Andrew Lloyd Webber - Γενέθλια με Jesus Christ Super Star

Ο χρισμένος Λόρδος και Ιππότης Βέμπερ γεννήθηκε στις 22/3/48

Παπασταύρου Λίντα
Andrew Lloyd Webber - Γενέθλια με Jesus Christ Super Star

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Δεν θα μπορούσε ίσως να γιορτάσει τα 64 χρόνια του με πιο εμφατικό τρόπο. Η πιο «σκανδαλώδης» δημιουργία του Andrew Lloyd Webber αναβιώνει σήμερα στο Broadway, σε μια παράσταση προσαρμοσμένη στα σύγχρονα χορογραφικά δεδομένα.

Παρ’ ότι έχει κατηγορηθεί συχνά για τα ...κλεψιμαίικα μοτίβα -κυρίως από κλασσικούς συνθέτες- δεν παύει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο καταξιωμένους συνθέτες του μουσικού θεάτρου.

Τι να πρωτοθυμηθούμε... Εκτός από το «Ιησούς Χριστός, Υπέρλαμπρο Άστρο», έχει στο ενεργητικό του την Εβίτα, τις Γάτες, Το Φάντασμα της Όπερας κι ακόμη μια μακριά λίστα επιτυχιών, που διαρκώς επεκτείνεται.

Φυσικά, Με δεδομένο το τετράγωνο του Ήλιου (στον 8ο οίκο) με τον Δία αλλά και την παρουσία του Ουρανού στον 10ο οίκο και τους Διδύμους –συν την γωνιακή Δήμητρα- δεν προκαλούν έκπληξη, ούτε η πολύ καλή οικονομική κατάσταση και η επιχειρηματική δράση του, ούτε η ιδιότητα του ως tv-personallity.

Μάλιστα, ο γωνιακός Ουρανός σε «κρυφό» τετράγωνο με την Σελήνη, συνδέεται άμεσα με το «αιρετικό» πνεύμα του Βέμπερ, που δεν διστάζει να προκαλέσει τα «χρηστά ήθη» με τις δημιουργίες του.

webber

Ο χρισμένος Λόρδος και Ιππότης Βέμπερ γεννήθηκε στις 22/3/48 (ώρα 16:00) στο Westminster του Λονδίνου και αξιοποιώντας την καλλιτεχνική παράδοση της οικογένειας του άρχισε να συνθέτει μουσική σε ηλικία έξι ετών.

Κριός με Ωροσκόπο αλλά και Σελήνη στον Λέοντα, συνδύασε το πρωτοποριακό πνεύμα με την θεατρικότητα και τα shows, ωστόσο αρχικά η καλλιτεχνική του ιδιότητα δεν φαίνεται να απορρέει άμεσα από τον Ποσειδώνα. Ο πλανήτης της φαντασίας δεν σχηματίζει ούτε μια όψη με προσωπικούς δείκτες (η αντίθεση του με τον Ήλιο είναι μάλλον πολύ ανοικτή) και επιπλέον δεν βρίσκεται σε κάποιον γωνιακό οίκο. Ωστόσο, στην ιδιοσυναστρία σχηματίζει «κρυφά» τρίγωνα με τον Ερμή, την Αφροδίτη, τη Δήμητρα και το Μεσουράνημα και κατά την γνώμη μου το πιο καθοριστικό από αυτά είναι με τον γωνιακό Ερμή, αφού σχηματίζεται μια ενδιαφέρουσα διευκολυνόμενη αντίθεση με την συμμετοχή του Πλούτωνα.

Σύμφωνα πάντως με τα συμβατικά κριτήρια, το βάρος μιας καλλιτεχνικής ιδιότητας φαίνεται πως σηκώνουν ο γωνιακός Ερμής στους Ιχθύες (σε τετράγωνο με τον αστρικό Δία) αλλά και η Αφροδίτη στον Ταύρο (σε σύνοδο με το Μεσουράνημα και τη Δήμητρα), κάτω όμως από την υψηλή επιστασία του Πλούτωνα. Ο πλανήτης του βάθους, όπως έχει αποδειχθεί από την αστρολογική εμπειρία, «ειδικεύεται» ενίοτε στην σύνθεση.

Από την άλλη πλευρά, η συνολική εικόνα του ωροσκοπίου αποδίδει περισσότερο έναν «άνθρωπο του θεάματος» παρά έναν αντιπροσωπευτικό καλλιτέχνη.

Κι εκείνο βέβαια που εντυπωσιάζει είναι η πολυαστρία στο Λέοντα (Άρης, Κρόνος, Πλούτωνας και μάλιστα στο 12ο οίκο), ένα σχήμα που υποδηλώνει πολλές «σκληρές» πλευρές στον χαρακτήρα του Βέμπερ, έναν αθεράπευτο εγωισμό και... μπόλικες ίντριγκες! Συνήθως, ένα τόσο πλούσιος 12ος παραπέμπει και σε συμμετοχή σε μυστικές ομάδες αλλά αυτό είναι κάτι που μέλλει να αποδειχθεί.

Ο Βέμπερ έχει παντρευτεί τρεις φορές (την δεύτερη με την Λέαινα Sarah Brightman) και έχει πέντε παιδιά από τον πρώτο και τον τρίτο γάμο του.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved