Κοσμικό Ημερολόγιο 14 Μαρτίου

Θετικοί και αρνητικοί πρωταγωνιστές της εβδομάδας που πέρασε:

Lady Gaga, Phil Collins, Karembeau & Sklenarikova, Dominique Strauss-Kahn, Les petits mouchoirs, Μαρία Μπεκατώρου

Παπασταύρου Λίντα
Κοσμικό Ημερολόγιο 14 Μαρτίου

από την Κατερίνα Σαλωνίκη

katerina

helio_11

Αστρόπλοιο Γη





Sidereal Time 23ω 25΄ 04΄΄



Julian Day 40615



Ηλιοκεντρική θέση, 22ο 59΄ της Παρθένου

TIP ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: To βραβείο της «Χρυσής Κρεμάστρας», που θα δίνεται στο εξής κάθε εβδομάδα, απονέμεται στο reality του Ant-1 «Real Housewives» στο οποίο 6 νεόπλουτες νοικοκυρές που η Αφροδίτη τους έχει ξεπέσει σε ναρκισσιστικό μαγγανοπήγαδο, προσπαθούν να πείσουν πως οι ζωές τους μπορούν να εμπνεύσουν κάτι άλλο, πέραν ενός αναρριχητικού φυτού στον τοίχο της βεράντας τους. Χρυσή κρεμάστρα για να κρεμάσουν την ματαιοδοξία τους, κλείνοντάς την στην glamorous ντουλάπα τους, με χορηγό το κανάλι που της φιλοξενεί.

lady-gaga

Lady Gaga – Η ζωή της σε βιβλίο, χωρίς ενδιαφέρουσες σελίδες

Η κυρία από το Yonkers της Νέας Υόρκης κάνει τα πάντα για να μας εντυπωσιάσει τα τελευταία χρόνια, σε μια εποχή που τα φωνητικά χαρίσματα τα έχουν επισκιάσει τα σκηνικά γαϊτανάκια και το καρναβαλικό στυλ. Κυκλοφόρησε λοιπόν και το βιβλίο του Neil Strauss με τίτλο «Everyone Loves You When You Are Dead» το οποίο αναφέρεται στη ζωή της Lady Gaga έτσι όπως του την εξομολογήθηκε. Παρεμπιπτόντως, πολύ καλός ο τίτλος και πέρα ως πέρα αληθινός. Εκεί λοιπόν μαθαίνουμε για τα ατέλειωτα μερόνυχτα παρακμής και κατάπτωσης της Lady, που το μόνο που έκανε όλη την ημέρα ήταν να καθρεφτίζει το πρόσωπό της στο αξεσουάρ της κοκαΐνης της. Παρέα με κατσαρίδες και άλλα συναφή, μοναδικός σκοπός της ήταν να γράψει μουσική με τη βοήθεια ουσιών. (Ήρωας ο Bach που τα κατάφερε μόνος του, γράφοντας και Μουσική!). Μέσα στα άλλα παραδέχεται πως δεν είχε άσχημα παιδικά χρόνια προλαμβάνοντας τους ειδήμονες ψυχολόγους, αλλά είχε την αυτοκαταστροφή μέσα της και δημιουργούσε επεισόδια όπως ο Warhol (par example). Αυτή η Σελήνη στον Σκορπιό στον 12ο οίκο και κυβερνήτης του 8ου την έχει αποπροσανατολίσει εντελώς. Η μοναδική της όψη με τον Ερμή από τους Ιχθείς, καταβροχθίζεται από την επιρροή του τετραγώνου Ερμή – Ουρανού που σημαίνει κάνουμε ότι μας κατέβει χωρίς καμία συναίσθηση, μετατρέποντας την έννοια του εκκεντρικού σε ό,τι ασυνήθιστο κάτσει. Ο τονισμένος 1ος οίκος της, συνυπολογίζοντας πως είναι Κριός με ωροσκόπο Τοξότη, δείχνει πως δεν συμμαζεύεται ούτε από τον Κρόνο στον ωροσκόπο που τριγωνίζει τον Ήλιο της. Ο γωνιακός Ουρανός στον 1ο οίκο σε τρίγωνο με την ατίθαση Αφροδίτη στον Κριό της εξάπτει κάθε αλλοπρόσαλλη και σεξουαλικής χροιάς επιθυμία, ενώ η σύνοδος Άρη – Ποσειδώνα πάλι στον 1ο οίκο τονίζει τον παραλογισμό και τον εθισμό στις παρακμιακές καταστάσεις και ουσίες. Δύσκολοι καιροί με τον Πλούτωνα και τον Κρόνο να τσιτώνουν τον Ήλιο και την Αφροδίτη της αντίστοιχα. Στα 25 της χρόνια το βιβλίο της ζωής της είναι μάλλον αδιάφορο, ας περιμένει ως τα 50 μήπως αξιοποιήσει τα δυνατά σημεία του χάρτη της και βιβλιογραφήσει κάτι όχι τόσο τετριμμένο.

Phil_Collins

Phil Collins – Παίρνει τη μουσική του προίκα και αποχωρεί

Ο διάσημος τραγουδιστής και πρώην ντράμερ των μελωδικών Genesis, αποχωρεί οριστικά από τη μουσική σκηνή, αφήνοντας και μια πικρή πεποίθηση πως δεν θα λείψει σε κανένα.

Οι προφανείς λόγοι είναι ιατρικοί, αφού πάσχει από μετατόπιση σπονδύλου, μερική απώλεια ακοής και νευρολογικά προβλήματα στα χέρια του από την χρήση των κρουστών.

Στα 60 του χρόνια έχει κατακτήσει 7 βραβεία GRAMMY και 1 OSCAR μουσικής για
την ταινία ΤΑΡΖΑΝ το 1999. Σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως δεν ανησυχεί για το ότι δεν είναι σε θέση να παίξει ντραμς ξανά, αλλά περισσότερο για το αν θα είναι σε θέση να κόψει μια φέτα ψωμί με ασφάλεια ή να φτιάξει πράγματα για τα παιδιά του. Ο ερμηνευτής του θαυμάσιου και αξέχαστου «Against all οdds» δεν μπορεί πλέον να εναντιώνεται στις αντιξοότητες και με το δυναμικό του Ήλιου στον Υδροχόο σε αντίθεση με τον Πλούτωνα από το μεσουράνημα, που κυβερνά ο Ήλιος, αποφασίζει να τελειώσει την καριέρα του, την οποία απογείωσε το τρίγωνο Ήλιου - Κρόνου. Τα μεγάλα τρίγωνα μεταξύ Σελήνης – Δία – Ουρανού και Σελήνης – Άρη – Ουρανού, με τη συμμετοχή της Αφροδίτης κυβερνήτη του ωροσκόπου σε τρίγωνο με τη Σελήνη, τον έκαναν να υπηρετήσει την τέχνη, αναδεικνύοντας τα ταλέντα του. Ένας Υδροχόος με ωροσκόπο Ζυγό και Σελήνη στον Σκορπιό, γνωρίζει καλά πότε να φτερουγίζει αδιάκοπα, πότε να προσαρμόζει το πέταγμά του και πότε να σταματά. Καλή ζωή στη συντροφική φωνή των εφηβικών για πολλούς, χρόνων.

sklenarikova

Karembeau & Sklenarikova - Τίτλοι τέλους για το διάσημο έγχρωμο ζευγάρι

Άλλος ένας μεγάλος έρωτας έφτασε στο τέλος του, με δηλώσεις σε γαλλικά περιοδικά και κανάλια. Η πιστή και αφοσιωμένη σύντροφος που τον ακολούθησε σε όλη την Ευρώπη για τις ποδοσφαιρικές του εναλλαγές και σε αυτήν της Αθήνας για 4 χρόνια, δηλώνει πως η ζωή τους δεν έχει πλέον τίποτα κοινό. Γνωρίστηκαν το 1996, παντρεύτηκαν το 1998 και από το 2005 που ο Karembeau σταμάτησε την ποδοσφαιρική του δραστηριότητα, επήλθε η καταχνιά στη σχέση τους. Προσπάθησαν να την ανανεώσουν σκεφτόμενοι και ένα παιδί, βρήκαν πολλές δικαιολογίες, παρέμειναν μαζί 13 χρόνια αλλά το πέρασμα του Κρόνου από τον Ουρανό τους δεν μπόρεσαν να το χειριστούν. Ειδικά εκείνη που έχει τον Κρόνο σε αντίθεση με τον Ήλιο του, πήρε την πρωτοβουλία, ώστε να αποφύγει και την έκρηξη της βόμβας από την επιρροή του Πλούτωνά του επάνω στην Αφροδίτη και τον Ήλιο της. Μοιραία σχέση μεν, με ημερομηνία λήξης δε, αφού εκτός από τη συγκατάβαση του Ερμή τους, τα υπόλοιπα δεν είναι αρκετά για να διατηρήσουν τον αρχικό τους ενθουσιασμό. Τίποτα δεν πάει χαμένο όμως και η ζωή συνεχίζεται, ειδικά όταν σε έχει προικίσει με τόσα χαρίσματα και ταλέντα.

ntominik-stros-kan

Dominique Strauss-Kahn – Αποχετευτική δήλωση για την Ελλάδα

Με την φράση «Οι Ελληνες είναι βουτηγμένοι στα σκ@τ@», παρουσιάζεται το ντοκυμαντέρ με πρωταγωνιστή τον Γαλλο-εβραίο δικηγόρο, πολιτικό, μέλος του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος, οικονομολόγο, πρώην υπουργό οικονομίας της Γαλλίας και επικεφαλή του Δ.Ν.Τ, το οποίο θα προβληθεί την Κυριακή 13/3. Η διαμορφωμένη άποψη του Γάλλου σοσιαλιστή που επιδιώκει να παραμερίσει τον Σαρκοζί, δεν μας τιμά καθόλου, αλλά ποιος ανακατεύει τα πίτουρα σε τέτοιους καιρούς. Το κακό είναι πως το συνηθίσαμε και όσοι δεν το έχουν χωνέψει ακόμα, ο καιρός γαρ εγγύς. Το θέμα είναι πως ο καταπέλτης Strauss-Kahn οδεύει ολοταχώς προς την εξουσία της Γαλλίας με 3 πλανήτες στο μεσουράνημα (Ήλιο και Αφροδίτη στον Ταύρο και Άρη στον Κριό) και Βόρειο Δεσμό δίπλα στον Άρη, κυβερνήτη του μεσουρανήματος και γωνιακό Δία στον Υδροχόο σε εξάγωνο με τη Σελήνη από τον Κριό, όπου πέρασε ο Δίας, δίνοντας τα πρώτα μηνύματα. Τώρα που θα συνεχίσει την πορεία του προς τον κυβερνήτη του μεσουρανήματος Άρη και αργότερα προς Ήλιο και Αφροδίτη, η δημοτικότητά του δεν θα μας αφήσει κανένα περιθώριο εύρεσης ξεβουλώματος της αποχέτευσης, που μας έχει τοποθετήσει. Και μη χειρότερα, αφού το Ελλάς – Γαλλία συμμαχία είναι πλέον μια ανάμνηση που δεν αναβιώνει, τουλάχιστον προς το παρόν.

les_petits

ΣΙΝΕ- Βλεφαρίσματα – Μικρά αθώα ψέματα (Les petits mouchoirs)

Από τις 10/3 προβάλλεται η νέα ταινία που πρωταγωνιστεί η εξαιρετική Γαλλίδα ηθοποιός Μαριόν Κοτιγιάρ (Marion Cotillard). Σενάριο και σκηνοθεσία ανήκουν στον σύντροφό της Γκιγιόμ Κανέ (Quillame Cannet) με τον οποίο σύντομα περιμένουν και το παιδί τους. Μια μεγάλη παρέα φίλων παρά το εμπόδιο ενός σοβαρού δυστυχήματος σε ένα από τα μέλη του, συγκεντρώνεται όπως κάθε χρόνο σε ένα παραλιακό εξοχικό για τις καλοκαιρινές διακοπές, όπου εκεί ξετυλίγονται όλα τους τα συναισθήματα, που έχουν αφετηρία το δυστύχημα του φίλου τους και όχι μόνο. Σε όσους άρεσε η «Μεγάλη ανατριχίλα» η ταινία είναι μια γαλλική ενθύμηση αυτής. Η Cotillard εκτός από πανέμορφη παρουσία, είναι χαρισματική ηθοποιός και αυτό θα το συνυπογράψουν όσοι την είδαν να ενσαρκώνει τη ζωή της Edith Piaf στο «Ζωή σαν τριαντάφυλλο». Με τον Ποσειδώνα στην ακμή του 4ου οίκου σε εξάγωνο με τον Ήλιο έχει διαβατήριο για μεγάλες υποκριτικές πτήσεις. Ο Ήλιος της σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στον Ζυγό την επιβάλλει στο κοινό, κάνοντάς την ακατανίκητη χωρίς να φορτίζει με την παρουσία της. Ο Ερμής κυβερνήτης του μεσουρανήματος είναι σε τρίγωνο με τον Άρη που βρίσκεται στο μεσουράνημα, σε ένα εξάγωνο με την Αφροδίτη από τον Λέοντα, που της χαρίζει άφθονο ταλέντο και αμεσότητα. Συνταιριασμένη όμορφα με τον Κριό σύντροφο και παραγωγό της ταινίας Quillame Cannet με τη σύνοδο Άρη – Δία σε τρίγωνο με τον Ήλιο της και το τρίγωνο της Αφροδίτης του από τον Κριό σε τρίγωνο με τη δική της στο Λέοντα και όχι μόνο, αποτελούν θεμέλιο για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Mpekatwrou

Μαρία Μπεκατώρου – Σιγά που θα έλεγε «Όχι».

Η πολυσυζητημένη ανερχόμενη παρουσιάστρια που οφείλει πολλά στους συντελεστές του Ράδιο Αρβύλα και δη στον Αντώνη Κανάκη που την ανέδειξε, έφτασε να είναι η νέα παρουσιάστρια στο Mega Channel για το master chef junior. Από τα χαμηλά στα ψηλά με ραγδαίους ρυθμούς η κάτοχος αχαρακτήριστης εκπομπής του Τηλεάστυ, θα μπει στα μεγάλα σαλόνια του μεγάλου καναλιού και σιγά - σιγά θα αλωνίσει τη show biz με το γνωστό και αμφιλεγόμενα αθώο της χαμόγελο. Με τον Δία της σε σύνοδο με τον Ήλιο έχει όλη την εύνοια από εδώ και στο εξής και για μια διετία σίγουρα, να αφήσει εποχή στα τηλεοπτικά δρώμενα, αποκαλύπτοντας και τις πτυχές του τετραγώνου με τον Άρη από τον Ταύρο που μεταμορφώνει το γλυκό βλέμμα σε γερακίσιο αρπακτικό, όταν κάτι την ενοχλήσει, διευθετώντας το αμέσως αφήνοντας μια τεράστια έκπληξη. Με μια Αφροδίτη στον Αιγόκερω σε τετράγωνο με Ουρανό, η συμπαθής γατούλα, μπορεί να βγάλει τα νύχια της ανά πάσα στιγμή, γνωρίζοντας πολύ καλά πώς να διαφυλάξει το συμφέρον και την φιλοδοξία της. Με πολλούς πλανητικούς συμμάχους και τη Σελήνη στο Ζυγό σε πιθανότατο τρίγωνο με Ήλιο – Δία, προχωρά προς τη δόξα, που μάλλον της χρωστάει το αστρολογικό της κομπόδεμα. Ευκαιρία και να αποβάλλει και το στυλάκι, της λαϊκής αγοράς των βορείων προαστίων.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved