Jon Lord – Έφυγε ο «sir» των Deep Purple

Γεννημένος στις 9 Ιουνίου του 1941 στο Leisester του Λονδίνου

Jon Lord – Έφυγε ο «sir» των Deep Purple

Μία από τις πιο σημαντικές παρουσίες της μουσικής, ο κιμπορνίστας των θρυλικών Deep Purple Jon Lord, πέρασε από το σκοτάδι στο φως όπως δήλωσε η οικογένειά του μετά το θάνατό του.

Jon-Lord

Ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος που άφησε ανεξίτηλες μουσικές αναμνήσεις, υπήρξε ο εμπνευστής των «Child In Time», «Highway Star», «Burn», «"When A Blind Man Cries».

Άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 5 ετών και το τελειοποίησε.

Το 1967 έφτιαξε το δικό του συγκρότημα τους «Santa Barbara Machine Head», με κιθαρίστα τον Ronnie Wood μετέπειτα μέλος των Rolling Stones.

Το 1968 ιδρύει τους Deep Purple μαζί με τον Nich Simper πλαισιώνοντάς τους οι εξαιρετικοί Ritchie Blackmore, Rod Evans και Ian Paice, παραμένοντας ως τη διάλυση του συγκροτήματος το 1976.

Από το 1978 έως το 1984 προσχώρησε στους Whitesnake.

Η κλασσική του παιδεία πέρασε μέσα στα κομμάτια του συγκροτήματος, αλλά και στην μετέπειτα καριέρα του. Το 2011 αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ μουσικής από το Πανεπιστήμιο της γενέτειράς του Leisester.

Οι αναρίθμητες συνθέσεις και το παίξιμό του υπήρξαν μουσικά μαθήματα και οι δημιουργίες του αποτελούν στολίδια για τις δισκοθήκες όλων όσων αγαπούν, την χωρίς ταμπέλες μουσική.

lord

Γεννημένος στις 9 Ιουνίου του 1941 στο Leisester του Λονδίνου με άγνωστη ώρα γέννησης, εκείνο που φαίνεται με την πρώτη ματιά στο χάρτη του είναι το Ταυ – τετράγωνο Ήλιου – Άρη – Ποσειδώνα σε μεταβλητά ζώδια, που χαρακτηρίζει την καλλιτεχνική του ταυτότητα.

Το γεγονός της εναλλαγής από την κλασσική φούγκα στο κλασσικό ροκ, περνούσε μέσα από το υδάτινο τρίγωνο Ερμή – Άρη και εκφράζονταν με το θεωρητικό υπόβαθρο της συνόδου Δία – Ουρανού.

Η θέση της Σελήνης στον Τοξότη έδινε φιλοσοφική χροιά στις συνθέσεις και στο παίξιμό του, ενώ η πιθανότατη συμμετοχή της στο Ταυ – τετράγωνο, δυναμώνει την αστείρευτη έμπνευση, υποδηλώνοντας μια ζωή αφιερωμένη στην τέχνη της μουσικής.

Ο χαμός του Jοn Lord φέρνει στο νου την απογοητευτική διαπίστωση, πως οι παλιοί φεύγουν χωρίς οι καινούργιοι να μπορούν να αναπληρώσουν, το κενό της απουσίας τους.

Καλό του ταξίδι...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved