Το άστρο του Αλέξη Τσίπρα

Το αστρολογικό προφίλ του προέδρου του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ

Παπασταύρου Λίντα
Το άστρο του Αλέξη Τσίπρα

Η αλματώδης άνοδος του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει ο Αλέξης Τσίπρας στα πολιτικά πράγματα της χώρας, δεν ήταν βέβαια μια αστρολογική έκπληξη. Εδώ στο astrology.gr είχαμε ...προειδοποιήσει με σαφήνεια για το «τσουνάμι» που ερχόταν.

Και τώρα που ο «Αλέξης» έγινε το πρόσωπο της χρονιάς, είναι σκόπιμο να σκύψουμε πάνω στον γενέθλιο χάρτη του, μήπως και βγάλουμε κάποιον... λαγό όχι μόνον για τον ίδιο και το κόμμα του αλλά πολύ περισσότερο για την Ελλάδα.

1. Against all odds

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά το πρωτοφανές 17% οι ψυχολογικοί εκβιασμοί και η καταστροφολογία από διεθνή και εγχώρια κέντρα «ειδικών» δίνουν και παίρνουν. Κουνάνε το δάκτυλο οι πάτρωνες μας προειδοποιώντας πως θα μας βγάλουν έξω από την ...τάξη! Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου δηλαδή και όλα αυτά χωρίς να αναλογίζονται ότι σε ένα χρόνο το πιθανότερο είναι να μην βρίσκονται στην «τάξη» οι ίδιοι, για να μην πω πως δεν θα υπάρχει καν «σχολείο», τουλάχιστον στην μορφή που το ξέρουμε ως τώρα. Γιατί οι αλλαγές θα είναι παγκόσμιες και κοσμογονικές, τόσο που τα τωρινά διλήμματα θα μοιάζουν με ...ανέκδοτο.

Όσον αφορά τους εδώ προασπιστές του status qvo, η ουσία προς το παρόν είναι πως τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ σύρθηκαν σε μια πολιτική του τύπου «συγγνώμη λάθος», τόσο κραυγαλέα που νομίζω πως είναι φανερό πως μας «επεξεργάζονται» για μια ακόμη φορά. Αίφνης, «αγάπησαν» σφόδρα τον ΣΥΡΙΖΑ παραχωρώντας του γην και ύδωρ, αρκεί να κυβερνήσει ...εντός του Μνημονίου. Η λογική του παραλόγου στο όνομα πάντα της «σωτηρίας της πατρίδος». Και στις φωνές που αντιδρούν εύλογα στις προσχηματικές «τρίπλες» τους, προτάσσουν ως ατράνταχτο επιχείρημα το «ρώτα και τον φίλο μου τον ψεύτη»!

Ας δούμε όμως τα όσα προκύπτουν από τον γενέθλιο χάρτη του Αλέξη Τσίπρα, ξεκινώντας από τις ...αντενδείξεις, όλα εκείνα δηλαδή που θα μπορούσαν να σημαίνουν τον «μοιραίο» ρόλο του, όπως τον περιγράφουν ο κ Σαμαράς, ο κ Βενιζέλος και -υποψιάζομαι- η κ Μέρκελ, ο κ Ρεν η ΕΚΤ και οι λοιποί... συγγενείς.

Ο «μοιραίος» Αλέξης

Λέων, γεννημένος μόλις λίγες ημέρες μετά την πτώση της Χούντας το 1974, φέρει μέσα του το σπέρμα μιας νέας εποχής. Και βέβαια, ο γενέθλιος χάρτης του έχοντας πολλά από τα ουράνια σημάδια εκείνης της περιόδου δεν είναι κι από τους ...εύκολους! Για παράδειγμα με μια αντικειμενική ματιά, το ανοικτό τετράγωνο ανάμεσα στον Κρόνο και τον Πλούτωνα, μια όψη που ενδυναμώνεται από την εμπλοκή της Αφροδίτης στον Καρκίνο και «κάθεται» πάνω σε μια άκρως ευαίσθητη περιοχή του ωροσκοπίου της Ελλάδος, παραπέμπει στην ανάληψη μιας δυσβάστακτης ευθύνης σε σχέση με την Εθνική Οικονομία αλλά και τα Εθνικά θέματα. Παράλληλα, το τετράγωνο του Άρη στην Παρθένο με τον Ποσειδώνα στον Τοξότη, πέρα από το αγωνιστικό-ιδεολογικό προφίλ που προσδίδει στον Αλέξη Τσίπρα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για άστοχους χειρισμούς ή ακόμη χειρότερα μια εκ των έσω «μαχαιριά». Και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον πως στην παρούσα φάση αλλά και στα χρόνια που ακολουθούν, η συγκεκριμένη όψη ενεργοποιείται από τον ίδιο τον Ποσειδώνα που βρίσκεται στις πρώτες μοίρες των Ιχθύων. Με τι έχουμε να κάνουμε λοιπόν; Με απάτη, προδοσία, μια τρύπα στο νερό ή μήπως τους ανεμόμυλους-εχθρούς του Δον Κιχώτη;

Στην πράξη, τόσο το «κυνήγι της ουτοπίας», όσο και η επιχείρηση «ακύρωση του Μνημονίου», μπορούν να έχουν αίσιο τέλος μόνον εάν ο κ Τσίπρας πάρει ...ψήφο εμπιστοσύνης από τον Δία, να βρίσκεται δηλαδή ο «ευεργέτης πλανήτης» σε κάποιον από τους γωνιακούς οίκους του ωροσκοπίου του, «γυρίζοντας» το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα. Όπου το πλεονέκτημα συνίσταται στην άριστη γνώση και εκμετάλλευση των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και το να ρίχνεις τους άλλους μέσα στον λάκκο που έσκαψαν για σένα. Διόλου απίθανο, αφού η «προίκα» της Ελληνικής Αριστεράς έχει μπόλικο υλικό και ...αξεπέραστη εμπειρία σε αυτά τα θέματα αλλά μέχρι να πιστοποιηθεί ο ωροσκόπος του (για την ώρα παραμένει άγνωστος), τα ερωτηματικά παραμένουν.

Το βέβαιο είναι πως όσον αφορά τους πολιτικούς ανταγωνιστές του είτε «θα τον πιάσουνε Κώτσο», είτε θα τους ...δουλέψει κανονικά!

Από την άλλη πλευρά, οι θετικές όψεις του Ήλιου με τον Πλούτωνα και τον Ποσειδώνα υποδηλώνουν πως ανεξάρτητα με τα όποια προβλήματα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανανεώνεται διαρκώς και να κερδίζει είτε από τις απώλειες των άλλων, είτε κρύβοντας πολύ καλά τις δικές του αδυναμίες.

Όμως το δυνατό του όπλο κρύβεται αλλού.

Με σύμμαχο τον ουρανό

Η σύνοδος της Δήμητρας με τον Δία στο ζώδιο των Ιχθύων είναι στην πραγματικότητα το «άστρο» του Αλέξη Τσίπρα. Η Δήμητρα έχει άμεση σύνδεση με την πολιτική αλλά και την δημοφιλία ενός πολιτικού ηγέτη και η «κολεγιά» της με τον Δία μπορεί να αναιρέσει τα περισσότερα «πλην» του ωροσκοπίου του. Γιατί είναι γνωστό πως η αναγνώριση ενός πολιτικού από τον λαό συνδέεται άμεσα και με το έργο του.

Μάλιστα, στον προοδευτικό του χάρτη, ο Ήλιος βαδίζει ...ολοταχώς προς αυτήν την γενέθλια σύνοδο, προοιωνίζοντας ένα pic διαρκείας στις μετοχές του Έλληνα πολιτικού (μέχρι το 2018 τουλάχιστον).

Παράλληλα, ο προοδευμένος Δίας «στοχεύει» στον γενέθλιο Ουρανό του στον Ζυγό, ο οποίος τελικά αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Έχω ήδη επισημάνει τον ρόλο αυτής της όψης όσον αφορά την δυνατότητα «ανήκουστων» μέχρι πρότινος συνεργασιών και το «σπάσιμο» των πολιτικών ταμπού.

«Αλέξη, άλλαξε τα όλα», του λέει και η παραίνεση του είναι ιδιάζουσας σημασίας αφού ο Ουρανός είναι ο κατά παράδοση έτερος πλανήτης της πολιτικής.

Και από τα στοιχεία φαίνεται πως στην παρούσα φάση και αυτός δίνει τα ...ρέστα του!

Είτε με τον Δία, είτε με τον Κρόνο (ο διελαύνων σε σύνοδο με τον Ουρανό), κτυπάει την ...κουδούνα για την «ώρα Τσίπρα».

Ανεξάρτητα από τον οίκο που μπορεί να βρίσκεται, η γενέθλια θέση του στον Ζυγό άπτεται εξ ορισμού με αλλαγές και ανατροπές κοινωνικού-πολιτικού περιεχομένου.

Υπάρχει όμως και μια «κρυφή» σύμπραξη του Ουρανού-Δήμητρας (ο διελαύνων αστρικός Ουρανός σε σύνοδο με την γενέθλια Δήμητρα) που στην συγκεκριμένη φάση είναι «όλα τα λεφτά» αφού προαναγγέλλει μια απότομη αλλαγή ρόλου, κάτι που αν γίνουν εκλογές τον Ιούνιο δεν σημαίνει παρά την είσοδο του κ Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα ίδια και ...καλύτερα ισχύουν για το φθινόπωρο και την ερχόμενη άνοιξη.

Το τέλος της «κατοχής»

Και η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως αν χρησιμοποιήσει την ...πονηριά του Άρη του, μπορεί να τα καταφέρει μια χαρά, αίροντας από τις πλάτες μας το δυσβάστακτο φορτίο της δανειακής σύμβασης. Γιατί τι σόι «άστρο» είναι αυτό που δεν «ακουμπάει» στο σωστό timing;

Και εξηγούμαι...

Αυτή η αισιοδοξία μου δεν στηρίζεται τόσο στα γνωρίσματα του γενέθλιου χάρτη του, αφού χωρίς ωροσκόπο τέτοιου είδους εκτιμήσεις είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνες, όσο στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί στους ουρανούς μετά τα μέσα Ιουνίου και πιο συγκεκριμένα μετά την Νέα Σελήνη της 19ης Ιουνίου αλλά και εκείνην του Ιουλίου. Όπως έγραψα και στο άρθρο μου «Εκλογές 2012-Τι λένε τα άστρα», πνέει ένας «άνεμος απελευθέρωσης» ανάλογος με εκείνον της Μεταπολίτευσης και -πηγαίνοντας πολύ πιο πίσω- ανάλογος με την φυγή των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής από την Ελλάδα!

Το αν αυτό θα είναι αποκλειστικά «έργο Τσίπρα» είναι συζητήσιμο, αφού δεν μπορώ να αποκλείσω μια αιφνιδιαστική στροφή της Ευρωπαϊκής δημοσιονομικής πολιτικής, οφειλόμενη και στα αποτελέσματα του σχετικού δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία ή σε οτιδήποτε άλλο. Όπως κι αν έχει όμως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει ήδη την υπογραφή του στις εξελίξεις και η καταλυτική συνεισφορά του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Βέβαια, το τι «παιχνίδια» θα παιχτούν συνολικά, είναι ένα ...άλλο κεφάλαιο, αφού οι «φίλοι μας» όλο και κάτι θα σκαρφιστούν, ώστε να στείλουν το «μήνυμα» τους σε μια αριστερόστροφη Αθήνα.

Γιάννης Ριζόπουλος

2. Ένας Τσίπρας δεν φέρνει την άνοιξη

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας πολιτικός αρχηγός που σε κάθε του έκφανση θα σε ξαφνιάσει είτε ευχάριστα είτε δυσάρεστα.

Άλλωστε στον χάρτη του ο άξονας της έριδας μα και την ομιλίας (Ερμής/Άρης) ισούται με WI/Δίας = Zeus/Apollon:

Καλή τύχη και γενικότερα επιτυχία. Γενική ικανοποίηση. Η μελέτη, η έρευνα , το πείραμα.

Από την άλλη επιθυμεί να κυβερνήσει με Kronos= WI/Vulcanus = Ερμή/ Admetos = Cupido /Kronos:

Η εκτελεστική δύναμη του κράτους. Μια θέση όπου έχει ισχύ και ο έχων την ισχύ την χρησιμοποιεί. Μεγάλη δυνατότητα να επικεντρωθεί σε κάτι. Για να προετοιμαστούν για τις μελλοντικές επιτυχίες. Μια δυνατή συμφωνία- συμβόλαιο

Αν πάμε για εκλογές μέχρι Σεπτέμβριο θα έχει: Ουρανός =Ουρανός/Vulcanus = Πλούτωνας/Cupido=Ποσειδωνας /Hades = Άρης:

Εκρήξεις, αστραπή, κεραυνοί, πυρκαγιές. Μεγάλη ένταση. Για να εκτεθούν σε μεγάλους κινδύνους, τους τραυματισμούς, ή τις βίαιες πράξεις. Για να συμμετέχει στην κοινωνική πρόοδο. Κοινωνικές δραστηριότητες με άλλους. Ενσωματώσεις. Η εργασία της αστικής διοίκησης. Ξαφνικός μετασχηματισμός μιας κοινότητας. Για να καταβάλει προσπάθειες μάταια. Ναυμαχία. Πολεμικά σκάφη. Καταστροφή και θάνατος από το ύδωρ. Θαλάσσια πειρατεία. Κίνδυνος για την φήμη ή και τον ίδιο.

Άρης= Vulcanus= Ήλιος/Ουρανός = Βόρειος Δεσμός / Kronos:

Εργασία κατά τρόπο πάρα πολύ εσπευσμένο. Ορμή και θυμός. Ο εκ φύσεως επιθετικός και «τσαμπουκαλής» τύπος. Αυθόρμητες αποφάσεις. Μια ζημιά έναντι του σώματος. Ένα ατύχημα. Ένα πληγωμένο κορμί. Οι πράξεις που μας ενθουσιάζουν. Βιασύνη & απερισκεψία. Ερχόμενος σε επαφή με τις αστυνομικές αρχές μέσω των δραστηριοτήτων κάποιου. Το να τεθεί υπό επιτήρηση. Μεσολάβηση για μια σύλληψη ή παράδοση. Είμαι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με μια Αρχή.

Ερμηνεία: Θα προσπαθήσουν να του «χρεώσουν» και το ...προπατορικό αμάρτημα! Θεωρώ πως τα ποσοστά του δεν είναι ανεβασμένα τώρα. Όμως την περίοδο που λέμε χτυπάει ακόμα και πρωτιά. Ακόμη ενδέχεται αυτή η περίοδος να συνδυαστεί με ένα «θερμό» επεισόδιο είτε στο Αιγαίο, είτε στην Αθήνα με τους μετανάστες.

Karl Heinz Ottinger

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved