Πώς θεραπεύεται το σώμα μας;

Με ποιο τρόπο μπλοκάρει το σώμα μας την ευτυχία;

Πώς θεραπεύεται το σώμα μας;

Αφιερωμένο στο γιό μου Γιάννη που έφυγε τόσο νωρίς από την ζωή μου.

Το σώμα ως μέσον επικοινωνίας

Όταν οποιαδήποτε μορφή επίθεσης μπαίνει στον νου σας τότε εξισώνετε το εαυτόν σας με το σώμα, αφού αυτή είναι η ερμηνεία του εγώ για αυτό. Δεν είναι απαραίτητο να επιτεθείτε μέσω του σώματος για να δεχτείτε αυτή την ερμηνεία.

Το σώμα είναι ξεκάθαρα ένα εργαλείο διαχωρισμού και συνεπώς δεν υπάρχει μέσα στο μυαλό μας με τον τρόπο που το πιστεύουμε. Το σώμα είναι το εργαλείο εκπαίδευσης.

Το εγώ χρησιμοποιεί το σώμα για επίθεση, για ευχαρίστηση και για υπερηφάνεια. Η κατάσταση του σώματός σας εξαρτάται αποκλειστικά από την ερμηνεία που δίνετε σχετικά με την λειτουργία του. Οι λειτουργίες είναι μέρος της ύπαρξης μας.

Το εγώ χρησιμοποιεί την ασθένεια ως μια από τις καλύτερες επενδύσεις του. Αν είστε άρρωστοι, πώς μπορείτε να φέρετε αντίρρηση στο σταθερό πιστεύω του εγώ ότι δεν είστε ευάλωτοι; Αυτό κατά την άποψη του εγώ είναι ένα αποτελεσματικό επιχείρημα, επειδή κρύβει την εμφανή επίθεση που βρίσκεται κάτω από την αρρώστια.

Επειδή η διεύρυνση είναι η μόνη λειτουργία που θεραπεύει το σώμα, σημαίνει ότι πέρα από το σώμα βάζω μέσα στην ζωή μου και τον νου ο οποίος με βοηθάει στην θεραπεία του. Τίποτε δεν είναι ξεκομμένο από το όλον. Όταν αντιμετωπίζουμε σαν σκέτο σώμα την ζωή μας, τότε μας συμβαίνουν όλα τα κακά που φοβόμαστε.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος του Θεού που θέλει να σας διδάξει. Μέσα από τον νου και όχι από τις προβολές του εγώ, τίποτε δεν είναι περιορισμένο. Η σκέψη δεν είναι σάρκα αλλά είναι ο τρόπος που μπορεί να χρησιμοποιεί το σώμα δηλαδή να γίνει ο μεταφορέας του μηνύματος. Ο νους δεν μπορεί να γίνει σωματικός γιατί το έργο του είναι να εκδηλωθεί μέσω του σώματος, με την προϋπόθεση να θέλει να το χρησιμοποιήσει για να πάει πέρα από αυτό. Με αυτή την διαδικασία ο νους επεκτείνεται. Δεν σταματά στο σώμα όπως συνηθίζουμε να κάνουμε διότι σε αυτή την περίπτωση ο νους παρεμποδίζεται. Ένας νους που έχει παρεμποδιστεί είναι ευάλωτος στην επίθεση επειδή έχει στραφεί εναντίον του εαυτού του. Ο μόνος τρόπος που εγγυάται βοήθεια και θεραπεία είναι η απομάκρυνση των εμποδίων. Η βοήθεια και η θεραπεία είναι οι φυσιολογικές εκφράσεις του νου που δουλεύει μέσω του σώματος αλλά όχι μέσα από αυτό. Αν ο νους πιστέψει ότι το σώμα είναι ο στόχος του, θα στρεβλώσει την αντίληψη που για έχει για το σώμα και μπλοκάροντας την επέκταση του πέρα από αυτό θα επιφέρει «αρρώστια υιοθετώντας διαχωρισμό».

Η αντίληψη ότι το σώμα είναι μια ξεχωριστή οντότητα δεν μπορεί παρά να φέρνει αρρώστια, διότι αυτή η αντίληψη δεν είναι αληθινή.

Που σημαίνει ότι οτιδήποτε περνάμε στην ζωή μας και βασανίζουμε το μυαλό μας με αρνητικές σκέψεις, αυτό τελικά μας δημιουργεί πρόβλημα στο σώμα. Δηλαδή ο νους μας καθρεφτίζεται μέσα στο σώμα μας για αυτό ας φροντίσουμε να κάνουμε ισορροπημένες σκέψεις για να είμαστε υγιείς.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved