Τα μαύρα πρόβατα-Ταύρος

Τρεις …διάσημοι λόγοι, ώστε να μην υπερηφανεύεστε για το ζώδιο σας!

Τα μαύρα πρόβατα-Ταύρος



Κρίστιαν Μπράντο
brandochrisi_copy

Και ποιος δεν θα ήθελε να είναι γιος του Μάρλον Μπράντο... Όμως οι συνέπειες ενός διαταραγμένου 4ου οίκου (χωρισμός, τσακωμοί κλπ) με την μεσολάβηση ενός διεγερμένου 12ου οίκου είχαν και συνέχεια. Η σύνοδος Σελήνης- Άρη στους Ιχθύες-μια διαρκής επιβεβαίωση, ότι κάτι δεν πάει καλά με τον ψυχισμό του αλλά και τις γυναίκες- προσωποποιήθηκε, αρχικά, στην αλκοολική μητέρα του και πήρε δραματικές διαστάσεις με την ετεροθαλή αδελφή του Τσεγιέν, που αυτοκτόνησε το 1995 διαλυμένη από τα ψυχικά της προβλήματα. Νωρίτερα στις 16/5/1990 καθώς η προοδευμένη του Σελήνη ενεργοποιούσε το γενέθλιο τετράγωνο Ουρανού-Ποσειδώνα, σκότωσε το φίλο της, καταλήγοντας για μερικά χρονάκια στη φυλακή.

Κι όλα αυτά επειδή φορτωμένος με τη σκιά του μεγάλου Μάρλον, δεν μπόρεσε να γίνει αυτό που το ωροσκόπιο του «φώναζε» από την αρχή: Ένας καλλιτέχνης στα αχνάρια του πατέρα του. Και το ανοικτό τετράγωνο Ήλιου-Πλούτωνα λειτούργησε άκρως αυτοκαταστροφικά. Αργότερα, και πριν πεθάνει από πνευμονία τον Ιανουάριο του 2008, το όνομά του αναμίχθηκε σε μια ακόμη δολοφονία γυναίκας, ενώ και ο γάμος του το 2004 είχε ατυχή κατάληξη: Νέες κατηγορίες για βιασμούς και εκβιασμούς. Παιδί από σπίτι....



christian_brando

Στην ιδιοσυναστρία είναι έκδηλα τα σημάδια μιας διασημότητας και των ευκαιριών της: Ο αστρικός Ωροσκόπος σε σύνοδο με τον Δία και το αστρικό Μεσουράνημα με την Δήμητρα, ενώ ο αστρικός Ήλιος σε αντιθέσεις με τον Δία και τον Ποσειδώνα φωτογραφίζει τον πατέρα του. Παράλληλα όμως ο αστρικός Πλούτωνας που συνοδεύει το Μεσουράνημα πέφτει πάνω στον Ουρανό, δίνοντας έτσι μια παραστατική περιγραφή για την σύνδεση του 9ου οίκου (συγγενείς εξ αγχιστείας, νομικές υποθέσεις) με ένα εν δυνάμει notorius 10ο.

Όσον αφορά τις σχέσεις και τα «θερμά» επεισόδια μια εξ ίσου καλή εικόνα δίνει και το τ-τετράγωνο του αστρικού Άρη με τον τροπικό Ήλιο στον 7ο οίκο και τον Ωροσκόπο στο Σκορπιό, όπως και η σύνοδος της αστρικής Αφροδίτης με τον Άρη.

Ρούντολφ Ες

hess_copy

Τυπικά ήταν ένας πολιτικός και ιδεολόγος. Το τετράγωνο της Δήμητρας με τον Δία τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα στον 11ο οίκο, στους Διδύμους, εμπλούτισε τη γκάμα των ενδιαφερόντων του, που ξεκινούσαν από τις επιστήμες και κατέληγαν στον αποκρυφισμό. Ήταν από τα πρώτα μέλη του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος, συνέβαλε τα μέγιστα στην καταδίωξη των Εβραίων και παρέμεινε πιστός στις αντιλήψεις του μέχρι την «αυτοκτονία» του στις φυλακές του Σπαντάου. Εκτός από στενότατος συνεργάτης του Χίτλερ (τον είχε βοηθήσει να συγγράψει το Mein Kampf) ήταν ο βασικός υπεύθυνος για την ποικιλότροπη αξιοποίηση της Αστρολογίας από το Γ΄ Ράιχ –ιδιαίτερα για προπαγανδιστικούς σκοπούς- και όταν το Μάιο του ‘41 το έσκασε στη Σκοτία, ο Χίτλερ αποκήρυξε τους πάντες, θεωρώντας, πλέον, τους αστρολόγους εν δυνάμει προδότες. Εκείνη τη χρονιά ο Ες είχε μια πολύ έντονη Ηλιακή επιστροφή (πέντε πλανήτες στον Ταύρο σε τετράγωνο με τον Άρη), ενώ ο Πλούτωνας τετραγώνιζε τον Ήλιο του, προδιαγράφοντας μια κρίσιμη καμπή. Καταδικάστηκε στη Νυρεμβέργη ως ένοχος για τη διατάραξη της παγκόσμιας ειρήνης και υποκινητής επιθετικού πολέμου. Ο γενέθλιος Ουρανός σιγοντάροντας τον Κρόνο στον 4ο οίκο έπαιξε το δικό του ρόλο στον εγκλεισμό του στο Σπαντάου, όπου και πέθανε ύστερα από 42 χρόνια φυλάκισης.


hess

Στην ιδιοσυναστρία ξεχωρίζουν τα τετράγωνα του Άρη με τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα, όψεις που από τη μια ενδυναμώνουν την πλευρά των αναζητήσεων του 11ου οίκου δίνοντας τους μια επιπλέον αποκρυφιστική «ώθηση», ενώ από την άλλη διαμορφώνουν ένα πολύ ιδιαίτερο ενεργειακό status για τα θέματα του 7ου (συνεργασίες, σχέσεις, το πώς βλέπω τους άλλους ή και το πώς με βλέπουν) με τα οποία εμπλέκεται ο Άρης. Η προδοσία (με ή χωρίς εισαγωγικά), η κατασκοπεία αλλά και μια δίκη με ολέθριες συνέπειες έχουν τις ρίζες τους σε αυτές τις όψεις.

Επιπλέον, ο Δίας και οι συν αυτώ, στην αστρική τους εκδοχή σχηματίζουν αντιθέσεις με τον τροπικό Ουρανό συνδέοντας άμεσα τον 11ο (πνευματικά ενδιαφέροντα-ομάδες) με τον άξονα 4ου-10ου (εξουσία, καριέρα).

Και βέβαια η σύνοδος του αστρικού Ουρανού με τον τροπικό Κρόνο, πάνω στον άξονα MC-IC, περιγράφει με τα πιο έντονα χρώματα την ανάμιξη του Ες στο Ναζιστικό σύστημα διακυβέρνησης. Οι απόλυτες πεποιθήσεις του Σκορπιού-Ουρανού «κόλλησαν» με τις εξ ορισμού πολιτικές και διπλωματικές διαστάσεις του Ζυγού-Κρόνου, διατηρώντας φυσικά την πραξικοπηματική διάσταση μιας συνόδου Κρόνου-Ουρανού.

Μαρκ Ντέηβιντ Τσάπμαν

chapman_copy_copy

Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη… Ο άνθρωπος, που στις 8/12/1980 δολοφόνησε τον Τζον Λένον θα μπορούσε να είναι κι αυτός ένας καλλιτέχνης. Ωστόσο ο έντονα διεγερμένος Ποσειδώνας του, μπλοκαρισμένος από τα συμπλέγματα του πανίσχυρού Κρόνου και τις εμμονές του Πλούτωνα ακολούθησε μια διαφορετική τροχιά. Ο Κρόνος στο 12ο οίκο σε αντίθεση με τον Ήλιο και η Σελήνη στον Αιγόκερω τον φόρτωσαν με την πεποίθηση ότι δεν ήταν αρκετά επαρκής ώστε να διεκδικήσει το χρίσμα του «εμπνευσμένου» στον έξω κόσμο. Έτσι, φανταζόταν συχνά ότι ήταν βασιλιάς και κάποια μικρά πλασματάκια του υποδείκνυαν τι να πράξει. Μη μπορώντας να βρει μια δημιουργική διέξοδο στις εμμονές του και με διαταραγμένο τον άξονα της αντίληψης (τ-τετράγωνο σε 3ο-9ο-12ο οίκο), όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, υπέδειξε στον Άρη των Διδύμων, πάνω στην ακμή του 8ου οίκου, να προχωρήσει στην βίαιη «κάθαρση». Και τη «νύφη» την πλήρωσε το ίνδαλμα του…

Η Ηλιακή του επιστροφή εκείνης της χρονιάς είναι αρκετά αποκαλυπτική: Το ταυ-τετράγωνο της Σελήνης με τον Κρόνο και τον Ποσειδώνα αναζωπύρωσε τα φαντασιακά του συμπλέγματα, ο Ουρανός σε αντίθεση με τον Ήλιο και τη Δήμητρα, τον εξώθησε σε μια ...επαναστατική δημόσια πράξη και ο Δίας με τον Άρη στην Παρθένο, σε σύνοδο με το γενέθλιο μεσουράνημα, τον όπλισαν με την αναγκαία αποφασιστικότητα.

Της τραγωδίας προΐστατο ο Πλούτωνας σε σύνοδο με το Μεσουράνημα, μια θέση που κατά τεκμήριο, όταν είναι δυσαρμονική θέλει πολλά πνευματικά κότσια για να μην σε ρίξει στην άβυσσο…



chapman_copy

Η ιδιοσυναστρία είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική ως προς τη δυναμική του Άρη.

Ο πλανήτης των ενστίκτων με τα συμβατικά κριτήρια δεν σχηματίζει καμία σκληρή όψη όμως η αστρική του θέση είναι αποκαλυπτική του «θηρίου» που περίμενε να ξεσπάσει. Το τ-τετράγωνο με τον τροπικό Πλούτωνα στο Λέοντα και τον Ωροσκόπο του στο Σκορπιό, είναι μια μάλλον τυπική ένδειξη ενός ανθρώπου που δίνει στη Σκιά του την υπέρτατη δύναμη. Το γκρέμισμα ενός ηρωικού προτύπου, ήταν μια πράξη που στο θολωμένο μυαλό του Τσάπμαν έμοιαζε με ανάληψη στους ουρανούς.

Και σε αυτό συνηγόρησε η τοποθέτηση του αστρικού του Ωροσκόπου πάνω στον Ποσειδώνα και το τ-τετράγωνο που «κουβαλούσε» στις πλάτες του. Μια «απλή» διαταραχή έγινε προσωπική υπόθεση.

hitler

Ο Αδόλφος Χίτλερ είναι βέβαια εκτός συναγωνισμού.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved