Παναγιώτης Ψωμιάδης-Ο έκπτωτος βασιλιάς

Φυσικά, σε αυτήν την εξέλιξη συνέβαλαν αποφασιστικά
Παπασταύρου Λίντα
Παναγιώτης Ψωμιάδης-Ο έκπτωτος βασιλιάς

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Μια του Κρόνου, δυο του Κρόνου, τρεις και τον «τσάκωσε» τον Περιφερειάρχη. Φαίνεται πως η διέλευση του πάνω από τον γενέθλιο Ποσειδώνα στο Ζυγό, ήταν καταλυτική για τον θριαμβευτή των πρόσφατων εκλογών. Μήνες τώρα, η υπόθεση με το κουτσουρεμένο πρόστιμο των 80 χιλιάδων ευρώ πήγαινε από αναβολή σε κωλυσιεργία αλλά ο «κακός» του ζωδιακού έδειξε πως ...δεν μασάει απ’ αυτά.

Φυσικά, σε αυτήν την εξέλιξη συνέβαλαν αποφασιστικά και άλλοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα το τετράγωνο του Άρη με τη Δήμητρα στο προοδευτικό ωροσκόπιο του κ Ψωμιάδη αλλά δεν θέλω να σας κουράσω με τέτοιου είδους λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 20 Ιανουαρίου του 1948 και είναι Αιγόκερως με Σελήνη στον Ταύρο και Άρη στην Παρθένο. Φουλ της αξιοπιστίας και του πρακτικού πνεύματος, από τη μια πλευρά, ωστόσο κάποιοι πλανήτες φαίνεται πως επιφυλάσσονται ως προς την «καθαρότητα» κρατώντας τους δικούς τους ...άσσους.

Αναζητώντας τα αίτια που από μικρό παιδί τον έκαναν να θέλει να φτάσει στην κορυφή δεν μπορεί κανείς να μην σταθεί στην φιλοδοξία και την ανάγκη καταξίωσης του Ήλιου στον Αιγόκερω. Δοκιμάζοντας την τύχη του σε ποικίλες επιχειρήσεις αλλά και στο τραγούδι κατάφερε τελικά να εξελιχθεί σε έναν από τους δημοφιλέστερους πολιτικούς εν Ελλάδι και μάλιστα διαχρονικά.

Αν και η ώρα γέννησής του δεν είναι γνωστή υπάρχουν αρκετές πλανητικές όψεις που μας δίνουν πληροφορίες για το χαρακτήρα και την νοοτροπία του εκλεγμένου Περιφερειάρχη.

psomiadis

Ξεκινώντας από τον Ήλιο στον Αιγόκερω εκείνο που μπορώ να σημειώσω είναι ότι μάλλον έχουμε να κάνουμε με μια τυπική περίπτωση ενός μαραθωνοδρόμου που επιζητά εναγωνίως το έπαθλο της «αυθεντίας». Είναι γνωστό ότι το ζώδιο στοχεύει πάντα ψηλά και μάλιστα συνήθως επιδιώκει την συνολική αναγνώριση, αφ’ ενός «πατώντας» πάνω σε υπάρχοντα πρότυπα, αφ’ ετέρου δημιουργώντας ένα δικό του «κράτος». Από αυτήν την άποψη το «λαϊκό» προφίλ του κ Ψωμιάδη είναι -τουλάχιστον κατά το ήμισυ- τεχνητό προϊόν.

Εδώ όμως, όσον αφορά τον χαρακτήρα αλλά και τις πολιτικές φιλοδοξίες, έρχεται να προστεθεί ο ...Κριός. Το τετράγωνο του Ήλιου με τη Δήμητρα εκτός από τις πολιτικές αναζητήσεις προσέδωσε στον Παναγιώτη Ψωμιάδη και άφθονα χαρακτηριστικά του Κριού, όπως πρακτικά συμβαίνει σε κάθε ανάλογη περίπτωση (τα τετράγωνα μπορεί να «σύρουν» τον έναν πλανήτη στη θέση του άλλου). Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που εμφανίζεται ως ο αυθεντικός ήρωας που «δεν κωλώνει».

Η Δήμητρα πρωτοτυπεί και τα βγάζει «όλα στη φόρα», ενώ την ίδια στιγμή ο Ήλιος στον Αιγόκερω κρύβει τεχνηέντως αυτά που δεν πρέπει να γνωστοποιηθούν.

Και μην ρωτάτε ποιά... Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου κι αυτό ισχύει δύο φορές παραπάνω για τον κ Ψωμιάδη που καλείται να διαχειριστεί έναν εξαιρετικά έντονο Πλούτωνα, ο οποίος πραγματικά κάνει ...πάρτι στο γενέθλιο χάρτη του, επηρεάζοντας μάλιστα άμεσα τους βασικούς συναισθηματικούς δείκτες (τη Σελήνη και την Αφροδίτη). Αυτή κι αν είναι «σκοτεινή πλευρά»...

Ο Ήλιος του βέβαια «επικοινωνεί» και με τρεις ακόμη πλανήτες, οι οποίοι συνθέτουν σε μεγάλο βαθμό το «φαινόμενο Ψωμιάδη».

Η αντίθεση του Δία με τον Ουρανό που πρακτικά περιγράφει μια έντονη ανάγκη διαφοροποίησης και πρωτοτυπίας, στην αστρική της εκδοχή σχηματίζει με τον Ήλιο μια «διευκολυνόμενη αντίθεση», ενώ παράλληλα με ανάλογο τρόπο ο Ήλιος γίνεται αποδέκτης και της Κρόνιας ενέργειας (κάνει αντίθεση με τον αστρικό Κρόνο). Και τελικά το ...τρίπτυχο Δίας, Κρόνος, Ουρανός ήταν εκείνο που χαρακτήρισε και θα εξακολουθήσει να χαρακτηρίζει την πορεία του.

Με αυτό το δεδομένο, η πολιτική του σταδιοδρομία δεν πρόκειται να διακοπεί για κανέναν λόγο, ίσα-ίσα που κάθε ανατροπή γίνεται το εφαλτήριο για ένα νέο ...έπος.

Πάντως, ότι κι αν προσάψει κανείς στον κ Ψωμιάδη, ένα είναι σίγουρο και ...άσβεστο. Το πάθος του, που είναι αστείρευτο και πηγάζει από την αντίθεση της Ιχθυακής Αφροδίτης με τον Άρη. Πρόκειται για μια όψη που τονίζει το σεξ απήλ του και παραπέμπει σε έναν μάλλον ασυνήθιστο για πολιτικό «ροκ» τρόπο ζωής. Και βέβαια δεν αναφέρομαι σε μουσικές προτιμήσεις. Σε αυτό το θέμα επικράτησε το λαϊκό γούστο, κάτι που με κάνει να υποψιάζομαι πως -δεν μπορεί- κάπου θα είναι κρυμμένος ο ...Καρκίνος.

Η δυναμική της όψης γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, αφήνοντας συνάμα και κάποιες «σκιές», από την ιδιοσυναστριακή της σύνδεση με τον τροπικό Πλούτωνα. Έτσι το γενέθλιο τετράγωνο ανάμεσα στον Πλούτωνα και τη Σελήνη, εκτός από την πολιτική-κοινωνική του διάσταση (είναι γνωστό πως η όψη είναι ένα από τα κλειδιά για την πρόσβαση στο λαϊκό αίσθημα) αποκτά και μια πιο προσωπική, τις λεπτομέρειες της οποίας θα μπορούσε να περιγράψει μόνον κάποιος αυτόπτης μάρτυρας στην ...κρεβατοκάμαρα του!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved