Όσκαρ 2013: Τα αναμενόμενα, το αναπάντεχο και η χλιαρή τελετή

Σε ποιά ζώδια μοιράστηκαν τα φετινά Όσκαρ;

Όσκαρ 2013: Τα αναμενόμενα, το αναπάντεχο και η χλιαρή τελετή

Άλλη μία τελετή απονομών των βραβείων Όσκαρ έλαβε τέλος, η οποία κατά γενική ομολογία στερούνταν λάμψης και συναρπαστικών στιγμών. Μόνες εξαιρέσεις το χιουμοριστικό σχόλιο του Daniel Day Lewis και ο παθιασμένος λόγος του Quentin Tarantino, καθώς και η αναπάντεχη αίσθηση της βράβευσης του σκηνοθέτη Ang Lee.

ben-affleck

Αρχικά, ο Λέων Ben Affleck είχε τη χαρά μετά τη Χρυσή του Σφαίρα να τιμηθεί και με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας για την ταινία «Επιχείρηση Argo», η οποία κατέκτησε και τα βραβεία Διασκευασμένου Σεναρίου και Μοντάζ.
Πέρασαν πολλά χρόνια προσπάθειας, μέχρι η δαιμόνια Σελήνη του στον Σκορπιό στον 5ο οίκο να απογειώσει το σεναριακό της δυναμικό, που μαζί με τον Δία στον 6ο οίκο (εργασία) σε αρμονική όψη με τον Ήλιο από τον 3ο οίκο (σενάρια) και επίσης κυβερνήτη του, έκριναν πως ήρθε η μεγάλη στιγμή της αποζημίωσης.

ang lee

Την έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε ο σκηνοθέτης Ang Lee, της άλλοτε προτεινόμενης για 10 υποψηφιότητες Όσκαρ ταινίας, «Τίγρης και Δράκος».
Ο Ζυγός δημιουργός της τρυφερής ταινίας «Η Ζωή του Πι» έλαβε το Όσκαρ της καλύτερης σκηνοθεσίας, αφήνοντας τον καταξιωμένο Spielberg με μια πικρή γεύση στο στόμα.
Η ταινία κατέκτησε άλλα 3 Όσκαρ, Μουσικής, Οπτικών Εφέ και Φωτογραφίας.
Η καλλιτεχνικότατη σύνοδος Ήλιου – Ποσειδώνα στον Ζυγό αποτυπώθηκε περίτρανα στην γεμάτη ευαισθησία ταινία του, ενώ για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε το ταλέντο του στην φωτογραφία, αποπλανώντας παράλληλα με τα οπτικά εφέ που επιλέγει. Η αστείρευτη έμπνευση σε συνδυασμό πάντα με εντυπωσιακή δράση, αποτυπώνεται αναμφίβολα μέσα από αυτή τη σύνοδο σε τετράγωνο με τους Άρη, Δία και Ουρανό.

quentin-tarantino-2013

Ο ευφυής Κριός Quentin Tarantino δεν θα μπορούσε να λείπει από τους βραβευθέντες κερδίζοντας το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου για την ταινία του Django: Ο Τιμωρός». Ο κυβερνήτης του ζωδίου του Άρης στον Λέοντα, σε τρίγωνο με τη σύνοδο Ήλιου – Ερμή στον Κριό, ερωτοτρόπησαν με τον Ουρανό στον Κριό, γεννώντας άλλο ένα πρωτότυπο και ανατρεπτικό σενάριο, που έκανε τη διαφορά.

daniel-day-lewis-oscars-2013-
astrologoi-astrology-300x100

Το Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου δόθηκε επάξια στον Daniel day Lewis, για την ενσάρκωση του πρόεδρου «Lincoln» στην ομώνυμη ταινία. Ο εξαιρετικός Ταύρος Ιρλανδός, έγινε ο πρώτος ηθοποιός με 3 βραβεία στην συγκεκριμένη κατηγορία. Παραθέτω αυτούσια την πρόβλεψη από τις Χρυσές Σφαίρες για τη νίκη του: «Έχει δώσει ρεσιτάλ ερμηνείας και όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να προσθέσει άλλο ένα Oscar στα δύο υπάρχοντα, ντουμπλάροντας την αντίθεση του διελευστικού Κρόνου από τον Σκορπιό με τη γενέθλια σύνοδο Ήλιου – Αφροδίτης τον προσεχή Φεβρουάριο».

Christoph-Waltz-Suit-Prada-2013-

Το Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου απέσπασε ο Αυστριακός Christoph Waltz, για την ερμηνεία του στην ταινία «Django Unchained». Άλλος ένας Ζυγός με Σελήνη επίσης στον Ζυγό και Αφροδίτη στον Λέοντα, με μόλις επτά ταινίες το ενεργητικό του, διπλασίασε τα πολυπόθητα αγαλματίδια. Η σύνοδος Αφροδίτης – Πλούτωνα στον Λέοντα σε τετράγωνο με Κρόνο, αναδεικνύει την υποκριτική του ικανότητα, σε όλους ανεξαιρέτως τους ρόλους. Το συγκεκριμένο γουέστερν ήταν για αυτόν άλλη μια ερμηνευτική συνταγή από τον Tarantino, την οποία εκτέλεσε το ίδιο άψογα, με την προηγούμενη φορά.

jennifer lawrence oscar

Η Jennifer Lawrence κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Silver Linings Playbook - Οδηγός Αισιοδοξίας». Παραθέτω και εδώ την πρόβλεψη από τις Χρυσές Σφαίρες: «Η ανερχόμενη Λιονταρίνα Jennifer Lawrence με Σελήνη στους Διδύμους και ωροσκόπο Υδροχόο, με ισχυρό γωνιακό Ήλιο σε τετράγωνο με Άρη στον Ταύρο, Αφροδίτη στον Λέοντα σε σύνοδο με Δία στον 6ο οίκο της εργασίας και ένα μεγάλο τρίγωνο μεταξύ Ερμή- Άρη και Κρόνου, έχει σοβαρές πιθανότητες να κρατήσει το πρώτο της Oscar, μόλις στα 22 της χρόνια».

hathaway

Το Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου κέρδισε η Anne Hathaway Αναμενόμενη και αυτή η βράβευση για την οποία γίνεται επίσης η παράθεση από τις Χρυσές Σφαίρες: «Σκορπιός με ωροσκόπο Τοξότη και Σελήνη στον Ζυγό, η πολυαστρία στον Σκορπιό με σύνοδο Ήλιου – Ερμή – Αφροδίτης και Δία, με την Αφροδίτη κυβερνήτη του μεσουρανήματος και έναν γωνιακό Ποσειδώνα στον Τοξότη, περιμένει με αγωνία την επιβεβαίωση για το Oscar». Η ταινία έλαβε επίσης και τα βραβεία make-up και ήχου.

*Θέλεις να δεις αν το δικό σου κάρμα "υπόσχεται" φήμη και δόξα; To astrology.gr έχει την απάντηση!

Συνοπτικά τα φετινά Όσκαρ μοιράστηκαν σε 5 ζώδια.
Δύο Λέοντες, 2 Ζυγοί, 1 Κριός, 1 Ταύρος και 1 Σκορπιός είναι ο αστρολογικός απολογισμός, αναμένοντας τα επόμενα και ευχόμενοι για ανάλογες δημιουργίες.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved