Το Θερινό Ηλιοστάσιο

Τα μηνύματά κρατάνε μέχρι την φθινοπωρινή ισημερία, γι' αυτό φυλάξτε τα σαν ένα πολύτιμο μυστικό – κι αν έχετε εμπιστοσύνη στα συμπαντικά μηνύματα, θα έχετε και θετικές εξελίξεις.

Το Θερινό Ηλιοστάσιο

Το καλοκαίρι αρχίζει επίσημα στις 21/06. Ο Ήλιος περνάει στον Καρκίνο στις 21/6, ώρα Ελλάδας 7:24 π.μ. Επειδή ο Καρκίνος συνδέεται με την ψυχή μας για αυτό όλοι οι αρχαίοι πολιτισμοί θεωρούσαν πολύ σημαντική αυτή την ημέρα και την γιόρταζαν με ιδιαίτερη επισημότητα. Στο θερινό ηλιοστάσιο έχουμε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα στο Βόρειο ημισφαίριο και την μικρότερη στο Νότιο ημισφαίριο.

Κατά κάποιο τρόπο οι παραδόσεις έλεγαν ότι οι Θεοί έστελναν τα μηνύματά στους ανθρώπους, γι' αυτό το θερινό ηλιοστάσιο συνδέεται με το πνευματικό Φως.

Επίσης η έννοια του Θεού εκφράζει την ιδέα της παγκόσμιας και αιώνιας δύναμης που διαπερνά με την ενέργειά της την Φύση ολόκληρη γι' αυτό όλες οι τελετές στους παλαιούς πολιτισμούς γίνονταν έξω στην Φύση.

Στις 24 Ιουνίου γιορτάζουμε την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου του Βαφτιστή. Ο Άγιος Ιωάννης θεωρείται ο αγγελιοφόρος του φωτός γιατί κατά την βάφτιση του Ιησού κατέβηκε το Άγιο Πνεύμα υπό μορφής περιστεράς.

Στην αρχαία Αθήνα είχαν σαν αφετηρία την πρώτη Νέα Σελήνη μετά το θερινό ηλιοστάσιο. Στην διάρκεια αυτού του μήνα λάμβαναν χώρα οι Ολυμπιακοί αγώνες κάθε τέσσερα χρόνια.

Μιλούσες για πράγματα που δεν τα έβλεπαν και αυτοί γελούσαν.

Όμως να λάμνεις στο σκοτεινό ποταμό πάνω στα νερά, να πηγαίνεις στον αγνοημένο δρόμο στα τυφλά πεισματάρης, και να γυρεύεις λόγια ριζωμένα σαν το πολύροζο λιόδεντρο - άφησε και ας γελούν.

Και να ποθείς να κατοικήσεις κι ο άλλος κόσμος στην σημερινή πνιγερή μοναξιά στ' αφανισμένο τούτο παρόν - άφησε τους.

Ο θαλασσινός άνεμος κι η δροσιά της αυγής, υπάρχουν χωρίς να το ζητήσει κανένας.

Απόσπασμα από το ποίημα του Γεωργίου Σεφέρη, «Θερινό ηλιοστάσιο»

Τα μηνύματα του θερινού ηλιοστασίου για κάθε ζώδιο είναι ξεχωριστά. Κρατάνε μέχρι την φθινοπωρινή ισημερία. Γι' αυτό βάλτε τα μέσα στην καρδιά σας και φυλάξτε τα σαν ένα πολύτιμο μυστικό. Θα δείτε ότι θα έχετε θετικές εξελίξεις αρκεί να έχετε εμπιστοσύνη στα συμπαντικά μηνύματα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved