Αστρολογικό κους-κους

Νέα, κουτσομπολιά, φήμες, μαγειρεμένα με... αστρολογική συνταγή: Γαλλικές εκλογές, Beyonce, Lindsay Lohan
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογικό κους-κους

από την Κατερίνα Σαλωνίκη

Γαλλικές εκλογές – Ακόμα ένα Ευρωπαϊκό δίλλημα

hollande-sarkozy-afp-670

Στις πρόσφατες Προεδρικές της Γαλλίας, ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Francois Hollande, έλαβε το 28,2% των ψήφων έναντι 27,0% του συντηρητικού Nicolas Sarkozy, με την ακροδεξιά υποψήφιο Marine Le Pen, να λαμβάνει το καθοριστικό ποσοστό του 18,6% των ψήφων και το 80% των Γάλλων να συμμετέχει στην ψηφοφορία.

Ο δεύτερος γύρος αναμένεται με αγωνία, θέτοντας γνωστά πολιτικά διλλήματα ειδικά από μέρους του Sarkozy, που συγκρίνει το μέλλον της Γαλλίας με αυτό της Ελλάδας, στην περίπτωση που ο σοσιαλιστής συνάδελφός του, αναλάβει την εξουσία.

Οι εκπρόσωποι της αριστεράς δήλωσαν στήριξη στον Hollande προκειμένου να διώξουν τον Sarkozy, ο οποίος στρέφεται προς τους ψηφοφόρους της Le Pen.

Σενάρια χιλιοπαιγμένα και επαναλαμβανόμενα, αλλά όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, η Γαλλία θα ξαναγυρίσει σε σοσιαλιστικές πολιτικές αποχρώσεις, με το όνομα «Francois» να αποτελεί σημάδι για τη χώρα, εφόσον αν γίνει αυτό, ο Francois Hollande επανέρχεται στην Προεδρική θέση μετά από τις δύο θητείες του Francois Mitterrand, επιστήθιου τότε φίλου του δικού μας Ανδρέα Παπανδρέου, που έληξαν το 1995.

Η μάχη δίνεται στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου εφόσον ο Hollande είναι Λέων και ο Sarkozy Υδροχόος, οι ωροσκόποι αφορούν τον μεταβλητό σταυρό (Δίδυμος – Παρθένος αντίστοιχα) και οι Σελήνες τους τα παρορμητικά (Αιγόκερως – Κριός αντίστοιχα).

Πρόκειται για δύο ανθρώπους που σκέφτονται εγκεφαλικά και δρουν παρορμητικά, χωρίς να διαφαίνεται καμία ιδιαίτερη ευαισθησία, εφόσον η απουσία του στοιχείου του νερού είναι εξίσου υπαρκτή και στους δύο χάρτες. Το εντυπωσιακό δε είναι, πως και οι δύο πολιτικοί επηρεάζονται από συγκεκριμένα ζώδια και λειτουργίες και ο ένας πλανήτης υποκαθιστά τον άλλον. Η μάχη είναι σίγουρα δύσκολη και καθόλου άνετη με τον Hollande να έχει το πλεονέκτημα της προοδευμένης Αφροδίτης σε τρίγωνο με τον κυβερνήτη του μεσουρανήματος Ουρανό, σε αντίθεση με τον Sarkozy που καλείται να ξεπεράσει τον ύφαλο του προοδευμένου Άρη του σε αντίθεση με τον γενέθλιο Κρόνο.

Εν αναμονή λοιπόν της Γαλλικής κούρσας, σε μια κρίσιμη ιπποδρομιακή στιγμή για την Ευρώπη αλλά και για τη χώρα μας, που συνεχίζει να περιμένει πολλά από τους Γάλλους, διαιωνίζοντας μια μακρά και εξαρτημένη σχέση.

(Holland 12/8/1954 Rouen, France 12.10am)

(Sarkozy 28/1/1955 Paris, 10.00pm)

Beyonce – Η απόλαυση της επιτυχίας

737_beyonce_knowles_35

Η πανέμορφη Αμερικανή με την υπέροχη φωνή που σάρωσε τα grammy το 2009 ρεκόρ που κατέρριψε φέτος η Adele, που έγινε πρόσφατα μανούλα, δηλώνει πιο ευτυχισμένη από ποτέ. Μέσα σε όλα αυτά, σύμφωνα με το καταξιωμένο περιοδικό «People» ψηφίστηκε ως η ωραιότερη γυναίκα στον κόσμο.

Για το 2011 θυμίζουμε πως τον τίτλο κατέκτησε η Jennifer Lopez, ενώ το 2010 η Julia Roberts.

Εκτός από τα φωνητικά της προσόντα αλλά και αυτά που της χάρισε η φύση, η Beyonce ξεχωρίζει για την άψογη αισθητική και την παρουσία της στη σκηνή, γεγονός που την κάνει εκθαμβωτική, δημιουργώντας τον δικό της μύθο.

Άλλωστε πώς να μην είναι ιέρεια της λεπτομέρειας, της λάμψης και της αισθητικής, εφόσον πρόκειται για μια Παρθένο με ωροσκόπο Λέοντα και 5 πλανήτες στον Ζυγό, μεταξύ αυτών και η Αφροδίτη, που κυβερνά τον 10ο οίκο του ωροσκοπίου της!

Σε σύνοδο με τον ευεργέτη Δία της χαρίζει άφθονη αναγνώριση και καταξίωση, σε εξάγωνο με τον Ποσειδώνα την δένει με την τέχνη, ενώ σε σύνοδο με τον Πλούτωνα της χαρίζει μια συμβολική χροιά στο χώρο της. Μπορεί ο Κρόνος να αντάμωσε όλους τους πλανήτες της στον Ζυγό αφήνοντας μεγάλα εμπειρικά μαθήματα, αλλά το πέρασμα του Δία από το μεσουράνημά της και το τρίγωνο με τον Ήλιο της, εξακολουθεί να της υπενθυμίζει την ατέλειωτη ευχαρίστηση των δώρων της ζωής. Και η Beyonce είναι από εκείνες τις καλλιτέχνιδες που δεν φοβάται να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες, καλωσορίζοντάς τες προς όφελός της.

Ψηφίζουμε Beyonce και επικροτούμε!

(4/9/1981 Houston 4.37am)

Lindsay Lohan – Σε ρόλο ευκαιρία σαν Elizabeth Taylor

lindsay_lohan

Η ανερχόμενη ηθοποιός Lindsay Lohan, επιλέχτηκε για να υποδυθεί την Elizabeth Taylor στην καινούργια τηλεταινία με τίτλο «Liz & Dick».

Το νέο αυτό είναι πρωτίστως καλό για την ίδια, εφόσον τα τελευταία χρόνια δέχεται σκληρές κριτικές για τις ερμηνείες της, αλλά και την εμφανισιακή της κατάπτωση.

Είναι μεγάλη ευκαιρία για την Lohan να εστιαστεί σε έναν τόσο απαιτητικό ρόλο, παραγκωνίζοντας τις τρελές καταχρήσεις, στις οποίες έχει υποβάλει τον εαυτό της.

Η ίδια δηλώνει ενθουσιασμένη για το ρόλο, ελπίζουμε όχι γιατί ταυτίζεται με την Taylor κάτω από την πλάνη της αντίθεσης Ήλιου – Ποσειδώνα σε υδάτινα ζώδια.

Η εντυπωσιακή συναστρία τους αποτελεί εγγύηση πως η Lohan θα μπει στο πετσί του ρόλου, ερμηνεύοντας χαρακτηριστικά, όλες εκείνες τις πλευρές που καθιέρωσαν την Taylor.

Οι τρίγωνοι Ήλιοι τους, οι τρίγωνες Αφροδίτες τους και οι ευνοϊκές όψεις στα ωροσκόπιά τους με τον Ουρανό, αλλά και οι αντίθετες Σελήνης τους, δημιουργούν την αίσθηση μιας απροσδόκητα επιτυχημένης ενσάρκωσης της πολυσυζητημένης Taylor.

Εν τω άμα και το θάμα λοιπόν, αρκεί το πέρασμα του Δία από τον Ταύρο να μην υποκινήσει το τρίγωνο Σελήνης – Άρη της ασυγκράτητης Lohan και τη δούμε με άλλη μία πλαστική επέμβαση, που θα την απομακρύνει από τα αισθητικά πρότυπα της Taylor.

(2/7/1986 New York 3.41am)

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved