Τα Όσκαρ των άστρων

Eίναι ξεκάθαρο ότι οι πλανήτες που πρωταγωνίστησαν στη φετινή απονομή ήταν αναμφισβήτητα ο Δίας, η Δήμητρα και ο Ουρανός
Τα Όσκαρ των άστρων

από την Κατερίνα Σαλωνίκη

και τον Γιάννη Ριζόπουλο

 

And the Oscar goes to…

H 83η απονομή των χρυσών αγαλματίδιων πραγματοποιήθηκε χθες στο Λος Άντζελες με την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Κυνόδοντας», να μην παίρνει την πολυπόθητη διάκριση, την οποία έλαβε το «In a better world» της Susanne Bier από τη Δανία. Λίγο πολύ οι θαυμαστές των Oscar, είχαν προετοιμαστεί από τις Χρυσές Σφαίρες και τα αποτελέσματα δεν προξένησαν έκπληξη.

 

Ωστόσο κάτω από μια αστρολογική ματιά είναι ξεκάθαρο ότι οι πλανήτες που πρωταγωνίστησαν στη φετινή απονομή ήταν αναμφισβήτητα ο Δίας, η Δήμητρα και ο Ουρανός, αφού σφράγισαν με την παρουσία και τις όψεις τους τα ωροσκόπια των νικητών.

Και οι πέντε βραβευθέντες (σκηνοθέτης-ηθοποιοί) έχουν στους χάρτες τους μια όψη Δία-Ουρανού (εξάγωνο ή τρίγωνο), στην οποία συχνά εμπλέκεται και η Δήμητρα σχηματίζοντας όψη είτε με τον ένα είτε με τον άλλον. Και βέβαια, δημιουργεί αίσθηση το γεγονός ότι η κυρία των celebrities στους 5+1 χάρτες (και της Susanee Bier) βρίσκεται είτε στον Λέοντα, είτε στον Υδροχόο.

Παράξενες συμπτώσεις θα έλεγε κανείς, ωστόσο το ότι τη φετινή χρονιά είχαμε μια σύνοδο Δία-Ουρανού, ενώ την βραδιά της απονομής η Δήμητρα ήταν στον Υδροχόο, μόνον τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

oskar1

Καλύτερη ταινία από τις 10 υποψήφιες ψηφίστηκε «Ο λόγος του Βασιλιά – The King’s speech» με τον Colin Firth να παίρνει το Oscar Α’ ανδρικού ρόλου. Δίπλα του για τον Α’ γυναικείο ρόλο ανέβηκε η Natalie Portman για την ερμηνεία της στον «Μαύρο Κύκνο».

 

Ο Colin Firth υπήρξε αδιαμφισβήτητο φαβορί, στο κόκκινο χαλί της απονομής. Το βράδυ των αποτελεσμάτων η Σελήνη στον Αιγόκερω, σχημάτιζε τρίγωνο με τον Ήλιο του στην Παρθένο και πιθανά με τη Σελήνη του στον Ταύρο. Ακόμα και αν δεν γνωρίζουμε οίκους και κυβερνήτες, θεωρείται ένα εξαίσιο δέλεαρ για να απονεμηθεί μία διάκριση που ήταν προκαθορισμένη από ένα άλλο κύκλο. Όσο για τη Δήμητρα βρίσκονταν απέναντι από τον Ουρανό του και σε εξάγωνο με το Δία.

Ο ρόλος του ήταν άμεσα αντιπροσωπευτικός του γενέθλιου Άρη στους Διδύμους, ενώ στο χάρτη των διελεύσεων, όπως συμβαίνει και με τους τρεις πενηντάρηδες που βραβεύθηκαν, ο Κρόνος με τις όψεις του βάζει τη σφραγίδα της δικαίωσης. Δύσκολοι καιροί (τουλάχιστον φαινομενικά) για βασιλιάδες που τραυλίζουν, αλλά μέσα από την προσπάθεια ανταμείβονται γενναία.

 

 

natalie-portman

Η τριαντάρα Natalie Portman που η βράβευσή της δεν είχε ίσως την ίδια απήχηση με του συναδέλφου της, είναι και η μόνη για την οποία έχουμε πλήρη αστρολογικά στοιχεία.

Γνωρίζουμε πως διαθέτει έναν Ήλιο σαν κυβερνήτη του μεσουρανήματός της σε τρίγωνο με Πλούτωνα κυβερνήτη του ωροσκόπου της και σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα κυβερνήτη του 5ου οίκου της. Σημαντικότατες ενδείξεις που τη δένουν με την τέχνη που έχει επιλέξει. Ξέρουμε ακόμη ότι έχει τη Δήμητρα στο Λέοντα σε σύνοδο με το Μεσουράνημα, ένα πολύ καλό διαβατήριο για τη show biz.

Ο Άρης της επίσης στους Διδύμους σαν του Firth, δεν τραυλίζει αλλά χορεύει και μάλιστα πασπαλισμένος με μπόλικα Πλουτώνια στοιχεία (ο Ωροσκόπος της στο Σκορπιό, ο Ήλιος στον 8ο οίκο, σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα) αντάξια του ρόλου που την ανέδειξε

Αυτό το διάστημα έχει τον διευλαύνοντα Κρόνο σε τρίγωνο με τον Ήλιο της, που κυβερνά το Μεσουράνημα, άρα η βράβευσή της την καθιερώνει και την προχωρά παρακάτω, αφού έως τώρα ήταν μάλλον άσημη. Συνοδηγός στην επιτυχία ήταν και ο διελαύνων Ουρανός απέναντι σχεδόν από τον γενέθλιο Δία της. Όσο για τη διελαύνουσα Δήμητρα βρίσκεται και αυτή σε επίκαιρη θέση, μέσα στον 4ο οίκο της σε όψεις με τον γενέθλιο Ήλιο, τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα.

Επίσης ο κυβερνήτης του 6ου οίκου της Άρης, δέχεται την εύνοια του διελαύνοντα Δία σε εξάγωνο, γεγονός που υπόσχεται πολλές απολαβές από το χώρο της δουλειάς της, ενώ στην Ηλιακή της επιστροφή έχει πέρασμα Δία – Ουρανού από τον 5ο οίκο.

Το βράδυ της απονομής, η Σελήνη από τον Αιγόκερω ήταν σε τρίγωνο με τη Σελήνη της στην Παρθένο προσφέροντας και σε αυτήν την χρυσή προδιαγεγραμμένη ευκαιρία, όπως ο ρόλος του λευκού κύκνου στη διεκδίκηση της θέσης της μπαλαρίνας, στη Λίμνη των Κύκνων.

 

 

bale_oscar

Το ζευγάρι του Β’ ανδρικού και γυναικείου ρόλου ήταν οι Christian Bale και Melissa Leo, για το «Τhe Fighter».

Ο Christian Bale είναι άλλος ένας Βρετανός -και Υδροχόος- που κερδίζει το πολύτιμο αγαλματίδιο, ερμήνευσε συγκλονιστικά τον αποτυχημένο πρώην πυγμάχο που έχει εθιστεί στη χρήση ναρκωτικών. Ένας ρόλος με αθλητικές διαστάσεις, όσες έχει και το τετράγωνο Ήλιου-Άρη στο γενέθλιο χάρτη του. Ο μέχρι τώρα γνωστός Batman, επιβεβαίωσε τον τίτλο του super ήρωα.

Με τη βοήθεια του διελαύνοντα Δία σε εξάγωνο με τον Ήλιο του και τον Κρόνο σε τρίγωνο, κράτησε με ύφος πρωταθλητή το έπαθλό του. Η διελαύνουσα Δήμητρα πάνω στο γενέθλιο Δία έκανε το τελευταίο check in στην επιτυχία.

Το γενέθλιο εξάγωνο Ήλιου – Ποσειδώνα τον κατατάσσει κι αυτόν στην υπηρεσία της τέχνης, ενώ με το μεγάλο Τρίγωνο Ερμή – Κρόνου – Ουρανού και με συμμετοχή του Δία, μπορεί να πρωτοτυπεί και να εκπλήσσει με τους ρόλους του.

 

Η Melissa Leo, Παρθένος παρά το επώνυμο της και η τρίτη πεντηκοντούτης της παρέας, μετά από την προηγούμενη υποψηφιότητά της με το «Frozen River» που δεν κατάφερε να κερδίσει το Oscar, γονάτισε με ενθουσιασμό μπροστά στον Kirk Douglas και παρέλαβε το βραβείο της για την έξοχη ερμηνεία της μητέρας του Christian Bale. Άλλη μία βράβευση στην οποία η διελαύνουσα Σελήνη βρίσκονταν σε τρίγωνο με τον Ήλιο του βραβευθέντα και η Δήμητρα σε εγρήγορση, αφού είναι κατά μόλις έξι ημέρες μικρότερη από τον Colin Firth.

Και στη δική της περίπτωση οι όψεις του διελαύνοντα Κρόνου, δεν ανέκοψαν την κοσμική απόφαση για τη διάκριση, αντίθετα τη σφράγισαν με το άρωμα της δικαίωσης.

 

The-Kings-Speech

Τέλος, εξαιρετικά σημαντική ήταν η διάκριση για τον Αιγόκερω Tom Hooper, που κέρδισε το Oscar σκηνοθεσίας, ενώ το βραβείο πρωτότυπου σεναρίου κέρδισε ο David Seidler φυσικά για το «Λόγο του Βασιλιά» αμφότεροι.

Αιγόκερως ο Hooper αξιοποίησε όσο δεν πήγαινε τις ενεργειακές διαστάσεις της αντίθεσης Κρόνου-Ποσειδώνα με τον πρώτο να βρίσκεται στους Διδύμους. Νάτος πάλι ο τραυλός, κατ’ εικόνα και ομοίωση... Δημιουργική προβολή λέγεται αυτό στην αστρολογία και σχεδόν πάντα οδηγεί στην επιτυχία, αφού ο δημιουργός αναπαράγει γνήσια αρχετυπικά σύμβολα της ψυχής του.

Το τρίγωνο Αφροδίτης – Ουρανού έδωσε υπόσταση σε ένα εκπληκτικό σενάριο, για το οποίο αποζημιώθηκε από τον Δία, που βαδίζει ολοταχώς προς το τετράγωνο του με τον γενέθλιο Ήλιο, εξυψώνοντας παράλληλα μαζί με το χρυσό αγαλματάκι και το μεγάλο γενέθλιο τρίγωνο μεταξύ Κρόνου – Πλούτωνα – Βόρειου Δεσμού, αλλά και τον Άρη του σε σύνοδο.

Η Δήμητρα πιστή στο ραντεβού της με την επιτυχία ήταν ακριβώς απέναντι από τη γενέθλια θέση της αναπαράγοντας πιστά τα εγγενή πλεονεκτήματα των όψεων της με το Δία (τρίγωνο) και τον Ουρανό (εξάγωνο).

 

Παρόλο που η απονομή των Oscar θεωρείται από πολλούς ένα πανηγύρι δημόσιων σχέσεων με βραβεύσεις αλλόκοτες όπως αυτή του Al Patsino, που είχε προταθεί 8 φορές και βραβεύτηκε μετά βίας μία, ή κάποιοι άλλοι που δεν προτάθηκαν καν, παρά τις συγκλονιστικές ερμηνείες, οι φετινές βραβεύσεις μάλλον προκαλούν ικανοποίηση.

Η χιουμοριστική παρουσία του 95χρονου Kirk Douglas που έδωσε και το βραβείο β’ γυναικείου ρόλου, καθώς και οι ανεπανάληπτες στιλιστικές αποχρώσεις των Gwyneth Paltrow, Sharon Stone και Sandra Bullock, έδωσαν στην παγωμένη ατμόσφαιρα, μια αλλιώτικη θέρμη.

 

 

 

 

 

 

 

 

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved