Ευάγγελος Βενιζέλος - Υποταγή ή αντίσταση;

Tώρα που του έλαχε ο κλήρος της αρχηγίας, οι δυσκολίες είναι τεράστιες

Παπασταύρου Λίντα
Ευάγγελος Βενιζέλος - Υποταγή ή αντίσταση;

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Από τα ψηλά στα χαμηλά κι ύστερα πάλι στις επάλξεις. Σαν σκαρί που ταξιδεύει σε τρικυμισμένη θάλασσα, βυθίζεται, χάνεται ανάμεσα στα υδάτινα βουνά για να σκαρφαλώσει ξανά στην κορυφή των κυμάτων. Αυτό εξ άλλου σημαίνει Αιγόκερως στα αρχαία Ελληνικά (αιγές+κέρας), μόνο που μερικές φορές η πορεία -αλλά ενίοτε και η συμπεριφορά- του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν συνάδει διόλου με το συνήθως προσεκτικά διαμορφωμένο προφίλ ενός «παιδιού του Κρόνου» και ιδιαίτερα με την έκθεση στην ενδεχόμενη αποτυχία. Φυσικά η φιλοδοξία υπάρχει, το ίδιο και η δυναμική μιας αυθεντίας μαζί όμως με μια «περίεργη» φούρια -στα όρια της άγνοιας κινδύνου- και το υψηλό ρίσκο, που και τα δύο του είχαν «στοιχίσει» μέχρι τώρα το ύπατο κομματικό αξίωμα.

Και βέβαια το θέμα είναι τώρα που του έλαχε ο κλήρος της αρχηγίας, οι δυσκολίες είναι τεράστιες, λες και κάποιος θεός του παίζει παιχνίδια και τον βάζει να βγάζει μόνος του τα κάστανα από τη φωτιά. Ο «πονηρός» Γιώργος, αφού έκανε ότι έκανε, με τον Ευάγγελο να βγάζει την «βρώμικη δουλειά», πήρε μαζί του τη σάουνα κι εκτός από τα δυσθεώρητα χρέη άφησε κληρονομιά στο κόμμα την υπέρτατη ανυποληψία. Μεγάλη η πρόκληση για τον διάδοχο, που ουσιαστικά καλείται να αναστήσει έναν «πεθαμένο». Κι εδώ είναι που ταιριάζει η αρχαία ρήση «το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον»!

Γιατί το «μυστικό» κρύβεται στην σύνοδο Άρη-Δήμητρας στον Κριό, μια όψη από την οποία πηγάζει το έντονο ταπεραμέντο του αλλά και ο «προορισμός» του να ξεκινά από την αρχή, όταν οι άλλοι τα έχουν κάνει θάλασσα. Σε τετράγωνα με τον Ήλιο στον Αιγόκερω, συγκροτούν μια πολιτική προσωπικότητα, εγωιστική αλλά και προφανή ως προς τους σκοπούς της, έτοιμη πάντα να ριχτεί στη μάχη με την φρεσκάδα ενός ...νεοφώτιστου.

Το δίπολο Αιγόκερω-Κριού είναι ουσιαστικά η φωτογραφία του Ευάγγελου Βενιζέλου και το ερώτημα εδώ είναι το κατά πόσον τα δύο ζώδια θα βρουν τελικά μια φόρμα συνεργασίας ή θα αναλώνονται στην αέναη διαδοχή του επιβεβλημένου καθήκοντος με την «ηρωική» αυθαιρεσία μιας φλογερής ιδιοσυγκρασίας.

Προσωπικά, σε αυτήν την ενεργειακή «ώσμωση», ψηφίζω... δαγκωτό Κριό, αφού ο αυθορμητισμός του ζωδίου είναι που λείπει από την πολιτική ζωή της χώρας. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πλήρωσε πολύ ακριβά ένα Ζάππειο κι έναν καφέ, αναλογίζομαι όμως ότι τελικά ο ασυγκράτητος Άρης του είναι κατά πολύ προτιμότερος από κάποιους άλλους ...μουλωχτούς. Η «μπρουτάλ» φύση του δημιουργεί αντιπάθειες αλλά παράλληλα είναι και εχέγγυο μιας μεγαλύτερης διαφάνειας, αφού κάτω από την επιρροή του, τίποτα τελικά δεν μπορεί να μείνει κρυφό. Αυτό ας το έχουν υπόψη τους όσες και όσοι ψηφίζουν και είναι μπουχτισμένοι από τον... Ποσειδώνα. Έναν πλανήτη που είναι καλύτερα να ...μην υπάρχει στους χάρτες των πολιτικών. Κι εδώ που τα λέμε, αν το ΠΑΣΟΚ έχει μια ελπίδα να ανακάμψει, αυτό μπορεί να γίνει μόνον στα πλαίσια της αλήθειας και δη της ...ωμής.

Θα μου πείτε, ο κ Βενιζέλος δεν έχει Ποσειδώνα; Βεβαίως και ναι αλλά στην περίπτωση του ο πλανήτης της παραπλάνησης έχει να κάνει κυρίως με παγίδες που στήνονται σε βάρος του ίδιου και όχι με την πρόθεση του να εξαπατήσει «για το καλό μας». Αυτό είναι κάτι που θα το βρίσκει συνέχεια μπροστά του και μάλιστα με δράστες υποτιθέμενους συνεργάτες του (ο αστρικός Ποσειδώνας στον Ζυγό) σε τ-τετράγωνο με τον Ήλιο, τον Άρη και την Δήμητρα). Ας προσέχει λοιπόν, μήπως τελικά με τον Άρειο χαρακτήρα του, παίρνει πάνω του πράγματα ρίχνοντας νερό στο μύλο των ανταγωνιστών του... Αντίθετα νομίζω ότι αν χαράξει μόνος του την πολιτική του, μόνον καλό θα δει κι αυτός κι ...εμείς!

Στην παρούσα φάση και λίγο πριν τις επερχόμενες εκλογές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος καλείται να πείσει ένα εξόχως απογοητευμένο κοινό και ίσως είναι ο μόνος στο κόμμα του που μπορεί να το πετύχει. Τα αποτελέσματα δεν θα φανούν τόσο άμεσα, όσο την επόμενη διετία και ιδιαίτερα το 2013, το οποίο είναι και το κρισιμότερο έτος για την Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ αλλά και παγκοσμίως.

Φυσικά θα πρέπει να αλλάξει τα πάντα, εναρμονισμένος με την δραστική επιρροή του Πλούτωνα που θα «αγκαζάρει» τον Ήλιο του αλλά και εκείνη του Ουρανού που προελαύνει στον Κριό, πρόθυμος να δώσει το «κάτι άλλο». Ακόμη και την αντίσταση απέναντι στις επιταγές των ξένων!

Ο Πλούτωνας είναι εκείνος που ορίζει το «μοιραίο» πλαίσιο των εξελίξεων, το ότι δηλαδή ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλείται να δράσει σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον, ενώ ο Ουρανός -με τους πλανήτες στον Κριό να σιγοντάρουν- απαιτεί ρήξη και ανατροπή.

Αντίσταση ή υποταγή είναι λοιπόν το δίλημμα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αφού σε ένα τόσο ασταθές και ανατρεπτικό σκηνικό θα πάρει θέση, θέλει δεν θέλει...

venizelos
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved