Ελένη - Ματέο: Καρμική σχέση ή έρωτας με την πρώτη ματιά;

Πρόκειται για έναν κεραυνοβόλο έρωτα, πού έχει την ρίζα του στον αιώνιο έρωτα (που αναζητούν και οι δυο), στην κοινή επικοινωνία και το μοίρασμα...

Ελένη - Ματέο: Καρμική σχέση ή έρωτας με την πρώτη ματιά;

Είναι η πιο πολυσυζητημένη σχέση αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Ακόμα και η κυρία Μαρία από ένα μακρινό χωριό της Δράμας ξέρει για τον Ματέο και την Μενεγάκη. Η Ελένη ούσα ένα πρόσωπο πολύ δημοφιλές, για πολλά χρόνια, η παραμικρή της κίνηση είχε μεγάλη απήχηση στην μάζα. Οι πιο πολλοί ονειρεύονται την ζωή της, μερικοί είναι θυμωμένοι με την τύχη της και άλλοι θέλουν έστω και μια ημέρα να μπουν στο σώμα της και να ζήσουν όπως και αυτή.

Το ξαφνικό πάθος που προέκυψε στα μέσα του καλοκαιριού, πριν από τρία χρόνια, αναστάτωσε όλο τον κόσμο. Η ωραία Ελένη από υπόδειγμα καλής συζύγου, τηλεοπτικής περσόνας και καλής μητέρας ξαφνικά τα εγκαταλείπει όλα για μια σχέση. Γιατί;

panorama_menegaki1

Δεν χρειάζεται να αναρωτηθούμε. Ο ξαφνικός έρωτας είναι η μεγαλύτερη δύναμη αυτή την στιγμή στον πλανήτη. Ο λόγος που γίνεται είναι πνευματικός και όχι τόσο υλικός και σωματικός όσοι πιστεύουν αρκετοί. Από την αρχαιότητα έλεγαν συνέχεια ότι ούτε οι Θεοί οι ίδιοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν στον κεραυνοβόλο έρωτα. Και είναι ο μόνος που μπορεί να καταργήσει όλα τα συστήματα και τις άμυνες του ανθρώπου.

Ο έρωτας αυτός σχετίζεται με την αναγνώριση του δικού σου προσώπου στο πρόσωπο του άλλου. Ο Θεός Άρης ερωτεύτηκε ξαφνικά την Αφροδίτη. Η Ελένη εκπροσωπεί το αρχέτυπο της Θεάς Αφροδίτης όμορφη, σαγηνευτική, γοητευτική. Το ειδύλλιο λοιπόν του εν λόγω ζευγαριού έχει την βάση της στην αρχετυπική εικόνα του θεϊκού ζευγαριού.

Αυτό το ζευγάρι το κουβαλάμε όλοι μέσα μας. Για αυτό αναζητάμε τον έρωτα (μην ξεχνάτε ότι ο Έρωτας ήταν το παιδί του Άρη και της Αφροδίτης). Αλλά επίσης κουβαλάμε και το άλλο αρχετυπικό ζευγάρι μέσα μας που είναι η Αφροδίτη με τον νόμιμο σύζυγό της τον Ήφαιστο, τον οποίο τον σεβόταν και αγαπούσε πάρα πολύ (παρόλο που τον Έρωτα τον γέννησε με τον Άρη...).

Το ένα το ζευγάρι εκφράζει το μοντέλο το ερωτικό (Αφροδίτη - Άρης) και το άλλο το μοντέλο της οικογένειας, της νομιμότητας ίσως και της συμβατικότητας αλλά της ασφάλειας (Αφροδίτη - Ήφαιστος).

panorama_menegaki3

Καρμικός ή κεραυνοβόλος ο έρωτας;

Από αστρολογικής σκοπιάς η σχέση δεν είναι καρμική. Γιατί σε κάθε καρμική σχέση έχεις να πάρεις ένα μάθημα ή να δώσεις στον άλλον ένα μάθημα. Ο λόγος δεν είναι η τιμωρία όπως λανθασμένα νομίζουμε για το κάρμα, αλλά η εξέλιξη. Επίσης να πληρώσεις αυτά που οφείλεις από προηγούμενη ενσάρκωση ή να δημιουργήσεις κάτι από κοινού, όπως π.χ. παιδιά ή μια δουλειά, ή μια δημιουργία ή ακόμα και μια κατάσταση που μέσα από αυτή να πληρώσεις.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν είναι απαραίτητα η πληρωμή σε κάτι πολύ κακό, αλλά σε βάζει σε ένα καλούπι να ασχοληθείς με ένα θέμα ή με μια ενέργεια που το άτομο μπορεί και να μην ασχολιόταν καθόλου. Πάντως για να τα ξεκαθαρίσουμε, το κάρμα δεν είναι ο έρωτας, είναι η ανάγκη.

panorama_menegaki4

Τι λένε τ’ άστρα;

Αν παρατηρήσεις τα δύο ωροσκόπια βλέπεις κάποιες συμπτώσεις που δεν τις βλέπεις εύκολα σε άλλα ωροσκόπια. Κατ’ αρχάς έχουν την Σελήνη στο ίδιο ζώδιο και κοντά στις ίδιες μοίρες. Αυτό σημαίνει ότι βλέπουν και αισθάνονται με έναν κοινό τρόπο. Άρα είναι ομοούσιοι. Και όπως έλεγε και ο Πλάτων, ο αληθινός έρωτας είναι όταν τα άτομα βρίσκουν μεταξύ τους την κοινή τους ουσία. Είναι και οι δύο γεννημένοι στις 29 του μηνός και αυτό κατά την αριθμολογία δείχνει κοινό τρόπο σκέψης και ενέργειας.

Ο Ουρανός, ο Πλούτωνας και ο Ποσειδώνας είναι στα ίδια ζώδια αντίστοιχα και σε πολύ κοντινές μοίρες. Τα ζώδια που είναι η Αφροδίτη αντίστοιχα στον Ζυγό και στους Ιχθύς δείχνει και στους δυο ότι το άτομο μέσα του αναζητάει τον αιώνιο έρωτα. Επίσης ο δρακωνικός* Άρης της Ελένης είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο και τον Ερμή του Ματέο που σημαίνει ότι της θύμισε μια ενέργεια που έχει να κάνει με την ελευθερία και την πρωτοτυπία την οποία την κουβαλούσε εν δυνάμει μέσα της και ο Ματέο της την έβγαλε στην επιφάνεια. Κυρίως με τον εναλλακτικό τρόπο ζωής που ακολουθούσε ο Ματέο.

Η σχέση αυτή έγινε κατά καιρούς η τροφή πολλών αστρολογικών αναλύσεων. Είναι όμως ένας κεραυνοβόλος έρωτας πού έχει την ρίζα του καταρχάς στον αιώνιο έρωτα και μετά στην κοινή επικοινωνία και το μοίρασμα. Την συγκεκριμένη ερωτική ενέργεια την κουβαλάμε όλες οι ψυχές όταν ερχόμαστε εδώ στην γη και από τότε που καταλαβαίνουμε τον εαυτόν μας γινόμαστε ασυνείδητοι κυνηγοί για την ανεύρεσή της.

*Δρακωνικός χάρτης είναι ο χάρτης των αναμνήσεων που έχουμε ζήσει σε προηγούμενες ενσαρκώσεις.

panorama_menegaki2

Ερωτική ενέργεια

Από αυτό το άρθρο δεν θα σχολιάσω αν αυτή η σχέση θα μείνει ή αν θα περάσει κρίση. Γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι να ζήσεις αυτή την ενέργεια. Τώρα το πώς θα την διαχειριστείς στην συνέχεια, είναι καθαρά ατομικό θέμα αλλά και θέμα ατομικής συνείδησης.

Με τη διαχείριση της ερωτικής ενέργειας, ο καθένας από εμάς θυμάται τον αληθινό του εαυτό, τον οποίον όμως ξεχνάμε με την ζωή μας εδώ πάνω, και είναι ευκαιρία να τον συναντήσουμε μέσω του ερωτικού συντρόφου που συναντάμε. Γιατί ο άλλος είναι καθρέπτης της δικής μας της ψυχής. Με το «ξύπνημα» καταλαβαίνουμε την αλήθεια από το ψέμα. Γιατί η συνάντηση με τον άλλον έχει να κάνει με την αλήθεια που έχουμε ξεχάσει.

Ο Αστρολογικός χάρτης μας δείχνει πάνω από όλα πάνω σε τι μοντέλο ζωής ζούμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε. Ποια είναι τα αρχέτυπα που κουβαλάμε μέσα μας και πως θα τα αναγνωρίσουμε. Στο χέρι μας είναι λοιπόν να αλλάξουμε την ζωή μας και να προχωρήσουμε μπροστά.

Πηγή φωτογραφιών: Panorama Press

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved