην Αθήνα, σε έκθεση στο Μουσείο ΚυκλαδικήςΤέχνης. Η Piaf ερωτεύτηκε τρελά και έναν άλλον Έλληνα, τον Θεοφάνη Λαμπούκα 22 χρόνια μικρότερό της, τον οποίο και παντρεύτηκε βαπτίζοντάς τον «Τεό σαγαπό». Η ζωή της γνωρίζει μεγάλη δημοσιότητα τον τελευταίο καιρό. Βιώνοντας πληθωρικά τους έρωτές της, έφτανε ως το γάμο ώσπου να καταλήξει στις συχνές συναισθηματικές απώλειες, πέρα από τις μοιραίες. Η Σελήνη στον 7ο οίκο σε εξάγωνο με τον Ποσειδώνα, τετράγωνη με Άρη (κυβερνήτη του 5ου οίκου - έρωτας) και αντίθεση με τον ωροσκόπο, επιβεβαίωνε τους επερχόμενους χωρισμούς. που στην αρχή ήταν εξιδανικευμένοι έρωτες.
Η Αφροδίτη κυβερνήτης του 7ου οίκου της, είναι σε εξάγωνο με το Δία και ο Δίας σε τρίγωνο με τον Κρόνο όπου βρίσκεται σε αντίθεση με την Αφροδίτη της. Η «Piaf» είχε ωροσκόπο Σκορπιό με κυβερνήτη του 1ου οίκου τον Πλούτωνα.
Η Πλουτώνια επιρροή ήταν κολλημένη στο βλέμμα της σαν τη μάσκαρα στις βλεφαρίδες της.
Σιδερένια θέληση και ανθεκτικότητα, που λύγισε μόνο από τη μοιραία αναπόφευκτη δύναμη, της επιρροής του Πλούτωνα αντίθεση με τον Ήλιο. Μια συγκλονιστική ζωή, που αποτυπώνεται στις επιστολές της και που πάντα θα διαιωνίζεται μέσα από αυτές και από το τραγούδι της «Non Je ne Regrette Rien» (Δεν μετανιώνω για τίποτα).

Bin Laden – Το γκρέμισμα ενός βαρυσήμαντου οχυρού

laden

Η επιχείρηση Αμερικανών πρακτόρων στο Πακιστάν πέτυχε τον σκοπό της που ήταν η εξόντωση του περίφημου καταζητούμενου τρομοκράτη Bin Laden, ο οποίος θα μείνει στην ιστορία για τη συγκλονιστική τρομοκρατική ενέργεια στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα είναι πλέον νεκρός, κλείνοντας ένα τεράστιο κεφάλαιο και ίσως ανοίγοντας ένα άλλο. Γεννημένος στο ζώδιο των Ιχθύων με τον Ήλιο σε τετράγωνο με τον Κρόνο, ανέλαβε την ιερή γι’ αυτόν ευθύνη να εναντιωθεί σε εκείνους που θεωρούσε εχθρούς του Ισλάμ. Το τετράγωνο Άρη – Πλούτωνα με τον φανατικό Άρη στον Ταύρο, του έδωσε όλο τον εξοπλισμό για τις βίαιες και ακραίες κινήσεις και στρατηγικές, καθώς και μια συνεχή τάση για ρίσκο, που διατηρούσε πάντα σε διόγκωση το τρίγωνο Άρη – Δία. Η αφοσίωση στον σκοπό γίνεται ακόμα ενδεικτικότερη με την Αφροδίτη στους Ιχθείς που λυτρώνεται μόνο μέσα από τα πάθη της. Για τον Bin Laden η πραγματικότητα δεν ήταν ποτέ επαρκής, τρέφοντας στον Ιχθυακό νου του μια άλλη διάστασή της, την οποία υπηρέτησε με επιμονή και αποφασιστικότητα ως το τέλος.

Paul McCartney – Ο τρίτος γάμος του διάσημου σκαθαριού

paul_macartney

Μετά από τον μακρόβιο γάμο του με την πολύ αγαπημένη του Linda McCartney από το 1969, που έχασε το 1998 και έναν δεύτερο γάμο με την Heather Mills, που κράτησε ως το 2002 και λύθηκε με ένα πανάκριβο διαζύγιο, ετοιμάζεται να παντρευτεί την 51χρονη επιχειρηματία Nancy Shevell, με την οποία ζουν μαζί 4 χρόνια.
Ο 68χρονος δισεκατομμυριούχος, που μετά την διάλυση των Beatles ακολούθησε solo καριέρα, ήταν πολύ διαφορετικός στον χαρακτήρα και στις αναζητήσεις από τους υπόλοιπους. Δεν αφοσιώθηκε πουθενά όπως οι George Harrison και John Lennon ούτε και αποποιήθηκε το κυνήγι της δόξας όπως ο Ringo Star. Η σύνοδος Ήλιου – Δία στο μεσουράνημα ήταν υπεραρκετή για να του δώσει την αμύθητη περιουσία και τη διαβόητη φήμη του. Η Σελήνη στον Λέοντα σε εξάγωνο με τον Ερμή, κυβερνήτη του μεσουρανήματος, του ωροσκόπου και του Ήλιου του, επωφελείται από τις συνεχείς ευκαιρίες τις οποίες επικοινωνεί άψογα. Η σύνοδος Άρη – Πλούτωνα με τον Άρη κυβερνήτη του 8ου οίκου, του έδωσε τεράστια ψυχικά αποθέματα και αντοχή, πέραν της μεγάλης φιλοδοξίας και αρκετής απληστίας. Ο Ποσειδώνας στον ωροσκόπο σε τετράγωνο με τη σύνοδο Ήλιου - Δία τον οδήγησε στα καλλιτεχνικά μονοπάτια, αλλά κυβερνώντας τον 7ο οίκο τον εξαπατά στην γαμήλια ευτυχία του εκτός αυτής με την Linda. Τώρα δηλώνει πολύ ευτυχισμένος με την Nancy Shevell, ενώ φίλοι και γνωστοί τους θεωρούν ένα τέλειο ζευγάρι. Ευχόμαστε αυτή τη φορά, ο Ποσειδώνας να μην έχει κάνει καλά τη δουλειά του.

Madonna – Άλλος ένας χωρισμός σαν στυφή τσιχλόφουσκα

madonna_-_brahim

Ανακοινώθηκε ο χωρισμός της star, με τον τελευταίο σύντροφό της χορευτή hip-hop. Εννέα μήνες κράτησε αυτή η εκκεντρική και πολυσυζητημένη σχέση με τον κατά 29 χρόνια μικρότερό της Brahim Zaibat. Οι διαφορές τους ήταν πολλές περισσότερες από τις ομοιότητες και σε αυτήν την περίπτωση δεν ισχύει η ρήση «τα ετερώνυμα έλκονται». Ο απελευθερωμένος της ερωτισμός, με το τετράγωνο Άρη – Ουρανού και τον Άρη να κυβερνά τον 8ο οίκο της, δεν δίνει πλέον αρκετό άλλοθι στις ερωτικές της επιδιώξεις. Το τετράγωνο Αφροδίτης – Ποσειδώνα και η σύνοδος του Ήλιου - Πλούτωνα είναι ένας αφροδισιακός συνδυασμός για τη δυναμική αυτή γυναίκα, που εξωτερικεύει κάθε τι μυστηριακό μέσα της αλλά παράλληλα εξαπατάται από τις συχνές εξιδανικεύσεις της. Στα 53 της χρόνια και μετά από μία τόσο τολμηρή και επιτυχημένη καριέρα, είναι καιρός να επιστρατεύσει τη Σελήνη και τον Ερμή της στην Παρθένο και με τη σύνοδο του Δία με το Βόρειο Δεσμό να αφορίσει τα ανώφελα, έστω και με Καμπαλιστικούς εξορκισμούς.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved