Αστρολογικό κους-κους

Νέα, κουτσομπολιά, φήμες, μαγειρεμένα με... αστρολογική συνταγή: Δημήτρης Μητροπάνος, Jean Paul Gaultier, Marilyn Monroe
Παπασταύρου Λίντα
Αστρολογικό κους-κους

από την Κατερίνα Σαλωνίκη

Δημήτρης Μητροπάνος – Ο αετός που δεν πετάει πια

mitropanos1


Χθες το μεσημέρι 19/4, τελέστηκε η κηδεία του αξέχαστου λαϊκού ερμηνευτή μας στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών με πλήθος κόσμου και καλλιτεχνών να τον αποχαιρετά στην τελευταία του κατοικία. Σαν ψέματα ήρθε η είδηση του θανάτου του, σιγοψιθυρίζοντας τα τραγούδια του για να νομίζουμε πως είναι ακόμα εδώ. Από τα Τρίκαλα στην Αθήνα και από μικρός στη βιοπάλη.

Με την παρότρυνση του Μπιθικώτση και την γνωριμία με τον Δάσκαλό του Ζαμπέτα, έγινε η αρχή μιας καλλιτεχνικής πορείας που συγκινεί, παραμένοντας διαχρονική και αξέχαστη.

Από το 1966 τραγούδησε εκατοντάδες τραγούδια, συνεργαζόμενος με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς.

Η φωνή που μιλούσε κατευθείαν στην καρδιά μέσα από την μεγαλοπρεπή παρουσία του σίγησε στα 64 μόλις χρόνια του, αφήνοντας ανεξίτηλες μνήμες και γλυκιά νοσταλγία.

Ο Δημήτρης Μητροπάνος σαν Κριός φλόγωσε τις καρδιές μας ερμηνεύοντας με την Αφροδίτη στον Ταύρο τους καημούς τους. Η φιλόδοξη Σελήνη στον Αιγόκερω τον έφτασε στην κορυφή, διαπερνώντας τις ευαισθησίες μας με την καλλιτεχνική ορμή της αντίθεσης Ήλιου – Ποσειδώνα. Η σκληρή σύνοδος Άρη – Κρόνου – Πλούτωνα τον έκανε να μοχθήσει, ξεδιπλώνοντας μέσα από το ζεϊμπέκικο την ιδιαίτερη αντοχή και δύναμη στα δεινά της ζωής του. Καλό ταξίδι στον άρχοντα του λαϊκού μας τραγουδιού, λείποντας πλέον το βλέμμα του απ’ της αυγής τα χρώματα.

(2/4/1948 Τρίκαλα)



Jean Paul Gaultier – Με ασταμάτητη έμπνευση

gaultier1

Ο δαιμόνιος μόδιστρος, φιλέλληνας, ταλαντούχος και μοναδικός στην τέχνη του, δεν κουράζεται να εκπλήσσει, να σοκάρει, να εντυπωσιάζει και να προβληματίζει με την πολύπλοκη και πολύμορφη φύση του. Εκτός των τόσων άλλων δραστηριοτήτων του στις οποίες θα αναφερθούμε σε εκτενές αφιέρωμα σε λίγες ημέρες με την ευκαιρία των γενεθλίων του, σκέφτηκε να κάνει την coca cola light συλλεκτικά αμίμητη.

Η νέα καλοκαιρινή εμφάνιση του διάσημου αναψυκτικού είναι μοναδικά εκκεντρική και ευφυώς sexy, εφόσον το μπουκάλι μοιάζει με γυναικείο σώμα με αποτυπωμένα επάνω του ρίγες, κορσέδες και τατουάζ.

Ο τίτλος της περιορισμένης έκδοσης είναι «Μέρα και νύχτα» όπου κορσές ίσον νύχτα και ρίγες ίσον μέρα. Η πρωτότυπη αυτή ιδέα έχει πάνω απ’ όλα την εξαιρετική αισθητική του δημιουργού της, που είναι Ταύρος με Σελήνη στον Ταύρο και ωροσκόπο Ζυγό.

Η Αφροδίτη σε όλο της το μεγαλείο, αποτυπώθηκε σε ένα διάσημο μπουκάλι, καθώς ο Δίας περνούσε πάνω από τον Ήλιο, τη Σελήνη και απέναντι από τον Άρη του, στον Σκορπιό.

Η Αφροδίτη στον Κριό σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα και αντίθεση με τον Ποσειδώνα, εξουσιάζοντας το ωροσκόπιο του Gaultier, λειτουργεί σαν μοχλός έμπνευσης των πιο ερωτικών φαντασιώσεων.

Η συλλογή θα κυκλοφορήσει μόνο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα σε 9 χώρες.

Οι συλλέκτες ετοιμαστείτε, αλλά και όσοι λάτρεις των extravagant αντικειμένων!

(24/4/1952 Arcueil France 7.00pm)

Marilyn Monroe – Η ομορφιά βιβλιοδετείται ξανά

monroe

Στις 5 Αυγούστου συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον τραγικό θάνατο της γυναίκας σύμβολο και με αυτή την αφορμή κυκλοφορεί βιβλίο με τίτλο «Marilyn By Magnum», στο οποίο περιέχονται παλιές και νέες φωτογραφίες της.

Φυσικά είναι σχεδόν απίθανο να έχει ξεχάσει κάποιος τη γυναίκα που φιγουράρισε στο εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης του Playboy το Δεκέμβριο του 1953, που έδειχνε ανόητη αλλά διέθετε το υψηλότατο IQ που έφτανε το 168, που το φόρεμα το οποίο φορούσε όταν τραγούδησε το «Happy Birthday Mr. President» στον Πρόεδρο JFK, πουλήθηκε σε αστρονομική τιμή μένοντας στην ιστορία, σαν το υψηλότερο ποσό που δόθηκε ποτέ για ρούχο. Η Monroe έζησε μια σύντομη ζωή, αλλά καθόλου ήσυχη.

Οι θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο αντιδρούν στη θέα της σαν να ζει ακόμα και το βιβλίο με τις φωτογραφίες της αναμένεται να πουλήσει, ανάλογα με τη φήμη της.

Το επικοινωνιακό της ταλέντο σαν Δίδυμος με Ερμή στους Διδύμους υπήρξε ανεκδιήγητο και ο ωροσκόπος στον Λέοντα την έσπρωχνε να το χρησιμοποιεί, προκειμένου να λάμπει διαρκώς.

Η δημοσιότητα ήρθε με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου στον 10ο οίκο της καριέρας, αλλά την ακολούθησε και η αντίθεση της φιλελεύθερης Σελήνης στον Υδροχόο σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Αργότερα μπλέχτηκε η πραγματικότητα με την πλάνη, αλλά όλα αυτά αποτυπώνονται θαυμάσια στις φωτογραφίες της στις οποίες μιλάει, ακόμα και όταν ποζάρει.

Η Marilyn Monroe ακόμα και από εκεί που βρίσκεται απολαμβάνει να εξακολουθούν να την θαυμάζουν, με τον κυβερνήτη του μεσουρανήματος Αφροδίτη σε τρίγωνο με Ποσειδώνα και σε εξάγωνο με Δία. Άλλωστε το είχε δηλώσει περίτρανα «Δεν θέλω να βγάλω λεφτά, θέλω μόνο να είμαι υπέροχη».

(1/6/1926 Los Angeles 9.30 am)



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved