Κοσμικό Ημερολόγιο 28 Μαρτίου

Θετικοί και αρνητικοί πρωταγωνιστές της εβδομάδας που πέρασε

Μιχάλης Κακογιάννης, Ricky Martin, Liz Taylor, Ελεoνώρα Μελέτη, Νάντια Μπουλέ, Eddie Murphy
Παπασταύρου Λίντα
Κοσμικό Ημερολόγιο 28 Μαρτίου


από την Κατερίνα Σαλωνίκη



katerina




helio_28mar

Αστρόπλοιο Γη





Sidereal Time 0ω 18΄ 18΄΄



Julian Day 40629



Ηλιοκεντρική θέση, 6ο 51΄ του Ζυγού

xrushkremastra

Βραβείο Χρυσής κρεμάστρας

Αυτή την εβδομάδα το βραβείο έχει θετική χροιά και αποδίδεται στον Μιχάλη Κακογιάννη, που καθιέρωσε τον Ελληνικό κινηματογράφο στο εξωτερικό και συνεχίζει να μας χαρίζει εξαιρετικές συνεντεύξεις, ενδιαφέρουσες απόψεις και γλυκές αναμνήσεις, όπως το πρόσφατο φωτογραφικό του λεύκωμα με τίτλο «Μιχάλης Κακογιάννης – Κινηματογράφος». Ο σκηνοθέτης που είχε για μούσες του τις θεές στο είδος τους Μελίνα Μερκούρη, Έλλη Λαμπέτη και Ειρήνη Παπά, αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς και για τη συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα. Ο Ποσειδώνας στο Λέοντα σε εξάγωνο με το Δία στο Ζυγό και ο ανατρεπτικός Ουρανός στους Ιχθείς το ζώδιο των τεχνών, ευλόγησαν τη δημιουργικότητα του μπολιάζοντας τη σκέψη και τη σκηνοθετική του ματιά με το ιδιαίτερο «πέταγμα» τους.

Είναι-δεν είναι παράξενο, υπάρχουν ακόμα στον τόπο μας άξιοι θαυμασμού, γι αυτό ας μην είμαστε φειδωλοί, σε κάθε ευκαιρία.

dancing-with-the-stars

Dancing with the stars 2 – Η πρεμιέρα και οι διακριθέντες «ξεπατώσαντες»

Η δεύτερη χορευτική εκπομπή για φιλανθρωπικό σκοπό άρχισε λαμπερά από τα διαφημιστικά trailer, τα οποία ήταν πρωτότυπα και καλοβαλμένα. Η πρεμιέρα είχε εμφανές άγχος, από την παρουσιάστρια έως τους κριτές και τους διαγωνιζόμενους, αλλά το όλο σκηνικό ήταν άρτιο και ευχάριστο. Η προσπάθεια ήταν αξιοσημείωτη από όλους σχεδόν τους συμμετέχοντες, αν και από τώρα διαφαίνεται η εξελικτική πορεία. Ξεχώρισαν αρκετοί, όπως ο Τρύφωνας Σαμαράς για το χιούμορ του, αλλά την βραδιά έκλεψαν οι προηγηθείσες στη βαθμολογία Νάντια Μπουλέ και Ελεωνόρα Μελέτη.

Η Νάντια Μπουλέ με έναν συναρπαστικό αέρα, που έχει μπόλικο από τον Ζυγό ζώδιό της και Δίδυμο ωροσκόπο της, χόρεψε αβίαστα με χάρη, τεχνική και θαυμαστή αυτοπεποίθηση που δεν προκαλούσε, παρά μόνο ενθουσιασμό. Άλλωστε με τονισμένους τους 5ο και 7ο οίκους της και την Σελήνη στον Αιγόκερο σε ακριβέστατο εξάγωνο με την Αφροδίτη και σύνοδο με Δία, ξέρει να επικοινωνεί τις ικανότητές της, μέχρι να τις απογειώσει.

Από την άλλη, η Ελεονώρα Μελέτη και ανταγωνίστριά της στο παιχνίδι όπως όλα δείχνουν, χόρεψε επίσης όμορφα και τεχνικά, αλλά της έλειπε η αέρινη κίνηση, που με τη σειρά της δεν βρίσκει από την Παρθένο ζώδιό της και τον Αιγόκερω ωροσκόπο της. Διαθέτει όμως πείσμα και ηγετική ιδιοσυγκρασία με τη Σελήνη στον Κριό σε τρίγωνο με τον Δία στο Λέοντα, καθώς και λάμψη και γοητεία, απαραίτητα στοιχεία για να καθηλώσουν τον θεατή. Με σύνοδο Αφροδίτης – Ουρανού στον Σκορπιό στο μεσουράνημα, την τέχνη την κατέχει καλά και δεν είναι τυχαίο που ανέβηκε στην πρώτη θέση. Ενδιαφέρουσες λοιπόν οι εξελίξεις με την πρώτη αποχώρηση χθες το βράδυ, της Νίκης Ξάνθου και του παρτενέρ της Δημήτρη Κρανιά. Καλή συνέχεια επί της οθόνης.

elizabeth-taylor1

Elizabeth Taylor Σκοτείνιασε για πάντα το μωβ των ματιών της

Έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 23/3 η θρυλική «Κλεοπάτρα», που παραδόθηκε στον έρωτα του Richard Burton εκφράζοντας στο θάνατό του την επιθυμία της η στάχτη της να σκορπιστεί στην πατρίδα του στην Ουαλία, για να αισθάνεται κοντά του.

Η γυναίκα με την πολυτάραχη ζωή, κάτοχος 2 Όσκαρ αρκετών γάμων και 4 παιδιών, ταξίδεψε στα 79 της, αφού πρώτα ταξίδεψε εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο, με την ομορφιά και την εκκεντρικότητά της. Με σύνοδο Αφροδίτης – Ουρανού στον Κριό σε τετράγωνο με Πλούτωνα, και σε τρίγωνο με Δία, οι σχέσεις της συναρπάζονταν και ξεφούσκωναν ερήμην της. Άλλωστε η εκρηκτική και γοητευτική της παρουσία αφόπλιζε χωρίς δεύτερη σκέψη, η οποία συνέβαινε πολύ καιρό αργότερα. Ιχθύς με ωροσκόπο Τοξότη και Σελήνη στον Σκορπιό, η γλυκιά Λιζ δεν μπορούσε να εναρμονίσει τις αντιθέσεις της. Με τον Ερμή κυβερνήτη του 7ου οίκου της στους Ιχθείς, σε σύνοδο με Ήλιο και σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα κυβερνήτη του Ήλιου της, οι προσδοκίες της ήταν νεφελώδεις. Οι διαθέσεις της μεταβάλλονταν πολύ συχνά, όπως και το βάρος της με αποτέλεσμα να αλλάζει συνεχώς τρόπο ζωής.

Ο Ποσειδώνας στάθηκε για τη ζωή της Taylor καθοριστικός, αφού εκτός του ότι την δέσμευσε με την τέχνη, την κράτησε και δέσμια των εξαρτήσεων από το ποτό. Τα απαράμιλλα βιολετιά της μάτια εξαπατήθηκαν περισσότερες φορές από όσες εξαπάτησαν, αλλά ανοιγόκλειναν μπροστά σε μια μυθιστορηματική ζωή. Αντίο στην πληθωρική Λονδρέζα.

Ricky-Martin

Ricky Martin – Το βραβείο του gay πρότυπου

Ο συμπαθής, γοητευτικός, ταλαντούχος τραγουδιστής των ανεβαστικών latin pop επιτυχιών, που σάρωσε με τις εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων του και έκανε χιλιάδες έφηβες και όχι μόνο να παραληρούν, δήλωσε πέρσι μέσω της ιστοσελίδας του την ομοφυλοφιλία του. Έκτοτε του έφυγε ένα βάρος που μετατοπίστηκε στις θαυμάστριές του ανά τον κόσμο, αλλά πλέον απολαμβάνει την ελευθερία, που του χάρισε η εξομολόγησή του.

Σε πρόσφατο gala της Ν. Υόρκης (πού αλλού!) ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στη βραδιά της Συμμαχίας Ομοφυλοφίλων Ενάντια στην Περιθωριοποίηση (GLAAD), η οποία βραβεύει κάθε χρόνο όσους «διαφημίζουν» την κοινότητα των gay μέσω της showbiz. Κρατώντας το βραβείο του «Vito Russo» ήταν τόσο περιχαρής, που στοιχηματίζω πως αφιέρωνε και το νέο του τραγούδι «The Best Thing about Me, is You» σε αυτό.

Ο Πορτορικανός star διαθέτει ένα πολύ ενδιαφέρον ωροσκόπιο με τον Ουρανό στον 5ο οίκο να σηματοδοτεί τις τάσεις του, ενώ ο κυβερνήτης του 5ου οίκου Αφροδίτη είναι στο Ζυγό και στον 8ο σεξουαλικό οίκο, σχηματίζοντας όψεις με σχεδόν όλο το ωροσκόπιο. Η συμμετοχή της σε μεγάλο τρίγωνο με Κρόνο – Πλούτωνα αυξάνει τον ενθουσιασμό του για τις προτιμήσεις του, αφού ο κυβερνήτης του 8ου Κρόνος, βρίσκεται στον 12ο, όπου κυβερνά επίσης η Αφροδίτη, σε μια ξεκάθαρη αμοιβαία υποδοχή.

Εν ολίγοις ο άνθρωπος εκτός από επιτυχημένος και δημοφιλής με σύνοδο Σελήνης – Άρη στο μεσουράνημα σε τρίγωνο με Ποσειδώνα κυβερνήτη μεσουρανήματος, είναι και ευνοημένος στο να επιλέγει τρόπο ζωής ο οποίος ακόμα και αν του κοστίσει αρκετά, θα τον αποσβέσει με το παραπάνω, σαν το τραγούδι «Livin’ La Vida Loca».

eddie_murphy

Eddie Murphy - Βραβείο Comedy Icon

Πολύ κουλτούρα έχει συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα στη Ν. Υόρκη, τόση που τα βραβεία ξεφυτρώνουν σαν σαλιγκάρια μετά τη βροχή. Ο κωμικός που μεσουράνησε την δεκαετία του 80’ τιμάται για την δουλειά του στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και την stand-up comedy, λαμβάνοντας αυτή την εβδομάδα το βραβείο «Comedy Icon», το οποίο θα αποδίδεται κάθε χρόνο σε κωμικούς, που με την δουλειά τους έχουν προσφέρει στην κωμωδία.

Ο Eddie Murphy που έλαβε για το ταλέντο του, 20 εκατ. δολάρια ως αμοιβή και 20% των κερδών για την ταινία «Nutty Professor II» είναι από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς. Δυναμικός Κριός με ωροσκόπο Λέοντα και Σελήνη στον Σκορπιό σε τρίγωνο με Άρη και σύνοδο με Ποσειδώνα, το υποκριτικό ταλέντο το κατέχει καλά.

Με τον Ουρανό στον 1ο οίκο σε τρίγωνο με τον κυβερνήτη του μεσουρανήματος Αφροδίτη, έχει τον τρόπο να διασκεδάζει τους άλλους, όντας ένας πετυχημένος κωμικός. Να τον απολαμβάνει και η κορούλα του, που η αρχική άρνηση αναγνώρισής της, διέκοψε και τον έρωτά του με την Spicy Melanie Brown.

th-evgenia-manolidou-dancing-with-the-stars-2

Ευγενία Μανωλίδου – Το μονοψήφιο ποσοστό θεαματικότητας

Σε αναβρασμό βρίσκεται το κανάλι του Αμαρουσίου, που φιλοδοξούσε να παρουσιάσει κάθε απόγευμα στις 7.00 τα παρασκήνια του «Dancing with the stars» απέναντι στη σειρά του Mega «Τα μυστικά της Εδέμ». Το γερό χαρτί της παρουσιάστριας Ευγενίας Μανωλίδου, αποδείχτηκε λίγο, εφόσον η αγαπημένη σειρά της Έλενας Ακρίτα και του Γιώργου Κυρίτση συνέχισε να αγγίζει το 50% αφήνοντας την εκπομπή του Ant-1 στο 9%.

Ας μας πει έναν λόγο ο Ant-1 για να επιλέξει ο κόσμος να δει τι συμβαίνει στο διαγωνισμό όταν δεν χορεύουν, την ίδια στιγμή που μια καθιερωμένη σειρά επί 3 χρόνια, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον και όχι απουσίας άλλου θεάματος. Αυτή η αλαζονεία μοιάζει πλέον με άχρωμη κωμωδία, στην οποία βασίζονται οι συντελεστές με ακαθόριστη πεποίθηση.

Ωραίο το μαύρο γυαλί στο trailer που παραπέμπει σε Prada χλιδή με κατασκοπικές προεκτάσεις και κατανοητός ο Ήλιος και ο Δίας στον 1ο οίκο που θέλουν με κάθε τρόπο να αναδειχθούν σε τρίγωνο με Ουρανό και Κρόνο ο μεν, και αντίθεση με Σελήνη ο δε, αλλά καθετί έχει τη θέση του. Ο Ποσειδώνας στο μεσουράνημα της φιλόδοξης παρουσιάστριας σε τετράγωνο με τον Ήλιο και σε τρίγωνο με την Αφροδίτη, διεκδικεί τις καλλιτεχνικές του εκφράσεις μέσω της ίδιας και όχι μέσω εκείνων που προσπαθεί να καλλιτεχνίσει.

Θα έλεγα και εις ανώτερα, αλλά ας μην βάζω ιδέες.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved