Ο Άγγελος Μανακήλ και τα μυστικά του

Χρησιμοποίησε τις αισθήσεις σου στο έπακρο για να αφουγκραστείς την στιγμή

Ο Άγγελος Μανακήλ και τα μυστικά του

Αφιερωμένο στο γιό μου Γιάννη που έφυγε τόσο νωρίς από την ζωή μου.

Εμείς οι άνθρωποι αρνούμαστε πολλές φορές να ζήσουμε το παρόν ή το «εδώ και τώρα» που έλεγε ο Χριστός και συνήθως αντλούμε τις μνήμες μας μέσα από τις ομίχλες του παρελθόντος ή φτιάχνουμε νέες καταστάσεις για το μέλλον που αφορούν όμως και πάλι μια προέκταση του παρελθόντος μας.

Η ταραχή, το άγχος, η ένταση, το στρες, η ανησυχία και όλες οι μορφές φόβου – προκαλούνται από την τάση μας να πιάσουμε τον χρόνο και να τον υποτάξουμε στην υπηρεσία την δική μας γι' αυτό μονίμως έχουμε τα παραπάνω συναισθήματα. Ενώ αντίθετα, οι τύψεις, η μεταμέλεια, η μνησικακία, τα παράπονα, η λύπη, η πικρία και όλες οι μορφές της μη συγχώρησης προκαλούνται από υπερβολική ενασχόληση με το παρελθόν μας.

Όπως βλέπετε σε αυτούς τους δύο χρόνους, δηλαδή παρελθόν και μέλλον, απουσιάζει εντελώς το «εδώ και τώρα» ή αλλιώς η συνείδησή μας.

Όλοι νομίζουμε ότι η προσοχή μας είναι στην παρούσα στιγμή, ενώ στην πραγματικότητα μας έχει απορροφήσει ολότελα ο χρόνος ο ψυχολογικός που είναι το παρελθόν και το παρόν. Γιατί το μυαλό μας που τα ορίζει όλα έχει κολλήσει σε μια στιγμή που είχε πληγωθεί στο παρελθόν και αυτό το κουβαλά και στο μέλλον, δημιουργώντας εικόνες ζοφερές για την ζωή του.

Αν περιορίσεις την ζωή σου σε τούτη την στιγμή θα δεις ότι δεν έχεις τόσο σοβαρά προβλήματα, αυτά που σε κυνηγάνε είναι το παρελθόν και το μέλλον. Χρησιμοποίησε τις αισθήσεις σου στο έπακρο για να αφουγκραστείς την στιγμή. Κάνε λίγο χώρο από τον ψυχολογικό σου χρόνο και ζήσε στο παρόν. Βρες την αληθινή ζωή κάτω από την υποτιθέμενη ζωή που ζεις. Σταμάτησε για λίγο να ερμηνεύεις αυτά που σου συμβαίνουν. Άκου τους ήχους και μην τους κρίνεις. Νιώσε τον αέρα που ρέει μέσα και έξω από το σώμα σου. Νιώσε αυτή την ζωτική ενέργεια μέσα σου.

Με αυτόν τον τρόπο αφήνεις πίσω σου την αφηρημένη έννοια του χρόνου -παρελθόν, μέλλον- και μπαίνεις στο παρόν. Βγαίνεις από τον τρελό νου που σου στραγγίζει την ζωτική ενέργεια.

Τα προβλήματα είναι κατασκευασμένα από τον Νου μας. Ο Νους αγαπάει τα προβλήματα, επειδή του δίνουν κάποιο είδους ταυτότητα. «Πρόβλημα» σημαίνει ότι εμμένεις νοητικά σε μια κατάσταση, χωρίς να υπάρχει πιθανότητα να αναλάβεις δράση τώρα.

Ο Άγγελος Μανακήλ είναι ο προστάτης σε όσους γεννήθηκαν από 15 έως 19 Φεβρουαρίου.

Το όνομά του σημαίνει το «πρόσωπο του Θεού που υποστηρίζει».

Όσοι έχετε γεννηθεί τις παραπάνω ημερομηνίες η ψυχή σας φέρει τις συγκεκριμένες αγγελικές ιδιότητες.

Το πιο σημαντικό είναι η γνώση που έχετε για την διάκριση του καλού και του κακού. Για αυτό προσπαθείτε πάντα να γίνετε καλύτεροι. Έχετε θετικό χαρακτήρα και είστε κοινωνικά και ανεκτικά άτομα. Η φιλία είναι πολύ σημαντική για σας και γίνεστε πάρα πολύ καλοί υποστηρικτές σε ομάδες και σε γκρουπ. Πάντα θέλετε να βοηθάτε και η φιλανθρωπία σας είναι σε υψηλό βαθμό. Χρειάζεται όμως να μάθετε να ξεχωρίζετε το καλό από το κακό για αυτό είναι αναγκαίο να καλείτε τον φύλακα άγγελο σας, όταν βρίσκεστε σε κάποιο δύσκολο μονοπάτι επιλογής. Χρειάζεται να διατηρήσετε μια σταθερή ηθική στάση σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σας. Μερικές φορές είστε ασταθείς και υποχωρητικοί και σας αρέσει να δικαιολογείτε τον εαυτόν σας. Πρέπει όμως να αντλείτε κάθε λίγο και λιγάκι κουράγιο από μέσα σας για να προχωρήσετε.

Άγγελέ μου βοήθησε με να είμαι εκείνος που θα ανακαλύψει την αλήθεια και θα την διαδώσω στους γύρω μου. Βάζοντας το χέρι στην καρδιά μου απομονώνω την καχυποψία, την ματαιοδοξία και όλα τα στοιχεία που μου δημιουργούν την εσωτερική μου κόλαση. Ο κόσμος είναι βουτηγμένος μέσα στο σκοτάδι, χαμένος μέσα στην ψεύτικη ομίχλη των φοβιών και του πόνου τους γι' αυτό στείλε μου την ενέργειά σου και τη χάρη σου για να μπορώ να διαλύσω τα πάντα γύρω μου που δεν με προοδεύουν και να προχωρήσω σε καινούργια και υγιή μονοπάτια.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved