Κατερίνα Λέχου: Έλα να πάμε στο Νησί

Σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσιογραφικές πληροφορίες η «Ελένη» της Σπιναλόγκας γεννήθηκε στις 10/02/1972

Κατερίνα Λέχου: Έλα να πάμε στο Νησί

Το «Νησί» είναι ίσως η πιο αξιόλογη τηλεοπτική παραγωγή της Ελληνικής τηλεόρασης και ήδη παρά το πολύ υψηλό κόστος της, που θα μπορούσε να είναι αφορμή για γκρίνιες και κακοήθειες, έχει κερδίσει την «έγκριση» κοινού και κριτικών. Σε αυτό βέβαια συνέβαλαν αποφασιστικά οι ερμηνείες του Στέλιου Μάϊνα και της Κατερίνας Λέχου, δύο ηθοποιών που-όχι άδικα-έχουν κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Και βέβαια έχει ενδιαφέρον να δούμε μαζί το αστρολογικό προφίλ τους ξεκινώντας από την «Ελένη Πετράκη» (για τον Ζυγό «βαρκάρη» της σειράς θα ακολουθήσει άλλο ανεξάρτητο αφιέρωμα).

Η «Ελένη»

Σύμφωνα τουλάχιστον με δημοσιογραφικές πληροφορίες η «Ελένη» της Σπιναλόγκας γεννήθηκε στις 10/2/1972 και το ότι είναι Υδροχόος με Σελήνη στον Τοξότη σκιαγραφεί μια μάλλον ανεξάρτητη, φιλελεύθερη, όσο και αντιφατική προσωπικότητα που είναι πάντα έτοιμη να κάνει υπερβάσεις και μεγάλα άλματα στη ζωή της. Τα εγχώρια πλαίσια είναι πολύ «στενά» για τα δεδομένα της και αυτό που θα ήθελε πραγματικά είναι να ταξιδεύει, να ταξιδεύει, να ταξιδεύει... Από αυτήν την άποψη μια διεθνής καριέρα θα της ταίριαζε περισσότερο και σίγουρα αυτήν την περίοδο με το ρόλο της στο «Νησί» δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να το πετύχει.

Η καλλιτεχνική της κλίση είναι προϊόν-ως είθισται-ενός ενεργού Ποσειδώνα που σχηματίζει κυρίως ίδιο-συναστριακές όψεις με την Αφροδίτη, τον Ερμή, τη Δήμητρα (τετράγωνα), όπως και με το Δία και ενδεχομένως τη Σελήνη (συνόδους).

Αστρολογικά πάντως, είναι μια περίπτωση με πολλά ...ερωτηματικά, αφού πέρα από την άγνωστη ώρα γέννησης της οι οριακές ζωδιακές θέσεις της Αφροδίτης και του Άρη δεν βοηθούν στη σκιαγράφηση ενός συγκεκριμένου προφίλ. Οι δύο πλανήτες ενδέχεται να βρίσκονται η μεν Αφροδίτη στους Ιχθύες ή τον Κριό, ο δε Άρης στον Κριό ή τον Ταύρο. Οπότε είναι προτιμότερο να επικεντρωθώ στις όψεις τους, ιδιαίτερα της Αφροδίτης, η οποία δείχνει να είναι και το κλειδί των εξελίξεων σε αυτήν την περίοδο της ζωής της.

Το γενέθλιο τ-τετράγωνο που σχηματίζει με το Δία και τον Πλούτωνα χαρακτηρίζει συνήθως τους ανθρώπους που έχουν ισχυρά πάθη και, είτε τα κρύβουν είτε όχι, κάποια στιγμή τα βρίσκουν ...μπροστά τους. Παρότι η υποστήριξη του Δία βοηθά ουσιαστικά στην απόκτηση φήμης και πλούτου, συχνά μεγεθύνει τα δράματα στα οποία «ειδικεύεται» ο Πλούτωνας, επιβεβαιώνοντας στην πράξη αυτό που λέει ο λαός «Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες»...

Στην περίπτωση της Κατερίνας Λέχου, ο Πλούτωνας μπορεί επίσης να αναφέρεται σε ισχυρά πρόσωπα η κέντρα εξουσίας που όσο η προστατευόμενη τους είναι «υπάκουη», έχει και την αμέριστη συμπαράσταση τους. Από τη στιγμή όμως που θα επιδείξει τάσεις αυτονόμησης, θα πέσει ...φωτιά να την κάψει, ιδιαίτερα αν οι πραγματικές η υποθετικές «αμαρτίες» και τα «ολισθήματα» περισσεύουν.

Προσωπικά πάντως προτιμώ να αφήσω κατά μέρος τις ...ροζ ή μαύρες ιστορίες και να επικεντρωθώ στη δημιουργική προβολή των ιδιοτήτων αυτού του πλανητικού συνδυασμού που δεν είναι άλλη από το ρόλο της Ελένης Πετράκη. Η βασανισμένη δασκάλα βιώνει ουσιαστικά στην πράξη τις δυσκολίες αλλά και το μεγαλείο ψυχής που εμπερικλείονται σε ένα σχήμα Αφροδίτης-Πλούτωνα-Ποσειδώνα (υπέρτατη αγάπη, συμπόνια και δίψα για ζωή μέσα σε ένα στιγματισμένο περιβάλλον). Και είναι χαρακτηριστικό ότι στο γενέθλιο χάρτη της Κατερίνας Λέχου η πάλη με την αρρώστια και το μοιραίο περιγράφεται παραστατικά από το τ-τετράγωνο των τριών πλανητών με τον Ποσειδώνα στον Τοξότη να «κρατά» την τροπική του θέση και τους άλλους δύο να «δουλεύουν» στην αστρική τους.

Έτσι η πολύ καλή ηθοποιός που (ξανά) μπήκε στις καρδιές μας μέσα από την πολύκροτη σειρά του Mega, φαίνεται πως παίζει το ρόλο της ζωής της, βγάζοντας on camera τις προδιαγραφές της Αφροδίτης της. Και είναι γεγονός ότι κάθε φορά που ένας ηθοποιός προβάλει χαρακτήρες και τάσεις που κρύβονται μέσα του, η επιτυχία του είναι δεδομένη.

Το μέλλον

Η Αφροδίτη είναι ...πανταχού παρούσα τόσο στο χάρτη των διελεύσεων αυτής της περιόδου όσο και στο προοδευτικό, δίνοντας ουσιαστικά το ρυθμό στις εξελίξεις.


Κατ’ αρχάς το πέρασμα του Δία και του Ουρανού από τη γενέθλια θέση της περιγράφει μια εντυπωσιακή επιτυχία που μπορεί να αλλάξει όλα τα δεδομένα της ζωής της-και σε προσωπικό επίπεδο. Είναι γνωστό βέβαια ότι ο Ουρανός δεν φέρνει πάντα ευχάριστες ανατροπές αλλά για να αποκαλύψει όλο του το ...μεγαλείο θα πρέπει να περιμένουμε 1-2 χρόνια ακόμη.

Η σύνοδος του προχωρημένου Ήλιου με την Αφροδίτη είναι ίσως η πιο «καυτή» ένδειξη, όχι τόσο γιατί μπορεί να υποδηλώνει έναν γάμο (ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν οι σχετικές φήμες), όσο για αυτά που θα ακολουθήσουν. Ο προχωρημένος Ήλιος θα «πιάσει» κατά σειράν το γενέθλιο Δία προδιαγράφοντας μια εξαιρετική περίοδο, σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων (επαγγελματικά, οικονομικά και προσωπικά θέματα).

Ωστόσο ο Πλούτωνας... παραμονεύει και από ότι φαίνεται θα είναι ο τελευταίος που θα «γελάσει». Η μηδενιστική φάση που θα δρομολογήσει είναι σίγουρα το μεγαλύτερο αγκάθι στη ζωή της Κατερίνας Λέχου για την επόμενη διετία. Κι αυτό όχι τόσο στον επαγγελματικό τομέα όπου κάθε ανατροπή μπορεί να έχει ως συνέχεια ένα νέο και πολύ ενδιαφέρον ξεκίνημα, όσο σε προσωπικά θέματα. Αν μη τι άλλο συναισθηματικά το βάρος που πέφτει στους ώμους της είναι too much και ίσως χρειαστεί να «ξεφλουδίσει» αρκετές φορές μέχρι να καταλήξει στο καινούριο της «δέρμα».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved