Χειμερινό Ηλιοστάσιο: Tί δείχνει για κάθε ζώδιο και πώς θα το υποδεχτούμε με τον καλύτερο τρόπο

Ακολουθείστε τις οδηγίες για το κάθε ένα ξεχωριστά για να γιορτάσετε τα αληθινά Χριστούγεννα

Χειμερινό Ηλιοστάσιο: Tί δείχνει για κάθε ζώδιο και πώς θα το υποδεχτούμε με τον καλύτερο τρόπο

Κάθε χρόνο γύρω στις 21/12 μπαίνουμε στο χειμερινό ηλιοστάσιο και συγχρόνως στο ζώδιο του Αιγόκερω. Οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι το θεωρούσαν σαν μια από τις πιο μεγάλες γιορτές του χρόνου. Δεν είναι τυχαίο που έχει τοποθετηθεί η γέννηση του Ιησού μας κοντά σε αυτή την μέρα, μετά το Ηλιοστάσιο αλλά και η γέννηση του Διονύσου στην αρχαιότητα. Η γέννηση του Διονύσου είναι μεταφορική και συμβολική αλλά αντιπροσωπεύει και αυτή μαζί με την γέννηση του Χριστού το Θείο και το αιώνιο. Για αυτό όλοι μας εκείνες τις ημέρες λέμε ότι είναι ημέρες αγάπης και συγχώρησης. Ακολουθεί η Πρωτοχρονιά με τον Νέο Χρόνο και όλα μαζί αποτελούν το νέο ξεκίνημα σε κάτι πολύ καινούργιο, φρέσκο και περισσότερο αληθινό, κοντά στον εαυτό μας.

Για το κάθε ζώδιο η αλλαγή και αναγέννηση γίνεται με ένα διαφορετικό τρόπο. Ακολουθείστε τις οδηγίες για το κάθε ένα ξεχωριστά για να γιορτάσετε τα αληθινά Χριστούγεννα και η γέννηση του Ιησού να πιάσει τόπο μέσα στην καρδιά μας. Να θυμάστε ότι η ζωή είναι εύθραυστη αλλά η αγάπη δυνατή.

Κριός

Θα μιλάτε μόνο με την αλήθεια. Δεν θα μπορείτε με τίποτε να προσποιείστε ή να κάνετε πράγματα για μην πάτε κόντρα στο ρεύμα των καιρών. Επειδή έχετε πρωτοπορία σε όλα τα θέματα θα είστε αυτοί που θα αναγνωρίσετε οτιδήποτε καινούργιο και πρωτόγνωρο κυρίως σε επάγγελμα και σε προσωπικές σχέσεις. Όπου υπάρχει προσποίηση και κουκούλωμα, με τον τρόπο σας θα το αποποιηθείτε για να γεννηθείτε και πάλι στην αρχή του Νέου Χρόνου.


Ταύρος

Επειδή γενικά φοβάστε να χάσετε γιατί δεν θέλετε με τίποτε να χαλάσει αυτό που έχετε φτιάξει, χάνετε και τις ευκαιρίες να ανοίξετε τα φτερά σας σε κάτι νέο και απαρνείστε την αλλαγή. Υπάρχει μέσα σας ένα κομμάτι που τσινάει σε οτιδήποτε καινούργιο και προτιμάει από ασφάλεια να παραμείνει στα γνωστά. Όμως με αυτόν τον τρόπο αποκλείετε από την ζωή σας την ευτυχία και την στροφή σε κάτι που θα σας ανανεώσει και θα σας κάνει περισσότερο ατρόμητους. Τολμήστε! Είναι το σύνθημα για την αναγέννησή σας.

Δίδυμοι

Ενθουσιασμός, πολύ γνώση, θεωρία και επικοινωνία αλλά λείπει το συναίσθημα και η εμπειρία. Ίσως λοιπόν να κριθείτε για αυτό και θα πρέπει να ξεκινήσετε πειραματικά έστω από τα δικά σας θέματα να αποκτάτε την εμπειρία της γνώσης σας. Σίγουρα θα κάνετε τομές και θα γίνετε πιο ερευνητικοί και ανθεκτικοί στον χρόνο και την ποιότητα. Επειδή είστε γενικά της εύκολης λύσης και της έξυπνης ανάλυσης, θα δείξετε τα προσόντα σας χωρίς να κατηγορηθείτε για επιπολαιότητα ή ρηχότητα. Η ανανέωσή σας θα γίνει με ένα τρόπο που δεν θα είναι εύκολος για σας γιατί χρειάζεστε πυγμή, βαθιά σκέψη και συναισθήματα αλλά πάνω από όλα ποιότητα σκέψης και λόγου.


Καρκίνος

Έχετε δοκιμάσει πολλές μεθόδους για να ωριμάσετε αλλά δεν είναι και πολύ εύκολο γιατί ο λόγος που δεν μεγαλώνετε είναι ότι συναισθηματικά παραμένετε παιδιά ή πολύ ευαίσθητοι κι ίσως αυτό δεν βοηθάει να αλλάξετε. Η αποκόλληση από τον ομφάλιο λώρο θα είναι ένα καθοριστικό στοιχείο που θα σας κάνει να πατήσετε στα πόδια σας χωρίς πολλές δυσκολίες και αρνήσεις. Σίγουρα η οικογένεια είναι μια αξία που τιμάτε και για αυτό θα αγωνιστείτε για το σύνολο και όχι για κάθε μία ξεχωριστή σχέση. Το πιο σημαντικό είναι να κρατήσετε την διαίσθησή σας, να είστε πιο ανεξάρτητοι και ελεύθεροι και από την άλλη να είστε φίλοι γιατί υπάρχει δυσκολία να εμπιστευτείτε. Στη μετάβασή σας στην νέα εποχή χρειάζεται να φιλοσοφείτε την ζωή και να δημιουργείτε από κοινού με μια ομάδα συνεργασίες ή ακόμα και δουλεύοντας πάνω σε κοινούς στόχους.


Λέων

Αναγκαστικά ηγείστε του ζωδιακού λόγω των μεγάλων αντοχών που διαθέτετε στις μεγάλες δυσκολίες. Η καρδιά σας το ξέρει με ποιο τρόπο ξεπερνάτε τις δοκιμασίες της ζωής. Έχετε την ατελείωτη ενέργεια του Ζωοδότη Ηλίου και αυτό είναι το μεγάλο ατού στα χέρια σας. Δεν σας αρέσουν καθόλου οι αλλαγές και δεν έχει σχέση με την αγάπη αλλά με το εγώ σας το οποίο επεμβαίνει και μπλοκάρει οποιαδήποτε χρήσιμη αλλαγή για σας. Μπορεί να μην θέλετε ένα πρόσωπο, δεν το αφήνετε όμως για να μην δείξετε ότι τελικά δεν αγαπιέστε τόσο πολύ από αυτό. Αν καταφέρετε να καταλάβετε τι ρόλο παίζει στην ζωή σας το μεγάλο σας εγώ και με ποιο τρόπο θα το κουμαντάρετε, τότε θα έχετε μια αληθινή νέα χρονιά.


Παρθένος

Από την μια δεν σας αρέσει να δείχνετε τα συναισθήματά σας γιατί προτιμάτε να έχετε την λογική η οποία διέπει στην ζωή σας και από την άλλη είστε πολύ ευεπηρέαστοι και ευαίσθητοι απέναντι στους άλλους. Τις πιο πολλές φορές κριτικάρετε για να βρεθείτε τελικά μόνοι, αφού δεν υπάρχει το τέλειο να εκφράσει τον έρωτά του. Εσείς πως θα δεσμευτείτε με αυτό το πρόσωπο; Αν σταματήσετε την κριτική γιατί δεν υπάρχει στην ουσία αρχή και τέλος από αυτή την κίνησή σας. Θα κατορθώσετε να υποδεχτείτε τον Χριστό μέσα σας και η καρδιά σας θα δείξει την αγάπη που κουβαλάει.


Ζυγός

Τιμήστε το συναίσθημά σας και μην το αφήσετε να παραπαίει από εδώ και από εκεί. Τολμήσετε να είστε ο εαυτός σας και μην παραδίνετε την δύναμή σας στους άλλους. Έχετε πολλά προσόντα και δεν χρειάζεται να αναζητάτε να παίρνετε από τον διπλανό σας την δύναμη και την γνώση. Τα έχετε όλα εσείς, απλά διστάζετε να χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις σας γιατί νιώθετε ότι λείπει το άλλο σας μισό και αυτό είναι λάθος. Η μεταμόρφωσή σας μπορεί να γίνει αν πιστέψετε περισσότερο στον εαυτό σας και αν δεν αφήσετε οικογένεια, σύντροφο ή συνεργάτη να κάνει κουμάντο στην ζωή σας. Υψώστε το ανάστημά σας και θα δείτε ότι είστε γίγαντες.


Σκορπιός

Το βαθύ ανικανοποίητο που κρύβεται μέσα σας μερικές φορές σας κάνει πολύ δύσκολους στο να ευχαριστηθείτε ακόμα και μικρές χαρές. Για αυτό η αλλαγή σας έγκειται στο να δέχεστε και να αναγνωρίζετε οτιδήποτε καλό παίρνετε τώρα. Βέβαια ότι δεν μπορείτε εύκολα να δεχτείτε μια νέα κατάσταση κι είναι αυτό που σας δεσμεύει στην μεταμόρφωση. Τις πιο πολλές φορές αρνείστε να δεχτείτε ακόμα και το παραμικρό που μπορεί να σας μετακινήσει από την σταθερότητά σας. Σε αυτό χάνεστε και δεν ανανεώνεστε καθόλου. Η μετάλλαξή σας μπορεί να γίνει μόνο όταν θα αναγνωρίσετε τα καλά που έχετε στην ζωή σας και τα άλλα που δεν σας αρέσουν να τα μεταμορφώσετε.


Τοξότης

Ενώ στέλνετε το τόξο σας ψηλά μετά από λίγο μπορεί να αλλάξετε γνώμη ή να επηρεαστείτε από τους γύρω σας και να μεταβάλετε τα σχέδια σας. Ο σκοπός είναι ουσία των πραγμάτων και αυτό καθυστερεί την εξέλιξή σας. Όσο μπορείτε να αναγνωρίζετε την αλήθεια και την εμπειρία σαν πραγματικότητα, θα δείτε ότι θα παραμείνετε πιο εύκολα στον στόχο σας. Η δυσκολία σας είναι η σταθερότητα γιατί βαριέστε εύκολα ή ξεθυμαίνει οτιδήποτε θέλετε να κάνετε. Η νέα σας ταυτότητα θα παίξει τον πιο σημαντικό ρόλο στην ζωή σας ο οποίος θα έχει εμπιστοσύνη στην Θεϊκή Παρουσία και με την πίστη σας θα κάνετε θαύματα. Η αγνή σας καρδιά θα βοηθήσει στην αλλαγή σας.


Αιγόκερως

Η πιθανή σκληρότητα που έχετε ως προς τον εαυτό σας μπορεί να αλλάξει και να μετατραπεί σε αγάπη με την παρουσία της αλήθειας στην ζωή σας. Μετά τα Χριστούγεννα μπορεί να έρθει η αλλαγή σας αρκεί να ακολουθήσετε τις Θείες επιταγές του Χειμερινού Ηλιοστασίου. Αφού ο μικρόκοσμος με τον μακρόκοσμο συνδέονται, η ενέργεια των Χριστουγέννων μέσα από την οποία εκφράζεται η κοσμική αγάπη στην πιο μεγάλη της εμβέλεια μας υποχρεώνει με τον δικό της μοναδικό τρόπο να συγχωρήσουμε και να αγαπήσουμε ακόμα και τους εχθρούς μας. Κάντε το και δεν θα χάσετε. Αυτή θα είναι η μεγάλη σας αλλαγή.


Υδροχόος

Η περηφάνια που μερικές φορές σας βασανίζει και δεν σας αφήνει να ανοίξετε την καρδιά σας και να δείξετε τα αληθινά σας συναισθήματα. Καλό θα ήταν, με το ξεκίνημα του Ηλιοστασίου που τα πάντα φωτίζονται και ανανεώνονται και μέχρι τα Χριστούγεννα, να αποποιηθείτε το σκληρό σας και επιτηδευμένο πρόσωπο της απόστασης και της αποσιώπησης των συναισθημάτων σας και να δείξετε ζεστασιά και αγάπη χωρίς τον εγωισμό και την απολυτότητα που σας διέπει. Τότε θα γεμίσετε φως και δεν θα νιώσετε πλέον μοναξιά ή φόβο απουσίας ανθρώπων στην ζωή σας.


Ιχθύες

Το τελευταίο και πιο τυχερό ζώδιο του κύκλου, αφού το σύμβολό σας από μόνο του δείχνει τον ορατό και τον αόρατο κόσμο μαζί ενωμένο. Συνήθως επικοινωνείτε μέσα από τα συναισθήματά σας που χτυπάνε ευαίσθητες χορδές αλλά και τα εσωτερικά μηνύματα της ψυχής. Οι περισσότερο αλαφροΐσκιωτοι, καλλιτέχνες και δημιουργοί. Ζείτε μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Το ζητούμενο είναι να κρατάτε τον αληθινό εαυτό σας προστατευμένο για να μην παραπαίετε και χάνετε αυτόν και κατά επέκταση την ενέργειά σας γιατί κάνετε πραγματικότητα τα όνειρα των άλλων. Η αλλαγή που θα έρθει μέσα από το Χειμερινό Ηλιοστάσιο θα είναι πολύ μεγάλη. Μαθαίνοντας να ζείτε με την αλήθεια σας, και την σταθερότητα που χρειάζεστε σε όλες τις εκφάνσεις της, να σκέφτεστε και να ενεργείτε με αγάπη κι αυτή θα είναι η μεγάλη σας διαφορά.

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν για εσάς τα άστρα για τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved