Rolling Stones - Μισός αιώνας μουσικής παρουσίας

50 χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από τις 12 Ιουλίου του 1962, που οι θρυλικοί Rolling Stones έδωσαν την πρώτη τους συναυλία στο «Marquee Club» της Oxford Street του Λονδίνου.

Rolling Stones - Μισός αιώνας μουσικής παρουσίας

Όπως και το όνομά τους, κύλησαν στο χρόνο σαν κυλιόμενες πέτρες, χωρίς σταματημό.

Κατέχουν την τέταρτη θέση στους 100 μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών του περιοδικού Rolling Stone που πήρε το όνομά τους, μετά τους Beatles, τον Bob Dylan και τον Elvis Presley.

Έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια συλλογές παγκοσμίως, ενώ αποτελούν φαινόμενο στο χώρο της μουσικής.

Ενέπνευσαν και καθοδήγησαν με τους στίχους τους ολόκληρες γενιές, ενώ ο θρύλος τους είναι ακόμα ζωντανός, με όλα τα μυστήρια που τον περιτυλίγουν.

Οι περιπέτειές τους αναρίθμητες, όπου μαζί με τις προκλητικές συμπεριφορές, τις ουσίες, τις ατασθαλίες, τους θανάτους, τους έκαναν να μοιάζουν με διαπραγματευτές της ψυχής τους με τον Εωσφόρο, συνθέτοντας και το τραγούδι «Sympathy for the devil».

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά. Οι Rolling Stones και η μουσική τους ξεπερνά τις εικασίες, τις φήμες, ακόμα και την πραγματικότητα.

Οι εκκεντρικές επιλογές τους γίνονταν μηνύματα που διαπερνούσαν το μυαλό, ενώ οι ικανότητές τους μάγευαν, όπως το παίξιμο της κιθάρας του Keith Richards, η ασύλληπτη σκηνική παρουσία του Mick Jagger και τα εκρηκτικά drums του Charlie Watts, μελών που αποτέλεσαν τον κύριο κορμό του συγκροτήματος, μαζί με τον καθιερωμένο πλέον κιθαρίστα Ronnie Wood από το 1974. Το πέμπτο μέλος του συγκροτήματος είναι ο Αμερικανός μπασίστας Darryl Jones, που συμμετέχει από το 1994, χωρίς να αποτελεί βασικό μέλος του γκρουπ.

Δύο Τοξότες (Richards - Jones), δύο Δίδυμοι (Watts – Wood) και ένας Λέων (Jagger) λοιπόν, εξακολουθούν να βάζουν φωτιές και να σκορπίζουν μουσικές θύελλες.

Πέρα από την καλλιτεχνική τους συμβατότητα, η αστρολογική είναι επίσης σημαντική, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλους όσους το προκαθορισμένο τους οδηγεί, σε συγκεκριμένο δρόμο και σκοπό.

Ο Ποσειδώνας πηγή έμπνευσης και δημιουργίας είναι παρών σε όλους, σε όψεις με Άρη, Ήλιο και Αφροδίτη, εκτός από τον Jones που πιθανά να σχηματίζει όψη με την Σελήνη του.

Ο Ουρανός που είναι το απαραίτητο συστατικό της εκκεντρικής τους παρουσίας και των ανατροπών που έχουν επιφέρει είναι έκδηλος, το ίδιο και ο Δίας που διογκώνει την επιτυχία, τη φήμη αλλά και όλα τα παρελκόμενα.

Πολύ σημαντικό είναι πως ο Δίας των Richards, Jagger και Watts που είναι μαζί από την αρχή, σχηματίζει τρίγωνο με τον Ήλιο του Richards και σύνοδο με τον Ήλιο των Jagger και Watts. Το γεγονός αυτό μαζί με πολλά άλλα, επιβεβαιώνει περίτρανα την 50χρονη λαμπρή πορεία τους.

Άλλο ένα αξιοσημείωτο γεγονός είναι οι όψεις του Άρη και της Αφροδίτης με Δία, Ουρανό και Πλούτωνα, όψεις πολύ υπαινικτικές για όλους, έχοντας καταφέρει να γίνουν σύμβολα και να περνάνε από τις κακοτοπιές της ζωής σαν ήρωες του «Star Trek», με πρωταγωνιστή τον «Captain Spock», που δεν είναι άλλος από τον αιώνιο έφηβο Mick Jagger.

Έχοντας συμπληρώσει λοιπόν τα 65 χρόνια ζωής τους εκτός από τον νεότερο Jones, συνεχίζουν να διατηρούνται φρέσκοι και δημιουργικοί, ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο μήνα ένα λεύκωμα, με όλη η ιστορία τους.

Το βιβλίο θα περιλαμβάνει 700 φωτογραφίες, οι 300 εκ των οποίων έγχρωμες, πολλές από τις οποίες θα προέρχονται από το αρχείο της «Daily Mirror», που διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή φωτογραφιών των Rolling Stones από όλες τις εφημερίδες.

Είναι πράγματι εντυπωσιακή η πορεία τους και αξίζει κάθε αναγνώριση (αν όχι αποδοχή), όταν σε αυτή την ηλικία και έχοντας γαλουχήσει ολόκληρες γενιές, εξακολουθούν να τραγουδούν και να εκφράζουν σε όλο του το μεγαλείο, τον ύμνο τους «I can't get no satisfaction»!

Rolling Stones

Mick Jagger 26/7/1943 Dartford 2.30am

Keith Richards 18/12/1943 Dartford 6.00am

Charlie Watts 2/6/1941 London

Ronnie Wood 1/6/1947 London

Darryl Jones 11/12/1961 Chicago

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved