Νίκος Γκάλης: Ένας αλλά... Λέων!

Φόρος τιμής για τον μεγαλύτερο Έλληνα μπασκετμπολίστα που πέρασε ποτέ από το παρκέ

Νίκος Γκάλης: Ένας αλλά... Λέων!

Θεωρείται διεθνώς ένας από τους μεγαλύτερους καλαθοσφαιριστές όλων των εποχών και σίγουρα το πέρασμα του από τα εγχώρια παρκέ άλλαξε τα πάντα στην Ελλάδα.

Γεννημένος στις 23 Ιουλίου 1957 στο Union City του New Jersey χαρακτηρίζεται αστρολογικά από την παρουσία πέντε ακόμη πλανητών στο ζώδιο του Λέοντα, κάτι που τελικά κατέστησε τη δόξα του... σχεδόν αναπόφευκτη. Σε αυτό φαίνεται πως συνέβαλε και το τετράγωνο του Δία στην Παρθένο με τη Δήμητρα στους Διδύμους, μια όψη που απαντάται συχνά σε πρόσωπα που... τα ξέρουν κι οι πέτρες!

Η διαφορετικότητά του -πιο ορθά η σπανιότητά του- καταγράφεται από τη σύνοδο Ήλιου-Ουρανού, ενώ η μπασκετική ευφυΐα του οφείλει πάρα πολλά στην Σελήνη του στους Διδύμους συνδυασμένη με τη σύνοδο Ερμή-Άρη. Αυτή η όψη, όταν λειτουργεί ενταγμένη σε αθλητικά πλαίσια μπορεί να είναι ανεξάντλητη σε αγωνιστικότητα αλλά και επινοήσεις.

Φυσικά για να γίνουν όλα όπως έγιναν και να αναδειχθεί ο Νίκος Γκάλης σε «θεϊκή» μορφή, χρειάστηκε πρώτον σκληρή δουλειά και δεύτερον μια επιπλέον αστρολογική «συνομωσία» που έχει να κάνει με τη συναστρία ανάμεσα στον γενέθλιο χάρτη του και σε αυτόν της Ελλάδος. Γιατί δεν είναι διόλου τυχαίο ότι Άρη στο Λέοντα έχουν τελικά και οι δύο άνθρωποι που άλλαξαν τα αθλητικά δεδομένα για την Ελλάδα φέρνοντας τίτλους και κοιτάζοντας τα «μεγαθήρια» στα μάτια, ο Νίκος Γκάλης ως παίκτης στην καλαθοσφαίριση και ο Ότο Ρεχάγκελ ως προπονητής στο ποδόσφαιρο.

Από την δική μας πλευρά και με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμήν του η ΚΑΕ Άρης, δεν μένει παρά να ευχαριστήσουμε το Νίκο Γκάλη για τη σπίθα που άναψε, απελευθερώνοντας και αναδεικνύοντας το... μπασκετικό δαιμόνιο της φυλής, έτσι ώστε σήμερα η χώρα μας να συγκαταλέγεται στις μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις της καλαθοσφαίρισης.

Διαβάστε επίσης:

Η ώρα του Νίκου Γκάλη...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved