Βασιλικός Γάμος-Μηδένα προ του τέλους μακάριζε

Οι εκλείψεις είναι σημαντικοί παράγοντες
Παπασταύρου Λίντα
Βασιλικός Γάμος-Μηδένα προ του τέλους μακάριζε

από τον Γιάννη Μπαρδόπουλο

20090515_John_Bardopoulos

Πόσο τέλεια είναι η ζωή στο παλάτι; Και πόσο άσπιλοι οι βασιλείς; Είναι γνωστό πως ανεξάρτητα με την δημόσια εικόνα που στην πλειοψηφία τους προσπαθούν να περάσουν, η ζωή τους τελικά βρίθει σκανδάλων και σίγουρα δεν είναι αγγελικά πλασμένη.

Αυτό φυσικά εξαρτάται κατά πολύ και από τον χαρακτήρα τους. Ας δούμε λοιπόν τι προδιαγράφεται για το βασιλικό ζεύγος, με βάση τα γενέθλια ωροσκόπια τους.

Kate Middleton Vs Prince William

Τα γενέθλια στοιχεία του William είναι γνωστά σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο, ενώ αντίθετα η ώρα γέννησης της Kate δεν έχει γνωστοποιηθεί και στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πάμπολλες εκδοχές, χωρίς καμία από αυτές να μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τα ...περίεργα. Σαν σήμερα ο Χίτλερ παντρεύτηκε την Εύα Μπράουν!

Επιπλέον, τόσο ο William, όσο και η Kate είναι γεννημένοι πάνω σε έκλειψη

Συγκεκριμένα ο William σε Ηλιακή έκλειψη, με μερικές ώρες διαφορά και η Kate σε Σεληνιακή, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε επακριβώς την διαφορά. Αν η ώρα της γέννησης της είναι βραδινή, τότε είναι πολύ κοντά στην ώρα της Σεληνιακής έκλειψης και ενδέχεται για αυτόν τον λόγο να έχει «ξεχαστεί» η αναφορά της ώρας ακόμα και στο επίσημο βασιλικό ανακοινωθέν με τα βιογραφικά του ζεύγους.

Οι εκλείψεις είναι σημαντικοί παράγοντες σε ένα ωροσκόπιο, αφού προδιαθέτουν σε ακραίες εξελίξεις. Παραδοσιακά μάλιστα από την εποχή του Μεσαίωνα θεωρούνται εξαιρετικά δυσοίωνες για τους βασιλείς και τους ηγεμόνες, που καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα «βαρύ« πεπρωμένο. Κάτι, που όπως θα δούμε, στην προκειμένη περίπτωση ενισχύεται -προς διαφορετική κατεύθυνση- και από τα ατομικά ωροσκόπια των νεόνυμφων.

Ας δούμε πρώτα τα πιο σημαντικά στοιχεία στον γενέθλιο χάρτη του William.

william_pr

Ο «πυρήνας» του Ωροσκοπίου του είναι απόλυτα συμβατός με το ζώδιο του, αφού και είναι Καρκίνος. Η Αφροδίτη του στον Ταύρο τον κάνει να έχει πολύ ισχυρές προσωπικές δυνάμεις έλξης καθώς και ισχυρές επιθυμίες. Αυτά που έχουν σημασία για εκείνον στις προσωπικές του σχέσεις είναι τα βαθειά και μακροχρόνια συναισθήματα, η συναισθηματική συνέπεια, η αφοσίωση και η σταθερότητα. Όμως, «ελέγχεται» για υπερβολική κτητικότητα ή ζήλεια. Υπάρχει η τάση να ...καλοπερνά υπέρ του δέοντος, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τα (πολλά) επιπλέον κιλά. Ως προς την καλλιτεχνική φύση αυτής της Αφροδίτης, η παράδοση την συνδέει με τέχνες που έχουν σχέση με την αφή, όπως η γλυπτική και η κεραμική.

Ο Άρης του είναι στον Zυγό και του δίνει την τάση να προσπαθεί να επιβληθεί διά της διπλωματίας. Όταν πετύχει τον στόχο του, τότε γίνεται πολύ πιο επιθετικός ή επιτακτικός και «τρώγεται» για καυγά. Εξ αιτίας του συγκεκριμένου Άρη έχει την ικανότητα να βλέπει και τις δύο πλευρές ενός ζητήματος, κάτι το οποίο μπορεί να καθυστερήσει την λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Ο Δίας του στον Σκορπιό, πάνω σχεδόν στο Μεσουράνημα είναι το διαβατήριο του για μια εύκολη κοινωνική και οικονομική επικράτηση, κάτι που βέβαια είναι ήδη ...γνωστό. Το θέμα είναι πως θα διαχειριστεί το πλεονέκτημα του, αφού ο συγκεκριμένος Δίας είναι εξαιρετικά επιρρεπής σε ευκολίες και ηδονές, αμφίβολης ηθικής αξίας. Τείνει να ενθουσιάζεται με την δύναμη και την άσκηση της πάνω στους άλλους. Η επιδίωξη της απόλαυσης μπορεί να είναι μία από τις αγαπημένες του ενασχολήσεις και σε συνδυασμό με μια κρυψίνοα συμπεριφορά ή τις σκιώδεις δοσοληψίες μπορεί να τον φέρουν στο στόχαστρο του νόμου ή μιας επικριτικής εκστρατείας, κάτι που θα ήταν η καταστροφή του.

Ο Ήλιος του, η Σελήνη και ο Βόρειος Δεσμός του είναι στον 7ο οίκο -τον οίκο του γάμου- αλλά η ακμή του οίκου βρίσκεται στους Διδύμους, κάτι που πριμοδοτεί έναν δεύτερο γάμο. Επίσης είναι προφανές ότι η αναγνώριση - είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο - θα μπορούσε να διευκολυνθεί μέσω της ένωσης με μια σύντροφο, ανεξάρτητα με το πόσο μπορεί να το εκτιμήσει ο ίδιος. Ο γάμος είναι σημαντικός για τον William, αφού μπορεί να κερδίσει πολύτιμη εμπειρία από σχέσεις με ένα άλλο άτομο.

Η Σελήνη του παρέχει το ισχυρό κίνητρο να συνάψει σχέσεις και η συναισθηματική του αρμονία εξαρτάται από την φύση των προσωπικών του σχέσεων. Πιθανώς να έχει πολλές ευκαιρίες για να δημιουργήσει συνεργασίες αν και, παραδόξως, μπορεί να φοβάται την δέσμευση που συνεπάγεται μια συνεργασία. Οι συντρόφισσές του, όσες υπήρξαν και όσες θα υπάρξουν, χαρακτηρίζονται από υψηλά «ποσοστά» στοργής.

Με το Βόρειο Δεσμό του σε αυτόν το σημαντικό οίκο το καρμικό του μάθημα στη ζωή είναι να βιώσει τις σχέσεις και να μάθει τα θέματα που τις αφορούν, βελτιώνοντας έτσι τον εαυτό του. Το κυριότερο είναι να αποφύγει τα λάθη που προκύπτουν από εγωισμό και απαράκλητες πεποιθήσεις, αφού ο Νότιος Δεσμός στον 1ο οίκο και τον Αιγόκερω παραπέμπει σε αποτυχίες που οφείλονται στο «αγύριστο» κεφάλι του.

Η παρουσία του Ερμή και της Αφροδίτης σε διαφορετικά ζώδια και στον 5ο οίκο, του δίνουν ποικίλα ενδιαφέροντα όπως η ηθοποιία, το γράψιμο, οι επενδύσεις στο χρηματιστήριο καθώς και τα σπορ. Στα ερωτικά θέματα μαγνητίζεται από διανοούμενα και ζωντανά άτομα. Γενικά όμως αγαπάει τα παιδιά και ξέρει πώς να επικοινωνεί στο δικό τους επίπεδο.

Αλλά με την Αφροδίτη να σχηματίζει έντονες όψεις με τους τρεις «μεγάλους», τον Ουρανό, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα, ο William φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ...ατακτούλης και να δούμε πως θα το αντιμετωπίσει η Kate...

Παθιασμένη και αισθησιακή φύση, με ισχυρή ανάγκη για συναισθηματικές και σεξουαλικές εμπειρίες-πειραματισμούς, έχει ισχυρές επιθυμίες και μπορεί να είναι ρομαντικά δυναμικός ή ακόμη και ακραία επιθετικός. Ενώ ελκύεται από άτομα με μαγνητική προσωπικότητα, παράλληλα συνάπτει σχέσεις βασισμένες αποκλειστικά στην σωματική έλξη. Επίσης έχει μια τάση να αναζητά σεξουαλική ικανοποίηση και μετά να προχωρά σε άλλες κατακτήσεις. Η στάση του «αγάπα τους και μετά παράτα τους» δεν είναι σπάνια με άτομα που έχουν ανάλογες όψεις σε σχέση με τον 5ο οίκο ή την Αφροδίτη. Κι εδώ τα έχουμε αμφότερα.

Η παρουσία του Άρη και του Κρόνου στον 9ο μαζί με του Δία του προσδίδουν μια έφεση για μάθηση και απόκτηση γνώσης. Όμως, δεν είναι ένα άτομο που θα καθίσει αναπαυτικά και θα αποδεχθεί ό,τι του πουν ή του μάθουν - τείνει να αμφισβητεί τις ιδέες και θεωρήσεις, καθώς έχει τις ιδιαίτερες απόψεις του, ακόμη και σε θέματα θρησκευτικής πίστης. Η ηλικία και η εμπειρία της ζωής του φέρνουν σοφία, μα αυτό εξαρτάται από την στάση του και το πώς θα χειριστεί τις προκλήσεις της ζωής. Μπορεί να βιώσει δυσκολίες και απώλειες λόγω νομικών διενέξεων και μπορεί να συναντήσει προβλήματα όσον αφορά τα μεγάλα ταξίδια ειδικά σαν βασιλιάς και μαζί με την σύζυγο του.

Παραδοσιακά, η ένωση του Άρη με τον Κρόνο είναι προβληματική, όμως μέσω της συνειδητοποίησης αυτές οι δυσκολίες μπορούν να ελαχιστοποιηθούν. Ο Κρόνος μπορεί να χαλιναγωγήσει την ανυπομονησία του Άρη και να ενθαρρύνει την πειθαρχημένη δράση, την επίτευξη στόχων μέσω της επικεντρωμένης ή παρατεταμένης προσπάθειας και επιμονής.

Πάντως, οι όψεις του Ερμή με τον Άρη (τρίγωνο) και τον Πλούτωνα (135), τον προικίζουν με ευστροφία, οξυδέρκεια και μια εγγενή ικανότητα να καταλαβαίνει τα κίνητρα των άλλων, ακόμη και τις ίδιες τους τις σκέψεις κάποιες φορές.

Η χιαστί όψη του Ήλιου με το Ουρανό τον ωθεί να ακολουθεί τις δικές του προσταγές και προσωπικές επιταγές. Να είναι μια πρωτογενής προσωπικότητα, και να απολαμβάνει ότι είναι διαφορετικός και μοναδικός. Έχει εξαιρετικά ισχυρή θέληση και ατομικότητα, και θα κάνει τα πάντα για να επιτύχει τους στόχους και τους σκοπούς του. Οι άνθρωποι μπορεί να νιώσουν ότι προκαλούνται από την ατομικότητά του αφού είναι εξαιρετικά ανεξάρτητος και αγαπά την ελευθερία, αρνούμενος να περιοριστεί από συμβατικότητες. Είναι καινοτόμος και προοδευτικός, με μοντέρνες και σύγχρονες απόψεις για τη ζωή, μπορεί όμως να είναι ισχυρογνώμων, διασπαστικός και απρόβλεπτος, προκλητικός και αντιφατικός. Μπορεί να προκαλεί τους ανθρώπους ή να δημιουργεί καταστάσεις απλά και μόνο για χάρη της πρόκλησης.

Να περιμένετε το αναπάντεχο στη ζωή του, συμπεριλαμβανομένων και ξαφνικών αλλαγών, ατυχημάτων και αναποδιών. Μπορεί να είναι είτε μια διάνοια μπροστά από την εποχή του ή απλά εκκεντρικός.

Ενώ η σύνοδος του Ποσειδώνα με τον Ωροσκόπο είναι μια μάλλον τυπική ένδειξη αριστοκρατικής «στόφας», η αντίθεση του με τον Ήλιο δηλώνει αρχικά μια ασάφεια του πατρικού προτύπου και κατ’ επέκταση την δυσκολία του να θέτει συγκεκριμένους ή ρεαλιστικούς στόχους. Σε συνδυασμό με τον έντονο Δία, τον κάνει επίσης επιρρεπή σε εκμαυλιστικές επιρροές και τοξικές ουσίες ή διεγερτικά.

Αν και μπορεί να είναι εμπνευσμένος από τα καλύτερα ιδανικά και με τις καλύτερες προθέσεις, υπάρχει μια τάση προς τις αυταπάτες και τα σκάνδαλα. Αναμφίβολα, έχει πνευματικές ροπές, μαζί με ένα πάθος για τα μεταφυσικά και τα εσωτερικά θέματα. Η εσωτερική ζωή του είναι πολύ ενεργή και οι μυστικιστικές ή οι ψυχικές εμπειρίες δεν του είναι άγνωστες. Έχει συμπόνια και μία ικανότητα να νιώθει και να καταλαβαίνει τις ανάγκες των άλλων. Μπορεί να είναι προικισμένος με αρκετή έμπνευση και δημιουργικότητα, που καλό είναι να εκφράζεται μέσα από τις τέχνες.

Το τετράγωνο της Σελήνης με τον Άρη είναι ίσως το μεγαλύτερο «αγκάθι» του ωροσκοπίου του. Ο ανταγωνισμός με οτιδήποτε «θηλυκό» μπορεί να βρει εφαρμογές στο γάμο του με τους συζυγικούς καυγάδες να κλέβουν την παράσταση. Ουσιαστικά, ο ίδιος «τραβάει» δυναμικές γυναίκες διαμορφώνοντας τελικά έντονες σχέσεις αγάπης-μίσους. Από την άλλη είναι γνωστό πως μια τέτοια Σελήνη σε ανδρικούς χάρτες οδηγεί πολύ πιο εύκολα σε ομοφυλοφιλικές πρακτικές, αφού η προσωπικότητα μπορεί να εξουσιάζεται από τα θηλυκά της στοιχεία.

Ακόμη, οι έντονες ψυχολογικές μεταπτώσεις, σε κάποιες περιπτώσεις θα τον κάνουν να συμπεριφέρεται αντιδραστικά και μάλλον υστερικά, αφού είναι ευπαθής και τρωτός σε εξωτερικές επιδράσεις.

Αυτό που επίσης θα πρέπει να προσέξουμε πολύ είναι κάποιες εξισώσεις «μοιραίων» Μεσοδιαστημάτων με τη συμμετοχή του Πλούτωνα, όπως είναι αυτό της Αφροδίτης = Ποσειδώνα / Πλούτωνα, Αφροδίτη = Πλούτωνας / Ωροσκόπος και Ουρανός = Άρης/ Πλούτωνας.

Όλα αυτά θυμίζουν έντονα το «δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες» και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο, είτε να εκπέσει του αξιώματος του, λόγω των δύσοσμων σκανδάλων, είτε η επερχόμενη βασιλεία του να σηματοδοτήσει κοσμογονικές αλλαγές, στο ίδιο το πολιτειακό καθεστώς της Μ Βρετανίας.

Κλείνοντας το κεφάλαιο William, να επισημάνουμε πως από ότι φαίνεται κάθε επτά, δεκατέσσερα, είκοσι ένα, είκοσι οκτώ χρόνια -δηλαδή ανά επταετία- θα έχει σημαντικές αλλαγές στην ερωτική και συναισθηματική του ζωή.


middleton

Για την Kate έχουμε μια τεχνική δυσκολία να επεκταθούμε σε λεπτομέρειες, όπως με τον William, αφού η ώρα γέννησης της είναι εξαιρετικά αβέβαιη και το παραπάνω ωροσκόπιο έχει σαν ώρα την 12η μεσημβρινή.

Πάντως, τα τετράγωνα του Ήλιου με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα δείχνουν πως έχει σοβαρές και ρεαλιστικές απόψεις για τη ζωή, αλλά θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και εμπόδια, καθώς θα θεωρηθεί υπεύθυνη για τις όποιες ενδεχόμενες αποτυχίες. Αυτό θα είναι κι ένα σημαντικό μάθημα για την ίδια που δείχνει να πιστεύει πως δίνοντας χώρο στους άλλους και αναστέλλοντας προσωπικές επιθυμίες και τάσεις θα φθάσει στο ποθούμενο. Καρτερική σταθερή και ανθεκτική θέλει χρόνο για να αναδείξει τα προσόντα της, κάτι εξαιρετικά δύσκολο μέσα στο «στημένο» περιβάλλον του Μπάκιγχαμ. Ως αποδιοπομπαίος τράγος μοιάζει παρά ως υποψήφια βασίλισσα...

Μοιραίο δείχνει ότι είναι το τετράγωνο του Πλούτωνα στο Β Δεσμό της Σελήνης της καθώς μερικές συναναστροφές και καταστάσεις μοιάζουν αναπόφευκτες ή καρμικές και προορισμένες να επηρεάσουν την πορεία της ζωής της με δραματικό τρόπο. Επιπλέον, με την συνδρομή και του τετραγώνου του Κρόνου με τον άξονα των Δεσμών, ενοποιείται η τετράδα των παρορμητικών ζωδίων (Κριός. Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) και των τομέων με τους οποίους συνδέονται. Η Kate δεν είναι βέβαια ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία που επιχειρεί να συνδυάσει την προσωπική της ανάδειξη με έναν γάμο, ωστόσο κάτω από αυτές τις συνθήκες η απόπειρα της θυμίζει έντονα ...Γολγοθά με την «σταύρωση» της να βρίσκεται προ των πυλών.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved