Το παρελθόν και το μέλλον μέσα στον αστρολογικό μας χάρτη

Ο νόμος του κάρμα και οι Δεσμοί της Σελήνης ως δείκτες των σχέσεων και των ερωτικών μας.

Το παρελθόν και το μέλλον μέσα στον αστρολογικό μας χάρτη

Ο Αστρολογικός μας χάρτης είναι ένα πολυδιάστατο εργαλείο στα χέρια μας και πέρα από τις προβλέψεις που μπορεί να μας δώσει αλλά και για τις τάσεις του χαρακτήρα μας για τις συνθήκες που περιγράφουν πολλές πληροφορίες για την οικογένεια μας, τις προσωπικές μας σχέσεις αλλά και τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τον εαυτό μας και τον έξω κόσμο μας δίνει επίσης μια πολύ σημαντική πληροφορία που αφορά το παρελθόν μας και το μέλλον μας.

Αυτός ο τομέας της Αστρολογίας λέγεται καρμική και συνδυάζετε με τον Νόμο του Αντιπεπονθώτος. Ο νόμος του ΚΑΡΜΑ ή του ΑΝΤΙΠΕΠΟΝΘΟΤΟΣ, όπως λεγόταν στην Αρχαία Ελλάδα, στηρίζεται στην ανταπόδοση και στην λήψη μαθημάτων που είναι απαραίτητα για την εξέλιξή μας. Κάθε ενσαρκωμένη οντότητα έχει διαμορφώσει μια ψυχή δηλαδή έναν φορέα ή ένα όχημα όπως το λέμε μερικές φορές για να γίνει πιο αντιληπτό, αφού ο Πλάτωνας την ψυχή τη συνδύαζε με το όχημα που μας κουβαλάει στα διάφορα μέρη του σύμπαντος. Η άνοδος στον Ουρανό επίσης ήταν και ο βασικός στόχος κάθε ψυχής μέσα στον Πρωτοχριστιανισμό. Επίσης, ο Ωριγένης ήταν ένας μεγάλος φιλόσοφος ο οποίος δίδασκε για την Μετενσάρκωση και για τις πολλαπλές ζωές μας. Άρα λοιπόν η ψυχή, όταν μπαίνει μέσα στο σώμα, κληρονομεί ένα ένδυμα που μέσα σε αυτό πρέπει να δουλέψει και να προχωρήσει. Οι πληροφορίες όμως για το παρελθόν της ψυχής και οι εμπειρίες που κουβαλάει από ενσάρκωση σε ενσάρκωση, πέρα από κάποιες σκόρπιες μνήμες που μπορεί να έχει ένα άτομο ή τα εκδηλωμένα ταλέντα που προϋπήρχαν, ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια κυρίως στα μικρά παιδιά. Αυτές βέβαια μπορεί να μας τις δείξει ο ατομικός αστρολογικός χάρτης μας.

Πάντως, οι άνθρωποι που μας εξελίσσουν υπερβολικά και σχετίζονται σαφώς με τους Δεσμούς της Σελήνης είναι με αυτούς που κάνουμε ερωτική σχέση μαζί τους, κυρίως με όσους διαλέγουμε και κάνουμε οικογένεια και παιδιά.

Θα ξεκινήσουμε το οδοιπορικό αυτό της καρμικής αστρολογίας ξεκινώντας και αναλύοντας τους δεσμούς της Σελήνης.

Τον λεγόμενο Βόρειο και Νότιο Δεσμό. Δηλαδή το μέλλον που είναι ο Βόρειος ή Ντάρμα και το παρελθόν που είναι ο Νότιος δεσμός ή Κάρμα.

Μια κατάλληλη επίγεια αποστολή ανατίθεται κάθε φορά σε μια ψυχή με την μορφή μιας προδιαγεγραμμένης διαδικασίας ή εκπαίδευσης την οποία οφείλει να υποστεί και να εκτελέσει. Η εκπαίδευση αφορά κάθε φορά στο μάθημα ενός ζωδίου. Εκεί δηλαδή που είναι ο Βόρειος Δεσμός μας η Ντάρμα. Σε αυτό το μάθημα βασίζεται όλη η εξέλιξή μας. Επειδή η Σελήνη ομοιάζεται με την ψυχή μας (κατά τα κείμενα του Πλουτάρχου περί εμφαινομένου προσώπου της Σελήνης) οι δεσμοί της Σελήνης είναι πολύ σημαντικοί και μας δίνουν πολλές πληροφορίες για την συμπαντική μας οντότητα.

Τι είναι ο Βόρειος Δεσμός;

Ο Βόρειος Δεσμός μέσα στο ατομικό μας ωροσκόπιο είναι το σύμβολο του μέλλοντος και αντιπροσωπεύει κάθε νέα εμπειρία που θα προσθέσει το άτομο στην ατομικότητα του. Αλλά επειδή συνδυάζεται και με τον Νόμο της Ανάγκης που εκφράζει και το Κάρμα μας είναι δύσκολο να το διαχειριστούμε όλο αυτό. Για αυτό μπορεί να βρεθούμε με άτομα που μας ζορίζουν αλλά μας βάζουν μέσα στον προορισμό μας. Η οντότητα μέχρι να μάθει το μάθημά της θα περάσει δια πυρός και δια σιδήρου. Όσο πιο πολύ προχωράει η οντότητα στο να μάθει το μάθημά της καλύτερα τόσο νιώθει και πιο δυνατή γιατί βαδίζει πλέον με μεγαλύτερη ασφάλεια στο προδιαγεγραμμένο μάθημά της.

Τι είναι ο Νότιος Δεσμός;

Ο Νότιος Δεσμός μέσα στο ωροσκόπιο δείχνει συμβολικά τι έχουμε μάθει πολύ καλά μέχρι τώρα να κάνουμε και αυτό κατά κάποιο τρόπο είναι ένα ταλέντο που κουβαλάει η ψυχή μας. Είναι μια ανάμιξη ιδεών και συμπεριφοράς. Επίσης, χωρίς να το καταλάβουμε είναι το ασυνείδητο σύστημα αξιών μας το οποίο μας βγαίνει στην επιφάνεια και, χωρίς να το καταλάβουμε, μας καθορίζει με τον τρόπο του. Τώρα χρειάζεται πρώτα να αναγνωρίσουμε αυτό μέσα μας και μετά να το αποδεχτούμε για να το χρησιμοποιήσουμε σαν την κρυμμένη μας σοφία, αφού όμως πρώτα εξωραΐσουμε κάποια πράγματα τα οποία μπορεί να μας καθοδηγούν εσωτερικά και ακόμα και να μας βασανίζουν. Αν αυτό που κουβαλάς από το παρελθόν σου δεν το έχεις λύσει καλά, τότε θα σας απασχολεί και μπορεί να σου μπαίνει εμπόδιο. Ενώ κανονικά θα πρέπει να είμαστε άνετοι και να συμπεριφερόμαστε σαν να ήταν το σπίτι μας που εκεί νιώθουμε άνετα και ξέγνοιαστοι.

Διάβασε επίσης:

Εβδομαδιαίες Προβλέψεις από την Μπέλλα Κυδωνάκη

Καρμικές σχέσεις: Αυτό το ζώδιο «είναι στο κάρμα σου»! - Μάθε τι θα συμβεί όταν το γνωρίσεις

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved