Χρήστος Παπάζογλου: Το αστρολογικό χρονικό ενός φρικαλέου εγκλήματος

Φυσικά, το ζώδιο δεν αρκεί για να χαρακτηρίσει μια τόσο φρικιαστική πράξη σαν του Παπάζογλου και παρότι η ώρα γέννησής του δεν είναι γνωστή, κάποιες όψεις στον γενέθλιο χάρτη του φαίνεται να δίνουν το μέτρο της

Χρήστος Παπάζογλου: Το αστρολογικό χρονικό ενός φρικαλέου εγκλήματος

Άφωνο έμεινε το πανελλήνιο μαθαίνοντας τις φρικιαστικές λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος της 27ης Δεκεμβρίου, που στοίχισε τη ζωή στην Ζωή Δαλακλίδου. Η νέα γυναίκα που βρίσκονταν στην Ξάνθη για να κάνει γιορτές με την οικογένεια της, είχε την φρικτή μοίρα να βιαστεί και να καεί ζωντανή έξω από την πόρτα του σπιτιού της.

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/265354/friki-stin-xanthi-ti-mahairosan-kai-tin-ekapsan-zontani

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/267687/sokarei-o-drakos-tis-xanthis-tin-skotosa-gia-na-min-pao-fylaki

Η άτυχη Ζωή ήταν Κριός (γεν 8/4/1978) και από σεβασμό στη μνήμη της αλλά και στους οικείους της, το μόνο που έχω να σημειώσω είναι ότι αστρολογικά η τραγωδία της «παίχτηκε» πάνω στον γενέθλιο αστρικό Άρη της στην 5η μοίρα του Καρκίνου, τόσο από διελεύσεις (Ουρανός και Πλούτωνας), όσο και από προόδους (σε σύνοδο με Δία). Κι αυτό το σημειώνω επειδή, κάθε άλλη «κλασική» προσέγγιση στον γενέθλιο χάρτη της δεν διαφωτίζει διόλου τα αίτια του εγκλήματος (κρατώ μόνον την επιφύλαξη μιας καίριας ένδειξης σε σχέση με τον Ωροσκόπο της).

Μια επίσης κρίσιμη λεπτομέρεια είναι ότι γεννήθηκε σε περίοδο εκλείψεων κι αυτή είναι μια κοινή παράμετρος με το κτήνος που της αφαίρεσε τη ζωή.

Ο φονιάς Χρήστος Παπάζογλου είναι Σκορπιός (γεν 18/11/1985), επιβεβαιώνοντας έτσι την θεωρία που θέλει τους εκπροσώπους του ζωδίου πρωταγωνιστές (αρνητικούς στην περίπτωση του) για όσο διάστημα ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης θα βρίσκεται στο ζώδιο. Εδώ θυμίζω την αντίστοιχη διέγερση στους Τοξότες, που την περασμένη διετία, με τον Β Δεσμό στο ζώδιο κάποια «λουλούδια» του απασχόλησαν τα ΜΜΕ εξ αιτίας της δράσης τους αλλά και το πρόσφατο τραγικό περιστατικό σε σχολείο του Connecticut με πρωταγωνιστή έναν Ταύρο (εκεί βρίσκεται τώρα ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης).

Φυσικά, το ζώδιο δεν αρκεί για να χαρακτηρίσει μια τόσο φρικιαστική πράξη σαν του Παπάζογλου και παρότι η ώρα γέννησής του δεν είναι γνωστή, κάποιες όψεις στον γενέθλιο χάρτη του φαίνεται να δίνουν το μέτρο της και να διαφωτίζουν τα αίτια της.

papazoglou_xanthi

Το πρώτο ερμηνευτικό κλειδί είναι η Αφροδίτη του στον Σκορπιό, όχι γιατί είναι στο ζώδιο αλλά εξ αιτίας των όψεων που σχηματίζει.

Κατ' αρχήν, η σύνοδος της με τον Πλούτωνα υποδεικνύει μια παθιασμένη και απόλυτη προσωπικότητα, ιδιαίτερα γύρω από σεξουαλικά θέματα, όμως πολλοί διαθέτουν τέτοιες, χωρίς να περνάνε την «κόκκινη γραμμή» μεταξύ ανθρώπου και κτήνους. Ίσα-ίσα που μια τέτοια Αφροδίτη είναι συνήθως προικισμένη με αρετές που κάνουν ιδιαίτερα θελκτικό τον φορέα της, με τα απαραίτητα παρελκόμενα φυσικά (ζήλεια, εμμονές κλπ).

Η πιο κρίσιμη λεπτομέρεια εδώ είναι το τετράγωνο της με το Δία, το οποίο συμβάλλει σε ένα ηθικό έλλειμμα και μπορεί να κάνει το άτομο αμετροεπές και πρόθυμο να υιοθετήσει κάθε «εύκολη» λύση για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του. Μάλιστα, ο Δίας κάνει σύνοδο με τη Σελήνη στον Υδροχόο, επιτείνοντας την αίσθηση του «όλα για πάρτη μου» και δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα τουλάχιστον με τις μαρτυρίες, η μητέρα του Παπάζογλου κώφευε συστηματικά στις παρακλήσεις να συμμαζέψει το βλαστάρι της, που είχε γενικά μια ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά προς τους άλλους. Μέχρι και καραμπίνα έβγαλε η μαμά για να υπερασπιστεί το γιόκα της...

Αυτή η υποστήριξη ήταν που έδινε «φτερά» στον Παπάζογλου για να «ισοφαρίσει» τις πιο συμπλεγματικές πλευρές της προσωπικότητας του, που ανιχνεύονται στις όψεις του Κρόνου με τον Ήλιο (σύνοδος) και τη Δήμητρα (τετράγωνο).

Εδώ, θα ήταν καλό να ξέρουμε τη σχέση με τον πατέρα του, η οποία φαίνεται να είναι σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη με τη μητέρα του, συνθέτοντας έτσι μια καίρια εσωτερική αντινομία.

Μια τέτοια σύγκρουση καταλήγει ανάλογα με το ποιός από τους δύο πλανήτες (το Δία και τον Κρόνο) τυχαίνει να είναι γωνιακός, να έχει δηλαδή «το πάνω χέρι» στο ωροσκόπιο. Κι εδώ κατά τεκμήριο πλέον φαίνεται ότι ηθικά ο πρώτος επικράτησε κατά κράτος του δεύτερου.

Όπως κι αν έχει όμως, το σίγουρο είναι ότι όσον αφορά το κομμάτι του Κρόνου, ο Παπάζογλου πάσχοντας κατά το ήμισυ από χαμηλή αυτοεκτίμηση κατά βάθος ένοιθε και νοιώθει «άχρηστος». Και η ανάγκη του να αποδείξει πως «είναι κάποιος», χωρίς όμως να διαθέτει τα ανάλογα προσόντα, ήταν μια διαρκής πίεση που με δεδομένη πλέον την έλλειψη πνευματικού επιπέδου έβγαλε στον αφρό εκείνα τα στοιχεία που για τον ίδιο πιστοποιούσαν την υπεροχή του, με πρώτη απ' όλες τη «μαγκιά» και την επιθετικότητα.

Σε αυτό το σημείο βέβαια μπαίνει στο πλάνο ο Άρης του στον Ζυγό, που αποτελεί μέρος ενός «χαρταετού» (σε αντίθεση με την Έριδα στον Κριό, σε εξάγωνα με το δίδυμο Ερμή-Ουρανού στον Τοξότη και σε τρίγωνο με το Χείρωνα στους Διδύμους). Εδώ ο Ουρανός αναλαμβάνει να εκφράσει προς τα έξω την ενέργεια μιας αντίθεσης που στην εγκληματολογική διάσταση της φαίνεται να συνδέεται με κάποιου είδους «κομμάτιασμα», εξ ου και η μανία με την οποία κακοποίησε τη Ζωή χρησιμοποιώντας κάποιο εξάρτημα ή εργαλείο.

Και σύμφωνα με τα δεδομένα, το δίδυμο Άρη-Ουρανού έχει ουσιαστική εμπλοκή στο έγκλημα της 27ης Δεκεμβρίου.

Εκτός όμως από την «παρέα» του Ουρανού, ο γενέθλιος Άρης του Παπάζογλου έχει «πάνω» του τον αστρικό Πλούτωνα και φυσικά τον αστρικό Δία και την αστρική Αφροδίτη (σε τετράγωνο και σύνοδο αντίστοιχα), συνθέτοντας τελικά ένα ενεργειακό κοκτέιλ, ικανό να ξεπεράσει κάθε όριο.

Αξίζει να επισημανθούν ακόμη δύο πράγματα:

Η επιρροή της συνόδου Ερμή-Ουρανού, η οποία «εφαρμοσμένη» σε μια προσωπικότητα χαμηλών προδιαγραφών, υπερβαίνει με ευκολία ηθικά όρια και νόμους.

Η «κρυφή» σύνοδος του τροπικού Πλούτωνα με τον αστρικό Κρόνο (αναπόφευκτα και τον Ήλιο), ένα σχήμα που κρύβει μέσα του τους κινδύνους μιας αθεράπευτης όσο και προβληματικής ψυχοδομής. Η ίδια όψη βέβαια συνιστά και την πραγματικότητα που βιώνει πλέον ο Παπάζογλου.

Ας δούμε τώρα συνοπτικά τα δεδομένα στο χάρτη του, σε σχέση με το χρόνο του εγκλήματος, επισημαίνοντας εξ αρχής ότι ο Άρης, σε συνδυασμό με τον Ουρανό, τον Πλούτωνα αλλά και τον Κρόνο, είναι ο αδιαμφισβήτητος «πρωταγωνιστής».

Στο Ηλιακό τόξο

Ο προοδευμένος Άρης σε σύνοδο με την γενέθλια Αφροδίτη. Η συγκεκριμένη όψη συνέβαλε στην «ασυγκράτητη» ορμή του αλλά βέβαια δεν ευθύνεται μόνον αυτή.

Ο γενέθλιος Άρης σε τετράγωνα με τον Ερμή και τον Ουρανό του Ηλιακού τόξου. Αυτή είναι κατά τη γνώμη μου μια καταλυτική ένδειξη, αφού ο Άρης και ο Ουρανός είναι εκείνοι που συχνά «ειδικεύονται» σε απροκάλυπτες αγριότητες.

Παράλληλα, στο αστρικό Ηλιακό τόξο, ο προοδευμένος Ήλιος είναι σε σύνοδο με τον γενέθλιο Κρόνο. Αυτό μάλλον υποδεικνύει τη σύλληψη και τον εγκλεισμό του στις φυλακές.

Στις διελεύσεις

Εδώ πέρα από την σύνοδο του διελαύνοντα Κρόνου με την γενέθλια Αφροδίτη, έχουμε δύο εξαιρετικά κρίσιμες αστρικές θέσεις, που ενεργοποιούν τον γενέθλιο «χαρταετό» του Παπάζογλου. Από τη μια πλευρά, ο αστρικός διελαύνων Κρόνος στο Ζυγό είναι σε σύνοδο με τον γενέθλιο τροπικό Άρη, αναπαράγοντας ξανά ένα πρόβλημα επικράτησης και αποδοχής, ενώ από την άλλη ο διελαύνων αστρικός Πλούτωνας στον Τοξότη έχει «πιάσει» την γενέθλια τροπική σύνοδο Ερμή-Ουρανού, βγάζοντας στην επιφάνεια κάθε «αιρετικό» και ιδιόμορφο περιεχόμενο της ψυχής του.

Επιπλέον, εξετάζοντας το ωροσκόπιο της Νέας Σελήνης της 13ης Δεκεμβρίου, μέσα στον κύκλο της οποίας έγινε το άγριο έγκλημα και μας ενδιαφέρει να δούμε τι ακριβώς ενεργοποίησε στο χάρτη του δολοφόνου, παρατηρούμε τα εξής... ωραία.

Το αστρικό Μεσουράνημα της κάνει μια ακριβέστατη σύνοδο με τον γενέθλιο Πλούτωνα του Παπάζογλου, ενεργοποιώντας τη δυναμική του.

Ο αστρικός Ωροσκόπος της στον Αιγόκερω, κάνει τετράγωνο με τον γενέθλιο Άρη του και βέβαια με τον γενέθλιο αστρικό Πλούτωνα του.

Ακόμη, ο αστρικός Κρόνος είναι σε απόλυτη σύνοδο με τον γενέθλιο Άρη του, όπως επίσης και ο αστρικός Πλούτωνας με τον γενέθλιο Ερμή του.

Βλέπουμε δηλαδή ότι τόσο ο Πλούτωνας, όσο και ο Άρης του Παπάζογλου, διεγέρθηκαν άμεσα από τη συγκεκριμένη Νέα Σελήνη, κάτι που πάνω στον καμβά των ενδείξεων στις προόδους και τις διελεύσεις, οδήγησε τελικά εκεί που οδήγησε.

Και δεν είναι τυχαίο, ότι το έγκλημα έγινε καθώς η διελαύνουσα Σελήνη βρέθηκε στην 21η μοίρα των Διδύμων, δηλαδή ακριβώς απέναντι από τα Φώτα της 13ης Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά την ώρα του απίστευτου ως προς την αγριότητα του εγκλήματος, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ήταν «λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα» και το σχετικό ωροσκόπιο μας δίνει κάποιες επιπρόσθετες πληροφορίες, που ουσιαστικά επιβεβαιώνουν την δραστική επιρροή του Άρη, του Ουρανού, του Πλούτωνα αλλά και του Δία του δράστη.

crime_xanthi

Εδώ όσον αφορά τις όψεις μεταξύ των transit, οι πιο χαρακτηριστικές ενδείξεις είναι οι «κρυφές» όψεις του αστρικού Άρη με τον Ουρανό (τετράγωνο), τον Πλούτωνα και τον Ήλιο (σύνοδοι).

Ακόμη, ο αστρικός Ωροσκόπος κάνει τετράγωνο με τον τροπικό Άρη στον Υδροχόο, ενώ την ίδια στιγμή ο αστρικός Ουρανός κάνει αντίθεση με το Μεσουράνημα.

Έχουμε δηλαδή μια πλήρη... απαρτία του Άρη και του Ουρανού, ενώ δεν περνά απαρατήρητο και το τετράγωνο του Μεσουρανήματος στην Παρθένο με το Δία, το οποίο αφήνει πολλά «υπονοούμενα» για τον ρόλο του πλανήτη στην υπόθεση.

Και σε σχέση με το γενέθλιο χάρτη του Παπάζογλου, πέρα από τις διελεύσεις που αναφέρθηκαν πιο πάνω, βλέπουμε την αντίθεση του αστρικού Μεσουρανήματος στο Λέοντα με το γενέθλιο Δία του, κάτι που αποκαλύπτει την συνδρομή του κατά τα άλλα «ευεργέτη πλανήτη», σε έναν «ασυμμάζευτο» χάρτη.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved