Η Απόδραση από το σκοτάδι - Μέρος Γ΄

Ο κατώτερος εαυτός μας είναι το εγώ μας και οι επιθυμίες του

Η Απόδραση από το σκοτάδι - Μέρος Γ΄

Αφιερωμένο στον γιο μου, Γιάννη, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή μου...

Πρώτα στρεφόμαστε μέσα, στον εαυτό μας, αποφασίζουμε για το είδος του κόσμου που θέλουμε να δούμε και ύστερα προβάλλουμε αυτό τον κόσμο έξω, κάνοντάς τον αληθινό για τα δικά μας και μόνο μάτια.

Ο κατώτερος εαυτός μας είναι το εγώ μας και οι επιθυμίες του. Για να προχωρήσουμε χρειάζεται πρώτα από όλα να δαμάσουμε το εγώ μας και, όπως λέει και ο Καζαντζάκης, επειδή το εγώ κρύβεται στο σώμα μας και τις επιθυμίες του «γύμναζε σαν άλογο πολεμικό το σώμα σου και συντήρησέ το λιτό, γερό, πρόθυμο...».

Αυτό είναι ένα μέρος του κατώτερου εαυτού μας και κυρίως το άλογο μέρος του σώματός μας όπου δεν επικρατεί η λογική για αυτό πολλοί το απεικόνιζαν στην αρχαιότητα με μισό άλογο και μισό άνθρωπο όπως ήταν οι Κένταυροι που είχαν αντιληφτεί την δυαδική υπόσταση του ατόμου και επειδή σχεδόν ήταν όλοι διδάσκαλοι, δίδασκαν τους μαθητές τους τον τρόπο που θα ελέγξουν το άλογο μέρος του σώματος .

Επειδή μας ξεγελάει αρκετές φορές με τα διάφορα τερτίπια του και από μικρά παιδιά δεν έχουμε καλή επαφή με το σώμα μας, είναι αναγκαίο να υπάρξει αλλά και να το σεβόμαστε σαν να είναι ένας ιερός Ναός. Οι Αρχαίοι πάντα έλεγαν Νούς υγιής εν σώματι υγιή.

Αν μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε το ζωώδες κομμάτι μας, τότε πραγματικά θα πάρουμε τα Ηνία της ζωής μας όπως ο Ηνίοχος της Αρχαίας Ελλάδας η οποία είναι γεμάτη με σύμβολα και ψυχικές μεταφορές, με στόχο εμείς να αντιληφθούμε ποιο είναι το δυναμικό μας, πως το ανακαλύπτουμε και με τρόπο θα κάνουμε θαύματα στην ζωή μας. Είναι πολύ δύσκολο όλοι μας να αντιληφθούμε, όταν μιλάμε για ζωώδες κομμάτι, τι είναι αυτό και που μας μπλοκάρει. Το ζωώδες κομμάτι ή το άλογό μας μέρος από το οποίο υποφέρουμε και είμαστε κλεισμένοι σε αυτό, είναι -ας πούμε- ένα μέρος του ασυνειδήτου μας που κρύβονται οι πεποιθήσεις μας οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από τα εξωτερικά ερεθίσματα και τα συναισθήματα που έχει εισπράξει ένα παιδί μέχρι και τα 6 του χρόνια και εκεί έχει παίξει ρόλο η οικογένειά του και κυρίως οι γονείς αλλά και οποιοδήποτε άτομο είχε συμμετάσχει στην ανατροφή του παιδιού. Στην Αστρολογία το αναφέρουμε σαν περίοδος της Σελήνης και είναι το κομμάτι πάνω στο οποίο στηρίζεται ο μετέπειτα εαυτός για να προχωρήσει στην ζωή.

Στο επόμενο Απόδραση από το φως Μέρος 4ο

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved