Βούλα Παπαχρήστου – Διυλίζοντας τον κώνωπα, κατάπιε τον αποκλεισμό

Πολύς ο σάλος λίγο πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων της Αγγλίας, για το σχόλιο της πρωταθλήτριας του τριπλούν, Βούλας Παπαχρήστου.

Βούλα Παπαχρήστου – Διυλίζοντας τον κώνωπα, κατάπιε τον αποκλεισμό

Το επίμαχο σχόλιο στο twitter της «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα.. Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου ...θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!» της κόστισε πολύ ακριβά.

Το σχόλιο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και σχολιάστηκε με τη σειρά του πολύ επικριτικά, καταλήγοντας στον αποκλεισμό της από τους αγώνες.

Η Ελληνική Ολυμπιακή επιτροπή κάτω από αφόρητες πιέσεις της κοινής γνώμης, αποφάσισε πως το σχόλιο αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.

Η χιουμοριστική της απόπειρα μπορεί να ήταν άκομψη και αποτυχημένη, αλλά όχι και τόσο ώστε να προξενήσει τόσες ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιδράσεις.

Τη στιγμή μάλιστα που η ίδια δηλώνει παντού, πως δεν είχε καμία πολιτική σκοπιμότητα καμιά φυλετική εμμονή, ζητώντας συγνώμη.

Από την άλλη όφειλε να συγκρατήσει τον παρορμητισμό της και να μην δημοσιεύσει κάτι τέτοιο, διότι ως γνωστόν κάποιοι κανόνες είναι απαράβατοι, ειδικά όταν λειτουργούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

mkk

Σαν Κριός που είναι, δεν μπορεί να συγκρατήσει εύκολα την ενέργειά της, η οποία την οδήγησε και στον στίβο. Αυτό όμως αφορά τις σωματικές και ψυχολογικές της ιδιαιτερότητες.

Όσον αφορά τις διανοητικές, Ερμή στον Ταύρο έχει η πρωταθλήτρια, σε τρίγωνο με Κρόνο, Ποσειδώνα, Ουρανό και αντίθεση με Πλούτωνα!

Και άκομψο χιούμορ θα κάνει, άλλες φορές επινοητικό, αρκετά καυστικό, αλλά και πολύ αντιγραφικό. Διότι όπως ομολόγησε εκ των υστέρων, δεν ήταν καν δικό της αλλά μια αντιγραφή, που υποθέτουμε την συνεπήρε στιγμιαία.

Δεν θα παραλείψουμε δε τη θέση του Άρη στους Διδύμους, που και αυτός δεν εγγυάται ένα φιλοσοφημένο σερβίρισμα.

Μένουμε όμως στην ευγενική και καλαίσθητη Αφροδίτη στον Ταύρο σε σύνοδο με τον Ήλιο της, θεωρώντας τη στιγμή απλώς άτυχη.

Αυτή η άτυχη στιγμή όμως, της κόστισε έναν αποκλεισμό, όταν εκείνη προπονούνταν σκληρά για να ανέβει σε ένα βάθρο.

Περί ρατσισμού και αντιλήψεών της μόνο εκείνη γνωρίζει, αλλά για την απερισκεψία μιας απαίδευτης ιδιοσυγκρασίας, μπορούμε να συσκεφτούμε και οι υπόλοιποι.

Κατόπιν αυτών θα επισημάνουμε για άλλη μια φορά τη σημασία του ανάδρομου Ερμή με τις παρερμηνεύσεις και τις παρεξηγήσεις που προκαλεί, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δηλώσεις έγιναν κάτω από το τετράγωνο του γενέθλιου Ερμή της με τον διελαύνοντα ανάδρομο.

Πράγματι, η ταπείνωση είναι μεγάλη και ευχόμαστε η εμπειρία αυτή που σχετίζεται και με το τετράγωνο του διελαύνοντα Κρόνου από τον Ήλιο της, να την κάνει να αναθεωρήσει κάποια πράγματα.

Όσο για τα κουνούπια, σίγουρα δεν ενδιαφέρονται αν το φαγητό είναι σπιτικό, ή όχι και οι περισσότεροι Αφρικανοί εύχομαι να γέλαγαν με αυτό το χιούμορ.


papaxristou
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved