Μια πνευματική προσέγγιση των άστρων

Η Μπέλλα Κυδωνάκη αναλύει τον τρόπο με τον οποίο το κάθε ζώδιο βρίσκει την δύναμή του, για να έρθει σε επαφή με την αλήθεια του και με την ψυχή του...

Μια πνευματική προσέγγιση των άστρων

Την εορτή του Δεκαπενταύγουστου όλοι οι Έλληνες την έχουμε σαν σημαντικό σταθμό κάθε χρόνο. Ο Δεκαπενταύγουστος είναι χαραγμένος μέσα στο μυαλό μας και συνδυασμένος με οικογενειακές μνήμες και χαρές. Η Παναγία που γιορτάζει είναι η προστάτιδα της πατρίδας μας αλλά και των πιο πολλών ατόμων. Κυρίως των γυναικών που έχουν παιδιά ή που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά.

Αμέτρητα τα τάματα κάθε χρόνο από όλες τις μεριές της Γης. Εκεί εναποθέτουμε την πίστη μας χιλιάδες άτομα για να γίνει το θαύμα που περιμένουμε και εκεί βρίσκουμε ανακούφιση και γιατρειά από τα προβλήματά μας και τα βάσανα. Είναι το μεγάλο παγκόσμιο αρχέτυπο που έχει μεγάλη δύναμη και ιερότητα για τις ψυχές μας και τις ζωές μας. Τα 6.000 ονόματα που έχει στολιστεί η Πλατυτέρα των Ουρανών μας δείχνει την μεγάλη πίστη που έχουμε στο πρόσωπο της. Ο καθένας γνωρίζει με τον καλύτερο τρόπο με ποιο τρόπο θα επικοινωνήσει μαζί της και είναι αυτό που δίνει ελπίδα στον καθένα μας. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνο ύλη που κάποιοι διατείνονται ότι είμαστε και ψυχή και πνεύμα και είναι αυτό που μας κάνει να πιστεύουμε και να ελπίζουμε για να ιαθούμε όπως λέμε ψυχή και σώματι. Για αυτό λοιπόν καλό είναι να φροντίζουμε όλα μας τα σώματα δηλαδή το τριμερές κομμάτι (σώμα, νου και πνεύμα) πού έχουμε σαν άτομα για να είμαστε συμπαγείς και δυνατοί.

Τα 12 ζώδια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή μας γιατί μας δείχνουν κάτω από ποια ψυχική ιδιότητα χρειάζεται να δουλέψουμε για την εξέλιξη μας. Καλό είναι να ενισχύουμε αυτές τις ιδιότητες γιατί με αυτόν τον τρόπο θα έρθουμε σε επαφή με όλη μας την δύναμη. Πολλές φορές απομακρυνόμαστε από την ατομική μας αλήθεια και αυτό μας κάνει δυστυχείς. Σήμερα λόγω της μεγάλης εορτής θα παραθέσω για το κάθε ζώδιο τον τρόπο που θα βρίσκει την δύναμή του για να έρθει σε επαφή με την αλήθεια του και κατά συνέπεια με την ψυχή του.

ΚΡΙΟΣ

aries

Είσαστε άτομα γεννημένα για την αλήθεια. Για αυτό είστε επιφορτισμένοι να κάνετε πάντα το σωστό και να μην παρεκκλίνετε καθόλου μέσα σε ψέματα και ατιμίες. Επειδή είστε συνδυασμένοι πάντα με τα νέα ξεκινήματα, δεν μπορείτε να ζήσετε μέσα σε περιβάλλον που σας μπλοκάρει την δράση και δεν σας αφήνει να δείξετε τα ηγετικά σας προσόντα. Η ζωή σας πάντα χρειάζεται να έχει ένα ξεκάθαρο τοπίο, γι' αυτό πολλές φορές ξεκόβετε απότομα σχέσεις, συνεργασίες, δουλειές και καταστάσεις. Εκεί χρειάζεστε την εσωτερική σας ενόραση, γιατί είναι απαραίτητη σε εσάς για να μπορείτε να ξεχωρίζετε το σωστό από το λάθος. Καλό είναι να προσπαθήσετε να είσαστε συνεργατικοί και ευγενικοί και να υπολογίζετε και την γνώμη του άλλου καθώς και να μοιράζεστε, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε την δική σας χρυσή ισορροπία.

ΤΑΥΡΟΣ

taurus

Είσαστε εσείς που υλοποιείτε οποιαδήποτε ιδέα ξεκινήσει. Είσαστε οι μπουλντόζες που σαρώνουν τα εμπόδια και μένετε εκεί, σταθεροί στον στόχο σας. Η υλική ασφάλεια είναι το ζητούμενο σας και αν την χάσετε παθαίνετε πανικό. Εδώ είναι που χρειάζεται να βάλετε την πίστη και την αισιοδοξία. Γιατί είστε προικισμένοι με πολλά προσόντα καλλιτεχνικά και δημιουργικά και αν φοβηθείτε μπορεί να μπλοκάρετε και να μην κάνετε τίποτε. Οι σταθερές σας απόψεις είναι καλές για την δημιουργία που θέλετε να κάνετε, αλλά μερικές φορές σας αφαιρούν τον ελιγμό και την διπλωματία. Καλό είναι να καλλιεργείτε τα ταλέντα σας γιατί έχετε μπόλικα και είσαστε γενικά πολύ χαρισματικά άτομα. Ο μεγάλος σας εχθρός είναι η αδράνεια και η τεμπελιά. Για να μην έχετε ποτέ έλλειψη, φόβο και ανασφάλεια να βασιστείτε στο χρυσό σας ένστικτο που αυτό δεν σας ξεγελάει ποτέ, καθώς επίσης στην πίστη ότι θα τα καταφέρετε.


ΔΙΔΥΜΟΙ

gemini

Είσαστε οι καταλληλότεροι μεταφορείς της γνώσης και της επικοινωνίας. Άνετοι, διπλωμάτες, ανάλαφροι, έξυπνοι και επικοινωνιακοί είστε η χαρά για κάθε παρέα και κάθε άνθρωπο. Καλό είναι να κρατάτε την συμπεριφορά σας σταθερή και συμπαγή και να μην αλλάζετε γνώμη και ιδέες με το φύσημα του πρώτου ανέμου. Μόνο εάν κρατήσετε τα δυο σας πρόσωπα σταθερά ενωμένα θα πετύχετε τόσα πολλά πράγματα που ούτε που τα έχετε φανταστεί. Η ζωή είναι δική σας αρκεί να ξέρετε να την κρατάτε καλά στα χέρια σας. Σαν άτομα έχετε επιτυχίες, είστε μέσα σε όλα. Σας λείπει μερικές φορές η σωστή κρίση και είναι σημαντικό να την αποκτήσετε για να φτάσετε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων σας. Η ποιότητα και η ηθική είναι απαραίτητη για να επιβιώσετε με τα άλλα άτομα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

cancer

Το συναίσθημά σας θεραπεύει τα πάντα. Είναι αυτό που κάθε ψυχή την κάνει και νιώθει ασφάλεια και προστασία. Η τάση σας να προστατεύετε το οτιδήποτε υπάρχει γύρω σας, σάς δίνει το προβάδισμα για την ανθρωπινή ζωή. Έτσι και αλλιώς και η φροντίδα της ψυχής ξεκινάει από το ζώδιο του Καρκίνου, οπότε ξέρετε πολύ καλά τι πρέπει να κάνετε για να είστε υγιείς και προστατευμένοι. Τα θέματα της οικογένειας που είναι απαραίτητα για κάθε ανθρώπινο οργανισμό -και όχι μόνο- τα χειρίζεστε άψογα. Την δύναμή σας την χάνετε όταν νοιώθετε ανασφάλεια σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους και όταν νοιώθετε ότι δεν σας αγαπούν ή δεν αισθάνονται τον πόνο σας και το πρόβλημά σας. Έχετε ανάγκη πάντα από συναισθηματική στήριξη και η μεγάλη σας ευαισθησία σας κάνει ευάλωτους και ευαίσθητους. Καλό είναι να μην θυμώνετε με τους άλλους, γιατί γίνεστε πολύ περίεργοι και πολλές φορές και σκληροί όταν πιστεύετε ότι οι άλλοι δεν σας φέρονται όπως επιθυμείτε. Βγάλτε την τρυφερότητά σας και δείξτε την παντού. Όλοι έχουν ανάγκη από την φροντίδα σας και την προστασία σας, μην το στερείτε αυτό σε κανένα. Αν εσείς λειτουργείτε σωστά θα σας έρθει πίσω το καλό από εκεί που δεν το περιμένετε.

ΛΕΩΝ

leo

Δεν έχετε πάρει αδίκως το όνομα του Βασιλιά της Ζούγκλας. Σαν άτομα είστε πολύ δυνατοί και μπορείτε να αντεπεξέλθετε ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Επιβιώνετε παντός καιρού. Έχετε μεγαλοψυχία, αγάπη για τους ανθρώπους και ότι δίνεται το κάνετε με μεγάλη χαρά. Συγχωρείτε εύκολα και δίνετε ακόμα και από το υστέρημά σας. Έχετε πίστη στα ιδανικά σας και είσαστε πολύ σταθεροί σαν σύντροφοι. Δεν θέλετε να χαλάτε εύκολα το χατίρι του άλλου και πολλές φορές μοιράζετε κι ας μην σας περισσεύουν. Σπάνια περνάτε απαρατήρητοι και είσαστε αστείρευτη πηγή ενέργειας. Δεν είστε απαισιόδοξοι και προσπαθείτε πάντα να βελτιώσετε την ζωή σας και των γύρω σας. Αυτό που σας αποδεκατίζει δεν είναι κάποιος έξω από εσάς, αλλά ο ίδιος σας ο εαυτός και κυρίως το εγώ σας που είναι υπερβολικά φουσκωμένο. Απαιτείτε, δεν το ζητάτε, έχει διαφορά να σας σέβονται και να σας έχουν πολύ ψηλά οι άλλοι. Αυτή η απαίτηση σας φέρνει δυστυχία γιατί είναι απόλυτα καταπιεστικό και για σας αλλά και για τους άλλους. Η απελευθέρωση είναι το μεγάλο σας μυστικό από όλους και από όλα. Αν το κάνετε αυτό θα διαπρέψετε παντού.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

virgo

Είσαστε άτομα της προσφοράς και της υπηρεσίας. Έχετε ανάγκη να βοηθήσετε και να υπηρετήσετε όποιον σας το ζητήσει , ή εσείς κρίνετε ότι ο άλλος χρίζει βοηθείας. Λυπάστε πάρα πολύ και δεν σας αρέσει να βλέπετε τους άλλους δυστυχισμένους. Οργανώνετε ότι αναλάβετε και έχετε μέθοδο και οργανωμένη δράση. Σας αρέσει η μοναξιά ενώ είσαστε βαθειά συναισθηματικοί και αγαπησιάρηδες. Τα καλλιτεχνικά σας ταλέντα είναι πάντα στην επιφάνεια αρκεί να τα ενεργοποιήσετε. Αναζητάτε πολλές φορές το ιδανικό και αν δεν το βρείτε αρχίζετε και κρίνεται τους άλλους και με αυτό τον τρόπο τους απορρίπτεται. Η κριτική και η ανάλυση είναι τα καλά σας γιατί ξέρετε που βαδίζετε, αλλά και τα δύσκολα σημεία γιατί σχετίζονται με τις ανθρώπινες σχέσεις και αυτό σας μπλοκάρει . Ανάλογα με ποιο τρόπο θα τα χρησιμοποιήσετε, θα έχετε και τα αποτελέσματα. Η αποδοχή των δύσκολων κομματιών των άλλων είναι το μυστικό για να ξεπεράσετε τα πάντα.

ΖΥΓΟΣ

libra

Οι χρυσοί ισορροπιστές. Είσαστε ανάλαφροι και δεν κουράζετε κανένα. Τα χιλιάδες καλλιτεχνικά ταλέντα που κουβαλάτε πάνω σας είναι ο συνδυασμός που σας βοηθάει να επιβιώνετε παντός καιρού. Είστε ευέλικτοι και διπλωμάτες και σπάνια τα χαλάτε με τους άλλους. Αυτό που χρειάζεστε για να είστε ενδυναμωμένοι είναι η πίστη στον εαυτόν σας και όχι μέσω των άλλων. Αυτό σας κάνει και χάνετε την δύναμή σας και παραδίνεστε άνευ όρων στους άλλους. Χρειάζεται να στηρίζεστε στον εαυτόν σας και την αξία σας και να μην πτοείστε όταν οι άλλοι δεν συμφωνούν μαζί σας. Έχετε τόσα πολλά προσόντα αλλά δεν τα καταλαβαίνετε αν δεν σας τα τονίσει ένας έξυπνος ή δυναμικός σύντροφος. Αν χάσετε το ταίρι σας νοιώθετε ότι δεν μπορείτε να προχωρήσετε εύκολα στην ζωή. Αυτό δεν είναι αλήθεια, εσείς έχετε καταδικάσει τον εαυτόν σας σε αυτές τις λάθος πεποιθήσεις. Δεν χρειάζεται να συμφωνούν όλοι μαζί σας. Αυτονομηθείτε και μην χάνετε τις ελπίδες σας. Επειδή ταλαντεύεστε συνέχεια ποιο είναι το καλό για σας και ποιο όχι, χρειάζεστε αποφασιστικότητα και πίστη στον εαυτόν σας για να προχωρήσετε μπροστά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

scorpio

Η μεγάλη δύναμη του ζωδιακού. Πολλές φορές σας λένε η «ήρεμη δύναμη» αλλά μάλλον δεν είστε. Είστε αυτοί που τα σαρώνετε όλα στο πέρασμα σας. Αρκεί να το αποφασίσετε. Όταν οι άλλοι σταματάνε εσείς συνεχίζετε γιατί έχετε εσωτερικές δυνάμεις και μεγάλη συνοχή και αντοχή. Δεν τα παρατάτε ποτέ μέχρι να πετύχετε τον στόχο σας. Αυτό σας δίνει παντού προβάδισμα. Είστε πιστοί και αφοσιωμένοι στους ανθρώπους που αγαπάτε. Καλό είναι για να μην μπλοκάρετε, αλλά να απελευθερώνετε αυτούς που είναι γύρω σας και να τους αφήνετε να πράξουν κατά βούληση, κι όχι όπως θέλετε εσείς να είναι οι άλλοι. Δημιουργείτε εξαρτήσεις με άλλα άτομα γιατί από εκεί ξεκινάτε τον έλεγχο, είτε μέσω οικονομικής βοήθειας, είτε μέσω άλλων παροχών και αυτό είναι η μεγάλη σας παγίδα. Γιατί τελικά αν δεν γίνει όπως θέλετε εσείς, θυμώνετε και αρχίζετε την αυτοκαταστροφή σας. Όσο κάνετε τους άλλους να εξαρτώνται από εσάς, τόσο χάνετε την δύναμή σας. Αναζητείστε την αγάπη και την ελευθερία όχι την εξάρτηση. Αυτό είναι το μυστικό σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

sagittarius

Είστε οι τυχεροί του ζωδιακού. Έχετε γνώσεις, δύναμη, αισιοδοξία, χιούμορ και μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αναζητητές της γνώσης ακόμα και στα πιο μακρινά μέρη. Με μεγάλη ελευθερία, αυτάρκεια και πίστη για το καλό. Βοηθάτε τους πάντες και πολλές φορές διαχέετε την ενέργειά σας ακόμα και για ασήμαντα θέματα. Η πίστη που έχετε για την ζωή και τους ανθρώπους σας δίνει την αισιοδοξία που είναι απαραίτητη για να επιβιώσετε. Πολλοί από εσάς είσαστε έντονα θρησκευόμενοι και αυτό από την μια σας κάνει πολύ καλό αρκεί να μην γίνεστε απόλυτοι και φανατίζεστε, γιατί τότε χάνετε τα πάντα. Η μεγάλη αίσθηση της ελευθερίας που έχετε μερικές φορές μπορεί και να είναι υπερβολική, γιατί αυτό σας κάνει και μπερδεύεστε μέσα στις σχέσεις σας και ίσως να είσαστε άπιστοι και επιπόλαιοι. Από την άλλη, η υπεραισιοδοξία σας δεν σας αφήνει να δείτε την πραγματικότητα όπως είναι και έχετε έλλειψη ρεαλισμού και πραγματικότητας. Εκεί γίνονται τα μεγάλα λάθη στην ζωή σας και κυρίως γιατί υπερεκτιμάτε τους ανθρώπους και τις καταστάσεις. Το μάθημά σας είναι η διάκριση των ιδιοτήτων των άλλων, αλλά και το μέτρο που θα βάλετε στην ζωή σας για όλα τα θέματα. Αν έχετε και την σταθερότητα για την επίτευξη των στόχων, τότε δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

capricorn

Οι σεβάσμιοι άνθρωποι του ζωδιακού. Σας εκτιμούν πολλά άτομα για την ποιότητα, την τιμιότητα και τον χαρακτήρα σας. Αγωνίζεστε σκληρά για να ανεβάσετε τον πήχη της ζωή σας. Έχετε ανάγκη πάντα να προοδεύετε και να βελτιώνετε την θέση σας. Είστε οι στυλοβάτες της κοινωνίας και πάντα οι πράξεις σας συνοδεύονται από έργα σωστά και ηθικά. Προσπαθείτε με νύχια και με δόντια να στηρίξετε την οικογένειά σας και τους γύρω σας. Γίνεστε σωστοί γονείς και δίνετε αγάπη και φροντίδα. Επειδή σας αρέσουν οι υψηλές θέσεις στην κοινωνία μερικές φορές μπορεί να πάτε στην άκρη τα συναισθήματά σας προκειμένου να κάνετε ένα γάμο που έχει υψηλά κοινωνικά κριτήρια. Η μοναχικότητα είναι ένα κομμάτι της προσωπικότητάς σας που είναι αναγκαίο να το διαχειριστείτε σωστά, γιατί αυτό ή θα σας βοηθήσει πάρα πολύ για να κάνετε τους στόχους σας πραγματικότητα, ή θα συνδυαστεί μαζί με μελαγχολία και θα δημιουργήσει πρόβλημα. Το σημαντικότερο για σας είναι η αυτοεκτίμηση και η αγάπη προς τον εαυτόν σας. Να είστε τρυφεροί με εσάς και όχι αυστηροί. Τότε θα πετύχετε τα πάντα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

aquarius

Είσαστε οι πιο προχωρημένοι του ζωδιακού. Με την μεγάλη σας εφευρετικότητα, το πνεύμα σας και την μεγάλο σας ανθρωπισμό είσαστε μπροστά από πολλούς. Το ξέρετε ότι ξεχωρίζετε. Δεν κάνετε κοινωνικές διακρίσεις και σας αρέσει πάντα να προασπίζεστε τον αδύνατο και τον κατατρεγμένο. Η έννοια της φιλανθρωπίας έχει ξεκινήσει από εσάς καθώς επίσης και όλων των ειδών οι ομάδες. Η ψυχολογία, η αστρολογία, η αστρονομία και οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο προσφέροντας του και γνώση τελείως διαφορετική από την συνηθισμένη που επικρατεί, είναι η δική σας ατομική έκφραση. Σας αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους και έχετε πολύ ανοικτό πνεύμα. Αυτό που χρειάζεται να προσέχετε είναι ότι μερικές φορές γίνεστε βασιλικότεροι του βασιλέως και είσαστε απόλυτοι και ενώ πολεμάτε τον φασισμό γίνεστε οι ίδιο φασίστες και εγωκεντρικοί. Καλό είναι να βρείτε πρώτα την ατομικότητά σας και την σφραγίδα στο έργο σας και μετά με άνεση και ελευθερία να σταθείτε στα πόδια σας χωρίς να έχετε ανάγκη και επιβράβευση από άλλα άτομα. Η μεγαλοψυχία είναι κάτι που χρειάζεται να αποκτήσετε και τότε θα δείτε αλλαγές.

ΙΧΘΥΕΣ

pisces

Οι αγαπησιάρηδες του ζωδιακού. Έχετε γλυκύτητα και αγάπη. Συμπαραστέκεστε σε όλους με την ίδια αφοσίωση και ευγένεια. Έχετε πολλά καλλιτεχνικά στοιχεία και με την ευαισθησία σας ξεχωρίζετε από τους άλλους. Όλοι θέλουν να κάνουν παρέα μαζί σας γιατί τους καλύπτετε τις συναισθηματικές τους ανάγκες. Δημιουργείτε ηρεμία και συμπάθειες. Όλοι οι κατατρεγμένοι, οι άρρωστοι, οι πονεμένοι είναι φίλοι σας και εσείς δεν αφήνετε κανέναν παραπονούμενο. Πολλές φορές υποφέρετε σιωπηλά γιατί δεν θέλετε να πληγώσετε τους γύρω σας. Αυτό που σας κάνει να είστε μπερδεμένοι και να μην ξεχωρίζετε το καλό και το κακό είναι τα χαοτικά σας συναισθήματα. Δηλαδή ανάλογα με τον περιβάλλον που βρίσκεστε, τότε αλλάζετε και πρόσωπο. Αν το περιβάλλον είναι καλό για σας τότε ανθίζετε, αν δεν είναι τότε παρασύρεστε σε πράξεις και κινήσεις που μπορεί να μην είναι και δικές σας. Για αυτό χρειάζεται να βρείτε τον αληθινό σας εαυτό και να καθορίσετε ακριβώς τι είστε εσείς για τον εαυτόν σας και για τους άλλους. Επίσης η επαφή με τον αόρατο κόσμο -που για σας είναι πάρα πολύ εύκολο λόγω της μεγάλης σας ευαισθησίας, αρκεί να μην προσπαθείτε μέσω τεχνικών μέσων (ποτό, χάπια η ουσίες) να έρθετε κοντά- είναι το δυνατό σας σημείο. Αν το καλλιεργήσετε μαζί με την προσευχή και την πίστη, μπορεί να έχετε καθοδήγηση άμεσα. Αν το κάνετε αυτό, τότε η αγάπη και η τύχη θα είναι οι κατευθυντήριες δυνάμεις σας και δεν θα κινδυνέψετε ποτέ ξανά από ασαφή και λάθος πρότυπα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved