Albano και Romina Power

Ο πόνος εισχώρησε σε αυτή την σχέση με την εξαφάνιση
Παπασταύρου Λίντα
Albano και Romina Power


από την Ρένα Κολιοπάνου



RenaKoliop


"Με μια ματιά/ felicita" το τραγούδι που σφραγίζει την ένωση του δικού μας Γιάννη Πλούταρχου με τον Ιταλό Albano Carrisi. Το τραγούδι έχει γίνει επιτυχία στην Ελλάδα και θεωρείται μια από τις πιο καλές επανεκτελέσεις.

Το ίδιο τραγούδι ερμήνευσαν το 1982 ο Albano Carrisi με την τότε σύζυγο του Romina Power στο φεστιβάλ του San Remo και παρ’ ότι ήρθε δεύτερο γνώρισε τεράστια επιτυχία διεθνώς.
Μια επιτυχία που εκτός από την επαγγελματική συνένωση, τους συντρόφευε και στην πραγματική τους ζωή. Θεωρούταν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της μουσικής -και όχι μόνο -σκηνής.

Ο Albano Carrisi γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1943 (6:00 pm) στο Cellino San Marko της Ιταλίας. Η μητέρα του τον ονόμασε Albano, επειδή όταν γεννήθηκε ο πατέρας του πολεμούσε στην Αλβανία για τον Ιταλικό στρατό στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Έγραψε το πρώτο του τραγούδι "Addio Sicilia" σε ηλικία 12 χρονών και στην ηλικία των 16 χρονών πήγε στο Μιλάνο για να ασχοληθεί με την μουσική.

Η Romina Power γεννήθηκε στις 2 Οκτώβριου 1951 (11:24 am) στο Los Angeles των Ηνωμένων Πολιτειών. Το όνομα της το πήρε από την Ιταλική εκκλησία όπου οι γονείς της παντρεύτηκαν. Ήταν μόλις επτά χρονών όταν ο πατέρας της πέθανε και όταν η μητέρα της ξαναπαντρεύτηκε πήγαν από το Μεξικό να μείνουν στην Ιταλία.


Με τον Albano γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν στις 26 Ιουλίου 1970 στο Cellino San Marko παρ’ όλο που η μητέρα της είχε αντιρρήσεις. Το ίδιο χρόνο το τρίτο μέλος της οικογενείας τους γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου. Το κοριτσάκι τους το ονόμασαν Ylenia Maria Sole. Μετά από δυο χρόνια ακολούθησε η γέννηση του γιου τους Yari Marco. Το 1985 η Christel. Το τέταρτο παιδί τους, Romina Iolanda, ήρθε τις 1 Ιουνίου το 1987 για να ολοκληρώσει την ευτυχία της οικογενείας τους.
Για να δούμε όμως τι έκανε αυτό το ζευγάρι τόσο ξεχωριστό;

composite_albano_romina


O composite Ωροσκόπος στον Σκορπιό προσδίδει στο ζευγάρι εκείνη την μυστικιστική αύρα, γεμάτη γοητεία και μυστήριο. Όλοι θεωρούν ακόμη και τώρα πως το ζευγάρι θα έπρεπε να είναι ακόμη μαζί, ασχέτως των δύσκολων ψυχολογικών διαδικασιών ,που πρόεκυψαν κατά την διάρκεια του χρόνου.


Η composite Σελήνη στον Σκορπιό σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο υπερτονίζει όλη αυτή την ανάγκη. Λιγοψυχία και μετριότητα συναισθημάτων δεν αρμόζουν στο Σκορπιό. Τα υπερβολικά έντονα συναισθήματα κυριαρχούν και καλούν το ζευγάρι να αναλάβει ο καθένας το συναισθηματικό μερίδιο της σχέσης. Οι άνθρωποι αισθάνονται σαν ΜΙΑ ψυχή που πληγώνεται, κυριαρχεί, ζηλεύει και παθιάζεται.

Το τετράγωνο της Σελήνης με τον Πλούτωνα εφιστά την προσοχή, γιατί πιθανόν αναπτύσσει έντονη χειριστική συμπεριφορά των συναισθημάτων του ενός για τον άλλο. Η μεταμόρφωση που απαιτείται έρχεται μόνο αν τα άτομα έχουν αποκτήσει ολοκληρωμένη συναισθηματική προσωπικότητα.


Ο composite Ήλιος μέσα στον ένατο οίκο και μάλιστα στο ζώδιο του Λέοντα σηματοδοτεί και την επιτυχία του ζευγαριού στο χώρο του θεάματος και μάλιστα εκτός των ορίων της χώρας του. Γεγονός που ενισχύεται κι από την σύνοδο με τον Πλούτωνα και Κρόνο. Η δύναμη και η ένταση οδηγήθηκε στα σωστά μονοπάτια που έφεραν εντυπωσιακά αποτελέσματα στην δημιουργία διαχρονικών επιτυχιών.

Αν και περικλείουν στοιχεία πολύ βαριά και δεσμευτικά, οι συγκεκριμένες όψεις αποδείχτηκαν βοηθητικές και στην λειτουργία του ζευγαριού, αφού δείχνουν την ικανότητα των ατόμων να φτάσουν την σχέση σε ένα ανώτατο βαθμό εξέλιξης.

Ο composite Ερμής σε σύνοδο με τον Ήλιο, τρίγωνο με τον Ωροσκόπο και σε εξάγωνο με τον Δια δίνουν το δυναμικό για κεφάτους, εξωστρεφείς και πνευματώδεις διάλογους μεταξύ τους που τους βοηθά να επικοινωνούν σε ουσιαστικό σημείο και να διαπραγματεύονται οτιδήποτε θα μπορούσε να τους ωφελήσει και να ευνοήσει την πνευματική ανάπτυξη αμφότερων. Ταξίδια, φιλοσοφία και ανάπτυξη των πνευματικών οριζόντων είναι στο φόρτε τους. Στον αντίποδα η σύνοδος με τον Κρόνο βάζει την λογική, την μεθοδικότητα και την υπευθυνότητα
και μπορεί να περιορίζει κάπως την αισιόδοξη προοπτική.

Η composite Αφροδίτη μας δείχνει με τις όψεις την υπέροχη του μεγαλείου της αγάπης τους. Αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά αγαπιούνταν (Ήλιος σύνοδος με Αφροδίτη) ακόμη κι αν μερικές φόρες η ευτυχία τους συνδεόταν με το καθήκον (Αφροδίτη σύνοδο με Κρόνο), εκείνοι βρίσκανε πάντα την οδό που θα τους πήγαινε ένα βήμα παραπέρα. Τα συναισθήματα έντονα, παράφορα (Αφροδίτη σύνοδο με Πλούτωνα) που συμπληρωνόταν από πίστη, αφοσίωση και σοβαρότητα.
Μια σχέση που τα είχε όλα, κατ’ εμέ ισορροπημένα, μιας ούτε η σεξουαλική και ερωτική χροιά δεν λείπει (Αφροδίτη σε εξάγωνο με τον Άρη ) άλλα ούτε και η τρυφερότητα με τον ρομαντισμό απουσίαζαν ( Αφροδίτη εξάγωνο Ποσειδώνα).


O composite Άρης με τον συνδυασμό των όψεων που σχηματίζει παρότι δεν είναι ο ευκολότερος, ήταν αυτός που συνέβαλε αποφασιστικά στην επιτυχία τους, τόσο σε επίπεδο σχέσης αλλά και στο πόσο καλά δούλεψαν μαζί, για τις προσωπικές και επαγγελματικές τους επιδιώξεις. Ο Άρης στον έβδομο οίκο ένωσε τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό σκοπό που τον εμπλούτισαν μ’ έμπνευση και φαντασία (εξάγωνο με Ποσειδώνα), χρησιμοποίησαν την συναισθηματική και σωματική ενέργεια (εξάγωνο με Πλούτωνα), και μέσα από πειθαρχία, οργάνωση και σκληρή δουλειά (εξάγωνο με Κρόνο) καρπώθηκαν τα παραγωγικά αποτελέσματα και οδηγηθήκαν στην επιτυχία της κοινής τους ζωής.


Η θέση του composite Δία σε σύνοδο σχεδόν με την ακμή του 7 οίκου είναι μια από τις πιο τυχερές όψεις στον σύνθετο και ουσιαστικά ήταν το κλειδί της ευτυχίας και της επιτυχίας τους.

O ένας δρα υποστηρικτικά απέναντι στο άλλο και βοηθά στην ανάπτυξη του.

Το τρίγωνο με τον Ποσειδώνα χαρίζει την δημιουργική και καλλιτεχνική διάσταση στο ζευγάρι βοηθώντας τους να μαγέψουν ένα μεγάλο κοινό μέσα από το τραγούδι, ενώ το εξάγωνο με τον Ήλιο είναι ακόμη ένα συν για να λάμψει η εσωτερική προσωπικότητα της σχέσης.

Αν και είναι γενικά ένα πάρα πολύ καλός σύνθετος με σημαντικές όψεις που δείχνει και την σπουδαιότητα της σχέσης για την ζωή τους, θεωρώ βασικά κρίσιμα τρία καίρια σημεία που οδήγησαν τελικά στον χωρισμό τους.

1.Η σύνοδος του composite Κρόνου με τον Πλούτωνα δείχνει ότι η σχέση είχε να αντιμετωπίσει κάποιες κακουχίες και απογοητεύσεις και μέσα από αυτές είτε θα μεταμορφωνόταν και θα επιτύχαιναν τους στόχους στους είτε θα λειτουργούσε αρνητικά και το ζευγάρι δεν θα άντεχε τις οποιοσδήποτε προκλήσεις και θα έχαναν αυτήν την σχέση.

2. Η παρουσία του Ουρανού μέσα στον έβδομο οίκο που κάνει την σχέση αρκετά διασπαστική και φανερώνει ότι αν δεν έβρισκαν την κοινή συνιστάμενη να συνυπάρξουν ,έχοντας και τον προσωπικό του χώρο ο καθένας πολύ γρήγορα, θα τους οδηγούσε στον να αλλάξουν πορεία στην κοινή τους συμβίωση.

3. Η παρουσία του σταθερού αστέρα Algol (26 Ταύρου) στην ακμή ακριβώς του έβδομου οίκου. Σύμφωνα με την Diana Rosenberg, ο Algol σε ένα χάρτη δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος θα υποστεί κάτι δυσάρεστο ή ότι θα είναι το θύμα του τρόμου και της καταστροφής, άλλα σίγουρα επιφορτίζει τον οίκο με μια σειρά δυσκολιών:

«Δεν θα μπορείς να αγνοήσεις ούτε να απομακρύνεις, τον πόνο και τον τρόμο. Η θέση του Algol σε ένα χάρτη τονίζει τη θαρραλέα αντιμετώπιση και την αφομοίωση αυτών των δυνατών όψεων. Κάποιοι απλανείς αστέρες είναι όντως σκληροί, αλλά έχουν κάποιο σκοπό. Καθένας ορίζει μια περιοχή για καλό ή για κακό και οι δοκιμασίες είναι έντονες και αναπόφευκτες. Ο Algol, όπως και άλλοι αστέρες, παρέχει καθήκοντα τα οποία αν κατανοηθούν και γίνουν αποδεκτά, μας ανταμείβουν με δύναμη και δημιουργικότητα. Δεν πρέπει να φοβόμαστε αυτές τις αστρικές προκλήσεις, αλλά να τις κατανοούμε και να τις χρησιμοποιούμε με θετικό τρόπο».

Ο πόνος όμως εισχώρησε σε αυτή την σχέση με την εξαφάνιση της κόρης τους Ylenia στην Νέα Ορλεάνη. Παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί. Η Romina πιστεύει ότι ζει ακόμη ενώ ο Albano ότι έχει πεθάνει.
Μετά από λίγο καιρό οι δυο τους τελικά χώρισαν μην μπορώντας να αντιμετωπίσουν την εξαφάνιση του παιδιού τους. Εκείνος συνέχισε κανονικά την ζωή του, κάνοντας σόλο καριέρα μονός του ενώ η ίδια αποσύρθηκε στην σιωπή, στις Ηνωμένες Πολιτείες και ζωγραφίζει. Πράγματι κρίμα για ένα ζευγάρι που φάνηκε να αγαπήθηκε τόσο πολύ... Η felicita (ευτυχία) έπαψε γι’ αυτούς.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved