Κοσμικό Ημερολόγιο 11 Απριλίου

Θετικοί και αρνητικοί πρωταγωνιστές της εβδομάδας που πέρασε

Μελέτη, Αυγουστίδης, Τότσικας, Λοτσάρη, Taylor Swift, Μούσχουρη, Θεοδωρίδου, Lumet
Παπασταύρου Λίντα
Κοσμικό Ημερολόγιο 11 Απριλίου

από την Κατερίνα Σαλωνίκη






katerina










































helio_11_apr_copy

Αστρόπλοιο Γη





Sidereal Time 01ω 17΄ 26΄΄



Julian Day 40643



Ηλιοκεντρική θέση, 21ο 08΄ του Ζυγού

plastiki_kremastra

Βραβείο πλαστικής κρεμάστρας

Αυτή την εβδομάδα οι κρεμάστρες είναι πολλές και ...πλαστικές, ήτοι φτηνιάρικες. Χαρίζονται σε όσες και όσους επέκριναν την Ελεονώρα Μελέτη, με αφορμή τις εμφανίσεις της στο «Dancing with the Stars».

Ξεκινώντας από τα κάπως βαριά πατήματα της στο χορό, μόνο ...Τόφαλο δεν την είπαν, αποκαλύπτοντας όχι μόνον την κατινιά αλλά και την μικρότητα τους.

Σελήνη στον Κριό και σύνοδο Αφροδίτης-Ουρανού έχει η Ελεωνόρα -που σημαίνει ότι εκτός από μια χαμηλών τόνων Παρθένος, αν μη τι άλλο είναι ξεχωριστή, δυναμική και intellectuel. Κι από αυτήν την άποψη έχει κάθε δίκιο να αγανακτεί με τις μετριότητες και τα κλισέ περί κιλών.

Από την άλλη, όπως και η ίδια γνωρίζει από την εντρύφηση της στα ψυχολογικά, στα σχόλια των κριτών δεν αποτυπώνεται παρά η εσωτερική τους ασχήμια. Προβολή λέγεται αυτό και εκτός από την ατομική της διάσταση, έχει και την συλλογική, απόρροια της Ψυχολογίας του Όχλου. Οι μέτριοι και οι ατάλαντοι πάντα επιχαίρονται να «γκρεμίζουν» όσα είδωλα τους αρνούνται να μπουν στο παιχνίδι των κατά συνθήκη εντυπώσεων. Και -ευτυχώς για την ίδια και δυστυχώς για αυτούς- η Ελεωνόρα εκτός από ομορφιά έχει και τσαγανό. Δεν είναι καμιά «κακομοίρα» να αρχίζει να μπεμπεκίζει για να κερδίσει τη συμπάθεια ή να κλαψουρίζει ζητώντας το έλεος τους...

Βραβείο πλαστικής κρεμάστρας λοιπόν, στους φθηνούς επικριτές για να τοποθετήσουν την μετριότητα και την ανοησία τους.


taylor_swift

Taylor Swift - Entertainer of the Year

Στα 22 της χρόνια έχει μια ηλικιωμένη μουσική πορεία, η οποία αναμένεται να υπέρ-ηλικιωθεί.

Είναι η μεγάλη νικήτρια των βραβείων της Ακαδημίας country μουσικής που έγινε στο Las Vegas, αφού απέσπασε το βραβείο του καλλιτέχνη της χρονιάς.

Το 2009 το άλμπουμ «Fearless» αναδείχθηκε σε «Άλμπουμ της χρονιάς» κάνοντάς την έτσι τη νεότερη τραγουδίστρια στην ιστορία της Ακαδημίας της country μουσικής.

Ακολουθεί το 2010 η 52η απονομή των βραβείων Grammy στην οποία έλαβε 4 βραβεία μεταξύ των οποίων και το Grammy για το άλμπουμ της χρονιάς - με το οποίο έγινε πάλι η νεότερη καλλιτέχνης, που κέρδισε το συγκεκριμένο Grammy.

Τυχαίο; Δεν νομίζω, αφού η πολυτάλαντη καλλιτέχνης γεννημένη στις 13/12/1989 με σύνοδο Ερμή – Ποσειδώνα στον Αιγόκερω, αγαπά τις τέχνες και η αντίθεση με τον Δία, της απλώνει και τα μεγαλεπήβολα σχέδια για να τις κατακτήσει.

Η ιδιαίτερη ευαισθησία της Σελήνης στον Καρκίνο σε συνδυασμό με το ζώδιο του Τοξότη στο οποίο ανήκει, την πάνε πολύ πιο μακριά από μια ρηχή αντιμετώπιση της τέχνης, που αρκείται σε βραβεία και δημοτικότητα.

Σε συνδυασμό πάντα με τις όψεις των βαρέων πλανητών Κρόνου – Ποσειδώνα – Ουρανού και Πλούτωνα, που σχετίζονται με ερμηνείες κλειδιά στον χάρτη της.

Αν γνωρίζαμε και ώρα γέννησης θα βλέπαμε και τις θέσεις τους, που της χαρίζουν ένα τέτοιο μέγεθος αναγνώρισης. Καλή της συνέχεια.

kokkinos_ouranos

Σινε – βλεφαρίσματα - Κόκκινος Ουρανός

Από τις 7/4 προβάλλεται η 5η ταινία της σκηνοθέτιδας Λάγιας Γιούργου, η οποία υπογράφει και το σενάριο, με τίτλο «Κόκκινος Ουρανός».

Οι πρωταγωνιστές Ορφέας Αυγουστίδης και Αποστόλης Τότσικας είναι δύο φίλοι, που εγκαταστάθηκαν στη Νότια Κρήτη, στήνοντας ένα θερμοκήπιο με μπανάνες.

Δύο διαφορετικοί χαρακτήρες που ο ένας συμπληρώνει τον άλλον και με τον ερχομό μιας Γερμανίδας τουρίστριας (Pihla Viitala) που ερωτεύεται και τους δύο και αυτοί επίσης εκείνη, θα δοκιμαστεί μια φιλία, με όλες τις ψυχολογικές προεκτάσεις.

Η ταινία είναι καλογυρισμένη, με πολύ όμορφες εικόνες και τοπία, διαλεγμένα επιμελώς, τα οποία επιδρούν ευχάριστα στην ενδιαφέρουσα πλοκή.

Ο Ορφέας Αυγουστίδης (5/6/1985) με φλογερό και ξεσηκωτικό προφίλ εκφράζει όπως πάντα με επιτυχία την αντίθεση Αφροδίτης – Πλούτωνα, την οποία και επικοινωνεί πολύ άνετα με τη σύνοδο Ήλιου – Ερμή στους Διδύμους σε αντίθεση με Ουρανό, αλλά και τον Άρη στο ίδιο ζώδιο.

Ο Αποστόλης Τότσικας (10/1/1983) με ρομαντικό, προσγειωμένο και κουλτουριάρικο προφίλ, αφήνει και αυτός το τετράγωνο Αφροδίτης – Πλούτωνα να διεισδύσει από μόνο του, με κάτι αφαιρετικό από το τετράγωνο Αφροδίτης – Κρόνου και Ερμή - Κρόνου, το οποίο διασώζει η Σελήνη στον Τοξότη και το εξάγωνο Άρη – Ποσειδώνα.

Ευχάριστη έκπληξη είναι η ερμηνεία της Φιλανδής ηθοποιού Pihla Viitala (30/9/1982) που σκορπά έναν Ευρωπαϊκό αέρα, όπου η σύνοδος Ήλιου – Ερμή στον Ζυγό αποτυπώνεται στο δίλημμά της ως προς ποιον από τους δύο να διαλέξει.

Με τη Σελήνη στους Ιχθείς να αργοπορεί το τέλος στο παραμυθιού και την Αφροδίτη σε τετράγωνο με Ποσειδώνα, εξιδανικεύει διαρκώς την περιπέτειά της. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

nina_-_konstandinos

Νίνα Λοτσάρη – Διαιωνίζει την ομορφιά με τη δεύτερη εγκυμοσύνη της

Πριν από 6 χρόνια κράτησε στην αγκαλιά της την μικρή Νεφέλη και έπειτα ήρθε η ραγδαία επαγγελματική της άνοδος, ξεδιπλώνοντας το τεράστιο ταλέντο της.

Στο πλευρό της πάντα ο σύζυγος και μάνατζέρ της Κωνσταντίνος Σκορδάλης, που ετοιμάζεται να υποδεχτεί μαζί με την ευτυχή μαμά, το δεύτερο παιδί τους.

Η εκρηκτική Λιονταρίνα και ταλαντούχα καλλιτέχνης με τη Σελήνη στο Ζυγό, είναι 2 μηνών έγκυος και μετά από ένα κουραστικό αλλά απογειωτικό διάστημα, θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει.

Το τετράγωνο του Δία με τον Ερμή κυβερνήτη του 5ου της οίκου, είναι μια ένδειξη για το ευχάριστο γεγονός, ενώ στην Ηλιακή της επιστροφή η σύνοδος Δία – Ουρανού σε τρίγωνο με τον Ήλιο και ο Κρόνος σε εξάγωνο, εξακολουθεί μέσα από την αντίθεση μεταξύ τους, να της υπόσχεται πολλές ξαφνικές και ανατρεπτικές στιγμές και ευκαιρίες.

Με το καλό να έρθει και να το χαίρονται.

sidney_lumet

Sidney Lumet – Έφυγε ο σκηνοθέτης του «Σέρπικο»

Ο διάσημος σκηνοθέτης που αφιέρωσε τις ταινίες του στην Αμερικανική κοινωνικοπολιτική ζωή, έφυγε στα 86 του χρόνια, χωρίς την ποθητή Οσκαρική βράβευση.

Με 40 υποψηφιότητες για Όσκαρ εκ των οποίων οι 4 για το καλύτερο βραβείο σκηνοθεσίας, δεν τιμήθηκε τελικά από την Ακαδημία, παρά μόνο το 2005 που του απονεμήθηκε το Oscar για τη συνολική του προσφορά στην Έβδομη Τέχνη. Για έναν σκηνοθέτη όμως που δημιούργησε ταινίες όπως το «Σέρπικο» την «Σκυλίσια μέρα» και το «Network», που προτάθηκε για 10 Oscars το 1976, με πρωταγωνιστές τους William Holden και Faye Dunaway δεν είναι αρκετή η αναγνώριση για τη συνολική προσφορά, χωρίς πρώτα να έχει τιμηθεί μια ειδική.

Γεννημένος στις 25/6/1924 στην Philadelphia με τον Ήλιο του στον Καρκίνο σε τρίγωνο με τον Άρη από τους Ιχθείς, εργάζονταν διαρκώς αφοσιωμένος στην τέχνη του, παλεύοντας να αναδείξει μέσα από αυτήν συγκεκριμένες πτυχές. Η Σελήνη στον Κριό σε πιθανότατο τρίγωνο με Ποσειδώνα και σε εξάγωνο με τον Ερμή, έντυνε με ένταση, ευαισθησία και μπόλικη φαντασία την τέχνη του, ξεδιπλώνοντάς την δυναμικά και αφοπλιστικά με τη σύνοδο Αφροδίτης – Πλούτωνα. Η πιθανότατη αντίθεση Σελήνης – Κρόνου ανέτρεπε την αναγνώριση της προσπάθειάς του, περιορίζοντάς τον σε λιγότερες ανταμοιβές από εκείνες που άξιζε. Καλή του ανάπαυση.

theodoridou_-_moushouri

Νάνα Μούσχουρη/ Νατάσσα Θεοδωρίδου - Το ανατρεπτικό μουσικό μίγμα

Είναι γνωστή η φιλική σχέση που υπάρχει ανάμεσα στον ογκόλιθο της τραγουδιστικής ερμηνείας Νανάς Μούσχουρη και της επιτυχημένης λαϊκής φωνής της Νατάσσας Θεοδωρίδου. Η συμπάθεια και η εκτίμηση βρήκαν τρόπο έκφρασης, με μια συνεργασία τους στο καινούργιο δίσκο της Μούσχουρη, όπου η Θεοδωρίδου συμμετέχει σε ντουέτο με την διεθνούς φήμης αοιδό. Η ηχογράφηση τελείωσε και περιμένουμε την κυκλοφορία αυτής της τολμηρής συνεργασίας.

Αν κρίνουμε από τη συναστρία των δύο καλλιτεχνών, η συνεργασία τους έχει πολλές εγγυήσεις επιτυχίας, αφού ο Δίας της Μούσχουρη βρίσκεται σε ακριβέστατη σύνοδο με τον Ήλιο της Θεοδωρίδου προσθέτοντάς της κύρος και εκτίναξη, ενώ ο Δίας της Θεοδωρίδου σε σύνοδο με τον Ερμή της Μούσχουρη, εξυπηρετεί στο να ελιχθεί σε μια διαφορετική κατεύθυνση. Ο Ουρανός και ο Άρης της Θεοδωρίδου σε σύνοδο με την Αφροδίτη της Μούσχουρη κυβερνήτη του Ήλιου της, δηλώνει το αναπόφευκτο μιας φυσικής συμπάθειας και έλξης, ενώ οι τρίγωνες Σελήνες τους βοηθούν σε μια αρμονική συνεργασία. Ευπρόσδεκτες τέτοιες καινοτομίες και τις αναμένουμε με ενδιαφέρον.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved