Κοσμικό Ημερολόγιο 14 Φεβρουαρίου

Θετικοί και αρνητικοί πρωταγωνιστές της εβδομάδας που πέρασε

Μανωλίδου, Winehouse, Cher, Aguilera, Αριάνα Huffington

Παπασταύρου Λίντα
Κοσμικό Ημερολόγιο 14 Φεβρουαρίου

από την Κατερίνα Σαλωνίκη



katerina


helio_7

Αστρόπλοιο Γη





Sidereal Time 21ω 34΄ 40΄΄



Julian Day 40587



Ηλιοκεντρική θέση, 24ο 51΄ του Λέοντα

Ευγενία Μανωλίδου – Ξαναγυρνώντας στο κανάλι που την έκανε ιδιαζόντως δημοφιλή

Manolidou

Υπέγραψε στις 9/2 με τον Ant-1, το κανάλι που την έκανε γνωστή μέσα από την εκπομπή «Η στιγμή της αλήθειας» ή σε παράφραση «της αλήτειας», εκπομπή που δεν χρειάστηκε να διχάσει το τηλεοπτικό κοινό, γιατί το συντριπτικό του ποσοστό είχε την ίδια γνώμη.

Στην νέα της εμφάνιση, θα παρουσιάζει τα παρασκήνια του «Dancing with the stars II» από τις 14/3 καθημερινά στις 7:00 το απόγευμα. Το ποιο πρόσωπο θα επιλέξει να έχει, το γνωρίζει καλύτερα το Ιχθυακό ζώδιό της (27/2/1975) σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στο μεσουράνημα κυβερνήτη του ζωδίου της, που καταπιάνεται με τις χαμαιλεοντικές εμφανίσεις της. Άλλωστε με έναν τονισμένο 1ο οίκο, ο οποίος φιλοξενεί και τον Δία σε αντίθεση με τη Σελήνη, η πληθωρική της προσωπικότητα ξέρει να ελίσσεται ανάλογα την περίπτωση. Το τρίγωνο Ήλιου – Κρόνου την έχει ήδη καθιερώσει, ας προσπαθήσει πλέον να οριστικοποιήσει τη συμπεριφορά της, έτσι για να μην αισθανόμαστε και ότι την αδικούμε.

amy-winehouse

Amy WinehouseH ασύγκριτη φωνή έρχεται στην Αθήνα

Το κορίτσι που απασχόλησε τον τύπο όσο καμία άλλη με την πολυτάραχη ζωή της, η star με τη φωνή που ζηλεύουν 10 επίκαιρες μαζί, η ερμηνεύτρια εξαιρετικών κομματιών όπως τα «You Know I'm No Good», «Back To Black», "Stronger Than Me", "Rehab" και πολλών άλλων, ανακοινώθηκε στις 10/2, πως έρχεται στην Αθήνα στις 22/6 στα πλαίσια του μεγάλου Ελληνικού μουσικού φεστιβάλ «Ejekt Festival». Το πού θα τραγουδήσει δεν είναι ακόμα γνωστό, σίγουρα όμως θα ακούσουμε και τα καινούργια τραγούδια της από τον δίσκο που κυκλοφορεί τον Απρίλιο. Ανανεωμένη και απαλλαγμένη από τα σοβαρά προβλήματα υγείας από καταχρήσεις και ουσίες, ερωτευμένη πλέον και δημιουργική, ενάντια σε όσους στοιχηματίζουν στο internet πως μέχρι τότε δεν θα ζει. Και αυτό γιατί η προβληματική Παρθένος (14/9/1983), που ακολουθεί τα ανδραγαθήματα της Τοξοτίσιας Σελήνης της, μπορεί να παθιάζεται από τη σύνοδο Αφροδίτης – Άρη στο Λέοντα, αλλά καταφέρνει να την εξισορροπεί με το τρίγωνο του Ποσειδώνα (πιθανόν και της Σελήνης), χαρίζοντας στον εαυτό της αλλά και στους γύρω της, μια καλλιτεχνική διέξοδο μεγάλου βεληνεκούς. Όσο για τη σύνοδο Δία – Ουρανού στον Τοξότη, επιφυλάσσει πολλά περισσότερα έως ότου ωριμάσει ο ανήλικος ακόμα εκκεντρισμός της. Την περιμένουμε γιατί τέτοιες φωνές, σε κρατάνε πάντα σε καρτερική αναμονή.

burlesque

Σινε – βλεφαρίσματα - Burlesque

Στις 10/2 προβλήθηκε στην μεγάλη οθόνη η ταινία Burlesque στην οποία πρωταγωνιστούν δύο special μορφές στο είδος τους, η Christina Aguilera και η Cher. Η πρώτη στο ρόλο της σερβιτόρας στο πολυτελές Burlesque Lounge, δελεάζεται από το φαντασμαγορικό show επιθυμώντας να ανέβει στη σκηνή. Αυτό θα συμβεί αφού ξεπεράσει το σκόπελο της δεύτερης, της πληθωρικής ιδιοκτήτριας του club, Cher. Μια ταινία με πολλή μουσική, χορό, τραγούδι και προσεγμένα εντυπωσιακά σκηνικά. Η επιστροφή της Cher είναι μια ευχάριστη έκπληξη καθώς και το κινηματογραφικό ντεμπούτο της Christina Aguilera. Η Cher με τη γήινη προσωπικότητα (Ταύρος 20/5/1946 με Σελήνη στον Αιγόκερο) και τον ευαίσθητο ωροσκόπο στον Καρκίνο, εκφράζει απόλυτα τη σύνοδο Άρη – Πλούτωνα στο Λέοντα, που της χαρίζει ατέλειωτη ζωτικότητα και αντοχή, καθώς και μία πανίσχυρη επιμονή, μπροστά στην οποία δεν διστάζει να αποκτήσει αυτό που θέλει με κάθε κόστος. Το τετράγωνο με τον Ερμή θυμώνει συχνά το πείσμα της, χαρίζοντάς της τη γοητεία αλλά και το ασαφές συναίσθημα που προκαλεί. Η επιφύλαξη της αντίθεσης Σελήνης – Κρόνου κάνει την αυτοπεποίθηση να ξαπλώνει συχνά στα χειρουργικά κρεβάτια των πλαστικών, αλλά το τρίγωνο Ήλιου – Ποσειδώνα (γωνιακός) την υμνεί μέσα από την τέχνη. Ένας ρόλος που πραγματικά της ταιριάζει πολύ. Όσο για την μόλις 30 ετών Aguilera με την τριπλή σύνοδο Ήλιου - Ερμή Ποσειδώνα στο μεσουράνημα (Τοξότης 18/12/1980) και τον κυβερνήτη Δία σύνοδο με Κρόνο στον 7ο οίκο και αρκετό καρύκευμα από τη σύνοδο Αφροδίτης – Ουρανού, η συνταγή της επιτυχίας είναι στο πιάτο της.

ariana_huffington

Αριάνα Στασινοπούλου-Huffington, The Big Deal

Το πάλευε για χρόνια η 60χρονη Ελληνοαμερικάνα και τελικά κατάφερε να ανεβάσει κι άλλο το κασέ της στη λίστα των πιο ισχυρών γυναικών του κόσμου. Καρκίνος με τη Σελήνη, τον Ερμή και τον Ουρανό επίσης στον Καρκίνο, τον Κρόνο στην Παρθένο και την Αφροδίτη στους Διδύμους, έχοντας επιπλέον ένα τετράγωνο Δία-Δήμητρας στις αποσκευές της (ο πρώτος στους Ιχθύες και η δεύτερη στον Τοξότη) δεν άφησε ...πέτρα που να μην την σηκώσει. Συγγραφέας, αρθρογράφος, πολιτικός, ηθοποιός(!) και φυσικά επιχειρηματίας έκλεισε τη συμφωνία της χρονιάς (αν όχι της δεκαετίας) πουλώντας στην America Online την ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Huffington Post έναντι του ποσού των 315 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η πορεία της προς την κορυφή σφραγίστηκε από ποικίλες συμφωνίες -ενίοτε και με το διάβολο. Εγκατέλειψε τον μέντορα της δημοσιογράφο Μπέρναρντ Λιβάιν γιατί δεν την παντρευόταν -αν θέλουμε το πιστεύουμε... Στη συνέχεια, διπλάρωσε με δεξιοτεχνία τον πετρελαιά και γερουσιαστή Μάικλ Χάφινγκτον, αποδεικνύοντας ότι ένας celluloid γάμος μπορεί να μην φέρνει την ευτυχία, καλό είναι όμως να υπάρχει. Ο Χάφινγκτον -δηλωμένος ομοφυλόφιλος- πετάχτηκε κι αυτός στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όταν έπαψε να είναι χρήσιμος... Η δαιμόνια Αριάνα φανατική οπαδός του γνωστού και αμερικάνικου «σημασία έχει να ακούγεται το όνομα σου, ανεξάρτητα από τους λόγους», κατηγορήθηκε επανειλημμένα για το επιμελημένο clopy right στις βιογραφίες της Μαρίας Κάλας και του Πάμπλο Πικάσο που συνέγραψε. Σύνοδος Άρη-Ποσειδώνα λέγεται αυτό αλλά στοιχηματίζω ότι έναν γωνιακό Δία τον έχει...

garymoore

Gary Moore – Αποχαιρετισμός για τον δημοφιλή μουσικό

Γεννημένος μουσικός, έπλαθε και τραγουδούσε ήχους από τα 16 του χρόνια. Ο κιθαρίστας των αξέχαστων Thin Lizzy κοιμήθηκε για τελευταία φορά χωρίς να ξυπνήσει στις 7/2, ίσως από πιθανή αναρρόφηση μετά από ποτό, ίσως και από φυσικά αίτια, στο δωμάτιο των διακοπών του στην Ισπανία. Ο αιφνίδιος θάνατός του σόκαρε μουσική σκηνή και κοινό. Όλοι μίλησαν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για το χαρακτήρα και το ταλέντο του και «Ηe is still got the blues» χωρίς αμφιβολία. Γεννημένος στο Belfast στις 4/4/1952, ένας δυναμικός Κριός με Σελήνη στο Λέοντα, δεν πρόλαβε να απολαύσει μια ακόμα προσφορά του περάσματος του Δία, από το φλογερό του ωροσκόπιο. Ο Κρόνος κέρδισε στις διαπραγματεύσεις και χτύπησε ανελέητα την αντίθεση Ήλιου – Κρόνου στον άξονα Κριού – Ζυγού και όχι μόνο. Εμείς κρατάμε τις υπέροχες μελωδίες και την μεστή του παρουσία, ευχόμενοι καλή ανάπαυση.

evert
Μιλτιάδης Έβερτ – Η καρδιά του «μπουλντόζα» δεν χτυπάει πια

Οι υποστηρικτές του και οι φίλοι του τον αποκαλούσαν «μπουλντόζα» λέξη που υιοθετήθηκε ευρέως για τον συμπαθή πολιτικό, που έφυγε στις 9/2, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο «Ιπποκράτειο» μετά από σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Ιδρυτικό μέλος της Ν.Δ, βουλευτής, Υπουργός, Δήμαρχος Αθήνας, Πρόεδρος της Ν.Δ, μάχιμος πολιτικός έως το 2009 που αποχώρησε. Οι άνθρωποι της παράταξής του τον χαρακτηρίζουν ενωτικό, συνεπή και ευσυνείδητο, ενώ και οι υπόλοιποι υπογράφουν την εντιμότητά του. Πρωτοπόρος της ελεύθερης ραδιοφωνίας και γνωστός φιλόζωος. Με σύνοδο Ήλιου – Ουρανού στον Ταύρο (12/5/1939) και έναν Άρη από τον Αιγόκερο να τετραγωνίζει την τριπλή σύνοδο Ερμή – Αφροδίτης –Κρόνου από τον Κριό, δεν θα μπορούσε να μην ανακατεύεται διαρκώς στα δρώμενα όποιου τομέα και αν είχε επιλέξει, εν προκειμένω στην πολιτική. Μαχητικότητα, πείσμα, ανατρεπτικό πνεύμα, φιλοδοξία, πάλη για αναγνώριση, ήταν μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του πολιτικού. Στο μεγάλο τρίγωνο μεταξύ Ήλιου – Άρη – Ποσειδώνα, οφείλει το large προφίλ που τον διέκρινε, τον ενθουσιασμό, το καλοκάγαθο βλέμμα, και την τάση να θέλει πολλά, μέσα όμως από μια γήινη διάσταση, που τον συρρίκνωνε σε σχέση με εκείνο που ήταν πραγματικά.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved