Ενεργειακή ενδυνάμωση

Όλα μας τα προβλήματα προέρχονται από το «Εγώ» που μας παραπλανεί και μας μεταφέρει μακριά από τον αληθινό μας εαυτό.

Ενεργειακή ενδυνάμωση

Αφιερωμένο στο γιό μου Γιάννη που έφυγε τόσο νωρίς από την ζωή μου.

Όλοι έχουμε δυο εαυτούς. Ο ένας είναι το Εγώ και ο άλλος είναι ο εαυτός του Θεού. Το Εγώ πάντα μας παραπλανεί και μας μεταφέρει μακριά από τον αληθινό εαυτό.

Αφού έχουμε ξεκινήσει αυτό το οδοιπορικό της ψυχής μας και κατά επέκταση με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να τραβήξουμε την θετική ενέργεια στην ζωή μας, καλό είναι μέσα από αυτό το βήμα να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για το «ψευδαισθητικό σώμα του Εγώ». Γιατί από εκεί προέρχονται όλα μας τα προβλήματα.

Να θυμάστε ότι τα πάντα συνεργάζονται για το καλό. Στην ουσία δεν υπάρχουν εξαιρέσεις παρά μόνο για τον τρόπο που κρίνει το εγώ.

Το Εγώ μας βρίσκεται σε υψηλότατη επαγρύπνηση μόνο για αυτά που επιτρέπει να έχετε επίγνωση αλλά αυτός δεν είναι το τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ένας ισορροπημένος νους. Το Εγώ δεν έχει καμία ισορροπία, επειδή κρατά κρυφό το αρχικό κίνητρο από σας και ασκεί έλεγχο πάνω σας μόνο και μόνο για να φαίνεστε αρεστοί προς τα έξω. Έχει κάθε λόγο να το κάνει σύμφωνα με το σύστημα σκέψης που το δημιούργησε και το οποίο υπηρετεί σαν ένας ταπεινός δούλος και πιστός υπηρέτης.

Η λογική κρίση αναπόφευκτα θα έβγαινε εις βάρος του και άρα αυτή πρέπει να εξαλειφθεί από το Εγώ για χάρη της αυτοσυντήρησής του.

Η αυτοσυντήρηση του Εγώ είναι η πιο θυσιαστική και αυτοκαταστροφική πράξη που κάνουμε στην καθημερινότητά μας, προκειμένου να το συντηρήσουμε.

Υποφέρουμε αλλά εμείς εκεί συνεχίζουμε σαν ακούραστοι εργάτες του κακού, απέναντι στον εαυτόν μας και κατ' επέκταση τους άλλους.

Μια μεγάλη πηγή ανισορροπίας του Εγώ είναι η έλλειψη διάκρισης που έχει ανάμεσα στο σώμα και στις σκέψεις του Θεού. Οι Σκέψεις του Θεού είναι απαράδεκτες για το κυριαρχικό Εγώ, επειδή υποδεικνύουν την ίδια του την ανυπαρξία.

Το γνώθι σ' αυτόν είναι ο εαυτός του Θεού ή ο ανώτερος εαυτός που με αυτόν πρέπει να κινηθούμε από εδώ και πέρα. Είναι έξω από την διαχωριστικότητα και την δυστυχία, είναι η μεγαλύτερη αλήθεια που υπάρχει στην ζωή μας και πρέπει να την ακολουθήσουμε γιατί εκφράζει την πραγματικότητα που πρέπει να ζήσουμε από εδώ και πέρα για να μπορούμε να επιβιώσουμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved