Κοσμικό Ημερολόγιο 21 Μαρτίου

Θετικοί και αρνητικοί πρωταγωνιστές της εβδομάδας που πέρασε

ΕΡΤ, Ρασούλης, Πάγκαλος, Λιάνη, Clapton, Kaka, Σκαφιδά

Παπασταύρου Λίντα
Κοσμικό Ημερολόγιο 21 Μαρτίου

από την Κατερίνα Σαλωνίκη



katerina


helio21march

Αστρόπλοιο Γη





Sidereal Time 23ω 52΄ 39΄΄



Julian Day 40622



Ηλιοκεντρική θέση, 29ο 57΄ της Παρθένου







Εβδομάδα 14 έως 20/3

kremastra

Βραβείο «Χρυσής Κρεμάστρας»

Αυτή την εβδομάδα, δίνεται ανεπιφύλακτα στην ΕΡΤ ΑΕ, που απάντησε στον Μανώλη Ρασούλη μετά θάνατον, στις δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Τα Νέα» για την απόλυσή του. Με μια τυπική και ξύλινη δήλωση προς τον αείμνηστο, εξηγεί πως ο Νόμος του 2009, δεν επέτρεπε την ανανέωση των συμβάσεων έργου με τους εξωτερικούς συνεργάτες της.

Χρυσή κρεμάστρα για τo κρατικό κανάλι, που αν επρόκειτο για κάποιον αριβίστα δημοσιοσχεσίτη, η σύμβαση θα είχε ανανεωθεί πάραυτα.

Ο πολιτιστικός και ηθικός εξευτελισμός, δεν δωροδοκείται με μεταθανάτια στεφάνια, κύριοι αρμόδιοι της ισοπεδωμένης αυτής πολιτείας.

rasoulis1

Μανώλης Ρασούλης – Πώς έγινε ο καθένας όλοι, κι όλοι πώς έγιναν αυτός!

Κηδεύτηκε στις 15/3 μέσα σε βαρύ κλίμα συγκίνησης στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών, ο δημιουργός μιας ξεχωριστής μουσικής τεχνοτροπίας, ο καλλιτέχνης που σφράγισε τα μεταπολιτευτικά δρώμενα μέσα από βαθυστόχαστους στίχους.

Ο Ρασούλης ήταν οπαδός της πεποίθησης πως «Τίποτα δεν πάει χαμένο στην χαμένη μας ζωή» και αισθανόμενος τον παραλογισμό γύρω του, στρέφεται στην αναζήτηση των ανατολικών φιλοσοφιών, διαβάζει τον Δάσκαλο Osho, πηγαίνοντας στις Ινδίες να τον συναντήσει. Ότι ανώριμο και ανεξιχνίαστο υπήρχε μέσα του, βρήκε τον δρόμο του, που ακολούθησε ως το τέλος.

Ο ανατρεπτικός ερευνητής της ύπαρξης καθήλωσε μέσα από τα τραγούδια του και μέσα από τη διάκριση που ανέπτυξε, έφτασε να αρνείται προτάσεις, από καλλιτεχνικές συμμετοχές του Υπουργείου Πολιτισμού, έως συνεντεύξεις και δημόσιες προβολές, που έκρινε πως δεν αξίζουν τον κόπο. Μοναχικός αλλά όχι μόνος, υπήρξε ένας δημιουργικός στοχαστής, που ξεδίπλωνε την ανεπάρκεια των ανθρώπων και τη δική του μέσα από τα τραγούδια του, ακόμα και μέσα από τον συχνότατο ερωτισμό τους.

Πρόλαβε να ολοκληρώσει μια συνεργασία με τον Γιάννη Γλέζο η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα, ενώ την ημέρα της κηδείας, είχαν ραντεβού για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Ζυγός με πιθανότατη θέση της Σελήνης στον Καρκίνο, ένας συνδυασμός που δεν αρκείται στα προφανή ψάχνοντας το βάθος και τις αιτίες. Η τριπλή σύνοδος Ήλιου – Δία – Ποσειδώνα στο Ζυγό, λειτούργησε σφαιρικά στη ζωή του, κάνοντάς τον επιτυχημένο καλλιτέχνη, έντιμο άνθρωπο και συμπονετικό μυστικιστή. Το τετράγωνο αυτής της συνοδιακής τριπλότητας με τον Άρη από τον Καρκίνο, ήταν η κινητήριος δύναμη για τις εσωτερικές του συγκρούσεις, οδηγώντας τον στην βαθύτερη κατανόηση και όχι σε μια πιθανότατη εχθρική αντιμετώπιση ιδεοληψιών και πραγμάτων. Η καρδιά του δεν άντεξε άλλο τη ματαιότητα και σαν μαθητής μιας ατραπού, που την τραγουδούσε συνεχώς περιγράφοντάς την με καταπληκτικούς στίχους, έφυγε για να ανέβει όσο πιο ψηλά μπορεί.

clapton

Eric Clapton – Συνεχίζει να εμπνέει, ακόμα και τις δημοπρασίες

75 κιθάρες και 55 ενισχυτές του βγήκαν σε δημοπρασία στη Ν. Υόρκη, από την οποία συγκεντρώθηκε το αστρονομικό ποσό των 2,15 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα διατεθεί στο κέντρο αποτοξίνωσης από αλκοόλ και ναρκωτικά «Crossroads Centre», που έχει ιδρύσει ο ίδιος στην Καραϊβική. Το ποσό ήταν 3 φορές υψηλότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Bonhams.

Ο πολύπαθος Clapton που συνεχίζει να βρίσκεται στο μουσικό επίκεντρο, θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες στο ιστορικό της rock μουσικής.

Καθόλου απίθανο, εφόσον ο κυβερνήτης του μεσουρανήματος Ήλιος, βρίσκεται στον 6ο οίκο (εργασία) σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα από το μεσουράνημα (επαγγελματική καταξίωση).

Η Σελήνη στον Σκορπιό στον 1ο οίκο τον ταλαιπώρησε πολύ, συμμετέχοντας σε Ταυ - τετράγωνο με Αφροδίτη και Πλούτωνα με την Αφροδίτη να κυβερνά τους 1ο,8ο και 12ο οίκους του, δημιουργώντας πολλές συναισθηματικές απώλειες, μία ταλαιπωρημένη σχέση με τη μητέρα και αρκετές εξαρτήσεις. Από την άλλη τον παρηγορεί με το μεγάλο τρίγωνο με Άρη – Κρόνο, καθιστώντας τον άξιο και υπερβατικό απέναντι στις αντιξοότητες, με τη μαχητικότητα του ζωδίου του Κριού και την εξισορρόπηση του Ζυγού ωροσκόπου.

Και μόνο για το «Wonderful Tonight», αξίζει ένα προσεχές εκτενές αφιέρωμα.

pagkalos

Θεόδωρος Πάγκαλος – «Δεν τα φάγαμε μαζί» Υπογραφή: Αγελαδίτσα

Γιούχα προς τον αντιπρόεδρο μιας κυβέρνησης, που έχει κουράσει πολύ.

Κατόπιν πολλών λεκτικών αποδοκιμασιών, που έλαβε σε διάφορες επισκέψεις του και τον έχουν φέρει στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό, πρόσφατα αποδοκιμάστηκε και με γιαούρτια, που συνόδεψαν το δείπνο του σε ταβέρνα στα Καλύβια. Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι της Κερατέας, που αντιδρούν στη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής στην περιοχή τους, φωνάζοντας τη φράση «δεν τα φάγαμε μαζί», μετέτρεψαν τα παϊδάκια σε «γιαουρτλού». Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αν συνεχίσει τις γνωστές προκλητικές δηλώσεις του, αναμένεται να ανοίξει στρούγκα, από τη μεγάλη συρροή προϊόντων που θα εξασφαλίσει.

Το καλοζωισμένο Λιονταρίσιο παρουσιαστικό του αποκτά μια αυθάδεια, με τον Άρη σε σύνοδο στο Λέοντα, η οποία καθίσταται ανθεκτική με τη Σελήνη στον Ταύρο. Η Αφροδίτη από το Ζυγό χωρίς όψεις, δεν μπορεί να συμβάλλει στην εξωτερική και επικοινωνιακή κομψότητα, με αποτέλεσμα ο Άρης σε τετράγωνο με τον Ουρανό να βρίσκει εύφορο έδαφος για ευέξαπτες νοητικές επινοήσεις, που η αντίθεση Ήλιου – Δία τις κατοχυρώνει σαν εφευρετικές εξυπναδίστικες εκφάνσεις, του Ερμή στην Παρθένο σε τρίγωνο με Ουρανό.

Όλο αυτό, συνιστά μια εύστροφη ιδιοσυγκρασία χωρίς την απαραίτητη ευαισθησία, αφήνοντάς την ακάλυπτη.

Αυτό που σίγουρα δεν χρειαζόμαστε σε αυτούς τους καιρούς, είναι πολιτικοί που περιφέρουν την ανεπάρκειά τους όπως ο σκύλος το κόκαλο, γαβγίζοντας στους περαστικούς.

kaka

Kaka και Caroline Celiko – Μια παραμυθένια σχέση υπό το βλέμμα του Θεού

Το πανέμορφο ζευγάρι περιμένει το δεύτερο παιδί του. Γνωρίστηκαν όταν εκείνος ήταν 19 και εκείνη 14 ετών. Από τότε ζουν μαζί και αμείωτα ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι. Με το γεγονός της 5μηνης απουσίας του από τα γήπεδα λόγω σοβαρότατου τραυματισμού, ο Βραζιλιάνος μάγος του ποδοσφαίρου είχε την ευκαιρία να εξωτερικεύσει στο έπακρον την πίστη του στο Χριστό, προτρέποντας και τους συναδέλφους του αλλά και την Caroline, σε θετικές σκέψεις και Αγάπη.

Ο Kaka σαν Ταύρος με Σελήνη στον Κριό πληροί τις προϋποθέσεις για μια σταθερή πίστη που την υπερασπίζεται με σθένος. Ο Ήλιος σε τρίγωνο με Ποσειδώνα και σε αντίθεση με Πλούτωνα επιβεβαιώνουν τη συμπονετική και ιδεαλιστική του ιδιοσυγκρασία, αλλά και τον ψυχαναγκασμό του superman, που κρύβει φανατικές εμμονές. Συνυπολογίζοντας την Αφροδίτη στους Ιχθείς και το τετράγωνο Άρη – Ποσειδώνα η σύγχυση που επικρατεί στον 29χρονο, βρίσκει ακόμα διέξοδο στο ποδόσφαιρο. Ας ελπίσουμε η ευγνωμοσύνη που αισθάνεται η Caroline για την εμμονή του Kaka με τη θρησκεία, να μην μετατραπεί αργότερα σε παράκληση απόδρασης, με τίτλο «Ο σώζον εαυτόν σωθείτω».

skafida

Γιουλίκα Σκαφιδά – Η πρωταγωνίστρια στο «Νησί» σε πρώτο πλάνο

Η υπερπαραγωγή του Mega το «Νησί», συνεχίζει να δίνει μια αξιόλογη προτροπή, για να καθίσουμε απέναντι από τις οθόνες μας κάθε Δευτέρα βράδυ.

Οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι ακολουθούν μια ιεραρχία προβολής, στην οποία αυτό το διάστημα μία από τις πρώτες θέσεις κατέχει ο ρόλος της Μαρίας, που ερμηνεύει η Γιουλίκα Σκαφιδά.

Σε συνέντευξή της αυτή την εβδομάδα, αποκάλυψε λεπτομερώς το κλίμα των γυρισμάτων του καθοριστικού αρραβώνα με τον Δον Ζουάν Μανώλη Βανδουλάκη, που ερμηνεύει ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Δέκα ολόκληρες ώρες χόρευαν σούστα ώστε να μπορεί να βγει το καλύτερο σκηνοθετικό αποτέλεσμα για μια σειρά σταθμό, στην Ελληνική τηλεόραση. Ο ρόλος της είναι πολύ ιδιαίτερος αναδεικνύοντας με την ερμηνεία της το πηγαίο ταλέντο της.

Ζυγός με ωροσκόπο Καρκίνο και Σελήνη στον Τοξότη και με εξαιρετικά τονισμένους τους 4ο και 5ο οίκους, παίρνει το διαβατήριο για μια μακρά πορεία στο χώρο των τεχνών.

Ο Ποσειδώνας κυβερνήτης του μεσουρανήματος στον 6ο οίκο και ο Δίας κυβερνήτης του 6ου σε εξάγωνο, δίνουν ώθηση για να προχωρήσει με αισιοδοξία, με την παράλληλη βοήθεια του Άρη από το Λέοντα σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα, που της προσθέτει λάμψη και ακτινοβολία.

Η Αφροδίτη στον Σκορπιό σε τετράγωνο με τον Άρη και σε σύνοδο με Ουρανό, δεν την αφήνει να επαναπαυτεί και με τη Σελήνη να κυβερνά τον ωροσκόπο σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα που κυβερνά το μεσουράνημα στον 6ο οίκο, το μέλλον της είναι λαμπρό.

Με σύνοδο Ήλιου – Δία – Κρόνου στο Ζυγό, η καθιέρωσή της είναι δεδομένη, αλλά και αντάξια της προσπάθειάς της.

liani

Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου – Στην μαγειρική με άρωμα Ελλάδας

Η εκπομπή που κρατάει συντροφιά σε πολλά μέρη της Ελληνικής Επικράτειας με 38 περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς και με τεράστια επιτυχία, θα φιλοξενήσει και την Δήμητρα Παπανδρέου ύστερα από προτροπή του κολλητού της φίλου και εξαιρετικού chef της εκπομπής, Θοδωρή Αγγελασόπουλου.

Η ίδια δηλώνει στην Real Life πως έχει άποψη για την γαστρονομία» ενώ ετοιμάζει και βιβλίο με γαστρονομικές επιλογές πολλών ηγετών, που πέρασαν από την τότε Εκάλη. Έτσι θα μάθουμε τις επιθυμίες πολλών προσωπικοτήτων και τις αδυναμίες τους γιατί όλοι αναρωτιόμαστε. Ελπίζουμε να μην περιλαμβάνονται και εκείνες των Καραμανλή και Πάγκαλου γιατί δεν της φτάνει ούτε τόμος.

Επίσης στην ίδια εφημερίδα αποκαλύπτουν πως ετοιμάζουν εκπομπή, που θα προβάλλεται σε Ν. Υόρκη, Λος Άντζελες και Καναδά., ενώ θα κάνουν ταξίδια σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά, παρουσιάζοντας τοπικές συνταγές μαζί με τον απλό κόσμο.

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Μαμαλάκης!

Μια Ταυρίνα με ωροσκόπο Λέοντα και Σελήνη στο Λέοντα, είναι ιδανική για γαστρονομικές τηλεοπτικές παρουσιάσεις, αφού συνδυάζει το gourmet με την λαχτάρα της προβολής. Άλλωστε κι αυτός ο Ήλιος στην ακμή του μεσουρανήματος ήρθε ο καιρός να ξαναβρεί τη χαμένη του αίγλη με τον Δία να περνάει ήδη από τον κυβερνήτη του μεσουρανήματος Αφροδίτη και να συνεχίζει το φλερτ με τον Ήλιο της, ανανεώνοντας την εικόνα της, περιφέροντάς την Πανελλαδικά και διηπειρωτικά.

Καλή της επιτυχία αφού μετά τα αεροπλανικά, γραφτό της είναι τα γαστρονομικά.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved