Τρόποι για να επικοινωνήσουμε και να συνδεθούμε με τους Αγγέλους

Αφιερωμένο στον Άγγελο μου που έφυγε τόσο πρόωρα από την ζωή!

Παπασταύρου Λίντα
Τρόποι για να επικοινωνήσουμε και να συνδεθούμε με τους Αγγέλους

2o ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΗΣ

Χρειάζεται να αγγίξουμε την φύση του Πνεύματος που δημιουργεί τα πάντα, να μιμηθούμε τα χαρακτηριστικά της δημιουργικής δύναμης της πρόθεσης και να κάνουμε να εκδηλωθούν στην ζωή μας όλα εκείνα που επιθυμούμε και που είναι συνεπή προς τον συμπαντικό Νου. Η μίμησις που την αναφέρει ο μεγάλος φιλόσοφος Αριστοτέλης στο έργο του Περί Ποιητικής δίνει τον εξής ορισμό:

Ἐστὶν οὖν τραγωδία μίμησις πράξεως σπουδαίας καὶ τελείας, μέγεθος ἐχούσης, ἡδυσμένῳ λόγῳ, χωρὶς ἑκάστῳ τῶν εἰδὼν ἐν τοῖς μορίοις, δρώντων καὶ οὐ δι’ ἀπαγγελίας, δι’ ἐλέου καὶ φόβου περαίνουσα τὴν τῶν τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν

Δηλαδή, «είναι λοιπόν η τραγωδία μίμηση δηλ. αναπαράσταση επί σκηνής (σκηνή θα μπορούσε να είναι η ίδια μας η ζωή) και οι ρόλοι που παίζουμε που πρέπει να είναι σημαντικοί και ολοκληρωμένοι και κρατά όση διάρκεια απαιτείτε για να ολοκληρωθεί ο ρόλος. Γιατί μέσα από την ολοκλήρωση μας δίνεται η ευκαιρία να μιμηθούμε τέλεια τον Δημιουργό μας και να ενωθούμε μαζί του. Ακόμα και χωρίς την απαγγελία του ρόλου με την φόβο, την λύπη και την συμπόνια που προκαλούν τα παθήματα μας γίνεται η κάθαρση. Άρα, μέσα από τα παθήματα έρχεται η μίμηση. Το πάθημα προκαλεί στον άνθρωπο την εμφάνιση συναισθημάτων που τελικά σε ενώνουν με τον Θεό»

( ελεύθερη μετάφραση)

Επτά Τρόποι για την σύνδεση

1.Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ: Το να είστε δημιουργικοί σημαίνει να έχετε εμπιστοσύνη στον στόχο σας και να και να διατηρείτε ακλόνητη την πρόθεση σας στις καθημερινές σκέψεις και δραστηριότητες σας. Το να παραμείνετε δημιουργικοί σημαίνει να δίνετε μορφή στις προσωπικές σας προθέσεις. Ένας τρόπος για να αρχίσετε είναι να τις εκφράσετε γραπτώς. Πχ. Πρόθεση μου είναι να έχω εμπιστοσύνη σε ό, τι εκδηλώνεται μέσα από μένα και να αποτελώ το ένα απλό όχημα του Πνεύματος, χωρίς να κρίνω τις εκδηλώσεις του.

Για να εκφράσετε την δημιουργικότητά σας και να κάνετε τις δικές σας προθέσεις αληθινές χρειάζεστε να έχετε την πίστη που κινεί βουνά όπως έλεγε και ο Ιησούς Χριστός. Να διαλογίζεστε ή να προσεύχεσθε και να βάζετε μέσα στο φως τον εαυτόν σας και αυτά που θέλετε να εκδηλωθούν στο υλικό σας πεδίο, χωρίς όμως να αμφισβητείτε ούτε για μια στιγμή τον σκοπό σας, που είναι τελικά ιερός και μέσα στο σχέδιο του Συμπαντικού Νου.

2. Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ προς τον εαυτόν μας: είναι απαραίτητη γιατί είστε μια εκδήλωση του Θεού. Είστε ένα κομμάτι της συμπαντικής διάνοιας και αυτός ο λόγος είναι αρκετός να φέρεστε με καλοσύνη στον εαυτόν σας. Να συμπεριφέρεστε ακόμα και στην καθημερινότητα σας με καλοσύνη πχ. ενώ τρώτε, όταν εξασκείστε ή παίζοντας ή εργαζόμενοι οπότε θα ενισχυθεί η ικανότητα να συνδεθείτε με την πρόθεση. Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ και η συμπόνια προς τους άλλους είναι η πλέον ισχυρή δύναμη που μπορεί να μεταμορφώσει τα πάντα. Είναι μια βασική αρχή για να είστε ευτυχισμένοι γιατί όταν προσφέρετε καλοσύνη, επιστρέφει σε σας. Αν θέλετε να ενωθείτε με την πρόθεση για να γίνετε κάποιος που επιτυγχάνει όλους τους στόχους στην ζωή, θα χρειαστείτε βοήθεια από πολλούς ανθρώπους. Αν ασκηθείτε στο να δείχνετε καλοσύνη παντού, θα δείτε την βοήθεια να φτάνει σε σας με τρόπους τους οποίους δεν είχατε ποτέ φανταστεί. Όμως, για να φτάσει στο ανώτατο όριο της δύναμης της δεν χρειάζεται να έχετε προσδοκίες μέσω μιας εγωιστικής ανταμοιβής. Τα αποτελέσματά της αν και ανεπαίσθητα στην αρχή φτάνουν τελικά πολύ μακριά.

Στο επόμενο οι τρόποι σύνδεσης με τους Αγγέλους

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved