Λιζ Τέηλορ-Ταξίδεψαν τα βιολετιά μάτια

Ταξίδεψαν τα βιολετιά μάτια

Λιζ Τέηλορ-Ταξίδεψαν τα βιολετιά μάτια

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Δύο μεγάλα βιολετιά μάτια, εξωτική ομορφιά, μπόλικο ταλέντο, δύο Όσκαρ ερμηνείας, πάμπολλες αξέχαστες ταινίες και βέβαια οι δύο θυελλώδεις γάμοι της με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον συνθέτουν την celebrity προσωπικότητα της Λιζ Τέηλορ.

Ας δούμε όμως και την αστρολογική της ταυτότητα μιας από τις λαμπρότερες ηθοποιούς της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, που γεννήθηκε στις 27/2/32 (ώρα 2:15) στη συνοικία Hampstead του Λονδίνου.

Παρ’ ότι το ωροσκόπιο της «δούλεψε» αρκετά καλά και με τους άνισους οίκους (είτε Placidus είτε Koch), η γνώμη μου είναι πως το σύστημα των Ίσων Οίκων, είναι πολύ πιο λειτουργικό εξ αιτίας του ότι ο Δίας και ο Ποσειδώνας βρίσκουν έναν ρόλο αντάξιο της φήμης και του μεγαλείου της Τέηλορ.

taylor

Ιχθύς με Ωροσκόπο στον Τοξότη, Σελήνη στο Σκορπιό και Αφροδίτη στον Κριό, συνδυάζει το υδάτινο μυστήριο και την αισθαντικότητα με τη φλογερή ιδιοσυγκρασία και το ταπεραμέντο της φωτιάς. Η ξεχωριστή ομορφιά της οφείλει πολλά στην Σελήνη της (σε σύνοδο με τον αστρικό Ωροσκόπο), η οποία συνηθίζει να δίνει πολύ ιδιαίτερα και σέξι χαρακτηριστικά στις γυναίκες αλλά και στη σύνοδο της Αφροδίτης με τον Ουρανό.

Είτε ως Στρίγγλα που έγινε αρνάκι, είτε ως Λυσσασμένη γάτα, είτε ως Κλεοπάτρα υπήρξε η ενσάρκωση του απόλυτου θηλυκού.

Φυσικά δεν ...νοείται καλλιτεχνικό ωροσκόπιο χωρίς την άμεση ή την έμμεση εμπλοκή του Ποσειδώνα. και εκτός από τα έντονα Ιχθυακά στοιχεία του χάρτη της Τέηλορ, με το σύστημα των Ίσων Οίκων ο Ποσειδώνας είναι σε σύνοδο με την ακμή του 10ου οίκου, σχηματίζει αντιθέσεις με τον Ήλιο και τον Ερμή, ενώ ως αστρικός τετραγωνίζει και τη Σελήνη.

Η λαμπρή καριέρα και η διασημότητα της χρωστάει πολλά στην σύνοδο του Δία με την αστρική ακμή του 10ου οίκου αλλά και στη συνολικότερη έντονη παρουσία του «ευεργέτη» πλανήτη στο ωροσκόπιο της, που «έβγαλε» και με το παραπάνω όλα σχεδόν τα χαρακτηριστικά της ζωδιακής του θέσης στο Λέοντα (μεγάλη ζωή, δραματοποιημένη προσωπική ζωή και βέβαια τη λατρεία της Τέηλορ για τα κοσμήματα).

Πιο συγκεκριμένα, ο Δίας ως τροπικός σχηματίζει ένα τετράγωνο με τη Σελήνη, ενώ παράλληλα συνδυάζεται με τον Ήλιο τον Ερμή και τον Ποσειδώνα στην αστρική τους εκδοχή.

Κι αν η σχέση του με τη Σελήνη η οποία βρίσκεται στο 12ο οίκο, ευθύνεται εν μέρει για μια σειρά προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε η Ταίηλορ στη ζωή της (η σύνοδος Σελήνης-αστρικού Ωροσκόπου, αυξάνει κατακόρυφα την ευαισθησία του 12ου οίκου), οι όψεις του Δία με τους υπόλοιπους τρεις της έδωσαν το «πολύ παραπάνω» στην καριέρα της.

Ακόμη ο Δίας ως αστρικός τετραγωνίζει τη σύνοδο Αφροδίτης-Ουρανού (στον 5ο οίκο), δίνοντας μια καλή απάντηση στο γιατί η πανέμορφη ηθοποιός παντρεύτηκε οκτώ φορές.

Σαν να μην έφθανε ο Ουρανός, η αίσθηση ανικανοποίητου της Σελήνης και η αστάθεια της Αφροδίτης στον Κριό διογκώθηκαν από την παρέμβαση του Δία, που έκανε πολύ πιο εύκολους τόσο τους γάμους όσο και τα διαζύγια. Η συμμετοχή της αστρικής Σελήνης στο όλο σχήμα έδωσε ακόμη μεγαλύτερη διάσταση στη συναισθηματική ανισορροπία της Ταίηλορ, που κάτω από αυτές τις συνθήκες ήταν σχεδόν αδύνατον να καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο πρότυπο άνδρα.

Και βέβαια, η εμπλοκή του Πλούτωνα (σε τετράγωνο με την Αφροδίτη και την αστρική Σελήνη) ήταν επίσης καθοριστική. Από τη ζωή της δεν έλειψαν ούτε τα δράματα, ούτε και οι τραγωδίες, ενώ και τα πάρα πολλά θέματα υγείας που την ταλαιπώρησαν (μεταξύ άλλων έχει κάνει δύο φορές αντικαρκινική θεραπεία), οφείλονται πρακτικά σε αυτά τα τετράγωνα του Πλούτωνα.

Οι 8 γάμοι

Η προσωπική της ζωή τα είχε όλα: Έζησε το απόλυτο πάθος με το Σκορπιό Ρίτσαρντ Μπάρτον, τον οποίο παντρεύτηκε δύο φορές (για το χατίρι του μάλιστα χώρισε από τον 4ο σύζυγο της).

Ο πρώτος σύζυγος ήταν ο (Καρκίνος) Κονραντ Χίλτον που δεν της πρόσφερε ούτε την καλή ζωή που υποσχόταν το όνομα του. Βάναυσος και χαρτοπαίκτης, έπαψε να ενδιαφέρεται γι αυτήν αμέσως μετά το γάμο τους.

Ο δεύτερος ήταν ο κατά 19 χρόνια μεγαλύτερος της ηθοποιός Michael Wilding (γεν στις 23/7/1912), με τον οποίο είτε ήταν Λέων, είτε Καρκίνος, πέρασε πέντε ...πολύ ήσυχα χρόνια. Με τέτοιο γενέθλιο χάρτη βέβαια η πλήξη ήταν θέμα χρόνου και ούτε τα δύο παιδιά που απέκτησαν μαζί μπόρεσαν να σταθούν εμπόδιο στο χωρισμό.

Ένα μήνα μετά το διαζύγιο τους ξαναπαντρεύτηκε τον παραγωγό Mike Todd. Ο τρίτος της σύζυγος (Δίδυμος) σκοτώθηκε το Μάρτιο του 1958 σε αεροπορικό δυστύχημα και ένα χρόνο μετά προκαλώντας τα χρηστά ήθη της συντηρητικής αμερικανικής κοινωνίας, παντρεύτηκε το φίλο του μακαρίτη και ...κουμπάρο τους Eddie Fisher (Λέων), ο οποίος εγκατέλειψε τη σύζυγο του Ντέμπι Ρέινολντς για τα μάτια της ωραίας χήρας.

Μετά τη θυελλώδη δωδεκαετία με τον Μπάρτον προχώρησε στον υπ’ αριθμόν 7 γάμο με το γερουσιαστή John Warner (Υδροχόος). Ο ρόλος της «πολιτικά ορθής» συζύγου δεν της πήγαινε καθόλου και όλη αυτή η πίεση είχε τις συνέπειες της. Άρχισε να πίνει, να παίρνει βάρος και να καταναλώνει μεγάλες ποσότητες χαπιών. Μετά το διαζύγιο της μπήκε στην κλινική Μπέτυ Φορντ για αποτοξίνωση.

Κουρασμένη από τα σαλόνια της πολιτικής απευθύνθηκε στην ...εργατική τάξη και ο τελευταίος γαμπρός ήταν ο Larry Fortensky (Αιγόκερως) ένας εργάτης είκοσι χρόνια νεώτερος της, με τον οποίο χώρισαν το 1995.

Σημειωτέον ότι παρ’ ολίγον οι γάμοι να ήταν εννιά αλλά η σχέση της με τον Ιρανό διπλωμάτη Ardeshir Zahedi (την περίοδο 1975-76) δεν εγκρίθηκε από τον Σάχη της Περσίας, ο οποίος έπεισε τον πρεσβευτή του στις ΗΠΑ να διακόψει κάθε σχέση με την άκρως σκανδαλιστική για μια ισλαμική κοινωνία σταρ.

Φυσικά η ζωή της Λιζ Ταίηλορ δεν ήταν μόνον γάμοι και διαζύγια.

Μετά το χαμό του Ροκ Χάτσον έκανε τα πάντα για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του Aids και γενικότερα έχει αφήσει πίσω της πολύ πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, εξασκώντας τόσο τον Ποσειδώνα της, όσο και τον Κρόνο στο 2ο οίκο.

Αξιοσημείωτη τέλος ήταν και η στενή φιλική της σχέση με τον Μάικλ Τζάκσον, στον οποίο εκτός των άλλων είχε συμπαρασταθεί ολόψυχα όταν αντιμετώπισε τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved