Τα μαύρα πρόβατα-Δίδυμοι

Τρεις …διάσημοι λόγοι, ώστε να μην υπερηφανεύεστε για το ζώδιο σας

Παπασταύρου Λίντα
Τα μαύρα πρόβατα-Δίδυμοι

από τον Γιάννη Ριζόπουλο












































Τζέφρεϊ Ντάμερ

dahmer_copy

Βιαστής ανδρών, δολοφόνος, νεκρόφιλος και κανίβαλος, συνήθιζε κατά την ...πάγια πρακτική του ζωδίου να φωτογραφίζει τα θύματα και τα «έργα» του. Με ένα έντονα διαταραγμένο χάρτη, ιδιαίτερα σε θέματα του 8ου οίκου (τετράγωνα Ήλιου, Ερμή-Πλούτωνα και Αφροδίτης-Ουρανού), ήταν ουσιαστικά αλκοολικός από την εφηβεία του «αξιοποιώντας» με τον χειρότερο δυνατό τρόπο το γωνιακό του Ποσειδώνα.

Η εγκληματική του δράση ξεκίνησε το 1978, καθώς ο Πλούτωνας βρέθηκε κοντά στον ωροσκόπο (στο Ζυγό) και απέναντι από τη γενέθλια Σελήνη του. Ο κύκλος έκλεισε στις 23/7/1991, όταν κάτω από την επίδραση διελεύσεων και προόδων του Δία και της Σελήνης, αποκαλύφθηκε το μέγεθος της διαστροφής του.

Μετά την εισβολή της αστυνομίας στο σπίτι του, βρέθηκαν στο ψυγείο του ουκ ολίγα τεμαχισμένα ανθρώπινα μέλη από ένδεκα άνδρες, που τα διατηρούσε για «ώρα ανάγκης».

Τα θύματα του ήταν συνολικά δέκα επτά -όλοι άνδρες- με τους οποίους είχε σεξουαλική επαφή πριν τους δολοφονήσει. Καταδικάστηκε σε 15 φορές ισόβια και πέθανε στις 28/11/94 ύστερα από πολλαπλά κτυπήματα που δέχθηκε στο κεφάλι από συγκρατούμενο του με μια μπάρα από βάρη.

Αυτό βέβαια παραπέμπει στον γενέθλιο Άρη στον Κριό, ο οποίος σημειωτέον δείχνει να έχει μόνον ένα ανοικτό τετράγωνο με το Δία. Στην πραγματικότητα ο Άρης κάνει και μια σύνοδο με την Έριδα (δεν φαίνεται στο χάρτη), η οποία κατά τη γνώμη μου συνδέεται εκτός των άλλων και με την Ιατρική. Και θεωρώ ότι η εμμονή του Ντάμερ με τον τεμαχισμό και την φύλαξη των μελών των θυμάτων του παραπέμπει σε μια απωθημένη ιδιότητα χειρουργού, η οποία δυστυχώς πήρε άλλες διαστάσεις.

dahmer

Στην ιδιοσυναστρία αναδεικνύεται κυρίως ο ρόλος του Ποσειδώνα, ο οποίος ως τροπικός συμμετέχει σε ένα τ-τετράγωνο με τον Ήλιο και τον Πλούτωνα εξωραΐζοντας τη σκοτεινή πλευρά του 8ου οίκου, ενώ ως αστρικός κάνει μια αντίθεση με τον Άρη δίνοντας έτσι το μέτρο του αλκοολισμού αλλά και των δραστικών φαντασιώσεων του Ντάμερ.

Και ο Δίας όμως ενισχύει σε καίριο βαθμό τη δυναμική του γενέθλιου τετραγώνου Ερμή-Πλούτωνα, σχηματίζοντας ως αστρικός ένα ακόμη τ-τετράγωνο. Στις περισσότερες περιπτώσεις serial killers ο «ασυμμάζευτος» Δίας είναι κομμάτι του αστρολογικού τους προφίλ και από αυτήν την άποψη ο Ντάμερ επιβεβαιώνει τον κανόνα. Η αντίθεση του «ευεργέτη πλανήτη» με το αστρικό του Μεσουράνημα τον έκανε πράγματι διάσημο, τόσο που μετά τον θάνατο του, ο εγκέφαλος του πήγε στα εργαστήρια προς εξέταση...

Όσον αφορά την σεξουαλική προτίμηση του στους άνδρες για την οποία έχουμε ήδη μια πρώτη γεύση από το «απλό» γενέθλιο ωροσκόπιο του (η Αφροδίτη στον 8ο οίκο σε τετράγωνο με τον Ουρανό), μέσω της ιδιοσυναστρίας η εικόνα γίνεται πολύ πιο καθαρή: Ο αστρικός Ουρανός πέφτει πάνω στο τροπικό τετράγωνο Σελήνης-Κρόνου, συμβάλλοντας έμπρακτα στην διαστροφή του θηλυκού προτύπου και επιπλέον στην διατάραξη τόσο του ψυχισμού, όσο και του συνόλου της προσωπικότητας του (η Σελήνη κάνει αντίθεση με τον Ωροσκόπο).

Μάρτιν Μπόρμαν

bormann

Το «μότο» του ήταν πως ο έξυπνος άνθρωπος ξέρει πως να χειρίζεται κάποιον ισχυρότερο του. Υπήρξε ένας από τους πλέον ισχυρούς Ναζί, δεξί χέρι (και κουμπάρος) του Χίτλερ. Αντικατέστησε τον Ες στην ηγεσία του κόμματος μετά το 1941. Ανήκε στην «τρομερή γενιά» των αρχών του 20ου αιώνα με την αντίθεση Ουρανού-Πλούτωνα σε Τοξότη και Διδύμους, αντίστοιχα, που στην περίπτωσή του βρήκαν διέξοδο στην «πολιτευόμενη» Δήμητρα (στον 1ο οίκο και τον Υδροχόο). Ο Δίας πάνω στο Μεσουράνημα του έδωσε εκτός των άλλων τις «άκρες» με τους ισχυρούς, ενώ το τετράγωνο της Σελήνης (στον 1ο οίκο) με τον Άρη της προσέδωσε έναν πιο «μπρουτάλ» χαρακτήρα, πολύ μακριά από την συνήθως διανοούμενη υπόσταση της.

Η σύνοδος του Ήλιου με τον Ποσειδώνα δίνει μια καλή εικόνα για τον παρασκηνιακό του ρόλο. Θεωρήθηκε -και δίκαια- ο μυστικός ηγέτης της Γερμανίας, ενώ σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εκδοχή, η οποία δεν έχει καταπέσει, ούτε διαψευστεί, ήταν πράκτορας των Σοβιετικών!

Η τύχη του μετά το τέλος του πολέμου ήταν επίσης άγνωστη (καταδικάστηκε, ερήμην, σε θάνατο) με τις φήμες να οργιάζουν. Όλες οι ενδείξεις καταμαρτυρούσαν ότι δραπέτευσε στη Ν. Αμερική, ωστόσο τελικά και ύστερα από πενήντα τρία χρόνια αποδείχθηκε οριστικά ότι είχε αυτοκτονήσει με κυάνιο στο Βερολίνο το 1945.

borman

Στην ιδιοσυναστρία ξεχωρίζει η σύνοδος του αστρικού Κρόνου με τον τροπικό Ουρανό στον 10ο οίκο, μια όψη που συνδέει τον 11ο οίκο (πολιτική-ιδέες) με την άσκηση εξουσίας (μια ανάλογη σύνοδο είχε και ο Ες στον 4ο) και βέβαια η σύνοδος του αστρικού Πλούτωνα με τον Άρη στον Ταύρο, η οποία έδωσε στο γενέθλιο τετράγωνο Σελήνης-Άρη μια ακόμη πιο άγρια διάσταση. Ο Μπόρμαν ήταν σε γενικές γραμμές άξεστος και ακαλλιέργητος, με αποτέλεσμα να θεωρείται από τους ανταγωνιστές του στο κόμμα ως «αμελητέα ποσότητα». Η πιστή εφαρμογή ωστόσο των «ιδανικών» του Ναζισμού τον έφερε σε θέση ισχύος, πολύ περισσότερο που είχε αναλάβει όλες τις πρακτικές λεπτομέρειες της καθημερινότητας του Χίτλερ (και τα οικονομικά του).

Επίσης, οι αντιθέσεις του Δία από το Μεσουράνημα με τον αστρικό Ήλιο και τον αστρικό Ποσειδώνα στους Διδύμους περιγράφουν παραστατικά την ικανότητα του στις δολοπλοκίες και τους εσωκομματικούς χειρισμούς που τον κατέστησαν κυρίαρχο στην ηγεσία των Ναζί.

Αλ Ζαουάχρι

alzawahiri

Χειρουργός και εξαιρετικά μορφωμένος μετά την είσοδο του στον κόσμο του Ισλαμικού φονταμενταλισμού αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή («εμίρης») της Αιγυπτιακής Τζιχάντ. Οι ικανότητες του τον έφεραν πλάι στον Μπιν Λάντεν και σήμερα θεωρείται ο υπ’ αριθμόν 2 άνθρωπος της Αλ Κάιντα. Έχει ήδη καταδικαστεί σε θάνατο για την τρομοκρατική επίθεση στο Λούξορ (1997), όπου δολοφονήθηκαν πάνω από 50 τουρίστες. Οι ΗΠΑ φυσικά τον έχουν επικηρύξει και τα τελευταία χρόνια βομβαρδίστηκαν διάφοροι στόχοι με σκοπό την εξολόθρευση του. Σε μια από αυτές τις επιχειρήσεις μετά τις 11/9/2001 σκοτώθηκαν η γυναίκα και μια από τις κόρες του.

Στο χάρτη του, που είναι χωρίς ώρα γέννησης, ξεχωρίζουν η σύνοδος Αφροδίτης-Πλούτωνα, μια νότα πόνου τόσο για τον ίδιο όσο και για τους άλλους, το τετράγωνο Δία-Ουρανού, μια σαφής ένδειξη της επαναστατικής υπέρβασης των ορίων (ειδικά ο Ουρανός στον Καρκίνο «ειδικεύεται» σε εθνικιστικού τύπου κινήματα), και το τετράγωνο Άρη-Δήμητρας μια πειστική ένδειξη εφαρμογής δυναμικών πρωτοβουλιών.

Ένα ακόμη τ-τετράγωνο, αυτό ανάμεσα στον Ήλιο, τη Σελήνη και τον Κρόνο στις τελευταίες μοίρες των μεταβλητών ζωδίων υποδηλώνει εκτός των άλλων τις ευθύνες που ανέλαβε ως «σωτήρας».

al_zawahiri

Στην ιδιοσυναστρία εντυπωσιάζει η σύζευξη των δύο τετραγώνων Ουρανού-Δία (στην αστρική του εκδοχή) και Άρη-Δήμητρας. Πρακτικά, αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για το σύνολο των δραστηριοτήτων του, το ίδιο εύγλωττη ωστόσο είναι και η σύνοδος του αστρικού Ποσειδώνα με τον τροπικό Κρόνο (και το τετράγωνο του με τον τροπικό Άρη) που δίνουν με τη σειρά τους μια πολύ καλή εικόνα για το θρησκευτικό υπόβαθρο της πολεμικής του εναντίον της Δύσης.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved