Βίβιαν Γουέστγουντ - Ασταμάτητη στα 71 της

Η Βίβιαν Γουέστγουντ, η σχεδιάστρια που τάραξε τα νερά της μόδας φέρνοντας στο προσκήνιο την πανκ και new wave γραμμή, γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1941 (ώρα 1:00) στο Glossop της Αγγλίας.

Παπασταύρου Λίντα
Βίβιαν Γουέστγουντ - Ασταμάτητη στα 71 της

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Πριν από περίπου ένα μήνα παρουσίασε στο Παρίσι τις νέες της προτάσεις για το φθινόπωρο και τον χειμώνα 2012-13, ονομάζοντας την κολεξιόν Gold Label (Red Label ήταν η αντίστοιχη στο Λονδίνο). Όπως υποστήριξε η ίδια, τα συγκεκριμένα χρώματα, το χρυσό και το κόκκινο, επιλέχθηκαν γιατί αντιπροσωπεύουν τις συγκεκριμένες πρωτεύσουσες. Στο πλευρό της ήταν ο κατά 25 χρόνια νεώτερος σύζυγος της -από το 1992- και πρώην μαθητής της Andreas Kronthaler.

Η Βίβιαν Γουέστγουντ, η σχεδιάστρια που τάραξε τα νερά της μόδας φέρνοντας στο προσκήνιο την πανκ και new wave γραμμή, γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1941 (ώρα 1:00) στο Glossop της Αγγλίας.

Οι καινοτομίες και το πρωτοποριακό της στυλ ήταν ένα αποτέλεσμα του τετραγώνου της Σελήνης (στο Λέοντα) με τον Ουρανό αλλά η γενικότερη κλίση της στο αντικείμενο προσδιορίστηκε από τις όψεις του αστρικού Ήλιου, της αστρικής Αφροδίτης και του αστρικού Μεσουρανήματος με τον Ερμή και τον Ποσειδώνα, οι οποίοι βρίσκονται στον 3ο και τον 9ο οίκο αντίστοιχα.

Η δυναμική των δύο οίκων εκδηλώθηκε αρχικά μέσα από μια πιο ...συνηθισμένη δραστηριότητα (η Γουέστγουντ ήταν δασκάλα και ασκούσε κανονικά τα καθήκοντα της μέχρι το 1971), όμως η Σελήνη της ήταν δύσκολο να «βολευτεί» σε μια τόσο ήσυχη ζωή.

westwood

Στην επιτυχία και την αναγνώριση της συνέβαλαν άμεσα ο Δίας (σε αντίθεση με τον αστρικό Ωροσκόπο της) και η Δήμητρα (ως αστρική, σε σύνοδο με τον τροπικό Ωροσκόπο της).

Η Γουέστγουντ, ως Κριός με ωροσκόπο στον Τοξότη είχε βέβαια το ταλέντο και το απαιτούμενο θράσος για να «παίζει» με τα σχέδια και τα χρώματα αλλά η σχέση της με τον μάνατζερ των Σεξ Πίστολς, τον Μάλκομ Μακ Λάρεν (μαζί απέκτησαν και ένα γιο) ήταν εκείνη που επέδρασε καταλυτικά στην είσοδο της στο χώρο της show biz και τη διεύρυνση της επιρροής της, κάτι που φαίνεται και από τις ονομασίες των κολεξιών της Pirates, Buffalo Girls, Witches, Mini Crini και Anglomania.

Ο εκρηκτικός της χαρακτήρας, απόρροια των παραπάνω χαρακτηριστικών φαίνεται και από τις κατά καιρούς δηλώσεις της:

Από την παλιότερη «Πιστεύω πως οι φεμινίστριες αγνοούν την τεράστια έκταση του ρόλου των γυναικών στην ιστορία»

Mέχρι και την πιο πρόσφατη «οι άνθρωποι ποτέ δεν έδειχναν τόσο άσχημοι όσο σήμερα. Όλοι μοιάζουν με κλώνους και οι μόνοι άνθρωποι που θα παρατηρήσετε είναι άτομα της ηλικία μου. Εγώ δεν προσέχω κανέναν, εκτός και αν δείχνει τέλειος, και αυτό συμβαίνει με ανθρώπους που πρόσεχαν την εμφάνισή τους παλιά και συνεχίζουν να το κάνουν, και είναι συνήθως γύρω στα 70. Είμαι μία σχεδιάστρια μόδας και οι άνθρωποι σκέφτονται “τι ξέρω εγώ;” αλλά εγώ μιλάω για όλο αυτό το χάλι που διατίθεται γύρω μας και λέω αγοράστε λιγότερα, επιλέξτε σωστά και με διάρκεια στο χρόνο».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved