Πείτε «αντίο» στη μοναξιά

Για να μην νοιώθετε μοναξιά επικαλεστείτε τον Άγγελο Γελιήλ

Πείτε «αντίο» στη μοναξιά

Αφιερωμένο στο γιό μου Γιάννη που έφυγε τόσο νωρίς από την ζωή μου

Η αγάπη όλοι ξέρουμε ότι είναι η κινητήρια δύναμη του σύμπαντος αλλά οι πιο πολλοί μασουλάμε την λέξη σαν καραμέλα χωρίς να ξέρουμε τι είναι ακριβώς αυτό για το οποίο συζητάμε. Συνήθως, λέμε την λέξη «αγάπη μου» αλλά μέσα μας δεν δονεί καμία ενέργεια. Την λέμε πολύ τυπικά και αφηρημένα. Με αυτόν τον τρόπο τελικά δεν επικοινωνούμε, απλά ανταλλάσουμε προτάσεις που υποτίθεται δείχνουν την αγάπη μας. Και όταν ο άλλος, από τα παιδιά μας, τους φίλους μας, τον κοινωνικό μας περίγυρο, τους γονείς μας και το αγαπημένο μας πρόσωπο τολμήσει να μην μας κάνει το χατίρι, και να μας «αδειάσει» (όπως χαρακτηριστικά μας αρέσει να ονομάζουμε την συμπεριφορά του άλλου, όταν αντιστέκεται στις επιθυμίες μας), σταματάει και η αγάπη σταματάνε τα πάντα γιατί δεν έχουμε κέφι να ασχοληθούμε μαζί του. Οπότε για ποιά αγάπη συζητάμε, όταν με το παραμικρό αυτή φεύγει και στην θέση της εγκαθίσταται ο θυμός, η οργή και η λύπη;

Άρα, στην ουσία δεν υπάρχει αληθινή αγάπη μεταξύ των ανθρώπων. Τις προσωπικές χάρες ο ένας του άλλου κάνουμε και αυτό το ονομάζουμε αγάπη. Αυτά βέβαια ισχύουν για το πανίσχυρο «εγώ» μας γιατί μόνο αυτό απορρίπτει, καταρρίπτει, και τελικά δεν αγαπάει. Ο άνθρωπος με την ύπαρξη μπορεί να αγαπήσει και μάλιστα βαθειά. Άρα το ζητούμενο είναι να σταματήσει το «εγώ» μας να μας κουμαντάρει και να μπορέσουμε επιτέλους να αρχίσουμε να ανταλλάσουμε αυτή την πολυπόθητη ενέργεια μεταξύ μας. Μπορεί να μην θέλει τελικά τόσο κόπο όσο νομίζουμε αλλά τρόπο. Δηλαδή, αν τελικά ξεκινήσουμε σιγά σιγά και δε δίνουμε τόσο μεγάλη σημασία στην φωνή και τις απαιτήσεις του μεγάλου αδελφού που είναι το «εγώ» και παρατηρήσουμε τον εαυτόν μας θα δούμε ότι θα αρχίσουμε να γλυκαίνουμε και να είμαστε πολύ περισσότερο θετικοί με τον εαυτόν μας και τους άλλους. Να θυμάστε ότι όπου υπάρχει απαίτηση από κάτω κρύβεται το «εγώ». Τα βήματα στην αρχή θα είναι διστακτικά αλλά, αν είναι επίμονα και σταθερά, θα επιτύχουμε μέσα σε λίγο καιρό την αλλαγή μας.

Ο Άγγελος Γελιήλ είναι ο προστάτης αυτών που έχουν γεννηθεί από 26 έως και 30 Μαρτίου.

Το όνομα του σημαίνει το «πρόσωπο του Θεού που είναι ευσπλαχνικό».

Όσοι έχετε γεννηθεί κάτω από τις παραπάνω ημερομηνίες η ψυχή σας φέρνει τις παρακάτω αγγελικές ιδιότητες.

Είστε υπερήφανοι, μεγαλόψυχοι και μπορεί εύκολα κάποιος να σας εμπιστευτεί. Η σοφία και η αγάπη που μπορεί να έχετε για τους ανθρώπους είναι το δυνατό σας σημείο. Ο Άγγελός σας μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε σεβασμό και ενδιαφέρον για τους άλλους. Η ειλικρίνεια και το δόσιμο είναι επίσης πολύ σημαντικά κομμάτια δικά σας. Η συγχώρεση δεν είναι κάτι οδυνηρό για σας και έχετε την ικανότητα να δέχεστε τους γύρω σας και να συμβάλετε στην συμφιλίωση και την ειρήνη του κόσμου. Χρειάζεται να είστε πολύ προσεκτικοί με τον ναρκισσισμό που μπορεί να έχει κυριαρχήσει στην ψυχή σας. Η τυχόν έλλειψη αρμονίας και ισορροπίας προς τους άλλους σας δυσκολεύει στις σχέσεις σας. Μια δόση φιλαργυρίας και τσιγκουνιάς μπορεί να σας ταλαιπωρήσει. Μερικές φορές, χωρίς τις κατάλληλες προσπάθειες, μπορεί να αδυνατείτε να αφιερωθείτε στους άλλους και από αυτό να νοιώσετε κατάθλιψη και μοναξιά.

Αγαπημένε μου Άγγελε, κάνε να βρω τον πραγματικό εαυτόν μου και να λειτουργώ με την καρδιά και όχι με το «εγώ» που είναι η λογική μου. Αληθινή σοφία είναι μόνο η αγάπη και αληθινή αγάπη σημαίνει παραίτηση από το «σκληρό εγώ». Κάνε με να μπορώ να αφιερώνομαι στους άλλους για να μην είμαι μόνος και νοιώθω κατάθλιψη και μοναξιά.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved