Γιατί δε θυμόμαστε τις προηγούμενες ζωές μας;

Το μεγάλο ερώτημα όλων των ανθρώπων είναι γιατί δεν θυμόμαστε τις προηγούμενες ενσαρκώσεις ολοκληρωμένες

Γιατί δε θυμόμαστε τις προηγούμενες ζωές μας;

Όλο το προηγούμενο διάστημα κάναμε μια περιήγηση πάνω στην καρμική αστρολογία και προσπάθησα να σας αναλύσω όσο μπορούσα τον ρόλο των Δεσμών της Σελήνης στο ατομικό ωροσκόπιο τι ρόλο παίζουν. Τώρα κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο χρειάζεται να επισημανθεί η αναγκαιότητα αυτής της τόσο σημαντικής γνώσης για να υπάρχει μια πλήρης εικόνα αυτής της πνευματικής γνώσης η οποία βοηθάει πάρα πολύ στην εξέλιξη του ατόμου αφού κατά κάποιο τρόπο καθορίζει τον σκοπό της ύπαρξης μας. Δηλαδή η καρμική αστρολογία θα μπορούσε να είναι ένα ξεχωριστό μεγάλο κεφάλαιο της Αστρολογίας που θα έπρεπε ο καθένας από εμάς να το γνωρίζει πολύ καλύτερα ή να ξεκινάει από εκεί και να τελειώνει μέσα από αυτή την γνώση γιατί με αυτόν τον τρόπο θα άλλαζε τελείως η θέαση στην ζωή του.

Το μεγάλο ερώτημα όλων των ανθρώπων είναι γιατί δεν θυμόμαστε τις προηγούμενες ενσαρκώσεις ολοκληρωμένες και γιατί γενικά ο άνθρωπος βρίσκεται τόσο χαμένος και ανήμπορος μέσα σε αυτή την ζωή. Μιλάμε, περπατάμε, ερωτευόμαστε, πεθαίνουμε και σχεδόν κανένας δεν γνωρίζει γιατί δεν μπορούμε να αποφασίσουμε για τα περισσότερα πράγματα της ζωής μας και είμαστε τόσο μοιραίοι. Γιατί δεν έχουμε συνείδηση των προηγούμενων ζωών και γιατί αγνοούμαι τις δυνάμεις μας; Επίσης γιατί υπάρχει ανισότητα μεταξύ των ανθρώπων και άλλοι έρχονται πλούσιοι άλλοι φτωχοί άλλοι άρρωστοι και ανήμποροι και άλλοι όμορφοι και υγιείς.

Αν δεν υπήρχε η θεωρία του κάρμα δεν θα μπορούσε κανένας να δικαιολογήσει αυτές τις μεγάλες ανισότητες και αδικίες και θα πίστευε όπως πολύ το πιστεύουν που δεν έχουν ασχοληθεί ότι ο Θεός είναι άδικος. Δεν είναι όμως αυτή η πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι άλλη ότι εμείς έχουμε επιλέξει από πριν ο καθένας τραβώντας τον κλήρο μέσα από το μεγάλο σακούλι των επιλογών που μας δίνεται μπροστά μας όταν σαν ψυχές καλούμαστε για να επιλέξουμε όπως γράφει και στον μύθο του Ηρός από το βιβλίο του Πλάτωνα την τύχη μας και την ζωή μας. Και επειδή δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών τραβάμε εμείς βάσει της δικής μας ενέργειας και των προηγούμενων εμπειριών την τύχη μας.

Τώρα, ο λόγος που δεν θυμόμαστε όλες τις προηγούμενες ενσαρκώσεις μας αλλά και πρόγνωση για την μελλοντική μας ζωή είναι όπως λέει και ένας μεγάλος μύστης στο βιβλίο «στα λεγόμενα του YOKANANDA» ότι «η ζωή είναι σαν μια μεγάλη αλυσίδα στον ωκεανό του Θεού. Όταν ένα κομμάτι της αλυσίδας τραβιέται από τα νερά βλέπεις μόνο αυτό το μικρό κομμάτι. Η αρχή και το τέλος είναι κρυμμένα. Για αυτό σε αυτή την ενσάρκωση βλέπεις μόνο ένα κρίκο της αλυσίδας της ζωής το παρελθόν και το μέλλον αν και αόρατα μένουν στο βάθος του Θεού. Και αποκαλύπτει τα μυστικά του μόνο σε εκείνον που είναι μαζί του.» Στον μύθο του Ηρός οι ψυχές αφού επιλέξουν τον κλήρο της ζωής τους χωρίς να κοιτάζουν πίσω προχωρούσαν προς την πεδιάδα της λήθης όπου κατασκήνωναν εκεί και έπιναν το νερό από τον Αμέλητα ποταμό και σιγά σιγά ο καθένας ξεχνούσε τα πάντα.

Είναι γενικά αποδεκτό από την αστρολογία σήμερα ότι οι Δεσμοί (Βόρειος και Νότιος) της Σελήνης αντιπροσωπεύουν το κλειδί για να καταλάβεις τη ζωή σου σαν μια συνεχή κλωστή. Οι Δεσμοί αντιπροσωπεύουν την αιτία και το αποτέλεσμα της κάθε ζωής μας. Για αυτό τελικά η αστρολογία είναι ένα πνευματικό εργαλείο το οποίο σου δείχνει τον δρόμο προς το φώς και την μνήμη.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved