Μανώλης Γλέζος – Μάχιμος και μεγαλοπρεπής, σαν τότε...

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, εκτός από το ψηφοδέλτιο κοσμεί και τη θύμηση, που διαποτίζει ολόκληρες γενιές.

Μανώλης Γλέζος – Μάχιμος και μεγαλοπρεπής, σαν τότε...

Σαν χθες 30 Μαΐου του 1941 μαζί με τον συμφοιτητή του Απόστολο Σάντα, ανέβηκαν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, μέσω του Πανδρόσειου Άντρου, κατεβάζοντας με γενναίες ακροβατικές κινήσεις τη γερμανική σημαία με τη σβάστικα.

Η κίνηση αυτή συνέπεσε με την παράδοση της Κρήτης στους Γερμανούς, την οποία πανηγύριζαν στους υποδουλωμένους Αθηναϊκούς δρόμους.

Την άλλη μέρα οι Γερμανοί ανάρτησαν μια νέα σημαία στον κενό πλέον ιστό. Η κίνηση αυτή τροφοδότησε με αγωνιστικό πνεύμα τους Έλληνες που αντιστάθηκαν γενναία ενάντια στην Χιτλερική κατοχή.

Σήμερα στα 90 του χρόνια, παραμένει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μάχης, διατηρώντας αναλλοίωτα τα ιδεώδη και τις αξίες του. Είναι ίσως ο μόνος Έλληνας πολιτικός που παραμένει ακέραιος και γνήσιος πατριώτης.

Σήμερα δηλώνει με το στωικό και σοφό του βλέμμα, πως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και η κατάντια της Ελλάδας ήρθε η ώρα να ανακοπεί.

Γεννημένος στις 9 Σεπτεμβρίου 1922 στη Νάξο, η αποστολή της ζωής του μοιάζει με ηρωικό παραμύθι.

Η ημερομηνία διορθώνεται λόγω αλλαγής ημερολογίου και γίνεται 22/9/1922 στην οποία οι αριθμολόγοι θα στέκονταν οπωσδήποτε, λόγω της έντονης παρουσίας συγκεκριμένων αριθμών.

Αστρολογικά μιλώντας στεκόμαστε στη σύνοδο Ήλιου – Βόρειου Δεσμού στην Παρθένο, η οποία είναι ενδεικτική για την ηγετική του ιδιοσυγκρασία.

Επιπλέον το γεγονός πως γεννήθηκε λίγες ώρες μετά από ολική έκλειψη Ηλίου, ισχυροποιεί την πεποίθηση πως ο Μανώλης Γλέζος δεν είναι τυχαία ιστορικό πρόσωπο.

Το ότι ακόμα είναι ζωντανός μετά από τόσες καταδίκες και κακουχίες, οφείλεται ως ένα μεγάλο βαθμό σε αυτήν την υπαινικτικότατη σύνοδο.

Ο δραστήριος Άρης στον Αιγόκερω που προέτρεπε την αγωνιστική του δράση, συμμετέχει σε σκληρό σχηματισμό Ταυ – τετραγώνου, αντίθεση με Πλούτωνα και τετράγωνο με Κρόνο στον Ζυγό. Το γεγονός πως Άρης και Κρόνος βρίσκονται σε ιδανικές ζωδιακές θέσεις, του δίνουν τις κατάλληλες δόσεις αυταπάρνησης, δύναμης και μαχητικότητας.

Οι 4 πλανήτες στον Ζυγό μαζί με την Σελήνη, διαμορφώνουν το ψύχραιμο και φιλειρηνικό του προφίλ. Το τετράγωνο της Αφροδίτης στον Σκορπιό με τον Ποσειδώνα, μετράει τις απογοητεύσεις και τις εξαπατήσεις της ζωής του, αλλά το τρίγωνο με τον Ουρανό κάνει την διαισθητική, διορατική και αντισυμβατική του φύση να μας χαμογελά ακόμα, μέσα σε μια χαροκαμένη Ελληνική βουλή.

Τιμάμε τον Μανώλη Γλέζο όπου και αν ανήκει.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved