Σύνοδος Δία-Ουρανού-Η …αναδρομική έκθεση του Πάμπλο Πικάσο

Να λοιπόν που οι πλανήτες δρουν ακόμη και όταν εμείς …κοιμόμαστε τον αιώνιο ύπνο
Παπασταύρου Λίντα

Από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Να λοιπόν που οι πλανήτες δρουν ακόμη και όταν εμείς …κοιμόμαστε τον αιώνιο ύπνο. Πριν από δύο μήνες στις 5 Οκτωβρίου, το ειδικό τμήμα της Γαλλικής αστυνομίας κατέσχεσε 271 άγνωστα έργα του Πικάσο που είχε στην κατοχή του ένας συνταξιούχος ηλεκτρολόγος. Κι όπως φαίνεται οι υπεύθυνοι αυτής της απρόσμενης ανακάλυψης ήταν ο Δίας και ο Ουρανός που συναντήθηκαν στο κατάλληλο ζώδιο την κατάλληλη στιγμή.

Ο Πάμπλο Πικάσο γεννήθηκε στις 25/10/1881 (ώρα 23:15) στη Μάλαγα της Ισπανίας. Ως δημιουργός υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους του κυβισμού, κάτι που στο ωροσκόπιο του συνδέεται με τη σύνοδο Κρόνου-Ποσειδώνα στον Ταύρο (στο 10ο οίκο) και τη θέση του Ουρανού στην Παρθένο (σε σύνοδο με την αστρική Αφροδίτη).
Η επανάσταση που έφερε στην τέχνη συνδέεται βέβαια και με το τρίγωνο Ουρανού-Ποσειδώνα, δύο πλανητών που έχουν άμεση σχέση με την εξέλιξη των τεχνών και των επιστημών.
Το ότι ο αστρικός Ποσειδώνας κάνει σύνοδο με το Μεσουράνημα του Πικάσο έχει βέβαια τη σημασία του. Όπως και η αντίθεση του τροπικού Ήλιου με τον αστρικό Δία (και τον Πλούτωνα) αλλά και η σύνοδος της Σελήνης με την αστρική Δήμητρα που «έδεσαν» την πιθανότητα μιας υψηλής διάκρισης για τον Ισπανό ζωγράφο.

Βίος και πολιτεία...
Στην προσωπική του ζωή ο Πικάσο υπήρξε κάτι περισσότερο από ...άτακτος. Δημιούργησε πολλές σχέσεις διπλές και ...τριπλές, συχνά μάλιστα με γυναίκες πολύ νεώτερες του. Η Σελήνη στον 5ο οίκο (στον Τοξότη) και το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Άρη είναι ενδεικτικά αυτής της κατάστασης, που συνήθως δεν ήταν καθόλου ευχάριστη για τις συντρόφους του...
Και βέβαια ο Ήλιος και ο Ερμής στο Σκορπιό δεν έμειναν ...αδρανείς. Ο λόγος που δεν χώρισε ποτέ από την πρώτη του σύζυγο (περίμενε να πεθάνει) ήταν ότι δεν ήθελε να μοιραστεί μαζί της την περιουσία του. Και όταν η επί σειρά ετών ερωμένη του Francoise Gilot του έβαλε θέμα αναγνώρισης και εξασφάλισης των δύο τους παιδιών (μεταξύ των οποίων και η Παλόμα), για να την εκδικηθεί παντρεύτηκε τη Jacqueline Roque...

Όσον αφορά την πρόσφατη ανακάλυψη των έργων του, ο χάρτης των διελεύσεων είναι αποκαλυπτικός

Η σύνοδος του Δϊα με τον Ουρανό σε ένα ζώδιο που σχετίζεται άμεσα με την τέχνη (τους Ιχθύες) ευτύχησε να έχει μια ουσιώδη ανταπόκριση στο ωροσκόπιο του μεγάλου ζωγράφου και αναφέρομαι βέβαια στο τετράγωνο των δύο πλανητών με τη Δήμητρα στον 5ο οίκο της δημιουργίας. Οι όψεις αυτές εκτός από την ολική επαναφορά των έργων του αξίας περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ, σίγουρα δημιούργησαν και μια μεγάλη έκπληξη στο γιο του που είναι ο κύριος διαχειριστής της κληρονομιάς του.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved