Κοσμικό Ημερολόγιο 4 Απριλίου

Θετικοί και αρνητικοί πρωταγωνιστές της εβδομάδας που πέρασε

Natalie Portman, Ιωάννα Σουλιώτη, Cibele Dorsa, Chuck Berry, Ιάκωβος Καμπανέλλης

Παπασταύρου Λίντα
Κοσμικό Ημερολόγιο 4 Απριλίου

από την Κατερίνα Σαλωνίκη



katerina


helio_4apr

Αστρόπλοιο Γη

Sidereal Time 0ω 49΄ 50΄΄

Julian Day 40636

Ηλιοκεντρική θέση, 14ο 18΄ του Ζυγού

kremastra

Βραβείο χρυσής κρεμάστρας

Μοιράζεται αυτή την εβδομάδα, στη διαμάχη μεταξύ της Οσκαρούχας Natalie Portman και της ντουμπλέρ της Sarah Lane χορεύτριας του American Ballet Theater, που χόρεψε σε δύσκολες σκηνές αντί αυτής, στην ταινία Black Swan.

Η Lane ξέσπασε μετά από δημοσιεύματα, πως η Portman χόρεψε στο 80% των σκηνών, ισχυριζόμενη πως αυτό είναι προσβολή πρώτα για το χορό και πως σε ενάμισι χρόνο δεν μπορείς να μάθεις να χορεύεις, σε τέτοιο επίπεδο τουλάχιστον.

Ο σκηνοθέτης έσπευσε να υπερασπιστεί την Portman, μετρώντας τις μονταρισμένες σκηνές και επιβεβαιώνει το ποσοστό του 80%.

natalie-portman-black-swan

Από τη μία, γιατί η Lane αποκαλύπτει εκ των υστέρων κάτι για το οποίο είχε συμφωνήσει και από την άλλη, όποιος δεν έχει ανέβει στις πουέντ, δεν ξέρει πόσο μόχθο χρειάζεται για να σταθείς πόσο μάλλον να χορέψεις, για μια ταινία με την οποία τιμάσαι με Όσκαρ.

Η πρώτη σκέφτηκε πως πληρώθηκε ελάχιστα σε σχέση με το αμύθητο ποσό εσόδων της ταινίας και η δεύτερη ισχυρίζεται, πως προσπάθησε πολύ σκληρά γι' αυτό το ρόλο.

Ακόμα όμως και αν το μοντάζ λέει αλήθεια, το 20% δεν είναι μικρό ποσοστό αν η πραγματική χορεύτρια χόρεψε στις δυσκολότερες σκηνές και πάνω στα υπέροχα αλλά ξύλινα παπουτσάκια, αλλά έτερον εκάτερον, ας πρόσεχε εξ’ αρχής.

Η Portman έχει το ζητούμενο και αυτό δεν αλλάζει και μάλιστα με Άρη στους Διδύμους σε τρίγωνο με Δία – Κρόνο, μπορεί κάλλιστα να χορέψει καλά και θεληματικά.

Όσο για το Τ-τετράγωνο Ήλιου – Σελήνης – Ποσειδώνα με τον Ποσειδώνα να κυβερνά τον 5ο οίκο (χόμπι) και τον Ήλιο το μεσουράνημα (καριέρα), δεν στερείται ταλέντου, φαντασίας και καθιέρωσης. Ας αρκεστεί λοιπόν η αντικαταστάτρια στο υπέροχο άσμα «From Sarah with love», κάνοντάς το υπογραφή στην προσφορά της.

kampanelis

Ιάκωβος Καμπανέλλης – Έφυγε η γλαφυρή μορφή της διανόησης

Μας στέρησε από την υπέροχη παρουσία του, ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας, έντιμος δημοσιογράφος, ιδιαίτερος σεναριογράφος και αριστουργηματικός στιχουργός μας.

Ο άνθρωπος που όταν κοίταζες στα μάτια η μειονεξία θέριευε, άφησε την τελευταία του ανάσα στις 29/3 στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν, λίγες μέρες μετά το θάνατο της γυναίκας του.

Το έργο του ήταν τεράστιο και ο ίδιος ήταν ένας αγωνιστής της ζωής, πέραν εκείνης της αντίστασης, και του στρατοπέδου Μαουτχάουζεν.

Γεννήθηκε στο ζώδιο του Τοξότη και η Σελήνη του βρίσκεται ανάμεσα στον Σκορπιό και στον Τοξότη, δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ώρα γέννησης. Είναι αρκετή όμως η παρουσία της Αφροδίτης στον Σκορπιό για να δικαιολογήσει τους στίχους του, οι οποίοι ξεχείλιζαν συνήθως από μια μελαγχολική και ανεκπλήρωτη αγάπη, δοσμένοι με διεισδυτικό πάθος.

Το κλειδί στο ωροσκόπιό του ήταν τα Μεγάλα Τρίγωνα μεταξύ Άρη – Ουρανού – Δία – Πλούτωνα σε ζώδια του νερού. Από εκεί άντλησε το μεγαλείο και την ευαισθησία της πολυτάλαντης έμπνευσης, το κουράγιο της αντίστασης και το θάρρος να μην οπισθοχωρεί στην πολιτική και όχι μόνο, φρίκη που βίωσε.

Από τη σύνοδο Ήλιου – Ερμή στον Τοξότη άντλησε το δικό του δημιουργικό ύφος, το οποίο έθεσε στην υπηρεσία της υψιπετούς τέχνης και διανόησης, με το τρίγωνο Ήλιου – Ποσειδώνα.

Είναι ανυπόφορο να αποχαιρετά κανείς έναν άνθρωπο με τόσες αξίες και ανθρωπιά, που άφησε τόση πνευματική κληρονομιά. Καλό του ταξίδι.

Chuck-Berry

Chuck Berry – 53 χρόνια από το διαχρονικό τραγούδι Johnny B. Goode

Στις 31/31958 κυκλοφόρησε ένα από τα πιο πολυακουσμένα τραγούδια στο κόσμο, από τον Αμερικανό μουσικό θρύλο του Rock and Roll, Chuck Berry.

Το τραγούδι που έχει σαν θέμα του το Αμερικάνικο όνειρο, είναι από τα πιο δημοφιλή και χιλιοπαιγμένα τραγούδια όλων των ειδών μουσικής και το άκουσμά του το υποδεχόμαστε περιχαρείς μετά από 53 χρόνια.

Με τουλάχιστον 55 διασκευές από διάσημους καλλιτέχνες, συμπεριλήφθηκε και σε δίσκο με τραγούδια από τη Γη, ως δείγμα του αμερικάνικου πολιτισμού και μεταφέρθηκε στο διάστημα το 1977 με το διαστημόπλοιο Voyager.

Ο δημιουργός του στα 84 χρόνια του, εξακολουθεί να δίνει συναυλίες και να παίζει κιθάρα, έχοντας συγκαταλεχθεί στην 6η θέση των καλύτερων κιθαρίστων του κόσμου.

Με τον Ποσειδώνα να μεσουρανεί και να κυβερνά τον 5ο οίκο σε εξάγωνο με Ήλιο, κουρδίζει άψογα την καλλιτεχνική του ροπή, ενώ ο Άρης στους Διδύμους σε αντίθεση με τον Ερμή, δίνει τους γρήγορους και ευέλικτους χειρισμούς του στην κιθάρα και γενικότερα.

Ο γερόλυκος της μαύρης μουσικής ανήκει και στο άκρως καλλιτεχνικό ζώδιο του Ζυγού, με την Αφροδίτη επίσης στο Ζυγό, που ο 12ο οίκος που την φιλοξενεί σε ακριβές τετράγωνο με Πλούτωνα, τον εγκλώβισαν 2 φορές στη φυλακή.

Με ωροσκόπο Σκορπιό και Σελήνη στους Ιχθείς άφηνε συχνά εκτεθειμένες πτυχές της ζωής του, αλλά το Μεγάλο Τρίγωνο Σελήνης - Ερμή – Πλούτωνα τον εξόπλισε με δύναμη, ανθεκτικότητα και ευρεσιτεχνία, σαν τον Johnny B. του αξέχαστου τραγουδιού του.

dorsa1

Cibele Dorsa – Όταν η ζωή γυρίζει αδυσώπητα την πλάτη

Με μια επιστολή που συγκινεί και αναστατώνει περισσότερο και από τις πιο διαταραγμένες ορμόνες στην εμμηνόπαυση, η Βραζιλιάνα πρώην σύζυγος του άνδρα της Αθηνάς Ωνάση αυτοκτόνησε, πηδώντας από το ίδιο παράθυρο που αυτοκτόνησε πριν 3 μήνες και ο τελευταίος της αγαπημένος. Ακούγεται σαν σενάριο σαπουνόπερας, αλλά είναι μια πραγματικότητα που δεν είχε τέλος μέχρι το μοιραίο.

Η πανέμορφη Dorsa που ήταν μοντέλο, ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια, χτυπήθηκε απανωτά στη ζωή της, την οποία ο θάνατος και οι απώλειες φλέρταραν συνεχώς.

Αφού έχασε την κηδεμονία των δύο παιδιών της τα οποία ζουν με τον Αλβάρο Αλφόνσο και την Αθηνά Ωνάση, αφού βίωσε την αυτοκτονία του τελευταίου της συντρόφου και αφού σώθηκε από θαύμα σε τροχαίο στο οποίο σκοτώθηκε ο φίλος της, δεν άντεξε την μοναξιά και την απελπισία που τη συνοδεύει. Βρήκε το θάνατο σαν απελευθέρωση από τον εγκλεισμό στον οποίο είχε περιέλθει, στα 36 της χρόνια.

Με τον Ήλιο και άλλους 5 πλανήτες στον Ζυγό, και με σύνοδο Ήλιου – Αφροδίτης – Άρη,

η ομορφιά της την ανέδειξε επαρκώς, προσφέροντάς της και αναγνώριση, αλλά και κάθε τύπου απολαβές. Δεν ήταν όμως γραφτό να χαρεί για πολύ, αφού το τετράγωνο του Κρόνου με τη σύνοδο αυτή, της φύλαγε και τις ανάλογες απώλειες, οι οποίες είναι αβάσταχτες, αν λάβουμε υπ’ όψιν και την πιθανότατη σύνοδο της Σελήνης με τον Πλούτωνα.

Η σύνοδος Ήλιου – Ουρανού για άλλη μία φορά στέκεται σαν απειλητική προειδοποίηση των ξαφνικών και συχνών γεγονότων που προκαλεί, ενώ το γεγονός της αυτοκτονίας μπορεί να κατανοηθεί αυτό το διάστημα, που οι διελευστικοί Κρόνος και Πλούτωνας την χτυπούσαν αλύπητα. Κρίμα πραγματικά, δεν ξέρω αν και η Αθηνά Ωνάση λυπάται εκ των υστέρων για το ψυχόδραμα στο οποίο συνέβαλε με τα παιδιά της Dorsa, αλλά αν δεν φροντίσει και μετά από αυτό την ξύλινη καρμική της σοφίτα, μπορεί αργότερα το σαράκι να παραμείνει ισόβια.

souliwth

Ιωάννα Σουλιώτη – Η καμηλοπάρδαλη δεν είναι ο Νίτσε!

Το ακούσαμε και αυτό χωρίς καμία έκπληξη, από το πρώην μοντέλο, παρουσιάστρια και πρωταγωνίστρια της ματαιόδοξης εκπομπής του Ant-1, real housewives.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό People, διαφοροποιείται ευθαρσώς από την μέση Ελληνίδα νοικοκυρά, γιατί όπως ισχυρίζεται, ποια μέση Ελληνίδα έχει ύψος 1.80 και τη δική της εμφάνιση;

Επίσης όπως είπε, δεν διαφοροποιείται σε τίποτα από την κυρία που μένει στο χωριό επειδή μένει στην Εκάλη και δεν είναι καλύτερη από εκείνη, όποια μένει στην επαρχία.

Είναι η καλύτερη νοικοκυρά της περιοχής της λέει, και θεωρεί πως είναι πολύ καλό πρότυπο για την Ελληνική κοινωνία, γιατί είναι εργαζόμενη μητέρα, έμαθε από πολύ μικρή να είναι ανεξάρτητη και να εκτιμά το πώς βγαίνουν τα χρήματα, ενώ από τους γονείς της πήρε ήθος, αξίες, αρχές και μόρφωση. Τι διαφοροποίηση είναι ετούτη!

Τι να πει η Ειρήνη Σκλήβα που πήρε τον τίτλο της Μις Κόσμος, προερχόμενη από μία δεμένη και αξιοπρεπή οικογένεια του Αιγάλεω και ζει σεμνά και ταπεινά με τον γνωστό επιχειρηματία άνδρα της και τα δύο της παιδιά; Ευτυχώς τίποτα, γι αυτό παραμένει αξιοθαύμαστη και όχι ένα εξαρτημένο σούργελο των media.

Σαν Ταύρος με σύνοδο Ήλιου – Κρόνου, έχει θέματα πάσης φύσεως σε ότι αφορά το επικριτικό της χόμπι, τις φιλοδοξίες και την εκτελεστική ικανότητα, ουσιαστικά και μεταφορικά.

Η Σελήνη στον Σκορπιό συνοδεύει κατάλληλα το σκληροτράχηλο ιδεώδες, ενώ η σύνοδος Ερμή – Αφροδίτης στον Κριό, δεν την προστάτευσε στα καλλιτεχνικά πλαίσια, αλλά την εξέθεσε σε εκτόξευση πυρότουβλων, αδιακρίτως.

Δεν είναι καν πρότυπο, μια γυναίκα που τα χιλιόμετρα της πασαρέλας και οι επαγγελματικές της ενασχολήσεις σαν σύμβουλος μόδας, είναι πιο βαρετά και από το βηματισμό μιας χελώνας, που προσπαθεί να βρυχηθεί σαν λιοντάρι.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved