Ο τρίτος τρόπος σύνδεσης με τους Αγγέλους

Αφιερωμένο στον Άγγελο μου που έφυγε πρόωρα...

Παπασταύρου Λίντα
Ο τρίτος τρόπος σύνδεσης με τους Αγγέλους

Ο τρόπος σύνδεσης με τους Αγγέλους είναι η βίωση του ιδεατού κόσμου στη ζωή μας.

Στο προηγούμενο άρθρο αναφέρθηκα σε δύο τρόπους σύνδεσης που είναι η Δημιουργικότητα και η Καλοσύνη απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους. Παρακάτω παραθέτω τον τρίτο τρόπο σύνδεσης που είναι η Αγάπη.

3. ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Το τρίτο από τα επτά πρόσωπα της πρόθεσης είναι αυτό της αγάπης. Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί πως η εγγενής φύση της πρόθεσης είναι να δίνει την ζωή. Πως αλλιώς θα μπορούσαμε να ονομάσουμε αυτό το χαρακτηριστικό που ενθαρρύνει, ενισχύει και υποστηρίζει όλα τα είδη της ζωής, αν όχι αγάπη; Αυτή είναι η πρωταρχική κινητήρια δύναμη του Συμπαντικού Πνεύματος της πρόθεσης. Το ενεργειακό πεδίο της πρόθεσης είναι η καθαρή αγάπη, και έχει ως αποτέλεσμα ένα περιβάλλον που συνεργάζεται τέλεια για την ανάπτυξη των όντων. Η κριτική, ο θυμός, το μίσος, η προκατάληψη δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν εδώ. Έτσι, αν ήμασταν σε θέση να παρατηρήσουμε αυτό το πεδίο, θα βλέπαμε την δημιουργικότητα και την καλοσύνη μέσα σε ένα απέραντο πεδίο αγάπης. Εισήλθαμε σε αυτόν τον υλικό κόσμο των ορίων με αρχή και τέλος, μέσω του συμπαντικού δυναμικού πεδίου της καθαρής αγάπης. Όταν δεν είμαστε εναρμονισμένοι με την ενέργειά της, σημαίνει πως έχουμε απομακρυνθεί και έχουμε αποδυναμώσει την ικανότητά μας να ενεργοποιούμε την πρόθεση μέσα από την έκφραση της αγάπης. Για παράδειγμα αν δεν κάνετε αυτό που αγαπάτε και δεν αγαπάτε αυτό πού κάνετε, αποδυναμώνετε την δύναμη της πρόθεσης. Προσελκύεται στην ζωή σας την διαρκή έλλειψη ικανοποίησης, κατά συνέπεια στην ζωή σας εμφανίζονται όλο και πιο πολλά από αυτά που δεν αγαπάτε και τελικά είστε δυστυχείς.

Η ΑΓΑΠΗ προέρχεται από το άγει + παν δηλαδή κινεί τα πάντα.

Το «αγαπάτε αλλήλους» που είπε ο Ιησούς Χριστός εκφράζει το ότι πρέπει να συμπεριφέρεσαι με τέτοιο τρόπο στους άλλους όπως θα επιθυμούσες να φερθούν σε εσένα.

Οι σκέψεις και τα συναισθήματα είναι καθαρή ενέργεια. Κάποια από αυτά είναι ανώτερα και ταχύτερα από άλλα. Όταν ανώτερες ενέργειες καταλάβουν το ίδιο πεδίο, όπου μέχρι τώρα βρίσκονταν οι κατώτερες τότε αυτές μετατρέπονται σε ανώτερες. Ένα απλό παράδειγμα για αυτό είναι ένα σκοτεινό δωμάτιο, όπου υπάρχει κατώτερη ενέργεια σε σχέση με ένα δωμάτιο λουσμένο στο φώς. Από την στιγμή που το φως κινείται ταχύτερα από το σκοτάδι, όταν φέρνουμε ένα κερί σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, όχι μόνο διαλύεται και εξαφανίζεται το σκοτάδι αλλά, με κάποιο μαγικό τρόπο, φαίνεται σαν το σκοτάδι να έχει μετατραπεί σε φως. Το ίδιο ισχύει και για την αγάπη, η οποία είναι μια ανώτερη/ταχύτερη ενέργεια από ότι του μίσους.

Η περίφημη προσευχή «Όπου υπάρχει μίσος, άφησέ με να σπείρω αγάπη».

Το μίσος μετατρέπεται σε αγάπη, όταν εμφανιστεί μπροστά του η ενέργειά της.

Το μίσος που κατευθύνεται στον εαυτόν σας ή σε άλλους, μπορεί να μετατραπεί στη ζωοδότρια, γεμάτη αγάπη, δύναμη της πρόθεσης.

Η Αγάπη είναι πιο ισχυρή και ταυτόχρονα η πιο άγνωστη δύναμη του κόσμου.

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ( ΕΠΙΣΤΟΛΗ Α’ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΙΓ)

Μερικά αποσπάσματα από την επιστολή του Απόστολου Παύλου

Και αν έχω το χάρισμα της προφητείας και γνωρίζω όλα τα άγνωστα και τα απόκρυφα μυστήρια και όλη την γνώση που μπορεί να χωρέσει ποτέ ανθρώπινη διάνοια. Και αν έχω την πίστη σε όλη της την πληρότητα, ώστε με την δύναμή μου να μετακινώ βουνά, δεν έχω όμως αγάπη, δεν είμαι τίποτε.

Και να διαθέσω όλα μου τα υπάρχοντα, για να αγοράσω ψωμιά και να θρέψω με τα ίδια μου τα χέρια τους πεινώντας, και εάν παραδώσω το σώμα μου στην φωτιά να καεί αλλά δεν έχω αγάπη τίποτε δεν ωφελούμαι.

Η αγάπη δείχνει μεγαλοψυχία και ανεκτικότητα, είναι ευεργετική και εξυπηρετική.

Η αγάπη δεν ζηλεύει, δεν φθονεί.

Η αγάπη δεν φέρεται με αλαζονεία και αυθάδεια.

Η αγάπη δεν βάζει ποτέ το κακό εις τον νου της για τον εαυτόν της, για τον πλησίον της και δεν θέλει να ενθυμείται το κακό που της έχει κάνει ο άλλος.

Η αγάπη δεν χαίρει, όταν βλέπει να γίνεται κάτι άδικο και, αν ακόμη με αυτό εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της, χαίρει, όταν βλέπει να επικρατεί η αλήθεια.

Η αγάπη σκεπάζει και δικαιολογεί όλα τα μειονεκτήματα και τα ελαττώματα του πλησίον διότι δεν θέλει ποτέ τον εξευτελισμό του.

Η Αγάπη δεν ξεπέφτει ποτέ αλλά μένει σταθερά και αιώνια.

Στο επόμενο η συνέχεια των τρόπων σύνδεσης με τους Αγγέλους

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved