Ο Ανώτερος Εαυτός Μέρος Δ΄

Αφιερωμένο στον γιο μου, Γιάννη, που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μου

Παπασταύρου Λίντα
Ο Ανώτερος Εαυτός Μέρος Δ΄

Αποχαιρέτα τον θνητό εαυτό σου για να γίνεις αιώνιος

Τζελαλαντίν Ρουμί

Που είναι όμως ? Ο ανώτερος εαυτός μας? Τόσο μακριά και ταυτόχρονα μέσα μας? Ποιο είναι τελικά το σύμπαν που βρίσκεται?.

Εμείς ο ψυχικός φορέας του είμαστε στην Τρίτη Διάσταση, (τρείς διαστάσεις: Μήκος, Πλάτος, Ύψος). Αυτό αντιλαμβανόμαστε σαν ανθρώπινες υποστάσεις. Είναι ο κόσμος της ύλης που όλα καθορίζονται αλλά και φθείρονται από τον πανδαμάτορα Χρόνο. Στην 4η διάσταση η ύλη είναι πλασματική.. το ίδιο και ο χρόνος και λειτουργούν ταυτόχρονα. Εκεί είναι γραμμένες οι ζωές μας. Εκεί πάμε όταν φεύγουμε από εδώ, για να φτιάξουμε το νέο πλάνο μας και να ξαναέρθουμε (ενσαρκωθούμε). Η 4η διάσταση έχει επίπεδα. Στα ανώτερα επίπεδα της υπάρχουν Οντότητες Δασκάλων, που μας βοηθούν στην δημιουργία νέου πλάνου μας. Ο Ανώτερος Εαυτός μας, σαν Πνεύμα, δεν είναι ούτε σε αυτό το επίπεδο. Είναι όμως η ψυχική του Δύναμη για να μας ενισχύσει. Η Ολότητά του είναι ακόμα πιο πάνω. Είναι στην 5η Διάσταση.

Η 5η Διάσταση είναι ανεξάρτητη του χρόνου και της ύλης για να μπορεί να ισορροπεί τις πιο κάτω διαστάσεις. Η ύλη της είναι λεπτοφυής και πάλλεται από συχνότητες και ήχο. Υπάρχει μια κρυσταλλική διαύγεια διάχυτη σε κάθε δομή που είναι και αυτή Κρυσταλλική δομή. Είναι η Διάσταση που βρίσκονται οι Οντότητες των Μεγάλων Διδασκάλων, οι Αρχάγγελοι, και οι Ανώτεροι Εαυτοί και συνεργάζονται, διοχετεύοντας Φως, Αγάπη και Γνώση, για την μαθητεία μας στις πιο κάτω διαστάσεις. Ο Ανώτερος Εαυτός στέλνει από την 5η διάσταση την ψυχική του προβολή (σε εμάς) στην ύλη, για να διατηρούμε το καλό μέσω ενέργειας της αγάπης. Να υλοποιήσουμε την ομορφιά της Ψυχής μας και όχι των κατώτερων στοιχείων μας. Αυτό τελικά είναι μια επίπονη και δύσκολη δουλειά γιατί χρειάζεται καθαρή καρδιά και μεγάλη συγχώρεση για να μπορείς τελικά να ενωθείς. Χρειάζεται να πετάξεις πεποιθήσεις που σε κρατάνε δέσμιο και σε κάνουν δυστυχή. Η αγάπη προς τον εαυτόν θα φέρει την Άνοιξη εντός μας και αυτό θα μας δώσει την σιγουριά ότι μπορούμε στην πορεία να πετύχουμε την ένωση. Πολλές θρησκείες πάντως και φιλοσοφικές θεωρίες σε οδηγούν στην ένωση με τον Ανώτερο Εαυτό. Στην Ελλάδα έχουμε την τύχη να έχουμε τον χρυσό συνδυασμό της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας και την Ορθοδοξία με κύριο εκφραστή τον Ιησού Χριστό. Ο Ιησούς, όταν μιλάει για τον Πατέρα, εννοεί για τον Ανώτερο μας Εαυτό.

Για αυτό χρειάζεται να μελετήσουμε προσεκτικά και συνδυαστικά αρκετά κείμενα για να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε όλη αυτή την μεγάλη γνώση που διαθέτουμε σαν λαός.

Η 5η Διάσταση μπορεί να είναι και ο Παράδεισος από τον οποίο ο άνθρωπος εξέπεσε και τώρα θα ξαναγυρίσει πάλι εκεί. Όλα αυτά που συμβαίνουν μας οδηγούν σιγά σιγά σε ενώ εσωτερικό ψάξιμο και στην τελική όλα γίνονται για την εξερεύνηση της ίδιας μας της ψυχής και του πνευματικού της κομματιού που μας περιμένει να μας υποδεχτεί μέσα στην λαμπρότητα και το φως.

Η 5η Διάσταση είναι ανεξάρτητη του χρόνου και του χώρου είναι εκεί που υπάρχει η αιωνιότητα και εκφράζεται με το εδώ και τώρα. Για αυτό όποιος θέλει να μπει στην βασιλεία των Ουρανών πίσω μου ελθεί έλεγε ο Χριστός και εννοούσε ανοίξτε την καρδιά σας για να μπορέσετε να περάσετε στην βασιλεία των Ουρανών.

Ας σκεφτούμε ότι μέσα μας είναι ο Θεός και εμείς ένα κλικ να κάνουμε θα τον ανακαλύψουμε να ρέει μέσα μας και μέσα από κάθε έμβιο και φυσικό οργανισμό πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.

Στην ουσία η μαθητεία της Ψυχής αυτή την σκοπιμότητα έχει, να ανακαλύψουμε τον Ανώτερο μας Εαυτό μέσα από ένα ταξίδι το οποίο θα μας εξελίξει και θα μας κάνει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, βοηθώντας πρώτα τον εαυτόν μας και μετά τους άλλους.

Όλη μας η ζωή είναι το «Οδοιπορικό της Ψυχής να συναντήσει το Ανώτερο Πνεύμα της», να ενωθούμε και, βαδίζοντας μαζί, να οδηγηθούμε στην επίγνωση του Φωτεινού Δρόμου και της Εργασίας που θα προσφέρουμε στην Υπηρεσία του Φωτός.

Καλό δρόμο και καλή συνάντηση με τον Ανώτερο Εαυτό σας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved