Λίγα λόγια για την Ιστορία της Αστρολογίας

Η Αστρολογία είναι μια γνώση που έρχεται από την Αρχαιότητα

Λίγα λόγια για την Ιστορία της Αστρολογίας

Η Αστρολογία εκφραζόταν μέσα από την μούσα Ουρανία και ήταν συνδεμένη με την Αστρονομία και τα Μαθηματικά. Στην ουσία ήταν ιερή τέχνη και την εξασκούσαν οι ιερείς στα ιερατεία. Κυρίως την ασκούσαν παλιά μόνο οι ίδιοι οι Βασιλείς. Γι’ αυτό λεγόταν και βασιλική τέχνη.

Μέσα στα χρόνια η γνώση αυτής της τέχνης σιγά-σιγά εξέπεσε και εκλαϊκεύτηκε. Ξέφυγε από τα χέρια των ειδικών, παραποιήθηκε και διαστρεβλώθηκε. Πολύ σημαντικά βιβλία, καταστράφηκαν η σκοπίμως εξαφανίστηκαν.
Επειδή έγινε αντικείμενο μεγάλης εκμετάλλευσης -όχι μόνο οικονομικής αλλά και ψυχολογικής- από ανθρώπους που στην κυριολεξία είχαν ημιμάθεια, μετατράπηκε σε μια τεχνική η οποία αυτό που επιτυγχάνει είναι να σπείρει τον φόβο στην ψυχή των ανθρώπων για το άγνωστο και -το χειρότερο- να τους οδηγεί τους σε λανθασμένες κρίσεις.

Από αυτό το βήμα γίνεται μια προσπάθεια καθώς κι απ’ όλο το site του Astrology.gr για τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού για την αστρολογία. Εγώ προσωπικά επιθυμώ αλλά και αγωνίζομαι να επανέλθει και να μπει πλέον στην θέση που της αξίζει. Δηλαδή στην κορυφή της γνώσης και των τεχνών.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved