Ζήνα - Η Αμαζόνα σε... αληθινές περιπέτειες

Η Lucy Lawless, πολύ πιο γνωστή ως Ζήνα γεννήθηκε στις 29/3/68
Παπασταύρου Λίντα
Ζήνα - Η Αμαζόνα σε... αληθινές περιπέτειες

Από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Το 1995 έκανε την θεαματική είσοδο της στις οθόνες μας ως Warrior Princess και πολύ γρήγορα έγινε ο κεντρικός χαρακτήρας μιας ολόκληρης «αστικής» μυθολογίας. Μέχρι και ο αστρονόμος Brown επέλεξε το όνομα της για τον νέο πλανήτη που ανακάλυψε το 2005, την μετέπειτα Έριδα.

Η Lucy Lawless, πολύ πιο γνωστή ως Ζήνα γεννήθηκε στις 29/3/68 (ώρα 6:25) στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, όμως δεν είναι μόνον ένας celluloid χαρακτήρας. Τον Απρίλιο περνάει από δίκη, με πέντε ακόμη μέλη της Greenpeace, εξ αιτίας της τετραήμερης κατάληψης (τον περασμένο Φεβρουάριο) ενός εξερευνητικού πλοίου που σκόπευε να κάνει έρευνες στην Αλάσκα για πετρέλαιο. Με το σύνθημα Save the Arctic η ακτιβίστρια «Ζήνα» καλείται πλέον να αντιμετωπίσει τους «θεούς και δαίμονες» των οικονομικών συμφερόντων, απειλούμενη με φυλάκιση 10 χρόνων και αποδεικνύοντας παράλληλα πως στην πραγματικότητα, στο ρόλο που την ανέδειξε δεν υποδυόταν παρά μόνον τον ...εαυτό της!

Κι αυτό δεν είναι διόλου δύσκολο να διαπιστωθεί, αν ρίξει κανείς μια ματιά στο γενέθλιο ωροσκόπιο της.

Κριός με Ωροσκόπο και Σελήνη στον Κριό, μπορεί αβίαστα να είναι ο εαυτός της, εκφράζοντας την δυναμική του ζωδίου, ωστόσο ο χαρακτήρας της είναι κτισμένος -μεταφορικά και κυριολεκτικά πάνω στον Άρη στον Ταύρο και τον 1ο οίκο, ο οποίος κάνει πραγματικό ...πάρτι!

lawless

Ως τροπικός σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον αστρικό Δία, μια αντίθεση με τη Δήμητρα και τον αστρικό Ποσειδώνα (η παρέμβαση του οποίου συνέβαλε ουσιαστικά στην καλλιτεχνική απόδοση των «Άρειων» ιδιοτήτων) και ως αστρικός κάνει σύνοδο με τον Ήλιο, τη Σελήνη και τον Ωροσκόπο στον Κριό.

Ο μύθος που δημιουργήθηκε παγκοσμίως πάνω στη βάση της «Ζήνας» και της σχέσης της με τη «Γαβριέλα» ήταν τόσο ισχυρός, που έγινε σύμβολο στις λεσβιακές κοινότητες.

Και σε αυτό φαίνεται να συνέβαλε τα …μέγιστα το τετράγωνο του Δία στον 5ο οίκο με τον Ποσειδώνα στον 8ο.

Στην πραγματικότητα βέβαια, παρότι η Lawless έχει παρευρεθεί σε πολλές εκδηλώσεις αυτών των κοινοτήτων τιμώντας την υποστήριξη τους, έχει ήδη στο ενεργητικό της δύο γάμους και τέσσερα παιδιά (ο δεύτερος, που ...υπάρχει μέχρι σήμερα έγινε με τον παραγωγό της τηλεοπτικής σειράς Ρόμπερτ Τάπερτ).

Το ίδιο τετράγωνο την ώθησε να αφιερωθεί στην υποστήριξη των παιδιών μέσω του οργανισμού Starship Children’s Help.

Όσον αφορά την καλλιτεχνική της δραστηριότητα, στην πορεία ασχολήθηκε και με το τραγούδι, ενώ συνεχίζει να εμφανίζεται σε τηλεοπτικές κυρίως σειρές, με την τελευταία της συμμετοχή στο σήριαλ Spartacus, ως Λουκρητία.

Στην παρούσα φάση, πάντως, την έχουν «αναλάβει» ο διελαύνων Πλούτωνας και ο Ουρανός, που σε όψεις με τα Φώτα της, έφεραν τις τηλεοπτικές μάχες και στην ζωή της. Να ευχηθώ ...καλά ξεμπερδέματα!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved