Νίνα Λοτσάρη – Η αληθινή ομορφιά της τέχνης

Μετά από την απογείωση που προσέφερε στους θεατές με τις εμφανίσεις της στην

Παπασταύρου Λίντα
Νίνα Λοτσάρη – Η αληθινή ομορφιά της τέχνης

Από την Κατερίνα Σαλωνίκη

saloniki2

Μετά από την απογείωση που προσέφερε στους θεατές με τις εμφανίσεις της στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ενσαρκώνοντας το ρόλο της «Μαρίκας Κοτοπούλη» σε ένα αφιέρωμα στο μουσουργό «Θεόφραστο Σακελλαρίδη», κατόπιν στο Date Music Hall, στο «Cabaret COPACABANA the Show”» μαζί με τον Παναγιώτη Πετράκη, και τελευταία στην παράσταση “Vendetta” στο Casablanca Music Hall η οποία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο (πάλι με τον Παναγιώτη Πετράκη αλλά και τον Κώστα Καζάκο), εμφανίζεται φέτος στο «REX Music Theater» στην παράσταση «Επιχείρηση Μάτα Χάρι», ανεβάζοντας κι άλλο τον πήχη του ατομικού της ρεκόρ.

H Nίνα Λοτσάρη γεννήθηκε ένα ζεστό απόγευμα του Ιουλίου, στην Πάτρα, με τις ευχές του καλλιτεχνικού Δία στους Ιχθύες να την συντροφεύουν για όλη της τη ζωή. Το δίλημμα του «τι θα γίνω όταν μεγαλώσω», δε φαίνεται να την απασχόλησε ιδιαίτερα, μια και η κλίση της αστραποβολούσε από νωρίς. Έτσι όταν μεγάλωσε, άρχισε ένα – ένα τα πυροτεχνήματα.

Αριστούχος του Ελληνικού Ωδείου στο κλασικό τραγούδι και την μελοδραματική.
Μasterclass στο τραγούδι, στην Ακαδημία του Anovero και Μusical theatre performer στο London’s Studio Center. Επίσης σπούδασε υποκριτική τέχνη στη σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου, στο Θέατρο Αλλαγών. Όπως λέει η ίδια: “θεωρώ ότι η μουσική και το θέατρο, είναι αλληλένδετα. Και οι δύο αυτές μορφές τέχνης, με συναρπάζουν και στόχος μου είναι κάθε φορά που κλείνω δουλειές να μπορώ να συνδυάζω τα δύο αυτά στοιχεία”.

Παράλληλα σπουδάζει χορό και είναι διπλωματούχος στο Flamenco.

Η ηλιακή της θέση στο ζώδιο του Λέοντα σε συνδυασμό με τον ωροσκόπο στον Αιγόκερω, της χαρίζουν θεατρικότητα και λάμψη στην υποκριτική τέχνη, εμπλουτίζοντας τις καλλιτεχνικές της επιδιώξεις, με ισχυρή θέληση.

Η θέση της Σελήνης στο Ζυγό ενδυναμώνει τις ικανότητές της σε σύνοδο με τον Ουρανό στον 9ο οίκο, κάνοντάς την δημοφιλή.
Το ταλέντο της εκφράζεται με αριστουργηματικό τρόπο, λικνιζόμενη αρμονικά, σε όλο το καλλιτεχνικό φάσμα που επιλέγει.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, το δέσιμο των πλανητικών της όψεων με την πορεία της μέσα στο καλλιτεχνικό στερέωμα.
Ο περιεκτικός 7ος οίκος της, της χάρισε συνεργασίες επιλεγμένες μέσα σε ποιοτικά σε πλαίσια και της υπόσχεται κι άλλες.

Μερικές από αυτές, είναι οι συναυλίες και παραστάσεις με τους:
Γιώργο Νταλάρα, Χρήστο Θηβαίο, Nότη Μαυρουδή, Στέφανο Κορκολή, Γιάννη Πάριο, Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Πειραιά, Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων.

• Έχει πρωταγωνιστήσει ως σολίστ με την Εθνική Λυρική Σκηνή στις παραστάσεις: “Απάχηδες των Αθηνών”, “Το Φιόρο του Λεβάντε”, “Το κορίτσι της Γειτονιάς”, “Γενικός Γραμματέας”, “Ο Βαφτιστικός”, “Χριστίνα” και στην όπερα “Μυστικός Γάμος”.

• Επίσης στις μουσικές παραστάσεις: “Νύχτα ξανά”, “Ήρθες σαν όνειρο”, “Ίντριγκα” και στην “Μέδουσα” με τον Τάκη Ζαχαράτο. Στο musical “CHICAGO” και στην One Woman Show παράσταση “JIZZ”.

• Στην τηλεόραση ενσάρκωσε το ρόλο της Σείντα στο “Αρχιπέλαγος”.

• Έχει 4 συμμετοχές στην δισκογραφία:

• “Ορίζοντες” του Αλέξη Παπαδημητρίου,
• “Cafe de l’art” με τον Νότη Μαυρουδή,
• “Secrets of the Past” του Steve Wood σε συνεργασία με τους Μάριο Φραγκούλη, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Μανώλη Λιδάκη.
• “Οταν Συμβεί στα πέριξ live” από το Ηρώδειο και ένα προσωπικό album με την SONY-BMG.

Η επαγγελματική της ενασχόληση με την τέχνη, οφείλεται στη γωνιακή θέση του Ποσειδώνα (στο 10ο οίκο), σε τρίγωνο με τον Ηλιο, όψη που συναντάται πολύ συχνά σε επιτυχημένους καλλιτέχνες.
Η σχέση της δε με αυτήν, μοιάζει ερωτική, αφού έχει τους Δεσμούς της Σελήνης στον άξονα 5ου – 11ου οίκου.

Σε όλα αυτά, σημαντικό ρόλο παίζει το τετράγωνο Αφροδίτης – Πλούτωνα, το οποίο την κάνει μαγνητική και καθηλωτική με ότι καταπιάνεται.
Είναι μία καλλιτέχνης που μαγεύει το κοινό και μία προσωπικότητα που αιχμαλωτίζει τους άλλους.


Αυτά που μοιράστηκε μαζί μας…

1. Τι αντιπροσωπεύει για σένα ο χορός, νιώθεις να φεύγεις από το σώμα σου; Όταν τραγουδάς ένα μπλουζ τι νιώθεις;

Νομίζω ότι μέσα από το ωροσκόπιό μου μπορείτε εύκολα να διακρίνετε τον πολυδιάστατο ψυχισμό μου. Από μικρή είχα μεγάλες καλλιτεχνικές ανησυχίες που εκδηλώνονταν με μία μεγάλη φυσικότητα. Το σπίτι μου στην Πάτρα είχε μετατραπεί σε καλλιτεχνικό στέκι. Είτε με έβρισκες με ένα μικρόφωνο στο χέρι είτε χορογραφούσα αγαπημένα τραγούδια στις φιλενάδες μου, είτε ανέβαζα αυτοσχέδιες θεατρικές παραστάσεις με εισιτήριο που κόβαμε στα υπόλοιπα παιδάκια της γειτονιάς. Οπότε, η ίδια νιώθω ολοκληρωμένη ως άνθρωπος και καλλιτέχνης, όταν καταφέρνω να συνδυάζω και τις τρεις μορφές τέχνης.

2. Καρμικά γεγονότα στη ζωή σου? Ποιοι είναι οι φόβοι και οι προσδοκίες σου?

Τα καρμικά γεγονότα στη ζωή μου πιστεύω ότι αφορούν περισσότερο την προσωπική μου ζωή και την γνωριμία μου με τον άντρα μου που την θεωρώ την απόλυτη καρμική σχέση, γιατί όσα εμπόδια και αν βρίσκαμε στο δρόμο μας, τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα. Δηλαδή να παντρευτούμε, και να κάνουμε παιδί, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ακόμα και στη δουλειά. Αισθάνομαι ότι βρεθήκαμε σε αυτήν τη ζωή για να εκπληρώσουμε μαζί ένα σκοπό. Οι φόβοι μου έχουν να κάνουν μόνο με το γεγονός αν η ζωή τελικά φέρει καλά και σε εμένα και στην οικογένειά μου σε θέματα υγείας. Τίποτα άλλο δε με απασχολεί. Οι προσδοκίες μου θα έλεγα ότι λόγω της ρεαλιστικής μου φύσης είναι μετρημένες αλλά όχι κατώτερες αυτών που πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω. Και γενικά επειδή θεωρώ ότι δεν είμαι αιθεροβάμων, προτιμώ να είμαι μετρημένη και στα λόγια μου και να παραχωρώ στην ίδια τη ζωή το δικαίωμα να μου δείξει τη γενναιοδωρία της.

3. Ποια στοιχεία του χαρακτήρα σου θα ήθελες να αλλάξεις αλλά λόγω ζωδίου δεν μπορείς?

Την ίσως υπέρμετρη υπερηφάνεια μου, όπως θα έλεγα και την μεγαλοψυχία. Τα στοιχεία αυτά σε μικρότερες δόσεις, ίσως και να με «βόλευαν» καλύτερα. Σε αυτά θα πρόσθετα - λόγω ωροσκοπίου;- την αναβλητικότητα μου και μερικές φορές τον στυγνό μου ρεαλισμό.

4. Για τη νύχτα στο πάλκο, τη νύχτα στο θεατρικό σανίδι, για τη μαγεία του χώρου που έχεις διαλέξει να ασχοληθείς???

Το δεύτερο σπίτι της ζωής μου είναι το θεατρικό σανίδι. Ένας χώρος που νιώθω ότι μεγάλωσα εκεί, γεννήθηκα εκεί. Είναι για μένα ζωτικής σημασίας να εκπληρώνω αυτά που ονειρεύτηκα στον απόλυτα φυσικό μου χώρο. Νομίζω, είμαι γεννημένη «αρτίστα»!. Μιούζικαλ, σόου, θέατρο, όπερα, όλα αυτά για μένα είναι σημαντικά να υπάρχουν στη ζωή μου και προκαλώ τον εαυτό μου να κάνω ξεχωριστά και πρωτότυπα πράγματα αφού η «χαμαιλεοντική» φύση μου το προστάζει.

5. Για τα βράδια που γυρίζεις σπίτι, για τις συνήθειές σου, για ακρότητες που έχεις κάνει, ένιωσες ποτέ να βαδίζεις σε τεντωμένο σχοινί?

Θεωρώ ότι η συνεχής δίψα για μάθηση είναι μια καλή μου συνήθεια και επίσης το «νους υγιής εν σώματι υγιές» είναι κάτι το οποίο υποστηρίζω και φροντίζω δυνατά. Συνεχής γυμναστική του σώματος και της φωνής είναι για μένα καθημερινότητα. Μια ακρότητα που ίσως κάνω φέτος, είναι ότι από Μαρίκα Κοτοπούλη στη Λυρική μετά από λίγη ώρα μεταμορφώνομαι σε «μοιραία γυναίκα» του Παριζιάνικού καμπαρέ.

6. Πώς ένιωσες όταν έμαθες ότι θα ενσάρκωνες τη Μαρίκα Κοτοπούλη, τι σημαίνει για σένα, αυτή η μεγάλη ηθοποιός... Εχει αγκάθια η ευτυχία?

Νομίζω ότι είναι ένας από τους καρμικούς ρόλους της ζωής μου. Καταρχήν είχα κλείσει και άλλη δουλειά πριν μου προτείνουν την Κοτοπούλη η οποία δουλειά τελικά χάλασε σαν να έπρεπε, σαν να ήταν συνομωσία συμπαντική. Η Μαρίκα Κοτοπούλη ήταν μία «σουφραζέτα» της εποχής της, μία νεωτερίστρια που ακροβατούσε μεταξύ του κλασσικού θεάτρου και της επιθεώρησης. Θα έλεγα ότι μάλλον έχουμε πολλά κοινά… Η ευτυχία για μένα είναι ένα από τα υπέρτατα αγαθά. Όταν οι επιθυμίες σου είναι λίγες και καλές πιστεύω ότι μπορείς να βρεις την μέγιστη ευτυχία. Όσο γίνεσαι πιο ματαιόδοξος και άπληστος σε τίποτα και πουθενά δεν μπορείς να βρεις την ευτυχία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved